![]() |
Re: Ce parere aveti despre smart?
de ce spui ca nu e neaparat economica?
ce consum are urban, si condus sportiv? |
am auzit si eu de filmuletul de la top gear si ca e foarte rezistent smart-ul
|
smartul crossfire (varianta decapotata permanent) este o bijuterie ca a 2-a masina. foarte utila in oras vara,consum mic,robusta,si foarte chic. nu este apreciata din toate partile deoarece,are un design mai non-conformist,dar in europa este foarte apreciata de categoria studentilor,alatur de lupo,arosa,etc.
|
s-a afirmat mai sus ca il cumperi pe post de accesoriu..asa este...aceasta masina iti defineste modul de viata ;) iar versiunile de fortwo in vopsea perlata si aerografiata sunt superbe
|
Consumul variaza in functie de motorizare si de stilul de mers destul de mult.
Al meu consuma si 8% cu vant in fata la 140km/h(unde e limitat electronic si oricum nu ar mai avea scala la vitezometru). Dar tot cu al meu am consumat 33 de litri (benzina)de la Salonic la Bucuresti(mers in treapta a6a cu 100km/h aproape tot drumul). Sa-mi aratati si mie un motor pe benzina si cu turbo pe deasupra care nu consuma mai mult decat ar "trebui". Referitor la treaba cu "accesoriul" e cineva care nu si-ar dori un "accesoriu" cu turbo si cutie secventiala cu 6 trepte si padele la volan? |
eu unul da...e f economic dar si egoist,pt doua pers??
|
daca as avea bani, mi-as lua si eu unu... :D
|
Cifrele updatate dupa chiptuning :))
Consum 8-9% la 160km/h 0-100KM/h -10,1 sec Si ar mai fi loc de cateva modificari pe langa motor prin care as putea imbunati timpul asta :) |
modificari la smart...
hmm, imi place ideea, desi initial voiam sa-ti spun ca esti loco :D:D:D |
Quote:
Dar daca exista persoane care vor cu tot dinadinsul sa tuneze o dacie eu de ce nu mi-as baga banii intr-o masina care are deja mai mult de 100Cp/L (parca as vorbi de un evo sau de un sti :))) ). Oricum pentru mine feelingul conteaza si crede-ma ca senzatiile dintr-un Smart sunt greu de egalat de alta masina in banii astia. Nu ma refer numai la senzatiile date de condus ci de felul in care te arata lumea cu degetul pe strada sau te opreste sa faca poze la masina (chiar si in Bucuresti).Si mai ales faptul ca toti cei care te privesc zambesc... De ce oare ? |
pt k e o buburuza d masnia, si pt k e simpatica...
ti-am spus, eu apreciez masina, doar k initial mi s-a parut ciudat sa modifici motorul la ea... e ok, sa n tii la curent ;) |
Quote:
hmmm ... dar ce ar merge un smart brabus .... prin oras. .... vai vai ce ar merge :shock: :D |
deocamdata am vazut unul cu numere de italia, facut off-road :D
e asa de simpatic, e super frumos, jante late, bull bar uri, protectii nikelate la stopuri si faruri, bare nikelate pe "cupola" , arata fain :) |
Anul trecut,cind era caldura mai mare,am umblat destul d des la Budapesta,unde vezi smart la greu.La un moment dat,deja am inceput sa fiu atenta,k la aproape fiecare colt,era cite un smart tras la dreapta,si oamenii au segmentat la greu...:) :) :)Mi-am adus aminte d fenomenul acela,cind dimineata iesi la -20 d grade,si oamenii se chinuie la masini...:)
Oricum,forfour mai arata a masina,dar mai bine imi tai venele decit sa dau atitea bani p una... |
parerea mea: Smart-ul este o masina pt dame, dar mi-as cumpara unul (4-2) si i-as pune motor de motocicleta,sau mi-as lua un 4-4 si l-as tuna ingloband o idee de BMW M5 (2005) in spoilere si praguri. Nu ar strica cel mai mare motor pe 4-4!
|
Quote:
Se uita cineva pe strada dupa o dacie galbena??? Asa de curiozitate te intreb ca stiu raspunsul. Eu te invit la o plimbare cu masina pe care o am si discutam dupa... Stiu pe unul cu un Logan care facea : AAAA schimbi vitezele de la clapetele alea de sub volan? :) Dupa cum ziceam :nu vorbi fara sa stii... |
da frate asa dar sa iti mai zic eu ceva in 98 cand tata a cumparat nova asta crede-ma ca toata lumea intorcea capul dupa masina si cred ca si acum inca mai intoarce dar nu am de unde sa stiu ca nu dau atentie dar nici cum zici u sincer cand vad o astfel de masina condusa de baiat ma bufneste rasul pt ca mie unu mi se pare ca este o masina de fete si numai de fete
si apropo masina asta nu a fost si nici nu o sa fie vreodata taxiu sau cel putin cat timp va fi masina mea hai papa |
:)
Foarte tare frate... |
Hmm..tinand cont de dimeniunile masinii,nu prea as da atatia bani pentru un Smart.Este masina de oras,si sincer,nu as vrea sa ies intr-un camp...nu de alta,da poate ma ia vantul ! :)
|
hehehe daca nu m-a luat pe mine la 170/h nu te ia nici pe tine (si nu te gandi sa te bagi sub ea sa o rastorni)...
|
Erau unii cu un smart in poligon la Ilioara, si-l forjau de dracii il luau. Au pus o frana la limita ca sa nu intre in poligonul de motociclete si apoi au intors din 3 miscari (ceea ce e rar la o masina mai scurta decat o bicicleta). Suna frumos motorasul ala....
|
Da este o tendinta de a stresa enginu la persoanele ce se suie prima data la volanul ei.Deja se vad piloti daca au clapetele in mana si aud turbina in carca.
|
mie mi s-a parut ca arata prea spartan pe interior, in schimb m-a surprins placut stabilitatea pe care nu o banuiam la o masina de forma ei....
|
Quote:
|
cu placere, asta e realitatea....
|
Am avut un smart CDI passion din 2001. O masina superba, nu o sa o uit niciodata senzatiile traite la volanul ei. Recunosc ca a fost condusa exclusiv in mod automat si ca in Bucuresti nu a consumat niciodata sub 4%. Este o masina in care nu poti fi trist, sa vezi macar o data cum ninge prin plafonul transparent ... :))
Sunt destui fani de dacii care se dau shmecheri sperand ca la volan se afla o blonda si sunt destul de suparati cand vad ca nu este, chiar daca masina era mai mult roz decat rosie, asta este traiesc inca in romania. Am mers cu ea iarna pe drumuri aproape inchisie si am folosit pana si lanturi. dar nu m-a tradat niciodata. Pentru cei care cred ca este mica le spun ca incap in ea destul de usor 2 barbati si cam 9 lazi de bere, iar pentru cei care cred ca 2 locuri nu sunt suficiente eu le spun ca majoritatea masinilor pe care le vad in oras nu au mai mult de 2 pasageri si de obicei mai mult de 3 usi. Poti merge usor cu viteza maxima pentru ca nici nu sti cand ai prinso, daca bate puternic vantul te poti panica, dar ... nu merita are totusi aproape 800 kg. Franele sunt excelente. Am avut si mici dar scumpe probleme tehnice, dar cu toate astea imi doresc inca un smart. Abia astept sa treaca vara (vara imi vand masina si de banii de benzina iau bere :) ) sa imi iau iar unul cred ca de data asta o sa fie pe benzina, asa sa vad cu este unu mai puternic :) Poze cu fostul meu smart http://smg.photobucket.com/albums/v9...ozie/My SMART/ |
mijto descriere, asta e buna de reclama :D
o intrebare... care au fost acele "mici dar scumpe" probleme? |
Problemele mici dar scumpe au cam fost: un maner de la o usa fortat de baietii care voiau sa ajunga inauntru(bine ca nu au spart un geam), ceva probleme cu stergatoru pe spate, asa am luat masina dar n-am stiut, si normal o turbina.
Vestea buna este ca sunt iar foarte foarte aproape sa imi iau inca un smart. Poate facem un club ceva. |
Facem klarr..
Deja stiu sa repar manerul ala cu problema si la bezina de 700cmc nu mai ai probleme cu turbina (au fost remediate). Numai sa ne spui cati useri ai pe 4tuning... :) sau uiti parolele? |
sa stii k am sa studiez problema asta cu userii...
|
DE CE OARE SCOT ASTIA JUAMTATI DE MASINI SI CER BANII CA PE UNA INTREAGA??
asta e parerea mea despre smart |
Quote:
|
Quote:
|
e tare smartul!
mi-as lua unul si eu...da unde sa-l mai tin si pe asta?:) bate la ochi...sare in evidenta...super masinuta! numa buna pentru oras |
Quote:
|
Parerea mea:
fortwo e super de fatzaiala in oras (pentru mine e un fel de bicicleta cu acoperish, surprinzator de nervoasa). forfour e o afacere proasta: zgomotoasa la interior pentru o masinuta cu motor pe benzina, slab inchegata (dupa 60000 km scartzaie toata inauntru) si te sinucizi la service cand primesti factura. Daca vrei sa decizi cu mintea, sigur vei alege altceva. Daca vrei sa decizi cu inima ... |
fortwo e singurul smart veritabil, restul... sunt pentru vanzari diverse ale unui model de succes...
|
Daca nu as fii pasionat de masini sau as fii femeie probabil ca mi-as cumpara unul,dar asa...
|
am votat ca DA! dar precizez: numai daca n-as avea ce sa fac cu banii :D
|
1 Attachment(s)
am votat da ........
uitati un filmultetz cu un smart de la mine din oras...........:arrow: P.S. masina are muzica de se aude de la 2 semafoare........si propietaru se plimba seara prin oras si cu 130 km/h :twisted: |
| All times are GMT +2. The time now is 15:04. |
- Copyright 2026 4Tuning