Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Maşina mea: '01 Opel Astra G Caravan (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/340425-masina-mea-01-opel-astra-caravan.html)

teen.ager 04-11-12 17:08

Re: Maşina mea: '01 Opel Astra G Caravan

Momentan le las asa sa "acumulez" zgarieturi iarna asta si in primavara, cand o sa dea inapoi caldura, o sa ma duc la un polish profesional partial.

scrisit 04-11-12 19:18

Ai dat polish peste jegul ala?

teen.ager 04-11-12 19:40

Am spalat suprafata inainte sa dau cu polish, pozele ai iesit cam ciudat din cauza blitz-ului.

scrisit 05-11-12 06:45

Ai decontaminat si degresat?

teen.ager 05-11-12 17:33

Nu, doar cat am spalat cu apa si cu o carpa moale curata.

Ontopic, am achizitionat doua stergatoare Hella, maine urmeaza sa le schimb, insa dupa cum le-am vazut ca arata, ceva imi spune ca o sa imi ia ceva timp si o sa cobor cativa dintre sfinti. :lol: Am cautat pe net, insa nu am gasit nici un fel de video in particular pentru Astra G. Ma ajuta cineva?

Mht'u 05-11-12 19:11

Quote:

Originally Posted by teen.ager (Post 5235998)
Nu, doar cat am spalat cu apa si cu o carpa moale curata.

Ontopic, am achizitionat doua stergatoare Hella, maine urmeaza sa le schimb, insa dupa cum le-am vazut ca arata, ceva imi spune ca o sa imi ia ceva timp si o sa cobor cativa dintre sfinti. :lol: Am cautat pe net, insa nu am gasit nici un fel de video in particular pentru Astra G. Ma ajuta cineva?

Nu e greu de schimbat.. Hella am si eu... 5 minute a durat montarea. Tragi cumva de ele in sus si o sa iasa usor.

teen.ager 05-11-12 19:13

In jos evetual, ca ma gandesc ca [virgula] capatul bratului e de tip "carlig".

Mht'u 05-11-12 19:44

Quote:

Originally Posted by teen.ager (Post 5236148)
In jos evetual, ca ma gandesc ca [virgula] capatul bratului e de tip "carlig".

Whatever:lol: Au iesit?:lol:

teen.ager 05-11-12 20:07

Maine dupamasa am sa ma duc sa vad ce reusesc.

E aiurea, eu fiind primul sofer la mine in familie, si avand prima masina in familie, ideea e ca oricat mi-ar placea mie mecanica, si degeaba avand cat de cat cunostinte in materie, nu am exeperienta in domeniu, de asta probabil ma va bate si banalele astea stergatoare.

scrisit 06-11-12 06:11

In timp ce impingi/tragi de stergator il si misti (schimbi unghiul) si-o sa iasa. Cel mai probabil o sa trebuiasca sa-l dai peste cap (invers de pozitia lui normala). Asa am facut si eu la a mea (Astra G Caravan).

bujuKYL 06-11-12 09:02

AI REUSIT? daca nu contacteaza-ma si vin eu si te ajut:D

teen.ager 06-11-12 13:48

Am reusit sa le montez, acuma nu mai fac galagie si nu mai sar. Saptamana viitoare ma duc la schimbul de ulei + filtre (ulei+benzina, cel de aer a fost schimbat recent dupa cum arata).

bujuKYL 06-11-12 15:46

schimbat sau curata! sa nu uiti de filtru de polen, si cu distributia cum stai?;)

teen.ager 06-11-12 16:48

Distributia a fost schimbata la 140.000 km, acum am 153.000 si ceva...

bujuKYL 06-11-12 19:30

Quote:

Originally Posted by teen.ager (Post 5237290)
Distributia a fost schimbata la 140.000 km, acum am 153.000 si ceva...

daca e doar din vorbe iti indic sa mergi sa verifici la ceva mecanic, nu te manca nimeni ca astepti 5 minute pana ia jos capacul de la distributie si se uita! nu te lua niciodata dupa vorbele astora care aduc masini de dincolo si le vand mai departe! fi baiat bun si ascultator;) daca vrei sa te lipsesti de surprize!:D

teen.ager 06-11-12 20:02

Quote:

Originally Posted by bujuKYL (Post 5237495)
daca e doar din vorbe iti indic sa mergi sa verifici la ceva mecanic, nu te manca nimeni ca astepti 5 minute pana ia jos capacul de la distributie si se uita! nu te lua niciodata dupa vorbele astora care aduc masini de dincolo si le vand mai departe! fi baiat bun si ascultator;) daca vrei sa te lipsesti de surprize!:D

Nu ma iau dupa vorbe, da am un sticker lipit pe capacul motor si scrie pe el 140.000 (doar atat). Si fostul proprietar spune ca acolo a fost schimbata distributia.

Cat de faza cu verificatul, nu stiu daca se vede, deoarece, din cate stiu, cand cureaua prezinta uzura, in urmatorii 3000 de km plezneste.

scrisit 06-11-12 20:12

Si astepti sa plezneasca?

teen.ager 06-11-12 21:38

Nu astept sa plezneasca, exact asta e ideea, ca e pusa sus de 13.000 km.

bujuKYL 06-11-12 21:39

cum sa nu se vada nenea, cand iti desface mecanicul capacul de la distributie iti si spune ce si cum sta treaba peacolo, se vede uzura pe curea!;)

teen.ager 09-11-12 18:56

Fratilor am o intrebare. Se pot pune difuzoare after-market bolt-on? Daca dimensiunea este aceeasi, de pot pune fara nici o modificare gen amplificatoare si alte chestii? Doar asa, scos din suruburi, legat cabluri si pus inapoi?

La ulei, m-am decis la Liqui Moly 10W40 cu filtri Mann.

Mai am o intrebare, la Z16XE filtrul de benzina este de gen "capsula" pe furtun sau este ca in acest video? Multumesc anticipat.

https://www.youtube.com/watch?v=33DpG...eature=related

realmitza 09-11-12 20:46

Quote:

Originally Posted by teen.ager (Post 5241399)
Fratilor am o intrebare. Se pot pune difuzoare after-market bolt-on? Daca dimensiunea este aceeasi, de pot pune fara nici o modificare gen amplificatoare si alte chestii? Doar asa, scos din suruburi, legat cabluri si pus inapoi?

Mai am o intrebare, la Z16XE filtrul de benzina este de gen "capsula" pe furtun sau este ca in acest video? Multumesc anticipat.

Ce ai pus tu in video e de pe diesel, la benzina e in fata rotii din stanga spate pe furtun .

teen.ager 09-11-12 20:59

Quote:

Originally Posted by realmitza (Post 5241521)
Ce ai pus tu in video e de pe diesel, la benzina e in fata rotii din stanga spate pe furtun .

Multumesc frumos.

marius3030 10-11-12 01:13

Quote:

Originally Posted by teen.ager (Post 5241399)

se pot pune difuzoare after market pe ea,dat o sa-ti trebuiasca niste distantiere facute pt astra g.pe fata ai dif de 17 cm si pe spate pe 13 parca.

Mht'u 10-11-12 15:56

Quote:

Originally Posted by marius3030 (Post 5241767)
se pot pune difuzoare after market pe ea,dat o sa-ti trebuiasca niste distantiere facute pt astra g.pe fata ai dif de 17 cm si pe spate pe 13 parca.

Pe fata sunt de 16.5 cm.

marius3030 10-11-12 20:26

mai exact sunt de 6.5".cv de genul ar veni,16,5-17 cm.

teen.ager 12-11-12 18:26

Imi poate spune cineva, teoretic, asa ca idee, ce se intampla la folosirea de ulei de slaba calitate? Am primit din Germania un bidon de 5l de ulei Meduna, facut de rafinariile Classic (lant de statii de carburanti). Este aprobat de BMW si Mercedes, este 10W40 dar nu am auzit vreodata de asa ulei si ma tem sa il bag, sincer. Incerc sa-l vand urgent si sa-mi iau Liqui Moly si daca nu reusesc, in cel mai rau caz, il bag asta.

Voi ce parere aveti?

bujuKYL 12-11-12 18:34

Quote:

Originally Posted by teen.ager (Post 5245062)
Imi poate spune cineva, teoretic, asa ca idee, ce se intampla la folosirea de ulei de slaba calitate? Am primit din Germania un bidon de 5l de ulei Meduna, facut de rafinariile Classic (lant de statii de carburanti). Este aprobat de BMW si Mercedes, este 10W40 dar nu am auzit vreodata de asa ulei si ma tem sa il bag, sincer. Incerc sa-l vand urgent si sa-mi iau Liqui Moly si daca nu reusesc, in cel mai rau caz, il bag asta.

Voi ce parere aveti?

e bunicel dar la 7000-8000km alt ulei! atata tot:-P:rolleyes2

teen.ager 12-11-12 18:45

Buju, am vorbit cu Cipri cu Golfu VR6 si mi-a zis ca in cel mai rau caz, mi-l consuma. Da, uleiul consumat inseamna depuneri in chiuloasa. Si nu vreau asa ceva.

bujuKYL 12-11-12 20:28

oricum 1.6 papa putin ulei motoarele de la opel, in special motoarele ce le avem noi pe ele:D

teen.ager 13-11-12 10:16

Nu e adevarat, consuma ulei in limitele normale deoarece din cate am citit, motoarele astea prin constructia lor, ideea lor 1.6 16v benzina consuma ulei.

TwinPort-ul consuma ulei in prostie, Z16XEL-ul...

marius3030 13-11-12 16:20

in carte scrie ca "e normal un consum de pana la 1L la 1000km".in viata mea nu am auzit de vre-o masina sa scrie asa cv in carte,dar se pare ca ce-i de la opel au fost ff sinceri.:lol:

bujuKYL 14-11-12 11:45

Quote:

Originally Posted by teen.ager (Post 5245922)
Nu e adevarat, consuma ulei in limitele normale deoarece din cate am citit, motoarele astea prin constructia lor, ideea lor 1.6 16v benzina consuma ulei.

TwinPort-ul consuma ulei in prostie, Z16XEL-ul...

ai sa vezi gandeste ca eu deja am facut cu masina aproape 90.000 km de cand e la mine:D si stiu ce poate motoarele astea si ce nu:-P...nu te lua dupa ce scrie in acte sau ce-ti zice unu altu:-P practica iti zice adevarul:!:

cristi.mk4 14-11-12 16:44

frumoasa masina.... mai pune ceva poze cu ea:)

teen.ager 14-11-12 19:19

Ce s-ar intampla daca la primavara i-as imbraca buza de cauciuc (eventual si capacul rezervorului) in stickerbomb? Cum ar arata? Si daca as face-o, cu ce sa dau peste sa tina, sa nu se duca de la ploaie sau intemperii?

scrisit 14-11-12 19:58

Ai strica frumusete de masina cu prostiile alea.

bujuKYL 14-11-12 20:21

cu un strat, doua de lac transparent dar ai sa-i strici aspectul zic eu:D

marius3030 15-11-12 09:22

exact.s-a dus cam de mult vremea stickebomb-ului.;)

Mht'u 17-11-12 08:33

Quote:

Originally Posted by teen.ager (Post 5248014)
Ce s-ar intampla daca la primavara i-as imbraca buza de cauciuc (eventual si capacul rezervorului) in stickerbomb? Cum ar arata? Si daca as face-o, cu ce sa dau peste sa tina, sa nu se duca de la ploaie sau intemperii?

Ai putea sa faci in interiorul capacului de la rezervor. Pe exterior ar arata destul de urat.

teen.ager 20-11-12 18:30

Masina primeste maine:

- ulei Liqui Moly 10W40 mineral (o fii bine? n-o fii bine?)
- filtru Champion
- engine flush Liqui Moly
- concentram antigelu cu 1l concentrat Hexol G12(a fost verificat cu deniometrul si pentru a nu avea emotii iarna asta, se va scoate 1l de distilat si se va baga 1l concentrat)

Devu 20-11-12 18:42

Quote:

Originally Posted by teen.ager (Post 5255751)
Masina primeste maine:

- ulei Liqui Moly 10W40 mineral (o fii bine? n-o fii bine?)
- filtru Champion
- engine flush Liqui Moly
- concentram antigelu cu 1l concentrat Hexol G12(a fost verificat cu deniometrul si pentru a nu avea emotii iarna asta, se va scoate 1l de distilat si se va baga 1l concentrat)

E ok. Cel putin la mine a mers bine, la toate masinile.

All times are GMT +2. The time now is 22:23.

- Copyright 2026 4Tuning