![]() |
Re: O intrebare simpla: cauciuc nou vs. second-hand
@Diclatu nu te mai mira ca eu am vazut niste opinci de anvelope pe SL model 2007 si primul model de X5 mai tocite decat la renoul 9 lu' tata si oricum l-a cat s-a mai mintit in sondaj cred ca rezultatul e 50 50
|
Quote:
|
Bravo Champion :D tocmai ai evidentiat cea mai tare duma de pe acest topic, care noua ne-a trecut cu vederea. Pai la ce ii trebuie la "al' batran" cauciucuri ca doar are 10 airbaguri. Cati am vazut iarna asta de astia cu 10 airbaguri si nu puteau pleca de pe loc din cauza ca anvelopele lor erau salupe :D
|
Conduc o masina modesta (Dacia Solenza) si nu am avut vreodata mania vitezei, pentru mine primeaza siguranta si confortul la volan. Un set de 4 cauciucuri noi pentru Solenza costa ~600 de lei, cheltuiala pe care mi-o permit lejer o data la 2-3 ani desi nu ma dau banii afar' din casa. Nu vad vreun rost sa risc un accident pentru cei 200-300 de lei pe care i-as economisi folosind anvelope second...
|
eu am luat doar cauciucuri noi.
si sunt fan Michelin - energy saver si alpin 4 :) |
Quote:
|
Quote:
|
Nu e chiar asa.
La orice masina cu jante mari pretul anvelopelor va fi mare, fie ca masina valoreaza 100k sau 2k. |
Quote:
|
Ideea nu e ca nu iti permiti sa schimbi cauciucurile.
Hai sa o luam logic! Sa zicem ca un cauciuc nou = 100%. Un cauciuc SH = 80% (banuim ca nu cumpara nimeni toate stifturile). In cazul in care cauciucul se uzeaza ~20% / an atunci va convine sa platiti diferenta (destul de mare, sa fim sinceri) ca sa mergeti mai in siguranta pentru un an? Dupa un an oricum ajung in starea in care ar fi fost cele SH. Si aici nu comparam cine-stie-ce jmecherie de cauciuc nou cu cauciucuri Montana sh... :rolleyes2 |
care este legatura cu siguranta a unor anvelope care au pret per set de 600 ron?
chiar crede cineva ca o anvelopa de 150 ron are calitati de siguranta? daca nu iti permiti o guma noua de calitate mai bine iai una second dar de top siguranta nu are treaba numai cu anvelopa,cine tine la siguranta si vrea masina personalizata are mult mai multe de facut in afara de cauciucuri |
eu sunt pentru SH. un cauciuc nou, costa de 3-4 ori mai mult, si daca mergi cu masina destul de mult (eu consum cel putin un set de cauciucuri pe sezon iarna/vara) atunci vei constata ca daca cumperi gume SH dar in stare buna (~80%), si le schimbi cand ajung la uzura de 50%, tot vei iesi mai ieftin si mai sigur decat cu gume noi, pe care le schimbi cand ajung la 20-30%.
daca ai avea 2 masini si pe una ai incaltao cu gume noi iar pe cealalta cu sh care mai au 80% pe ele, si mergi la fel, cand gumele noi vor avea 60%, gumele caree le-ai cumparat sh vor mai avea doar 40%, dar mai ai bani sa-ti cumper inca cateva seturi hs care au 80%. |
Exact asta a fost logica mea si de aia cred ca sunt mai bune cauciucurile SH !
|
Salut,hai sa-mi spun si eu opinia in legatura cu cauciucurile sh VS noi.
Nu sunt deloc impotriva achizitionarii de cauciucuri SH,dar la achizitionarea lor cum spuneau si altii trebuie controlat anul fabricatiei.Dar cum spun altii ca nu-si iau cauciucuri noi pt ca le taie in linia de tramvai sau in nush ce canal sau bordura,deja e aberatie.Pai hai sa nu-si mai ia nimeni nici masina noua de frica accidentelor.Eu unul daca as gasi cauciucuri SH cu uzura mica si un pret bun in comparatie cu acelasi model dar nou,normal ca n-as sta pe ganduri sa le cumpar,dar in caz contrar unde nu s-ar merita pt diferenta de bani intre Sh si Nou clar as cumpara cauciuc nou.In consecinta am votat pt cauciuc nou. |
perfect deacord.
daca diferenta de calitate intre nou si sh e la fel de mare ca si diferenta de pret atunci cumper clar nou. daca calitatea celui sh e apropiata de cea al uni cauciuc nou, iar diferenta de bani e mare, in mod sigur voi alege sh-ul. |
Quote:
|
Quote:
|
macar daca aveai alt nume de user. =)):lol::lol:
nu ne mai prindeam ca e reclama. :lol::lol: |
Omul e perseverent macar :D
|
la cele sh e loterie, ma chinui acum cu 4 bucati, le-am echilibrat de doua ori in locuri diferite si tot bate volanul, fac zgomot la rulare, desi sunt o firma buna (Michelin Pilot), au carne pe ele, dar asta nu e singurul lucru care conteaza se pare.
alta data am luat Alpha Acera noi, si nu am avut probleme de genul asta cu ele in primii 10 000km. mai incerc cu sh, poate trag lozul cel mare pana la urma. 70 de lei bucata in loc de 350 cat e un cauciuc nou reprezinta o diferenta destul de mare pt mine. |
Daca lao janta se poate renunta in favoarea uneia mai frumoase, la anvelope in general nimeni nu renunta decat atunci cand nu mai sunt bune de utilizat !:D
|
Intodeauna anvelopa noua ! De cele mai multe ori vei constata ca anvelopa second-hand are mai mult de 5 ani...sau e mai veche si de cat masina pe care o ai! :-)
|
Salut. Oare merita cumparat acest cauciuc?? Mulțumesc.
|
ma uit pe acest POST si aproape jumatate din cei de aici au votat ca isi cumpara anvelope noi ...
nu MULTI ...foarte MULTI dupe acest forum detinem masini low cost ...chiar foarte low cost si peste 50% votati ca va luati anvelope NOI ?? aveti HABAR cat costa un 225.45.r17 Runflat marca de Iarna ? DAR un 205.50.r17 ? dar un 215.55.r16 ??? o sa va spun eu :) costa in unele cazuri mai urate cat jumatate din masina si in altele 25% :) preferabil ar fi sa raspunda corect toti aici ...pentru ca stim ca foarte multi utilizatori nu aveti permis si nici 18 ani impliniti pe acest forum dar sa mai vorbim si de 105Y ce inseamna numai are rost ! |
daca ar fi sa ma iau dupe ce ati votat aici asta ar insemna ca PESTE 50% din racerii de noapte care ne strangem vineri seara sa avem anvelope NOI sau ca NOI nu ? ca doar le-am cumparat noi ! dar daca arunci un ochi prin parcare surpriza Opinci peste Opinci :)
|
Quote:
Noroc cu cei de afara ca le schimba....asa gasesc si romanii anvelope second-hand.... |
Cauciucuri noi, deoarece nu pot sa verific cu ochiul liber daca structura anvelopei second hand a fost afectata. Chiar daca pot sa verific grosimea benzii de rulare, s-ar putea sa aiba o uzura neuniforma, ce ar duce la instabilitate.
In orice caz mai bine o anvelopa noname, dar noua, decat o anvelopa premium de 5ani. |
Da, dar o anvelopa no name noua e la pretul unei anvelope premium de 2-3 ani in stare foarte buna, daca stii unde sa cauti. Si iti garantez eu ca intotdeauna cele premium vechi de 2-3 ani si cu ceva carne pe ele sunt mai bune decat cele no name noi!
|
Quote:
|
Din Prahova, de la o firma care se ocupa cu procurarea cauciucurilor la mana a doua.
Oricum, s-au inmultit cei cu cauciucuri sh ca ciupercile dupa ploaie. :rolleyes2 |
Anvelope noi binenteles:D nu se merita riscul sa pui anvelope second hand ,
|
Pai spune si ce masina ai si de care anvelope pui!
Ca nu e intotdeauna relevant daca sunt noi sau vechi. |
205 55 r16
Initial am avut Matador, noi din fabrica. Cele mai proaste gume cu care am mers vreodata. Dupa asta Kumho noi, erau foarte dure, nesatisfacatoare. Am luat ulterior Continental premiumcontact 2, vechi de 4 ani, cu ceva guma pe ele. Am mers o vara, bune anvelope, mai bune decat Kumho noi. Acum am luat Continental Premiumcontact 5, noi, parca 320 bucata. Au fost pe primul loc in 2012 in topul Adac. Sunt multumit de ele, dar pe viitor am sa incerc Toyo cred, sau trec la dimensiunea urmatoare |
Deci sa inteleg ca esti mai satisfacut de anvelopele SH decat de anvelopele noi?
Wow, nu imi vine sa cred. Probabil din cauza ca e importanta marca lor, contrar a ceea ce crede marea majoritate a multimii. :rolleyes2 |
Bineinteles, in cazul ala anvelopele sh au fost mai bune fata de cele noi.
Asta daca intradevar ai nevoie de anvelope bune. Pentru un batran sau o femeie care merge doar in oras cu 40km sau foarte incet in afara, aceasta comparatie este irelevanta. Nu discutam de riscul unei explozii sau mai stiu eu ce. Oricum cine-i cioban si n are treaba cu covrigul, o bubuie cu orice anvelope, nu face diferenta intre ele. |
Am un audi a4 1.8 turbo si parerea mea este ca nu se merita sa pui sh
|
Am inteles deja asta, dar ce cauciucuri pui pe Audi-ul tau A4 1.8 turbo?
Firma si modelul daca se poate, eventual si un pret ar fi perfect! |
Quote:
|
Salut,eu am un leon 2010 1.4tsi,masina a venit cu anvelope DUNLOP 205.55r16,acum am trecut la anvelope pe 17 si mi-am cumparat anvelope sh tot Dunlop 225,45r17 din 2011,daca cauti si gasesti ceva dun sh si la bani buni eu zic ca si sh este ok,se discuta mai sus de anvelope china...am avut noi si dupa un au erau opinca si uruiau de le gasea draci la frana se duceau sanie ncii urma nu lasa...,eu zic ca mai bine o anvelopa sh dar un an bun bine inteles,decat una noua panarama cum ar fi Nankang,Hankook,Nokian,si astea cu KKKK...anvelopele originale Japoneze sunt doua toyo si yokohama,cel putin astea le stiu eu de ar fii ff bune.Acum este decizia fiecaruia ce-si cumpara,bugetul vorbeste,,a si era sa uit eu am dat 800lei de 4bucati.Multumesc
|
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:04. |
- Copyright 2026 4Tuning