![]() |
Re: Maşina mea: '01 Opel Astra G Caravan
Momentan le las asa sa "acumulez" zgarieturi iarna asta si in primavara, cand o sa dea inapoi caldura, o sa ma duc la un polish profesional partial.
|
Ai dat polish peste jegul ala?
|
Am spalat suprafata inainte sa dau cu polish, pozele ai iesit cam ciudat din cauza blitz-ului.
|
Ai decontaminat si degresat?
|
Nu, doar cat am spalat cu apa si cu o carpa moale curata.
Ontopic, am achizitionat doua stergatoare Hella, maine urmeaza sa le schimb, insa dupa cum le-am vazut ca arata, ceva imi spune ca o sa imi ia ceva timp si o sa cobor cativa dintre sfinti. :lol: Am cautat pe net, insa nu am gasit nici un fel de video in particular pentru Astra G. Ma ajuta cineva? |
Quote:
|
In jos evetual, ca ma gandesc ca [virgula] capatul bratului e de tip "carlig".
|
Quote:
|
Maine dupamasa am sa ma duc sa vad ce reusesc.
E aiurea, eu fiind primul sofer la mine in familie, si avand prima masina in familie, ideea e ca oricat mi-ar placea mie mecanica, si degeaba avand cat de cat cunostinte in materie, nu am exeperienta in domeniu, de asta probabil ma va bate si banalele astea stergatoare. |
In timp ce impingi/tragi de stergator il si misti (schimbi unghiul) si-o sa iasa. Cel mai probabil o sa trebuiasca sa-l dai peste cap (invers de pozitia lui normala). Asa am facut si eu la a mea (Astra G Caravan).
|
AI REUSIT? daca nu contacteaza-ma si vin eu si te ajut:D
|
Am reusit sa le montez, acuma nu mai fac galagie si nu mai sar. Saptamana viitoare ma duc la schimbul de ulei + filtre (ulei+benzina, cel de aer a fost schimbat recent dupa cum arata).
|
schimbat sau curata! sa nu uiti de filtru de polen, si cu distributia cum stai?;)
|
Distributia a fost schimbata la 140.000 km, acum am 153.000 si ceva...
|
Quote:
|
Quote:
Cat de faza cu verificatul, nu stiu daca se vede, deoarece, din cate stiu, cand cureaua prezinta uzura, in urmatorii 3000 de km plezneste. |
Si astepti sa plezneasca?
|
Nu astept sa plezneasca, exact asta e ideea, ca e pusa sus de 13.000 km.
|
cum sa nu se vada nenea, cand iti desface mecanicul capacul de la distributie iti si spune ce si cum sta treaba peacolo, se vede uzura pe curea!;)
|
Fratilor am o intrebare. Se pot pune difuzoare after-market bolt-on? Daca dimensiunea este aceeasi, de pot pune fara nici o modificare gen amplificatoare si alte chestii? Doar asa, scos din suruburi, legat cabluri si pus inapoi?
La ulei, m-am decis la Liqui Moly 10W40 cu filtri Mann. Mai am o intrebare, la Z16XE filtrul de benzina este de gen "capsula" pe furtun sau este ca in acest video? Multumesc anticipat. https://www.youtube.com/watch?v=33DpG...eature=related |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
se pot pune difuzoare after market pe ea,dat o sa-ti trebuiasca niste distantiere facute pt astra g.pe fata ai dif de 17 cm si pe spate pe 13 parca. |
Quote:
|
mai exact sunt de 6.5".cv de genul ar veni,16,5-17 cm.
|
Imi poate spune cineva, teoretic, asa ca idee, ce se intampla la folosirea de ulei de slaba calitate? Am primit din Germania un bidon de 5l de ulei Meduna, facut de rafinariile Classic (lant de statii de carburanti). Este aprobat de BMW si Mercedes, este 10W40 dar nu am auzit vreodata de asa ulei si ma tem sa il bag, sincer. Incerc sa-l vand urgent si sa-mi iau Liqui Moly si daca nu reusesc, in cel mai rau caz, il bag asta.
Voi ce parere aveti? |
Quote:
|
Buju, am vorbit cu Cipri cu Golfu VR6 si mi-a zis ca in cel mai rau caz, mi-l consuma. Da, uleiul consumat inseamna depuneri in chiuloasa. Si nu vreau asa ceva.
|
oricum 1.6 papa putin ulei motoarele de la opel, in special motoarele ce le avem noi pe ele:D
|
Nu e adevarat, consuma ulei in limitele normale deoarece din cate am citit, motoarele astea prin constructia lor, ideea lor 1.6 16v benzina consuma ulei.
TwinPort-ul consuma ulei in prostie, Z16XEL-ul... |
in carte scrie ca "e normal un consum de pana la 1L la 1000km".in viata mea nu am auzit de vre-o masina sa scrie asa cv in carte,dar se pare ca ce-i de la opel au fost ff sinceri.:lol:
|
Quote:
|
frumoasa masina.... mai pune ceva poze cu ea:)
|
Ce s-ar intampla daca la primavara i-as imbraca buza de cauciuc (eventual si capacul rezervorului) in stickerbomb? Cum ar arata? Si daca as face-o, cu ce sa dau peste sa tina, sa nu se duca de la ploaie sau intemperii?
|
Ai strica frumusete de masina cu prostiile alea.
|
cu un strat, doua de lac transparent dar ai sa-i strici aspectul zic eu:D
|
exact.s-a dus cam de mult vremea stickebomb-ului.;)
|
Quote:
|
Masina primeste maine:
- ulei Liqui Moly 10W40 mineral (o fii bine? n-o fii bine?) - filtru Champion - engine flush Liqui Moly - concentram antigelu cu 1l concentrat Hexol G12(a fost verificat cu deniometrul si pentru a nu avea emotii iarna asta, se va scoate 1l de distilat si se va baga 1l concentrat) |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:23. |
- Copyright 2026 4Tuning