![]() |
Re: Machete in lucru - Reme
3 Attachment(s)
Etapa a 38-a:
Continut: Revista nr.38 Piese de lemn ce au fost lipite conform instructiunilor date Etapa 38: S-a procedat exact ca la etapa 37 doar ca s-a lucrat pe latura dreapta a vaporului. |
Quote:
|
Quote:
|
proiectul cu vaporul este sistat momentan, insa cumparaturile au continuat, am ajuns la nr. 113. De curand ma ocup de un nou proiect. Am doua machete 1/43 una este Minichamps - VW Caddy Maxi si cealalta este Mercedes-Benz CLK320 Hongwell.
Prima are nevoie de oglinzi laterale, roti, sticla la un far, ultima bancheta de reparat si grila cu proiectoare de jos de sub faruri. A 2-a macheta are nevoie de roti, vopsitorie integrala, spatare la scaune, parbriz cu stalpi. Recent am procurat un Volvo de Costi, merci fain bre si ma voi apuca sa readuc la viata masinile. Sper sa reusesc! La Mercedes am matuit vopseaua, am nivelat zgarieturile cu 800 si 1000. Caroseria va fi data in fueller, dupa care se va aplica o vopsea si lac auto, culoarea de mercedes originala si va sta in cabina de vopsit profesionala. Dupa ce o vopsesc va voi arata rezultatul. Intre timp ca tot e weekend ma voi ocupa de interior sa ii fac interiorul spatare scaune si vospit din gri in negru mat. |
Eu unul n-as merge pe varianta asta la 1:43. Se ingroasa mult vopseaua si se acopera detaliile. As curata pana la metal si apoi as vopsi.
|
Quote:
|
Daca nu folosesti un primer bun risti sa se ciobeasca vopseaua. Curatat pana la metal, primer-vopsea-lac. Toate date in straturi subtiri ca sa nu ineci detaliile (grile, liniile dintre panouri etc). Eu unul asa as proceda.
|
Quote:
|
Cauta un primer special pentru aluminiu. Eu am luat din asta dupa indelungi cautari (inclusiv o vizita la magazinul 3M si o discutie interminabila cu unul din baietii de acolo) si se "agata" al naibii de bine de aliajul machetelor. Nu exista termen de comparatie cu primerii de prin magazinele de bricolaj/auto. Se gaseste si la noi si e chiar foarte ieftin (20 si ceva de lei un spray de 400ml parca).
|
Quote:
|
4 Attachment(s)
M-am apucat de Mercedes CLK.
Ce defecte avea: 1. roti lipsa 2. parbriz lipsa 3. revopsitorie integrala 4. lipsa un stop 5. lipsa spatare scaune Iata ce s-a facut pana acum: 1. s-a decapat caroseria si luni intra la vopsit 2. am facut rost de roti si au fost restaurate 3. am facut rost de spatare scaune am revopsit interiorul (scaune + podea + fete de usi + bord) 4. am facut rost de parbriz |
Spor la treaba!
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
macheta a fost vopsita. Culoare Mercedes-Benz Originala. Urmeaza a fi montat si detaliat...
|
Reme, rotile vor fi alea din poza? Nu arata prea bine. Daca macheta e 1:43 ar merge pe ea niste roti mai finute dintre cele de Bb Street tuners (nu chiar din alea bling, ceva mai frumos, sunt cateva modele);)
|
A iesit super vopseaua , ce faci cu grila de la radiator? :-)
|
grila o voi face tare misto zic eu. Am o idee tare de tot cu un autocolant negru mat. Legat de roti, mom astea sunt singurle ep care le am. Momentan vor merge astea o perioada.
|
asamblata, mai e de detaliat, adica grila si fundal negru la jante. Da-ti o idee ce sa fac cu rama parbrizului
|
Ce zici sa costruiesti rama din plastic de cartele de reincarcare , dupa care eventual o finisezi cu chit?
O sa trebuiasca sa o faci din mai multe fasii dar e realizabil... |
Frumoasa foc!!!Mi s-a pus pata pe tuningul asta si am inceput si eu la un ford mustang gt daca nu ma insel.Spor cu jucaria!:D
|
merci underground!
|
achizitionarea de piese a continuat si astazi. Am luat muuulte muulte machete in piese. Azi am facut lego.
Am: Jaguar E-Type Bburago 1/18 - Made in Italy - era montat, dar l-am demontat si a curatat totul si polish la caroserie, apoi am montat inapoi tot ce avea pe ea macheta. Pana acum lipsesc: Parbriz, Stopuri. Porsche 356B Bburago 1/18 - Made in Italy - era demonatat, l-am spalat si curatat apoi am polishat caroseria. Am montat inapoi ce aveam la ea si am urmatoarele lipsuri: Parbriz, Luneta, Bara fata, Semnale fata, Schimbator viteze. Dodge Viper RT/10 Bburago 1/24 - Made in Italy - era demonatat, l-am spalat si curatat, nu are nevoie de polish. Avea spaterele la scaune rupte. Am inlocuit scaunele cu niste scoici care se potrivesc perfect. Am montat macheta si asteapta: Set roti, Directie. Peugeot 205 GTi Bburago 1/25 - Made in Italy - era demonatat, l-am spalat, l-am curatat si am montat macheta. Are nevoie de: 2 roti si Bord. Momentan atat! Maine le fac poze si le urc. Daca aveti piesele mai sus mentionate si vreti sa ma ajutati va rog! |
intre timp la Peugeot am gasit Bordul si 2 roti. Este complet montat!
|
Poze??
|
Quote:
|
6 Attachment(s)
pozele mult promise cu jaguarul
|
5 Attachment(s)
pozele mult promise cu Porscheul
|
9 Attachment(s)
pozele mult promise cu cele 2 1/24 dar adaug si o modificare adusa unui GTR R35 Maisto 1/24. Acum deschide tot!
|
Frumos frumos!
|
in cursul zilei de astazi am reusit sa mai readuc la viata 2 machete. In proportie de 80% sunt gata amandoua. Alfa Romeo 156 si Alfa Romeo 33.
La Alfa Romeo 156 - a fost curatata de marker, au fost refacute grilele fata, revopsit intreiorul in negru, au fost reparate prinderile rotilor si ar mai fi nevoie de stopuri, 1 roata si geamuri laterale + luneta La Alfa Romeo 33 - a fost matuita si vopsita la spray negru mat, dar am stricat capota, am montat roll cage, am montat sistem prindere roti, am montat roti construite din 4 dopuri si furtun, pe care maine le voi face negru mat cu capacele originale Bburago, am construit faruri si stopuri, am construit tips evacuare si ar mai fi nevoie de bord si revopsirea capotei, dar pana atunci o voi colanta cu carbon. |
3 Attachment(s)
poze cu Alfa 33.
|
Frumos asa, dar oglinda aia...
|
Quote:
|
ai mare rabdare bro,mai ales cu vaporasul,nu as fi avut atata rabdare,dupa primele 5 saptamani ma saturam de asteptat.imi place ce faci.spor la lucru
|
Quote:
|
in weekend am fost in talcioc si am achizitionat cateva macheta 1/43 intr-o stare nu f buna! Am reusit sa le aduc un pic la viata. Acestea sunt Jaguar XK140 - IXO, Aston Martin DB4 - IXO, Fiat Grande Punto - Norev, Zastava 750 - IST Models.
La Jaguar am montat 1 cauciuc la o roata ca nu avea si am pus bara in fata care seamana cat de cat cu cea originala. La Aston Martin i-am montat oglinda pe care mi-a dat-o fostul proprietar in mana si in continuare imi lipseste bara spate. La Zastava i-am montat o bara asemanatoare cu ce avea masina original pe ea si un stop care se aseamana cu celalalt + o anvelopa, ca era lipsa. La Fiat am montat o pereche de stopuri, si am incercat sa ii pun o luneta dar nu prea mi-a iesit. Pentru moment las asa si voi reface luneata masinii :d Maine voi revenii cu poze cu acestea. |
2 Attachment(s)
intre timp...
|
12 Attachment(s)
Cel mai de amploare proiect al meu a ajuns la final. Dintr-un Alfa Romeo 156 ruina am scos o macheta superba.
Totul a inceput asa: Am luat de la Sven demult mai multe machete, printre care si Alfa Romeo asta pe culoarea gri. Masina arata intr-o stare deplorabila, insa am reusit sa o fac sa arate bine. Am inceput prin a o desface si a o dezechipa total. Am ramas cu caroseria pe care am vopsit-o la atelier profesional cu cabina de uscare si lampa de infrarosu. Totodata am gasit la un vecin cateva piese pe care le-am luat si am reusit sa finalizez proiectul, cum ar fi: geamuri, o roata, stopuri, faruri, grila. Am curatat sasiul de urmele de maker si am scos la iveala proiectoarele de ceata ale masinii. am gata un pic sasiul cu negru mat pt a il uniformiza, insa numai dupa ce am creat suporti de prindere ai fuzetelor rotilor spate. Am curatat tot cu apa si sapun, am uscat si am vopsit ca totul sa fie proaspat facut. Interiorul era cel pe gri initial, l-am spalat, sters si vopsit negru mat pentru o idee de realism. Am pastrat stickerul de pe consola si acum se incadreaza perfect. Rotile erau in starea din poze, cea proasta si au fost restaurate asa cum erau originalele. Am asamblat toata amcheta si rezultatul zic eu ca este unul foarte bun. Mie unu imi place mult! |
Foarte frumoasa macheta.Felicitari!
|
Excelenta reconditionare
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:40. |
- Copyright 2026 4Tuning