![]() |
Re: Passat 1.9 TDI Variant
Ovidiu, compari anul 2000 in care subiectul internet si car-audio erau inexistente la noi cu anul 2012 in care ai de unde sa te inveti ( autodicact sau nu) si ai unde sa asculti ?! Adica pe atunci clar nu aveai de unde sa aflii sfaturi cu adevarat bune. Eu zic sa nu mergem pe premiza upgrade-ului, atata timp cat cu putina rabdare si dorinta de a citi poti sa aflii o groaza de chestii, chiar de pe acest forum .;)
|
ovi, aici trebuie sa-i dau dreptate lui animalutz :)
din 2000 pana acum s-au scris atate zeci si mii de pagini incat trebuie sa fii prost sa nu le iei in calcul !!! si aici ma refer doar la forumul acesta , dar mai exista si altele!!! dar .. animalutz, si ovi are dreptate cand vorbeste de pasiune si de satisfactia lucrului facut cu mana lui (lucru manual) ... asta depaseste cu mult sute de pagini citite pe forum. nu este mai putin adevarat , ca sunt multi pe aici care nu stiu sa faca foarte mult lucru manual...dar invata de pe forum si chiar au cateodata,(nu toti) parerea ca este mai bine sa faci cum spun ei !!! stiti foarte bine ca eu sunt unul dintre cei care a cheltuit foarte multi bani sa ajung unde sunt acum .... insa ca si bigu si ovi nu-mi pare rau de bani aruncati pe geam (multi au fost aruncati aiurea ) dar macar am satisfactia ca am invatat la o scoala privatizata cu pretentii de mare doamna :))) (doar cine ma cunoaste bine stie ce am vrut sa spun) ... nah figuri de slobcity =))) |
Nu nici vorba,era vorba de experienta care se aduna prin upgrade,fara nici un fel de aluzie dar sa luam de exemplu(strict concret cazul meu)testele mele m-au facut sa raman la audison vrx,revelatoare si jlw7,stiam ca sunt bune si laudate de multa lume dar numai prin upgrade de la hertz dieci si testand nenumarate marci am ajuns sa le apreciez pe astea,eu,nu sa stiu ca sunt bune ca am citit despre ele pe forumuri afara si atunci sunt bune,poate ma multumeam cu seria clasic daca nu voiam mai mult,eu sunt convins ca prin testele mele am ajuns sa apreciez sculele mai bune,ca si tine banuiesc si ca si multi altii,am prieteni care instaleaza sisteme audio care stimuleaza omul sa progreseze,ce am spus mai sus era legat undeva de postul lui roli in care el zicea ca s-a bucurat de primul lui sistem de 15000 de euro ca si altii de primul lor sistem,sincer primul meu sistem a fost de 200E pe vremea aceea dar si azi sunt multi care nu baga cu mult mai mult si sunt fericiti cu ce au,chiar vin la competitii si asculta ,invata,evolueaza,bravo lor. . Ajunge cu oftopicul pe tema asta,va salut de pe drumuri ca ma indrept spre bucuresti si ca de obicei sunt prin nameti :-))
|
Sant de acord cu tine ludo si eu de pe internet m-am documentat peste 70%din ceea ce stiu ce voiam sa subliniez ca daca imi puneam z studio pe masina(acum nu stiu cat timp)probabil nu apucam sa le apreciez la valoarea lor,fiind un pas prea mare pentru perceperea urechilor mele obisnuite cu hertz dieci(de exemplu)desi multa lume pute sa imi spuna ca sunt foarte bune oare le-as fi apreciat la valoarea lor? :-)
|
as avea o intrebare,nu stiti ce model este acest difuzor? adica mai mult ma intereseaza cat scoate RMS...pot face rost de un difuzor ca asta, se merita? e mai puternic decat alpine-ul actual? difuzorul este ceva de genu,si dupa ochi cum am vazut este de 8" cam asa...
http://cdn.sulitstatic.com/images/20...6fa0c50bd9.jpg nu este cel din poza,dar cam asa arata,magnetul nu l-am vazut pentru ca este in incinta |
Este vorba de DD1508 http://ddaudio.com/products/mobile-a...00-series.aspx
Nu face sens sa compari cu ce ai acum. |
inteleg, si ce parere ai? :) merg bine?
|
o sa fi surprins :) , eu am unul pe masina mea :)
|
azi mi-am facutr rost si de un CD player alpine cda-9847r
despre acest model din pacate nu prea stiu multe,dar mnoh...ce parere aveti de el? |
|
ma refer ce parere ai despre acest model?
este mai bun decat cel care il aveam? jvc kd x30? ... acum urmeaza sa primesc un difuzor DD..modelul de mai sus,sper sa ma incante ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
gata,am facut rost de subwoofer
niste poze cu el ce model e? DD1508? |
Quote:
|
si atunci asta cum de e mai mic oare?:shock:
un difuzor de asta scoate 600rms? |
Pune mana pe o surubelnita si demonteaza unul, pe cadru (interior sau exterior) ar trebuii sa existe o eticheta, acolo zice exact ce este. La prima vedere a motorului poate fi un 1008 sau 508, orice ar fi este serie mai veche.
Felicitari pt achizitie! |
Pasul de la petarda aia de Alpine este foarte mare!!! Sper sa ai grija de ele si sa pui in practica ce pot!!!
|
pai din pacate doar o bucata e a mea de acolo :-S
dar tot s-a meritat cred...doar ca nu stiu cat scoate un difuzor..azi cred ca desfac unul,nu stie nimeni am cat scoate unul? |
Quote:
difuzorul nu scoat nici un 2w, toata puterea o da aplificatorul. |
pai as dori si eu sa stiu, cam ce putere are difuzorul...in RMS :-)
trebuie sa-i fa o incinta,dar cred ca o fac tot din asta... amplif-ul meu e slab,si cablurile la fel... statia scoate 150 rms la 4 ohmi cablurile sunt cam de 8mm din cate stiu.. |
Poti sa pui si un amp de 500w fara cea mai mica problema, totul e sa fie bine reglat sistemul si sa ai curent sa fie putere curata fara distorsiuni
|
eu cred ca daca nu ai probleme cu spatiu este aiurea sa ai un woofer de 8" in primul rand este ineficient .
eu cred ca nu o sa fii atat de multumit :rolleyes2 the bigger the better :-P |
Depinde ce cauta omul, eu am avut ocazia sa ma joc cu 2x1508 cu un amp de 2200w si sa sti ca dadea destul de bine + rapiditatea woofere-lor a fost impresionanta.
|
va fi cumva :P
oricum un difuzor ca si acesta face cat 2 alpine de care am avut,sau nu? :) |
Roli ce am testat noi nu o sa isi faca lumea in masina, costuri mult prea mari ca sa demonstrezi ce pot 2 difuri de 8".
ELNA iti dau dreptate ca suprafata de con face multe, si mie imi place cum se compoarta un difuzor de 18" dar nu pot sa spun ca as exagera nici cu asta pt sistemul meu de zii cu zii. Dar probabil amandoi ati observat ca omul nu isi cumpara ce vrea, cumpara ce gaseste la ocazie deci nu prea are sens recomandarile de stiu eu ce fel ca tot isi face achizitiile dupa ideile lui!!! Sper sa nu te superi ecsTazy dar nu am observat sa te orientezi dupa vreo recomandare a vreunui user! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
da normal nu am ascultat DD care sigur ca e mai eficient ca un 12" de la alta firma ...
nu ma intelege gresit, dar eu ascult muzica nu dau dupa scoruri ;) degeaba face un 144db la nustiu cati HZ cand pe muzica nu merge in toata gama la fel de eficient si nu pentru ca e prost difuzoru ci pentru ca e imposibil ;) daca vrei iti spun si de ce insa nu cred ca are rost . |
Quote:
|
Quote:
2.cine a zis ceva de scoruri? Discutia se poarta pe topicul unui om care nu cauta asa ceva. 3.un 8 de la DD ar face 2x3,14 de la distanta pe multe alte branduri de 12 (daca te referi la diametre) 4.nu are rost sa-mi povestesti, imi spui ca merele-s acre dar nu ai gustat... Intelegi? Inca imi mentin parerea ca nu ai ascultat un SUBWOOFER de 8 inch. Above all, care-i faza cu rasizmul asta de o vreme? Adica "DD care sigur blablabla" ? Unde-i problema? Atata timp cat exista performanta de la an la an atat in SPL cat si in SQ, unde-i problema? Daca era vorba de rezultate de garaj sau cifre din pliante intelegeam, dar atata timp cat cat exista masini cu sisteme care fac sute de km an de an si lumea le vede si asculta... Dar no...la final conteaza ca nu "are cum" si ca vrajala ieftina a unora functioneaza perfect, chiar daca exista rezultate reale... Seara buna |
L.E. : cand mai folosesti cuvantul "eficient" mentioneaza te rog si din care punct de vedere ca lasi loc la "n" interpretari. E un fel de "care-i diferenta dintre o gaina" ;)
|
cutia si ambele dif-uri raman cum sunt..azi am ascultat putin cum merg,si merg bine cu toate ca am amplifu alpine pmx t320..:-S
|
Quote:
si oricum inafara de spatiu nu e mai eficient la nimic decat un woofer mai mare :rolleyes2 m-ai prins putin ... am inceput sa am un fel de iritare ca sa zic asa fata de DD cred ca multi exagerati cu promovarea atentie nu spun ca e prost sau ceva, doar ca dupa ce spuneti voi ce nu e DD e nasol si trebuie neaparat sa incerci ceva de la DD atitudine cam aiurea in opinia mea :rolleyes2 acuma cat despre mere ... daca imi doream un 8-inch de la DD cred ca il aveam ... din pacate nici un 12" nu mi se pare suficient de eficient , bagi prea mult scoti prea putin daca ma intelegi .... ceva de genu as vrea sa vad nu vorbe ca suna ca face ca drege http://realmofexcursion.com/bigbassman/index.html sunt pe acolo niste grafice cu raspunsul wooferelor |
Ce pot spune, daca dorea cineva sa faca bani din DD in Ro, iti zic ca dupa ce punea la vanzare pe toate shopurile etc murea de foame, deci stai calm si tu si restul ca bani nu s-au facut cu DD .
Inca o data: certitudinea ta legata de un subwoofer de 8" este bazata pe ???????? Teorii si vorbe?!? Nu esti singurul care este sceptic, dar esti umpic cam agresiv in acelasi timp si cam degeaba. Si nu m-am referit ca nu ti-l poti permite, ma refeream strict la faptul ca vorbesti din povesti. Inca o data, trebuie ascultat! Cand ai sau daca ai drum pe la bv si 10min libere da un semn sa-ti prezint poloul cu al lui 8" :) Si apropo, legat de bagat si scos, nu sunt arogant nesimtit etc, dar cu DD sunt foarte putini care stiu sa lucreze :) de la implementare la rezultatul final. |
Quote:
|
Quote:
Ia tu parametrii de la Z :P http://ddaudio.com/products/mobile-a.../z-series.aspx Gata cu off ca imputim topicul baiatului :) |
as fi recunoscator daca mi-ati recomanda un amplificator pentru acest sistem DD,care sa fie indeajuns de bun pentru ce stie, ca sa stiu ce sa-mi cumpar cand voi avea bani, sau ocazia cel putin ;))
Merci! |
| All times are GMT +2. The time now is 04:55. |
- Copyright 2026 4Tuning