![]() |
Re: Lista cu turbine
la un passat 2001 1.9 tdi pd 130cai stie cineva la ce presiune lucreaza turbina?(?bar)
|
1.35 ?
|
TOYOTA CELICA 4WD TURBO ST185 turbina este Toyota CT-26 twin entry , intercoolerele sunt apa/aer [sunt 2 din fabrica] motor 3S-GTE
Type Water cooled in-line 4 cylinder, 16 valve DOHC |
Twin entry = twin scroll?
~Nautilus |
sincer nu ma pricep eu am scris ce are pe ea,te rog daca poti sa ma lamuresti si pe mine pt ca habar nu am
|
Twin scroll = are 2 intrari ale gazelor de esapament in turbina si se monteaza pe o galerie de evacuare care uneste evacuarea a 2 cilindri
~Nautilus |
as avea si eu o intrebare gt2560r-707160-9 are cineva idee pe ce masini au fost?
|
Quote:
|
Quote:
|
imi poate spune cineva ceturbina e pe hyundai accent 1,5 cdri model 2007 de 110 cp , si ce turbo se potriveste pentru un upgrade (sa tina minim 150cp cea stoc se face praf la 135 cp ), intru cat cea care este stock pe masina nu poate fi impinsa foarte mult, daca putetida codul exact la turbinele care sar potrivi , va multumesc anticipat
|
Salut!Sunt tare curios daca se poate pune turbina pe solenza 1.4 si care sunt consecintele.:rolleyes2
|
da se poate pune de ce sa nu se poata pune
un lucru sigur este ca vei cheltui bani. si depinde de cum se face lucrarea ori strici ceva ori obtii o masina mai rapida. |
Imagini cu turbina de Audi TT (180 CP):
http://audittmk1.blogspot.com/2008/0...bo-really.html Observam ca are cod de K04, mai precis 5304 101 5039, dar rotoarele sunt de K03 "S" De asemenea, se vede in ultimele 2 imagini cum sunt construite compresorul si "melcul" sau. Pentru comparatie, compresor de K03: http://home.comcast.net/~hhong4/imag...compressor.jpg Compresor de K04: http://home.comcast.net/~hhong4/imag...compressor.jpg ~Nautilus |
nu vreti sa explicati,pentru ce-i care nu stiu,ce rol are turbina,dak mareste consumul sau nu,unde se monteaza etc.va multumesc
|
Quote:
Eu sugerez ca un sistem bine facut intra la 3500-4000 si trage pana la 7000, deci cam la jumate a plajei de turatie, si daca se poate A/R-ul turbinei sa fie undeva intre 0.70-0.85 ca sa nu creeze presiune prea mare inainte de turbina la turatii mari. Asta e valabil si la diesel, la multe vedem ca intra la 1500-1700 si peste 3000 moca... |
pe golf 1.9tdi 90 cai am vazut pe lista data de 200sx mai inainte , turbina este GT1749V . stie cineva ce turbine sunt "compatibile" ca upgrade ? din cate am citit , turbina de pe 110 cai tdi ( GT1749V) nu e compatibila pt ca e cu vastegate sau ceva de genu . trebuie neaparat o turbina hibrid ? nu se poate pune direct GT1749V ?
|
Se remarca faptul ca motoarele turbo de serie de la finalul anilor '70 pana la mijlocul anilor '90 aveau o constructie opusa celor de azi: pe un motor de 2 litri se folosea o turbina T3 sau T4, compresia era scazuta la o cota ridicola (de obicei 7:1 sau 7,5:1, maximum 8:1), admisia si evacuarea aveau diametru cat mai mic pentru un bun cuplu la turatii joase, intercoolerele erau mici. 1.8Turile si alte motoare turbo moderne au compresie la fel mare ca motoarele aspirate, turbo cu rotoare mici si ruleaza cu atat mai bine cu cat admisia si evacuarea sunt mai deschise si intercoolerele mai mari....
~Nautilus |
Quote:
Noi cand punem turbo pe motoare mai vachi de multe ori crestem compresia si merg la 1.5 bari mult si bine. |
Curios...eu stiam ca atunci cand pui turbo pe motor care a venit aspirat din fabrica, este indicat sa ii scazi compresia (raportul de comprimare). Cel mai uzual pri nsuprapunerea a doau garnituri de chiulasa, sau prin o garnitura mai groasa.
Tu spui ca urci turbina la 1.5bar si nu decomprimi motorul? Teoretic ar trebui sa cedeze.......... Intreb in eventualitatea in care ma apuc sa pun turbo pe un CIH de Opel. |
turbina de diesel merge montata la un motor pe benzina? am tot intrebat in stanga si in dreapta si nu mi-a dat nimeni un raspuns clar.
merci |
Merge pe riscul tau. Turbinele de Diesel fara geometrie variabila au de obicei doar ungere/racire cu ulei, nu si cu apa.
~Nautilus |
Quote:
care este diferenta dintre o turbina pt diesel si una pt benzina ? din cate am vazut pe internet , turbinele pt diesel sunt mai scumpe decat cele pt benzina . de exemplu o turbina de pe 1.9 tdi 150 cai costa peste 600-700euro , iar un gt28 de exeplu , am vazut noi si pe la 400-500euro |
Turbinele de pe motoarele 1.9TDI sunt de obicei Garrett VNT, cu geometrie variabila, racite cu ulei. Montarea lor pe un motor pe benzina duce la rezultate foarte proaste fiindca gazele de esapament mult mai fierbinti ale motorului vor coace rapid mecanismul care actioneaza paletele mobile (de asta nu exista turbine cu geometrie variabila pe motoare pe benzina de mare serie, in afara de Porsche 911-997 Turbo) iar lipsa racirii cu apa nu ajuta deloc
~Nautilus |
Cum spune si Nautilus, geometrie variabila la benzina nu merge.
Partea rece, compresorul, la diesel si benzina este aceeasi, nu este diferenta. Partea centrala in general la fel, seria T de la garrett este cal mai vandut turbo pana acum. Nu are racire cu apa si aceasi rulmenti s-a pus si la diasel si la benzinari. Turbonetics, Holsett, si inca multi folosesc prin licenta. Recent s-a facut si rulmetni pentru seria T. Cea mai mare diferenta este parte calsa, turbina, paletele a diesel sunt din alt material decat la benzina. Parere mea ca un turbo de pe un diesel tip garett seria T rezista, alteel nu. KKK face total separat turbinale, la benzina el are racire si pe ulei si pe apa. Atentie, o turbina iti poate servii atati cai cat a facut pe motorul cu care s-a facut, sau max cu 20% mai mult. |
am un prieten care a lovit un opel astra 1.7dti din 2001 si ma gandeam sa-i iau eu turbina si sa o pun pe Ka. teoretic, n-ar trebui sa aiba geometrie variabila. cel mai bine, cred ca ma duc si o demontez de pe masina si vad exact ce model e si poate merg schimbate paletele din ea si adaptata.
merci de raspunsuri |
ok , multumesc pt lamuriri , dar invers , de la benzina la diesel , e vre-o problema ? inafara de lag care presupun ca se va face simtit din cauza lipsei geometriei variabile .
|
salut...am si eu o problema...sunt posesorul unui tico...si am auzit ca merge sa-i pun turbina...as vrea sa stiu ce turbina se potriveste.multumesc
|
pt tico ar merge garett gt12, sper sa nu ma insel
|
Quote:
se potriveste orice turbina , dar nu se merita asa ceva , mai bine ai face un transplant de motor de pe un r5turbo , sau un de la un motor(motocicleta) |
Seat Leon FR, 2.0 TFSI, 147kw..ce model turbina are si care ar fi ultimul stagiu(sa zic asa) la care as putea ajunge cu ea :?:
Multumesc anticipat :!: |
Quote:
|
Quote:
|
kkk03 daca nu gresesc (seria nu stiu)....dar daca vrei pot sa ma uit ca avem una pe un stand dyno.
|
Quote:
|
::?::?:
|
Salut,ai cumva idee ce turbina ( sau turbine ) s-ar potrivi pe un BMW E36 325 (6 cilindrii,24 valve ) ?
Multumesc anticipat.:shock: |
T3/T4
|
rolleyes2:rolleyes2:rolleyes2:rolleyes2
|
Mecanismul de geometrie variabila arata cam asa:
http://images.paultan.org/uploads/20..._3d_closed.jpg Poti sa demontezi turbina si sa vezi daca are ceva asemanator inauntru... si retine ca are nevoie de un actuator care sa-l comande, separat de cel pentru wastegate, si care trebuie ajustat la conditiile de rulare ale motorului tau Nu sudezi nimic pe carcasa de turbo. E de ajuns ca suporta ciclurile incalzire la rosu - racire si se invarte cu ~ 100 000 rpm, sudura e bomboana de pe coliva :) ~Nautilus |
:shock::shock::shock::shock:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:16. |
- Copyright 2026 4Tuning