Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   WRC - FORMULA 1 - Alte sporturi cu motor (https://forum.4tuning.ro/586-wrc-formula-1-sporturi-motor.html)
-   -   W.R.C. 2013 (https://forum.4tuning.ro/586-wrc-formula-1-sporturi-motor/357080-w-2013-a.html)

Daniel_DRV 09-11-13 14:19

Re: W.R.C. 2013

Kubica: "Nu voi lupta pentru primele şase poziţii în Raliul Marii Britanii"

Robert Kubica a exclus posibilitatea de a lupta pentru primele şase poziţii în Raliul Marii Britanii, atunci când va debuta la clasa principală a Campionatului Mondial de Raliuri.
Va fi imposibil să am ritmul sau să fiu aproape de ritmul primilor cinci sau şase, altfel ar fi ceva greşit în sistem, având în vedere experienţa celorlalţi. Robert Kubica Pilot Citroen
Robert Kubica a câştigat titlul la clasa WRC2 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri la volanul unui Citroen DS3 RRC, iar constructorul francez i-a oferit drept recompensă o participare la clasa principală în ultima etapă a sezonului, care va avea loc în Marea Britanie la sfârşitul săptămânii viitoare.
Polonezul va debuta astfel la clasa principală cu un Citroen DS3 WRC, însă a exclus posibilitatea de a lupta pentru primele şase poziţii cu piloţii deja consacraţi de la Volkswagen, M-Sport sau Citroen.

"Ştiu că mulţi oameni ar vrea să fiu foarte rapid în Marea Britanie, dar cred că va fi foarte dificil. Va fi imposibil să am ritmul sau să fiu aproape de ritmul primilor cinci sau şase, altfel ar fi ceva greşit în sistem, având în vedere experienţa celorlalţi. După 20 de ani petrecuţi pe circuit, nu pot să ajung pe o probă specială la sfârşitul lui martie, iar în şase luni să lupt cu cei mai buni din lume. Trebuie să ne păstrăm calmul, iar eu sunt foarte calm", a declarat el.

"Raliul reprezintă o oportunitate grozavă să învăţ un nou raliu şi noi probe speciale. Acesta este obiectivul meu." Robert Kubica Pilot Citroen
În acest context, Kubica priveşte Raliul Marii Britanii ca pe un nou eveniment din care poate învăţa lucruri noi despre raliuri.
"Raliul reprezintă o oportunitate grozavă să învăţ un nou raliu şi noi probe speciale. Acesta este obiectivul meu. Este un bonus pentru mine, în mod normal sezonul meu s-ar fi încheiat deja şi trebuie să le mulţumesc celor de la Citroen, Abu Dhabi (n.r - sponsorul Citroen) şi Lotos (n.r - sponsorul polonezului) pentru această oportunitate. Dacă un tip ca mine are şansa să piloteze maşina de uzină după şase luni, atunci este bine", a adăugat el.

Kubica va efectua un test în 11 noiembrie pentru a se acomoda la Citroen DS3 WRC înainte de începerea raliului propriu-zis.

Via WRC

Daniel_DRV 13-11-13 19:28

Al-Attiyah nu va concura în Raliul Marii Britanii,

M-Sport a anunţat că Nasser Al-Attyah nu va putea concura în ultima etapă de WRC din Marea Britanie din cauza unei accidentări la mână.

Sezonul 2013 al Campionatul Mondial de Raliuri s-a încheiat în Spania pentru Nasser Al-Attyah, întrucât qatarianul nu va lua startul în etapa finală programată în Marea Britanie la sfârşitul acestei săptămâni.
Pilotul echipei M-Sport nu a primit acordul medicilor de a urca la volanul lui Ford Fiesta RS WRC, întrucât are probleme la o mână după accidentul suferit în Raliul Spaniei.

Între timp, Robert Kubica a efectuat un test intensiv cu Citroen DS3 WRC pe două dintre probele speciale ale raliului, lucru care a generat nemulţumiri în rândul lui Mikko Hirvonen. Finlandezul este nemulţumit că din acest motiv nu a mai putut testa maşina, într-o situaţie similară fiind şi coechipierul său Dani Sordo.

"Kubica nu a pilotat niciodată maşina, aşa că are sens pentru el să aibă maşina ceva timp, dar această situaţie nu este ideală pentru noi. Am doar două parcurgeri în shakedown şi apoi urmează o foarte importantă sesiune de calificări. Nu este deloc ideal, mai ales că Volkswagen a efectuat un test lung şi vor veni pregătiţi la raliu", a declarat el.

Via M-Sport

Daniel_DRV 13-11-13 19:31

Toyota GT86 va avea şi o versiune de raliu, capabilă să concureze în WRC

Toyota pregăteşte o versiune de raliu a actualului GT86. Coupe-ul japonez va putea să alerge chiar şi în WRC şi va fi gata pentru primele probe începând cu 2015.

Toyota va profita de succesul de care se bucură GT86 pentru a introduce în viitorul apropiat o versiune dedicată raliurilor. Ea se va numi GT-86 CS-R3 şi, după cum o sugerează şi numele, se va supune reglementărilor R3.
Dezvoltată de divizia Toyota Motorsport, versiunea pentru raliu va fi disponibilă pentru echipele private şi va putea concura chiar şi în WRC. Nu mai devreme însă de 2015. Printre modificările aduse se vor număra transmisia secvenţială cu şase trepte, diferenţialul cu alunecare limitată, un motor boxer îmbunătăţit şi un nou set de frâne.

"Cu propulsie spate ne putem aştepta la scene dramatice, perfecte pentru fani şi pentru piloţi." Nico Elhert director Toyota Motorsport
Nico Ehlert, şeful diviziei Toyota Motorsport, a declarat: „Avem în sânge dorinţa de a concura într-un raliu, deci anunţul că ne vom extinde operaţiunile nu ne putea bucura mai mult. GT86 CS-R3 promite să fie o maşină incitantă în etapele de raliu. Cu propulsie spate ne putem aştepta la scene dramatice, perfecte pentru fani şi pentru piloţi. De-a lungul competiţiilor, experienţa noastră va sta la dispoziţia tuturor ca suport tehnic. Performanţele maşinii noastre vor fi de top, ceea ce înseamnă că ne aşteptăm să vedem cât mai multe exemplare GT86 CS-R3 pe probele de raliu, începând cu 2015.”
via autocar

26WRC 15-11-13 09:47

9 Attachment(s)
Napoca Rally Academy in WRC GB

Marco Tempestini si Simone Tempestini iau startul in ultima etapa a Campionatului Mondial de Raliuri, Wales Rally GB, desfasurata la sfarsitul saptamanii in Tara Galilor. Dupa ce au castigat impreuna cu echipa NRA titlul continental rezervat masinilor de productie, cei doi incheie sezonul cu o participare la cel mai inalt nivel,un test util pentru tata si fiu, in care Marco spune ca este curios cine va fi mai rapid.

Dupa un sezon reusit, in care si-au atins majoritatea obiectivelor stabilite, cele doua echipaje se pregatesc sa dea piept cu probele alunecoase din Tara Galilor, intr-un raliu despre care Marco spune ca trebuie sa-l parcurgi macar odata ca pilot. „NRA a castigat titlul european anul acesta si tinand cont ca ne-am atins acest obiectiv am vrut sa avem si o participare in Campionatul Mondial. Etapa din Marea Britanie este una dintre cele la care trebuie sa participi macar o data.”

Tempesta a luat startul deja o data in intrecerea din Insula Britanica si spune ca este curios sa vada ritmul fiului sau Simone, care a progresat foarte mult in 2013. El a mai spus: „Simone a demonstrat ca merge foarte tare pe macadam si de abia astept sa vad cum stam in duelul direct. Eu cred ca va fi mai rapid decat mine pentru ca suprafata este mai alunecoasa si el a demonstrat ca poate sa mearga tare in aceste conditii, dar vom vedea. Nu avem nicio miza aici si sunt sigur ca ne vom distra pe probele din Tara Galilor”.

Simone, aflat la a doua prezenta in mondial din sezon, dupa ce a luat startul si in Finlanda, se pregateste pentru un sezon 2014 care programeaza mai multe "iesiri" de acest gen pentru tanarul pilot NRA. „Dupa experienta din Finlanda, cu o masina de la clasa R2, astept acum cu nerabdare startul in etapa din Tara Galilor. Probele sunt tipic britanice si cred ca ne vom acomoda rapid cu ele. Este dificil sa obtii un rezultat de top la prima participare intr-o astfel de etapa, dar, asa cum am facut si pana acum, suntem aici ca sa adunam experienta. Anul acesta a fost un an in care am invatat multe si acest lucru s-a vazut in timpii pe probe ceea ce pentru noi este cel mai important” a spus Simone.

Cei doi vor pilota masini Subaru Impreza, varianta R4 pentru Marco, respectiv cea de grupa N pentru Simone.

http://www.wrc.com/results/2013/wale...b/stage-times/

Daniel_DRV 15-11-13 12:07

Hirvonen, creditat cu mari şanse să semneze cu M-Sport pentru 2014

Mikko Hirvonen va reveni la M-Sport în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri, după numai doi ani petrecuţi la Citroen, potrivit presei internaţionale.

11 victorii a obtinut Hirvonen pentru Ford (M-Sport) in perioada 2006-2011
Mikko Hirvonen este foarte aproape să semneze un contract cu M-Sport pentru sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri.
Potrivit unor surse citate de publicaţia Autosport, finlandezul are de stabilit doar ultimele detalii ale înţelegerii înainte de a-şi pune semnătura pe contract. Acesta va deveni practic pilotul de referinţă al echipei după ce Thierry Neuville, care ocupă locul doi în clasamentul general înaintea ultimei etape din Marea Britanie, a ales să semneze cu Hyundai.

Hirvonen a mai concurat pentru M-Sport timp de şase sezoane complete intre 2006-2011, pe vremea când echipă era sprijinită de constructorul Ford. Ulterior, el a plecat la Citroen din dorinţa de a câştiga titlul mondial, însă a obţinut o singură victorie în cei doi ani petrecuţi la echipă.

"Aşa cum ne aşteptam, lucrurile încep să se clarifice acum, după ce înţelegerea lui Neuville a fost confirmată. Revenirea lui Hirvonen la M-Sport este logică, am văzut cât de puternică poate fi o astfel de combinaţie în trecut şi poate fi la fel şi în viitor", a declarat sursă pentru Autosport.
Informaţiile au fost negate de Hirvonen, care susţine că nu ştie ce se va întâmpla după Raliul Marii Britanii de la sfârşitul acestei săptămâni.

"Încă nu ştiu nimic despre anul viitor, dar ar fi bine să ştiu în curând, pentru a cunoaşte planurile pentru teste şi alte lucruri de acest gen de după Raliul Marii Britanii", a precizat el.

Hirvonen era pe lista de cinci candidaţi a celor de la Citroen pentru cele două locuri disponibile la echipa de uzină, alături de Dani Sordo, Kris Meeke, Robert Kubica şi Mads Ostberg.

Via Autosport

Daniel_DRV 16-11-13 11:14

Kubica a abandonat în Raliul Marii Britanii la debutul la clasa WRC

Robert Kubica a abandonat în Raliul Marii Britanii la debutul la clasa WRC la volanul unui Citroen DS3 WRC, într-un moment în care ocupa locul şapte în clasamentul general.

Robert Kubica a avut oportunitatea să concureze la sfârşitul acestei săptămâni la clasa WRC a Campionatului Mondial de Raliuri în etapă din Marea Britanie care închide sezonul 2013.
Polonezul a urcat la volanul unui Citroen DS3 WRC oferit de constructorul francez în urma titlului cucerit recent la clasa WRC2, însă aventura lui în Marea Britanie s-a încheiat în doar a doua zi a raliului.

Fostul pilot de Formula 1 a abandonat pe prima probă specială a zilei de vineri după ce s-a rostogolit într-un şanţ, însă atât el, cât şi copilotul său Michele Ferrara au scăpat fără răni în urma accidentului.

În momentul producerii accidentului, Kubica ocupa locul şapte în clasamentul general după primele trei probe speciale, la aproximativ opt secunde în urma lui Andreas Mikkelsen. De altfel, polonezul afirma înaintea raliului că nu se aşteaptă să concureze în primii şase ca urmare a lipsei sale de experienţă.

Dacă maşina sa, va putea fi reparată în timp util, Kubica va reveni sâmbăta în Raliul Marii Britanii sub regulă Rally 2 cu o penalizare cumulată de 30 de minute.

După primele şase probe speciale, Sebastien Ogier este lider cu un avans de peste 13 secunde în faţa coechipierului său de la Volkswagen, Jari-Matti Latvala, în timp ce locul trei este ocupat de Thierry Neuville, aflat la ultimul raliu pentru M-Sport înainte de plecarea la Hyundai.

All times are GMT +2. The time now is 00:56.

- Copyright 2026 4Tuning