![]() |
Re: Masini
1 Attachment(s)
Quote:
ca sa raman in limita ontopicului...mai urc o poza cu masina in cauza....poate aflu si eu rspunsul:D |
Daca nu ma insel am vazut o masina ca aceasta pe la sat si DA,avea tractiune spate.Niste copii faceau donuts-uri pe acolo cu ea.
Ms mult ca ma sustii:D |
Quote:
|
7 Attachment(s)
Toyota Supra (Mark III-Mark IV)
In anul 1986, noua generatie Supra (modelul nr 3) iesea pe piata.Modelele precedente erau construite pe sasiuri de Celica si imparteau multe din piesele Celicai, si chiar si numele acesteia(primele 2 modele de Supra s-au numit oficial Toyota Celica Supra) Odata cu introducerea noului model, aceasta legatura dintre cele 2 modele a fost indepartata, acum ele fiind 2 modele total diferite.Celica trecea la tractiune fata, iar Supra ramanea la RWD.Desi designul noii masini semana cu cel al fostei Supra Mark II, noul model primeste noi motoare de 3.0 litrii cu 6 cilindrii in linie.Din 1987 apare si varianta turbo a aceluiasi motor. Pentru export masinile erau echipate cu motorul turbo 7M-GTE,care avea 4 valve/cilindru si era DOHC(dual overhead cams), si scotea 230 de cai putere (173 KW) la 5600 de rpm cuplat la o cutie manuala in 5 trepte R154, sau in varianta aspirata 7M-GE scotea 200 de cai putere( 149KW) la 6000 de rpm cuplat la o cutie manuala in 5 trepte mai putin robusta decat cea de pe varianta turbo.(era optionala si o cutie automata in 4 trepte). In 1989 masina sufera modificari de ordin estetic cat si mecanic, un mai bun engine management si modificari la waste gate si blow off aduc inca 2 cai in plus la versiunea turbo. Varianta Japoneza, sau adevarata Supra (dupa unii puristi), era echipata cu motorul 1JZ-GTE twin turbo de 2.5 litrii si 280 de cai putere (209KW) sau cu motorul 1G-GTE twin turbo de 2.0 litrii si 210 cai putere (157KW). Din punct de vedere tehnologic, acest Mark III al anului 1986 era de invidiat, avand standard ABS pe 4 canale si suspensie reglabila electronic. In 1993, o noua Supra iese de pe portile fabricii Toyota din Motomachi in Japonia.A patra incarnare Supra era mai agresiva, mai rapida si mai puternica ca niciodata.Designul exterior a fost complet schimbat comparativ cu modelele anterioare, unile guri rele zicand ca designerii masinii s-au inspirat din Ferrariul F40. Masina primeste si 2 motorare noi noute: 2JZ-GE aspirat care scoatea 220 de cai putere si 285Nm torque, si motorul 2JZ-GTE twin turbo de 276 de cai putere si 427Nm torque.Restrictiile asupra puterii masinilor produse in Japonia au insemnat ca masina a fost produsa cu "doar" 276 de cai putere, dar surse de la Toyota au confirmat mai tarziu ca masina defapt avea in jur de 320 de cai putere constructivi.Acest model (twin turbo) atingea 0-100km/h in 4.6 secunde iar sfertul de mila era atins in 13.1 secunde.Acelasi model absolut stock, inafara de scoaterea limitatorului de viteza, a ajuns la o viteza maxima de 289km/h, desi masinile din piata nipona erau restrictionate la 180km/h, iar cele pt export la 250km/h. Aceste impresionante cifre sa datorau faptului ca turbinele motorului 2JZ-GTE nu actionau in paralel, ci secvential.Turbinele de dimensiuni relativ scazute aveau palete ceramice pt modelele JDM si palete din otel pt export.La turatii mici toata evacuarea e redirectionata in prima din aceste turbine pt a reduce din turbo-lag si pt a avea torque ridicat inca de la 1800 RPM.Cand turatia se apropie de 4000 RPM, evacuarea e directionata spre a doua turbina pt un asa zis "pre-boost", desi motorul inca nu foloseste puterea data de aceasta.Odata ajunsa turatia la 4500 RPM, aerul produs de a doua turbina e combinat cu aerul din admisie, si amandoua turbinele functioneaza in paralel.Acest sistem secvential produce un raspuns la aceleratie mult mai bun in zona joasa de turatii, singurele dezavantaje fiind complexitatea si costurile mari de fabricare/intretinere. Cutia de viteze a noii Supra e de tip Getrag in 6 trepte (pt varianta twin-turbo).De-asemenea exista foarte mari diferente intre modelul aspirat si cel twin turbo, ultimul beneficind de o sumedenie de imbunatatiri mecanice (frane, cauciucuri, diferential etc.), si senzori pt buna functionare a celor 320 de cai (nedeclarati). Toyota a avut in vedere si reducerea greutatii modelului acesta, folosind aluminiu pt fabricarea capotei, a acoperisului de tip Targa, si a catorva piese din ansamblele de directie si suspensie.In final s-a reusit "slabirea" masinii cu 100 kg comparativ cu modelul precedent, chiar daca masina noua avea o suita de noi piese care erau in plus sau mai grele decat cele de p modelul vechi ( jenti si cauciucuri mai mari, sistem franare mai mare, traction control, airbag dublu, o turbina in plus etc.) Masina a fost in mare parte trecuta cu vederea de drifteri in prima parte a vietii sale, asta datorita preturilor mari de achizitie cat si din cauza greutatii mari(1580kg) a masinii fiind una din cele mai grele masini sport produse in Japonia (e doar putin mai usoara decat R33-R34 Skyline GT-R, dar acestea sunt si 4x4...) Odata cu trecerea timpului insa, posibilitatile de tuning ale motorului 2JZ-GTE au dus la o schimbare in atitudinea oamenilor din lumea driftului.Blocul motor rezista la presiuni si temperaturi imense, nenumarate masini fiind modificate pana la 1000 de cai putere, fara ranforsari la blocul motor.Asemenea cresteri de putere binenteles ca neaga orice kg in plus pe care masina l-ar avea, plus faptul ca sasiul si suspensia sunt foarte rigide, au ajutat in cresterea de forma a Suprei pe pistele de drift. |
3 Attachment(s)
Toyota Soarer Z3 / Lexus SC 300 & 400
Modelul Soarer de la Toyota a fost conceput ca si un coupe de lux.A debutat in 1981 cu seria Z1, urmat de Z2 in 1986. Atentia publicului nipon cat si mondial a fost insa captata de modelul aparut in 1991 denumit seria 30.Aceasta serie 30 era asemanatoare cu masinile Lexus SC300/400 vandute de Toyota in afara Japoniei.Un plus pt Soarer ar fi multiplele configuratii de motorizari si transmisii oferite pt modelul pt piata auto nipona. La debutul sau pe piata in 1991, Toyota Soarer Z3 avea cateva din cele mai rare si luxoase caracteristici vazute la masini pana atunci.A fost una dintre primele masini din lume care venea din fabrica cu navigatie GPS si un sistem de control al diferitelor electronice ale masinii integrat si actionat via unui touchscreen EMV localizat in bord.Avea ca rivali masini de peste USA$70000 produse de concernele germane BMW sau Mercedes-Benz, dar pretul masinii era doar o fractiune din pretul acestora.Desi era un coupe, avea un feel de lux, desi modelul GT echipat cu un motor de 2.5 twin turbo era si o masina sport pur sange.Acest lucru nu e surprinzator avand in vedere ca Soarer a imprumutat sasiul Suprei MK IV, si nu doar atat, piese din ansamblele de suspensie, franare, transmisie, si motor toate erau interchimbabile cu cele de pe Supra.Majoritatea modelelor Soarer cat si Lexus 300/400 veneau cu o cutie automata in 4 trepte, o cutie manuala in 5 trepte fiind doar optionala.De-abia in 1998 au primit cutii automate in 5 trepte si motoare cu tehnologia VVTi de la Toyota. Modelul JZZ31 avea acelasi motor si transmisie cu Supra MK IV.Acest motor de 3 litrii DOHC 6 in linie, 2JZ-GE, era folosit si pe Lexus IS 300 si GS 300.Modelul UZZ30 avea un motor de 4 litrii V8 (1UZ-FE) care producea 260 de cai putere, dar era echipat doar cu o cutie automata de viteze. 30 Series Soarer models JZZ30 - 2.5L 6 cyl twin turbo (1991-1996) JZZ30 - 2.5L 6 cyl single turbo VVTi (1996-2000) JZZ31 - 3.0L 6 cyl (US Lexus SC 300) (1994-2000) UZZ30 - 4.0L 8 cyl (US Lexus SC 400) (1991-1993) UZZ31 - 4.0L 8 cyl air suspension (1991-1997) UZZ32 - 4.0L 8 cyl 4ws, active suspension (1991-1996) Modelele turbo fabricate intre 91-96 si vandute pe piata autohtona erau echipate cu motorul 1JZ-GTE de 2.5 litrii twin turbo.Oficial motorul producea 276 de cai putere si 363Nm de forta la 4800 RPM.Din 96 motorul a fost modificat si upgradat cu noua tehnologie VVTi (distributie variabila) si s-a renuntat la folosirea celor doua turbine, in favoarea unei singure turbine mai performante.Puterea a ramas aceeasi 276 de cai putere dar forta motorului a crescut la 378 de Nm la doar 2400RPM. Modelele UZZ31 si UZZ32 nu au fost exportate si nici redenumite ca si Lexusuri, dar dintre toate Soarer-urile au fost cele mai luxoase.Scaune reglabil electric, incalzite si cu memorie interna.Volan reglabil electronic si senzori ultra-sonici anti-aburire pe oglinzile laterale etc.Aceste modele au fost printre primele in lume cu astfel de innovatii.De asemenea touch screen-ul putea si folosit ca si televizor, navigatie prin GPS, sistem de diagnosticare al masinii, computer de bord, climatizare, sistem audio sofisticat (7 difuzoare +un subwoofer incorporat) etc.De asemenea aceste doua modele aveau suspensie reglabila atat pe inaltime cat si ca duritate.Modelul UZZ32 avea si 4-wheel steering si suspensie activa care nu mai folosea arcuri si bari stabilizatoare ci folosea suspensie hidraulica controlata de senzori detectori de miscare.Din pacate acest sistem cu mult inainte de timpul sau, era scump de produs si ingreuna masina destul de mult incat inginerii Toyota au produs doar 873 din acest model UZZ32. In motorsort modele Soarer sau Lexus au participat in campionate nationale de Super GT-uri din Japonia sau Statele Unite, tari in care masina a avut cel mai mare succes atat in motorsport cat si ca vanzari. Pt drift insa masina a aparut in scena mai tarziu fata de apogeul atins in vanzari in anii 90.Cel mai mare minus al masinii e greutatea mare a acesteia(peste 1600kg la gol) si numarul mare de electronice complexe cu care sunt doate aceste masini, electronice care din multe puncte de vedere pe pista de drift sunt inutile, ba chiar sunt greutate in plus. Modelul JZZ30 in schimb a patruns pe scena driftului datorita asemanarilor tehnice mari cu Supra MK IV, si a interchimbabilitatii pieselor cu acest model. |
In primul rand felicitari pentru rezumatele astea!!! Chear sunt binevenit, macar oameni de aici cultureaza un pic!
Despre drift atat: nu numai cu masini japoneze se poate face la nivel de D1, numia ca ei invat de mult timp meseria asta si au si echipament (after market stuff) In europa numia de cate ani merge nebunia asta, dar avem si noi potential!!! Mercedes, BMW, Lotus si inca cateva masini cu tractiune sapate. Sunt multe BMW la drift facute, in special M-uri fiindca motorul este foarte rezistent, multe ori echipate cu turbo, fiind e greu sa scoti fum la 120 si anvelope de 235-285...trebue mult craft...:D Dar totusi eu asi alege un nissan 200sz s13 cu motor SR20DET...:D |
Quote:
|
Quote:
Motorul provine de la s14, ere valvtronic si motorul accea are mai mult potenitial. 200sx era echipat numia cu 1.8 turbo (refer la motoarele turbo) numia o foarte mica serie pentru piata interna si australia era facut cu sr20det (cateva sute de bucati) dar 99% ca nu pot gasi asa ceva, dar in s13 si la o dezmembratre un motor de s14 sigur la un pret rezonabil + inca 6-8000 euro si e aproape gata... |
da-mi un link unde ai gasit S13 Coupe in Europa cu volan pe stanga ca eu am cautat f mult si nu am gasit numai cea cu haion.Multumesc
|
Quote:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.a...reenwidth=1152 |
1 Attachment(s)
Da.Astea am gasit si eu multe.E fff scumpa masina.Chiar exagerat.
Pe autoscout24.de am gasit la km pana in 100000 la 1200-1500 euro in stare f buna iar la interior era ca noua. La asta ma refeream eu: |
Quote:
Pretul masinilor astea nu este ca la golf sau passat sau orice alta masina...total diferit, ce e ieftin e gunoi, ce e scump probabil e si bun, dar in proportie de 19% daca cumperi una tre sa mia bagi inca 3000-4000 euro ca sa mearga cum trebue (si asta inca nu e tuning, numai ai facut baza tuningului...) |
Ce am gasit eu arata f bine.Pt a fi gata de drift o masina cere minim 6-7000 euro.Am cautat pe net cam ce consider eu necesar ca trebe sa bagi minim in masina si cam la acea suma am ajuns.Fara frane(inca 1000-2000),fara nimic de desing(la fel...minim 1000) si fara turbo(mai vreo 2000 minim).Deci inghite mult o masina daca vrei sa o faci profi.
http://www.autoscout24.de/home/index...l_ueberschrift http://www.autoscout24.de/home/index...l_ueberschrift http://www.autoscout24.de/home/index...l_ueberschrift |
Na hai ca vad ca nu prea cunosti masina.
Enumar ce trebue facute ca da fie buna de drift masina dupa ce o cumperi. Motorul: desfaci si capital, schimbi tot ce e uzat, tot. Ii pui o turbina mia mare, galerie evacuare ca lumea, injectoare mai mari, intercooler mare in fata, radiator apa la fel mai mare, throtel body mai mare, electronica cu piggyback. Evacuare cap coada schimbata. (rezulta aproape 300cai) Suspensia: telescoape si arcuri reglapule in inaltime si duritate, stabilizator fata mai mare, montat si in spate (ambele reglabile), traversa, intaritoare pentru suspensia spate, LSD (fiind era optional la 200sx), bicse din cauciuc tare sau poliuretan (eventual daca numai pentru curse din bronz) Frane: se potrivesc de la 300zx sau skyline (asta si face toata lumea) Caroserie: intarita, eventual rollcage. In rest numai ceva ceva cuciucuri si jenti iti tre si e gata o masina cu mare potentiel la curse de drift in europa |
Quote:
La ce te referi intarita in afara de roll cage? |
Quote:
Si daca tot cauti gasesti si barele de intarire pentru puntea spate... |
http://en.wikipedia.org/wiki/Throttle_body
si piggyback e asta: piggyback controller will modify the fuel and ignition on most vehicles. This unit will also drive extra injectors for turbo set ups. (sau poza http://kijiji.ebayimg.com/i15/04/i/0...9e/3acb_20.JPG ) si o intrebare de la mine...in strainatate, mai exact, prin europa, (ca in romania nimic) pe unde se pot face conversii de motoare jdm & stuff? de ex pt celica postata de mine acum cateva pagini, m'ar interesa daca se poate monta motorul 4a-ge. mersi anticipat:D |
Thx @Trickz, e adecarat caam vrut sa cauta baiatul...
Normal poti face orice transpalant de motor, daca nu se potriveste cu cutie schimbi si aia. Si nu trebue sa stai in europa si in romania sunt vreo 2-3 oameni care se pricep...dar mai bine sa faci tu insisi, intr-un an citesti si informez destul pentru a avea cunostinta pentru asa ceva...eu acuma "invat" franceze si italiana...:S Motive, din pacate pentru alpine si abarth nu sunt carti in engleze...:( cel putin bune... |
succes cu franceza si italiana:D eu pt toyota ar trebui sa invat japoneza??:P iau acum de pe net niste ebookuri despre hachiroku si sper sa ma ajute macar putin:D
|
Quote:
Cred ca despre toyota este si in engleza...cred sunt multe facute si duse in america, anglia si australia, deci sunt sigur ca se gasesc. ce vrei sa faci cu masina? |
Quote:
|
motorul este cam ultima ce trebue facut...mai sunt foarte multe pana ajungi la ala, citesste ce am scris despre s13, cam asta trebue facut la toate masinile de serie ca sa poti incepe driftul...
Dar iti asigur ca masinile japoneze tin, tin mult!!! |
Am o probleme...verau sa fac drift cu o masina care nici o dat nu era facut pentru asa ceva, chera nici nu are RWD.
Problema incepa ca machanica va fi de BMW M5 (ce este destul e bune pentru drift) Asta vine scurtat cu 400mm si taiat totul de la podea in sus, rollcage, si o caroserie...mai speciala, e cam plictisitor bmw-uri si masinile japoneze. Dar peste tot este specificat ca nu am voe sa schimb esential caroseria...ce pot sa fac? Masina va fi street legal. |
vreau si eu la toamna sa schimb masina intr-un drift project...
dar problema i ca vreau ceva euro 3 sau 4 asa incat sa nu dau o gramada de bani pe inmatriculare... sa fie macar din 2000 si interiorul sa fie cat de cat placut. variantele mele sunt: honda s2000, toyota mr2, mazda rx8, nissan 200sx s15 si altceva nu mai stiu... astept pareri rx8 e ok dar e prea pretentios wankel-ul :( si decapotabilele cum se comporta la drift??? |
Nu prea am mai avut timp de topicul asta...oricum S2000 sau Miata (MX-5) s-ar preta la drift pt ca sunt usoare si au manuvrabilitate super...din pacate au motoare aspirate dar uc modificarile de rigoare ar fi niste platforme de drift superbe...Rx-8 e intradevar pretentios si ar necesita o investitie mai mare...daca gasesti un 200SX sau Silvia S15 nu ezita...sunt de departe cele mai bune pt drift din lista ta...
|
stiu ca sunt aspirate,dar ma refer la sasiu... avand in vedere ca la drift sunt niste forte destul de mari asupra trenului de rulare, si decapotabilele nu sunt la fel de ranforsate ca masinile normale...
modificari la motor nu ma gandesc sa fac. singurele modificari ar fi suspensii, eventual engine rebuilt si un kit de ambreiaj, deoarece un turbo costa prea mult, si eu zic ca cei 240 de cai de la s2000 sau cei 231 de la rx8 sunt arhisuficineti pt drift mx5 e ok, dar as prefera s2000 daca ar fi sa aleg. cea mai ok mi se pare rx8 pt ca are un portbagaj si 2 locuri in spate care sunt utile, dar minusurile sunt la motor, consumu de benzina si ulei :d |
Daca vrei S2000 nu ezita pt ca este o masina superba.
Ii pui un hardtop si poti sa ii pui roll-cage pt a rigidiza sasiul. |
huh!
mr dobro tu vrei o masina pt ''drift'' sau pt ''strada '' de fapt! In general masinile pregatite pt drift sunt excusiv pt TRACK s i se renunta la accesoriile inutile ! |
3 Attachment(s)
Si pt ca am gasit putin timp liber...iata niste scurte rezumate ale celor doua cabriouri de care vorbeam mai sus...prima data S2000
Honda S2000 In 1999 Honda scoate pe piata modelul S2000 pt a sarbatori 50 de ani de existenta. Masina are motorul cu pozitionare in fata-spre mijloc, tractiune spate si puterea e transmisa la roti printr-un diferential Torsen LSD cuplat la o cutie de viteze in 6 trepte. Masina e construita pe o platforma monocoque numita X-bone care e foarte rigida si asigura protectie pasagerilor deasemenea dand o manuvrabilitate crescuta. Suspensia e independenta de tip "double-wishbone", iar directia e asistata electronic. Acoperisul din vinilin e comandat tot electric si ia doar 6 secunde intre fazele de acoperire/descoperire. Masina are pana in prezent doua modele AP1 contruit pana in 2004, si AP2 care este inca in fabricatie. AP1 a suferit mici modificari cosmetice in 2002, de asemenea dandui-se un ECU imbunatatit. Noul AP2 lansat in 2004, a suferit modificari de ordin estetic, cat si ampatament si lungime marite, dar si modificari de ordin mecanic. In speta suspensia a fost intarita si rigidizata pt ca masina prezenta tendinte de oversteer. Pe piata americana a aparut si un model echipat cu motorul de 2.2 litrii, care urma sa intre in piata JDM in 2006.De asemenea in 2006 masina primeste un sistem "drive-by-wire" si un sistem de stabilitate sporita. Motorizari: Ambele modele AP1 si AP2 au motorul F20C cu 4 cilindrii in linie DOHC-VTEC de 2.0 litrii care produce 179 kW->240 hp la 8300 rpm and 208 Nm de cuplu la 7500 rpm(USDM).Modelul EuroDM pe acelasi motor este cotat cu trei cp mai putin (237hp).Pt piata JDM acelasi motor are 184 kW->247 hp la 8600rpm. Al doilea motor introdus in USDM, apoi JDM,(Europa nu a primit acest motor) e F22C1 de 2.2 litrii tot inline 4 DOHC-VTEC, dar cu redline la doar 8000 rpm comparativ cu 9000 pt motorul de 2.0 litrii.In schimb motorul scoate 178 kW->239 hp si aprox. 220Nm de cuplu. Drift: Masina reprezinta un interes enorm pt drifteri din mai multe puncte de vedere. In primul rand tractiunea spate, si diferentialul LSD Torsen care se afla pe masina stock. In al doilea rand datorita pozitionarii motorului fata-mijloc confera masinii o distributie a greutatii foarte aproape de idealul de 50:50 fata/spate. Datorita sasiului si a suspensiei foarte rigide, cat si a manuvrabilitatii, masina asa cum s-a si precizat are tendinte de oversteer. Acest lucru poate decat sa bucure drifterii care prefera sa mearga sideways. Nu in ultimul rand motorul F20C detine recordul de cp/litru la motoare aspirate cu pistoane, avand 123hp/litru pt varianta JDM, plus setea motorului Honda de a se tura si a sta la turatii mari (redline 9000rpm), din nou foarte util pt drift cand motorul trebuie sa suporte redline-ul minute la randul. Toate acestea fac din S2000 o platforma superba pt drift, singura deficienta fiind faptul ca masina e cabrio si necesita full-roll cage plus hard top pt a putea concura in drift profesionist. P.S. greutatea variaza intre 1274kg-1295kg in functie de nivelul de dotare si de piata de desfacere, dar e o greutate ideala din punct de vedere al driftului si care chiar mai poate scadea odata ce masina se transforma in drift project si se renunta la toate accesoriile. |
3 Attachment(s)
Mazda MX-5(Miata,Eunos Roadster) NA/NB/NC
Modelul Mx-5, e o masina sport produsa de Mazda la fabrica din Hiroshima in Japonia, inca din 1989. Intrarea acestui model pe piata mondiala in acel an a schimbat radical industria auto, in speta masinile sport-roadster. Invierea roadsterelor s-a datorat acestui mic cabrio care in primii 4 ani ai vietii sale a vandut 400000 de unitati in toata lumea si pana astazi 800000 de unitati fapt care o face cea mai bine vanduta masina sport a tuturor timpurilor. Prima generatie (1989-1993) numita NA avea un motor de 1.6 litrii 4 cilindrii in linie care scoatea aprox 120 de cai putere si 136Nm cuplu, si din 1994 un motor de 1.8 litrii de 130 de cai putere. A doua generatie denumita NB introdusa pe piata in 1999 a suferit modificari cosmetice, dintre care cea mai notabila a fost renuntarea la farurile escamotabile distinctive MX-5ului, dar si modificari de ordin mecanic, motorul primind un plus de putere pana la 140 de cp, iar sasiul primind 16% mai multa rigiditate torsionala decat modelul precedent.Modificari la sistemele de evacuare si admisie au adus plusuri de putere pt variantele JDM ducand masina la 155 de cai putere. Masina a fost produsa in multe tari si in multe modele diferite de echipare plus o sumedenie de editii speciale, dintre care mai notabile ar fi cea de la Mazdaspeed cu motor turbo de 178 de cai putere. A treia generatie (NC) introdusa in 2005 are un motor de 2.0 litri si 170 de cp cu 190 Nm de cuplu Prima generatie NA, a fost conceputa dupa standardele roadsterelor clasice...motor in fata, tractiune spate si suspensie independenta "double whisbone" pe fiecare roata. De-asemenea sasiul e foarte usor, greutatea totala a masinii ne-depasind o tona (940kg). Multe dintre modelele MX-5 aveaau LSD si ABS stock, si motoare care aveau in jur de 115-125 de cai putere. Cu o distributie a greutatii de 50/50 fata/spate, masina are o manuvrabilitate extrem de neutra, ceea ce o face usor de condus pt incepatori si misto pt piloti mai experimentati. Masina primeste oversteer foarte usor datorita greutatii reduse si a distributiei acesteia pe punti, facand-o binenteles foarte po****ra printre drifteri in special printre incepatori sau amatori. Date: Model: NA NB NC Motoare: 1.6 B6P I4 1.6 B6-ZE I4 (Europe/Japan) 1.8-MZR I4 1.8 BP I4 1.8 BP-4W I4 1.8 BP-Z3 I4 2.0- MZR I4 1.8-turbo BPT I4 Cutie viteze: 5-viteze manual 5-viteze manual 5-viteze manual 4-viteze auto 4-viteze auto 6-viteze auto 6-viteze manual 6-viteze manual Lungime: 3970 mm 3955 mm 3995 mm Latime: 1675 mm 1680 mm 1720 mm Inaltime: 1235 mm 1235 mm 1245 mm Greutate: 940 kg 1000 kg 1095 kg |
Dati-mi si mie ceva linkuri unde se pot cumpara masini japoneze in europa ca,caut o corolla ori ae86 ori ke70 si nu gasesc niciunde.Vreau ceva pe la 1000-1500 euro si nu gasesc.Multumesc
|
u r joking right ? hai poate un KE mai gasesti la banii aiai da un ae86 ,.. be serious
|
Un ke e bun sau ceva asemanator.Bun de mestereala pe el si ieftin sa fie ca vreau sa mi-o iau cat de curand si asa in timp cum fac cv bani sa fac cate ceva la ea.
' EDIT: dati-mi ceva lincuri ca am cautat si pe mobile.de si pe autoscout24.de si nimica.:rolleyes2 |
o masina pentru drift e minim 10000euro...cu 1-2000 cumperi o masina cu tractiune pe spate...
|
Quote:
depinde ce intelegi ''pentru drift'' track car gasesti si cu cate-va sute de euro! depinde unde sunt aceste masini ''pentru drift'' Catalanu costurile de intretinere pt o astfel de masina sunt destul de mari asa ca sfatul meu este 1 sa iti iei carnetul 2 sa iti revizuiesti bugetul ! |
Quote:
dar daca cineva vrea sa incepa cu ceva...ia un e30, motor de seria 5 impreuna cu cutie + diff autoblocant 325i (alpina sau M, sau numia sport), suspensie intarita si ai o masina pnetru drift...cel putni la nivelul est europei...asta te costa max 10.000, e evident ca nu e destul pentru competitii renumite...dar pana ajungi tu acolo vei avea ce trebue...dar multa munca si multe cauciucuri...baieti de la vulcanizare vor fi cel mai buni prieteni... |
Nu ma-ti inteles ce am vrut sa zic.Nu vreau o masina care sa o fac pentru drift in scurt timp.MAi am aprox 2 ani jumate pana iau carnetul.In acest timp vreau sa am in garaj(atelier) o masina care in acesti 2 ani si jumatate va fi pentru drift.Asa usor in timp o voi face.
Tot ce v-am rugat sunt niste siteuri din germania austria ungaria gen mobile.de de unde as putea gasi asa ceva. Precizez ca nu vreau urs pentru ca nu imi place cum arata. |
erau si in Ro 180 sx de vanzare (eu gasisem vre-o 2 de ceva vreme) pana in 4 mii euro.
|
nu ne intelegem.Am zis maxim 1500 euro.Nu vreau sa fie inmatriculata.
|
ia bre aici si uitete... http://www.modifiedcartrader.com/default.asp
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:50. |
- Copyright 2026 4Tuning