![]() |
Re: Alfa Romeo Giulietta vs Vw Golf 6
Ce treaba are Linea aici?! Nu ca m-ai fi convins cu povestea cu rolele, ai dat niste exemple scoase nu stiu de unde pe post de argumente. Unde ai vrea sa fie laudata Giulietta? Cate unitati circula in Ro, ce vechime au ca sa poti trage concluzii? Si mai ales cati posesori o ard pe 4t?
Eu am postat doar pt ca am vz ca se vorbeste pe langa, abstract, fara sa se stie lucruri elementare sau macar caracteristici ale masinilor. Zi si de motoarele Multiair ca "nu e bune", se duce axul cu came de admisie :-) |
Asta cu Linea e ca si cum as zice ca stiu eu un A-klass la care nu merge geamul din dreapta si scartaie cureaua accesorii, deci S-ul e o rabla scumpa si proasta .:lol: Mai faceti versus-uri din astea ca e amuzant sa citesti ineptii si comparatii absurde, mai ales venind de la majoritatea care nu a condus nici pe pc macar unul din modelele respective.
Cat despre fiabilitate, pe aici am vazut ca se practica "am un vecin/nepot/cumatru" care are X masina in care a bagat jdemii de euro in 2 ani. Deci X model e jeg, mizerie, praf etc. In conditiile in care multi nu au o chiftea in burta si isi iau troace sh cu miliarde de km. Asadar, esantion irelevant. :lol: Si in ultima instanta, pe 4 tuning, am observat ca exista o aberatie psihica printre posesorii de Vag si Bmw. Nu ca nu ar fi masini bune sau foarte bune, dar aici e ceva de gen-ul marca suprema, restul gunoaie. |
cam tot ce se spune despre alfa sunt doar mituri,mai ales de la 159 pana in prezent. la fel sunt mituri si ceea ce se spune despre fiabilitatea masinilor germane care nu mai exceleaza in aceasta privinta de pe la jumatatea anilor '90.
daca vreti fiabilitate cautati-o la masinile japoneze. in schimb ceea ce ma impresionat la alfa este tinuta de drum si directia f. precisa si scurta spre deosebire de masinile facute de VAG care mai au de lucru in aceasta privinta. ca sa nu credeti ca sunt subiectiv ,va tasez un test facut chiar de nemti https://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek |
se intampla ca linea aia sa fie o masina din familie luata de noua. am dat-o caexemplu pt fiabilitatea generala si seriozitatea celor de la fiat, dar se pare ca cei care au ochelari de cal nu au de gand sa ii dea jos.
|
Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Compact_platform |
Quote:
|
Quote:
|
Problemele unui exemplar Fiat low cost made in Turkey sunt extrem de relevante pt calitatea Giuliettei, o masina total diferita atat ca si conceptie cat si ca pozitionare in gama grupuluii! Ni-ha-ha! :-)
Macar daca ai fi zis de rulmentii de sarcina de la amortizoarele fata, acolo chiar consider ca are o problema Linea... |
Quote:
|
Quote:
revenind la topic, fanii infocati alfa sa-si arunce banii unde le dicteaza inima, noi ceilalti preferam sa-i cheltuim si cu capul dar si cu sufletul si cu asta am spus tot. cand o sa vad o alfa in topurile dekra sau adac sau altele pt fiabilitate atunci o sa pot sa spun ca au iesit din tunel. |
Quote:
am vazut ca esti "ford driver" stiai cumva ca alfa si ford au avut motoare comune ? |
Eu scriu acum din punct de vedere al mecanicului:
La alfa si italienesti in general este o durere maxima de cap sa faci orice reparatie, fata de golf care este ok. Nu stiu cati cunosc faptul ca la 159 dai scutul jos de tot ca sa schimbi un rahat de filtru de ulei, situat in partea din spate a motorului si in o pozitie de *****. Nu mai spun ce inseamna schimbare kit ambreiaj. Toate bune. |
alfele astea mai noi parca sunt putin mai accesibile(3%) la schimbarea pieselor,reparatie decat cele vechi!
|
Quote:
Da-i inainte cu "veselia" la volan si vei ajunge departe, numa' poate da al de sus si nu mai iei si pe altii nevinovati cu tine! Vad ca ai idei putine dar fixe, in afara ca are tot 4 roti nu vad alt punct comun intre Linea si Giulietta. Ce sa zic, la accesibilitate mecanica nu stau grozav, dar in general e problema generala atunci cand motoare mari sunt asezate de-a latu'... Demult nu se mai proiecteaza masinile tinand cont de usurinta efectuarii interventiilor in service, exista totusi calculatii privind costul operatiilor de intretinere si schimb de piese de uzura, lumea civilizata se uita si la astea cand alege o masina. Nu stiu de ce dar mi se pare totusi un pic fortata comparatia, Golf mi se pare ca l-ar avea concurent direct pe Bravo, Giulietta mi se pare nitel orientata spre alt segment. Oricum dpdv al solutiilor tehnice e extrem de interesanta, volume nu va face cu siguranta (in Ro cel putin), iar pe aici lumea isi da cu presupusul la greu fara sa aiba macar habar cu ce se mananca. |
am aratat situatii clare si de la masini pe care le cunosc foarte bine si eu tot vb din auzite, hmm tare :) ma retrag ca pe aici este plin de "experti", pt ca oricat de fanatic esti nu poti sa spui ca o alfa este mai fiabila decat un golf, dar niciodata :)
|
1 Attachment(s)
mai bine.
am gasit o chestie interesanta :D |
Quote:
Faptu' ca ai reparat doar Golf si asta stii mai bine si la asta te bagi nu inseamna ca masinile japoneze sunt o necunoscuta pentru alti mecanici. Un mecanic bun e ala care repara orice masina fara sa se scarpine in cap. Cine se vaita ca se schimba greu, e complicat, durere maxima de cap, pai sa ma scuzati, dar nu e meserie. Daca tu fugi de unele masini ca nu stii sa le repari sau ti-e sila ca nu ai intalnit si iti ia mult timp sa le duci la capat, concluzionezi ca sunt proaste sau prost facute? |
Quote:
Cine a zis ca e mi fiabila Alfa decat Golf??? Eu n-am scris si nici citit asa ceva aici. Si nici fanatic nu sunt, cu atat mai putin de Alfa, intamplator insa am ~8 ani experienta cu tot ce inseamna post vanzare la marcile din grupul Fiat, nu-i mai pun pe aia ~30 in domeniul auto... Ca nu e relevant cazul tau cu Linea e cu totul altceva Never say never! |
Quote:
Asa este romanul, stie tot. Am reparat toate natiile de masini, am mai facut si unele de "reising", dar asta e alta discutie. Intrebare : preferi sa stai o zi sa demontezi la o italianca ambreiajul si sa iei 500 ron sau sa faci 3 ambreiaje in acelasi timp la o nemtoaica (3x400 ron) ? Si nu am spus ca sunt proaste, sau de unde ai tras tu concluzia ca nu as sti sa imi bag mainile in ele ? Alta intrebare legata de Alfa 159 2000 benzina: stii cat dureaza sa dai jos un alternator ? Toate bune. |
Incearca un demaror de V6! :-) Dar suntem pe campii, deja daca iei numa' 100 in plus la un ambreiaj cu chinuiala ma gandesc sa-ti aduc Mondeo al meu...
|
De demaror uitasem. Insa de un timp muncesc in IT , ghici de ce marci de masini ma lovesc. :lol:
|
Si la golf-uri cam dai scutul jos daca e sa schimbi uleiul :) Adevarul e ca sunt anumite buguri la fiaturi si alfa care le fac neatractive pentru mecanici. Una e pozitia alternatorului care la majoritatea modelelor e neatractiva, are suruburi greu accesibile, trebuie sa dizloci motorul, sa demontezi planetara sau esapamentul ca sa il poti scoate. Spre exemplu la un punto cu motor de 1.2, o masina foarte fiabila, si nu zic aiurea am avut doua si au fost foarte fiabile, e o adevarata chirurgie pe creier ca sa demontez alternatorul. Suburul de sus e intr-o pozitie unde e greu de ajuns la el, spatiu la fire e extrem de strampt, iar ca sa scoti alternatorul trebuie fie sa demontezi esapamentul sau planetara fi sa slabesti tampoanele la motor si sa il misti pe asta, ceea ce eu consider a fi o greseala extrem de mare de fabricatie la un motor asa mic ca 1.2, la care alternatorul e putea plasa in alta parte foarte usor.
|
din experienta mea pot spune ca nu mai exista nici o masina la care sa poti spune ca totul se demonteaza usor. fiecare are ceva care sa-ti dea batai de cap. trebuie sa justifice si reprezentantele,cumva, pretul exagerat la manopera.
iar in privinta fiabilitatii este la fel. singurul lucru care face diferenta este tinuta de drum care eu zic ca este foarte importanta iar aici alfa nu prea are ce discuta cu cele facute de vag. |
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek |
Quote:
Nu stiu cum faci tu dar eu tot timpul am fugit de mecanici care iau pentru un ambreiaj mai mult in functie de marca masinii si mai ales care intreaba "la ce masina?". Ca de, daca e Polo, ieftinache, nu are bani, daca e Cadillac sa-l ciugulesc putin ca are si nici nu stie. Ideea e ca am intalnit cativa mecanici care cer la fel la o reparatie sau la un schimb indiferent de marca si masina si nu isi pun mana in cap, nu se scarpina, nu fumeaza 15 tigari, nu vorbesc la telelefon in timpul reparatiei si multe altele. Si da, si ei prefera sa faca ce e mai usor si nu in functie de masini ci revizii si distributii, putina munca si bine platita, nu comenteaza ca e Fiat, Ford sau Toyota, tot suruburile alea le dau jos. Ti-am zis, majoritatea mecanicilor la noi s-au invatat cu un tip de auto si aia fac pentru ca il stiu, cum dau de greu se scarpina si cap si mai cheama pe cineva pe langa ei si se uita de parca nu ar fi vazut motoare. Mecanicu' bun e ala care nu comenteaza nici la K9K, nici C25XE, desface si face, spune dinainte la ce sa se astepte clientul. Asa ca stai c-o fi si n-o mai fi si la final e altceva...e plin. Gata suficient off-topic, acum ca lucrezi in Italia, cate Giulietta ai reparat si ce problema comuna au? Acelasi lucru valabil si la G6. |
Quote:
din pacate 90 % sunt asa .zilele trecute un " mecanic" de genul acesta incerca sa-mi explice ( ne stiind ca avem acelasi domeniu de activitate) cat de greu si riscant este sa schimbi niste bujii incandescente la un anumit tip de motor ca se pot rupe si bla,blauri din acestea el defapt nu prea avea habar dar si incerca sa-l stoarca de bani pe client. |
Quote:
La asa post, ma abtin sa mai raspund. Imi cer scuze ca m-am bagat in seama cu dv, eu o sa imi vad de drum. Si alta data te rog citeste ce scrie cineva, nu printre randuri sau sa debitam pe langa subiect. Toate bune. |
Quote:
Intelesese toata lumea ironia, nu-i vina ta ca altii nu binevoiesc sa-ti citeasca postarea, sa-ti acorde atat respect incat sa se uite CU ATENTIE la ce-ai scris inainte sa te atace. Sper ca a fost doar o neatentie din partea lui, iar daca intr-adevar n-a inteles o propozitie asa de simpla, sigur nu e locul lui in disputele de pe sectiune. |
@ekofresh: foarte greu sa gasesti mecanic care sa stie totul despre orice masina scoasa in lumea asta. cam d'asta sunt mecanicii specializati pe anumite marci, pt ca desi ideea de baza este cam aceeasi, producatorii vin cu solutii tehnice diferite, si decat sa pierzi timp aiurea pana dai de cap sau mai rau sa gresesti ceva, mai bine te axezi pe ceva care iti place si esti 100% sigur ca iti multumesti clientul ca sa revina si a 2-a oara
|
Asa cum spunea cineva pe aici pe forum, la noi 75% dintre mecanici sunt montatori/demontatori. Mecanici sunt aia cu scoala si cursuri de specializare si chiar si dintre ei multi sunt asa de batuti in cap incat nu pot pricepe nimic. Mecanici erau pe vremea comunismului dar din pacate multi dintre ei au imbatranit si i-a depasit tehnologia si puterea de a pricepe. Ucenicii si demontatorii din service-uri de cartier nu sunt mecanici decat in mica masura adica pasionatii.
|
Sincer sa fiu nu-mi place absolut deloc cum arata Alfa Romeo Giulietta.
|
Eu cred ca inafara de design si o senzatie oarecum mai placuta la condus golful conduce detasat.
Asa ca fiecare sa isi dea cu parerea este usor,dar realitate este una: Masinile nemtesti sunt mai fiabile si isi pastreaza valoarea mai bine in timp. |
Quote:
iar in privinta fiabilitatii sa nu uitam ca nemtii nu mai fac de mult masini fiabile mai ales cei de la VAG nici macar de valoare in timp nu este vorba pentru ca niciodata un VW nu va valora mai mult decat o alfa unul dintre factorii importanti fiind tocmai designul |
Quote:
Legat de valoare in timp ma indoiesc ca o alfa o sa-si pastreze vreodata ca o masina neamteasca valoarea.Daca te uiti pe siturile cu vanzari auto si compari preturile pentru masini din aceasi clasa si acelasi an cred ca o sa imi dai dreptate. Salut |
Quote:
|
La devalorizare putem compara preturile de revanzare. O Giulietta cu motor de 1.6 diesel si 105 CP, an de fabricatie 20111 vad ca se vinde cu 10000 euro, una cu 1.9 diesel si 170 CP cu 11000 - 12000 euro si una indiferent de motorizarea full option poate ajunge la 14000 euro. Pe de alta parte golf-ul de 1.6 diesel, an de fabricatie 2010-2011 se vinde tot cu 10000 euro, iar unul cu 2000 diesel ajunge la 14000 Euro. Luand in considerare diferenta de pret de noua a masinii care al giulietta e mai mare se poate considera ca cel putin pe termen scurt golf-ul isi pastreaza valoare un pic mai bine.
|
Haideti va rog eu sa nu ne aventuram pe subiecte de performata gen suspensie, sasiu, raportul de mase...ca ne facem singuri de rusine cand incercam sa explicam performantele unei masini cu, cunostinte formate din wikipedia si you tube.
Cand aud de "senzatie placuta la volan in timpul mersului" mai ca vine sa inchid pagina....cam cati din voi ati condus o giulietta sau chiar si un golf?...cred ca nici 10% din "comentacii" pe acest topic. Eu recunosc ca nici una din cele 2 masini si din acest motiv nu ma aventurez pe subiecte de genul...comentez din punct de vedere al aspectului. Dar sa nu uitam de vesnicul "stabilitate pe viraje"....mai prieteni...ce experienta aveti voi in spate ca sa comentati despre aceste lucruri.... ...ca multi din voi poate ati intrat odata in viata cu masina cu 60 la ora intr-o curba cat de cat solicitanta pentru masina....sau ati tras frana de mana pe zapada/ploaie. Astfel de experiente "orgasmice si pline de adrenalina" nu reprezinta experienta...si voi vorbiti de masini ce nici macar nu le ati condus. Sa fim seriosi...cat inca mai putem |
Quote:
|
Quote:
Sau poate recitesti si vezi ca NU am spus ca NIMENI nu a condus cele 2 masini si ca am lasat o marja de eroare de 10% in care se incadreaza soferii ce au condus alfa/golf. |
Pai daca fiecare din noi am fi condus Giuletta si Golf 6 mii de kilometri, in diverse conditii, ce scop ar mai avea acest versus :D Uite eu am condus golf 6 mai multe motorizari de la cele adormite de 1.4 pana la cel de 2.0, dar nu am condus giulleta, dar de ambitie am sa ma duc la un prieten la show room, si sa fac un drive test ca avea si doua giulleta acolo, asa ca sa intru in aia 10%. Chiar tu ai condus amandoua modele?
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:32. |
- Copyright 2026 4Tuning