![]() |
Re: Sideways Questions !?! Official chat thread
dupa parerea mea...driftingul ar fi trebuit sa ramana de unde a inceput,o modalitate de a lua curbele mai repede fara a pierde momentul motor,exact ca si in initial d ( quote Takahashi " DRIFT stands for gifted driving " ) normal ca nu sunt de acord ca "franele de mana" si alea alea sa fie numite drift,dar sunt japonezi care reusesc chiar foarte frumos sa mearga sideways cu o masina FF (FWD) https://youtube.com/watch?v=JQMQkMvRG3I https://youtube.com/watch?v=x6thh_Iw92w
|
Quote:
PS: Formula D e un produs american.. desfasurat in america (se transmite si pe tv la ei) Pentru ceilalti: Driftul e un sport de ani buni.. k dovada campionatele desfasurate in toate partile lumii.. e normal sa existe si hashiriya.. in ft multe domenii ale motorsportului exista "tendinta" de a fi practicate si in afara concursurilor.. pana la urma majoritatea acolo s-au nascut.. by natural birth :-) |
Quote:
|
astea sunt tehnici de initiere a drift'ului, frana de mana, retrogradarea unei trepte, "clutch kick" si mai sunt
|
sunt tehnici as zice eu si normal k dup un anumit nivel nu o sa mai folosesti frana de mana desi am mai vazut pe uni tragand cate unpik de ea chiar in D1 GP...dar fiecare cu ce se obisnuieste poate cu toate k dup ce ajungi in D1 GP cam toti folosesc aceeasi tehnik,...da mai sunt ...:))
|
da man da eu nu ziceam despre "initierea" in drift..pur si simplu daca e un filmulet pe youtube cu unu cu o dacie care se intoartce 90 de grade cu frana de mana.. s c r i e(am scris asa ca vad ca imi cenzureaza cuvantul) acolo "dacia drift" sau daca e un filmulet cu un E30 cu open diff care se chinuie sa dea cercuri si da doar dintr-o roata, la fel...drift...deci lumea inca nu deosebeste driftul de "donuts" sau altele...
|
E...aveti dreptate pe de o parte, in lexicon scrie asa:
"Drifting refers to a driving technique and to a motor sport involving the use of the technique. This article deals primarily with the sport. A car is said to be drifting when the rear slip angle is greater than the front slip angle, and the front wheels are pointing in the opposite direction to the turn (e.g. car is turning left, wheels are pointed right), and the driver is controlling these factors." Nu scrie nimic despre FWR RWD sau AWD. Dar ca motorsport numai masini cu RWD poti concura, nu exista concurse de drift pentru alte specii de automobil, acuma pot veni toti cu fel de fel de masini care nu sunt in special RWD si sa comenteza ca se poate si de ce nu sunt lasate...sunt reguli ce trebuie respectate, asta s-a intamplat in ungaria acuma un an, erau cativa revoltati de ce nu sunt lasati cu TypeR sau STi, raspunsul era una simpla, cand cu masinile aia pot sa concureze in campionatul de masini formula sunt lasati si in drift, si cu asta basta. Despre technice sau modalitati de a pune masina in alunecare (Drift). -Power over drift -E-Brake drift -Clutch Kick drift -Shift lock drift -Dirt drop drift -Jump drift -Braking drift -Kansei drift -Manji -Dynamic drift -Feint drift Cand am vreme scriu cum trebuie dacut fiecare insotit de video. |
frumos, iata ce explicatie grozava a dat. bravo.
|
da frumos ,ati vazut careva biblia driftului ? acolo dau aproape toate tehnicile de drift,..:))
|
In general nu folosesc mai mult de 3-4 technici in toatalitate, si technicile depind de masina, care ii sta mai bine.
|
dezvolta cineva clutch kick`u plz ?
|
|
Am vrut sa scriu in romana cum trebue executate toate, dar majoritatea dintre voi oricum stie englaza. Uitati pe pagina dat de @Trickz, acolo sunt mai toate.
|
am documentarul drift bible
se poate cauta 'drift bible' pe torrentz.com sunt explicate toate tehnicile. a observat cineva in filmul tokio drift p cineva care sta la pescuit ? cand 'exerseaza' ala cu evo... |
Quote:
|
si cei cu el???
|
e si pe forum drift bible...da ce e cu ala cu evo din film ?
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:26. |
- Copyright 2026 4Tuning