![]() |
Re: E46 - Coupé
Multumesc frumos, apreciez!
|
Foarte frumoasa masina,e placut sa vezi ca sunt persoane care au grija cu adevarat de masina
Te-ai gandit la un M body ? sau vrei sa o tii asa ? |
Foarte frumos "aranjata", intretinuta! Nu ar strica bara fata + spate de M, dar in rest e foarte bine! Sa o stapanesti sanatos si mai pune poze!
|
4 Attachment(s)
@C_kst - Multumesc. As vrea sa pun kit M-tech2 dar sunt descurajat de numarul mare de furturi din Bucuresti. Problema este ca pe langa un eleron/proiector furat te alegi si cu zgarieturi, sau alte daune... Din pacate nu am garaj.
@Tibylica - Multumesc pentru aprecieri. Sper ca in viitorul apropiat sa pun si kit M-tech2 + o suspensie reglabila. Nu am poze profi, scuze pentru calitate! Masina a atras pana acum doar hotii si vandalii... Doua seturi de oglinzi si mai nou o zgarietura de toata frumusetea.Toate astea in mai putin de un an. :???: Toate cele bune! |
Foarte urata zgarietura, asa sunt unii romani, din pacate ne cam trag in jos pe toti si suntem catalogati ca un grup de hoti si tigani. E adanca zgarietura ? Te-ai gandit la o metoda sa scapi de ea ?
|
Sunt dezamagit rau... A fost facuta gratuit, din ura, invidie, sau prostie. Nu am nici o solutie pentru zgarietura. Este prea adanca asa ca voi ajunge la vopsitorie.
|
Urât :(
Eu până acum am scăpat de d-astea și sper să nu fie cazul, dar idioții care fac așa ceva merită să pățească ce e mai rău. |
Asa ceva, doar in Romania patesti! Ce sa mai... Pacat oricum.
|
Asta e dusmanie de cea mai proasta speta !!!
|
Nu trebuie neaparat sa o vopsesti. Cumpara un kit de retus si du-te la cineva care se pricepe ( la detailing)
|
urat de tot cu zgariatu... n-ai dat bani la tigani cand ai parcat sau gratis ti-au tras dunga aia?
se poate retusa zgarietura , mergi si ia-ti o sticluta de vopsea pe culoarea masinii si intreaba pe detailingclub cine te-ar putea ajuta( stiu ca au fost cateva topicuri pe tema asta si stiu ca erau si unii din bucuresti ). in principiu ai putea face si tu singur retusul, numai ca ai avea nevoie de masina de polishat si multa atentie cu smirghelul. se putea si mai rau, eu m-am trezit in fata blocului cu 2 urme de ciocan pe capota.... LE : mi-am adus aminte de un film, daca ai rabdare sa faci asa ceva:)) https://www.youtube.com/watch?v=QbKjop_su1k |
1 Attachment(s)
A fost primita gratis. Masina nu deranja pe nimeni, nu era in poarta si nici in strada. S-a intamplat la Ploiesti si suspectez pe un vecin fara minte care ne a luat la cheie majoritatea masinilor de familie de-a lungul anilor. Nu am dovezi asa ca nu ma pun la mintea lui de om bolnav... Din pacate zgarietura nu se poate retusa. S-a pus prea mult suflet la realizarea ei astfel ca in unele locuri a ajuns la tabla.
Mi-e si teama sa o bag in service... As vrea sa o tin lacrima, impecabila, dar este o mare provocare in Romania. |
Wow, cata munca s-a depus in zgarierea masinii tale. Tipul e un nesimtit si nu stie ca, costa bani ca sa intretii o masina. Chiar sper sa aflii cine a facut asta si sa-i aplici o " corectie " frumoasa :D . Hai sa mai vedem si ceva poze cu interiorul masinii.
PS: Culoarea vopselei mi se pare senzationala ! :x |
eu totusi cred ca se poate :)
arunca un ochi aici, http://www.detailing-club.ro/forum/s...ead.php?t=2616 |
Eu as merge pe varianta retus, macar temporar, vezi cum se mai prezinta "vecinii" o perioada de timp, daca o revopsesti ca la carte si mai ai o patenie de asta .... o sa stai cu luneta pe geam din pacate!
|
3 Attachment(s)
O sa incerc sa fac retus, dar daca nu iese impecabil... Pana una alta, am dat cu un marker pe zgarietura si nu mai sare atat de rau in ochi.
Noi sa fim sanatosi! Poze cu interiorul. |
Te mai vad din cand in cand prin Dr. Taberei. Foarte frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos!
|
Merci. Stau in cartier. Vad de multe ori Peugeotul. Arata foarte bine cu suspensia sport! :-)
|
asta e self wash-ul de la vasile milea ... nu? nu ti se pare ca in ultima perioada detergentu e de calitate slaba?
ultima oara cand am spalato sa luat mai mult jeg pe prosop decat in timpu spalatului, chiar si cand aplicam quick detaileru dupa uscare tot ramaneau microfibrele murdare... |
Da, este la acel OMV. O spal doar manual. M-am lecuit de spalatorii care folosesc spuma activa in exces si personal colorat. Ultima data mi-au zburat lacul de la pe vopsea intr-o zona plus o emblema de pe janta. O spal eu personal cu buretele, si detergent de vase cand sunt la curte. La sef-wash, imi aduc si buretele cu mine, pielea de caprioara. Intr-adevar, detergentul nu este foarte bun la OMV, dar eu folosesc un degresant inainte si in felul asta mai ajut.
|
ai grija cu detergentu de vase (fairy), ataca vopseaua si lacul si pielea de caprioara iti lasa urme de zgarieturi pentru ca nu poate absorbi particulele .
Daca tot o speli singur, iti recomand un sampon auto de calitate pentru acasa si o microfibra de tipul http://www.elitecarcare.co.uk/elite-...el-60x90cm.php pentru spalatorii. Un prieten a patito grav cu pielea de caprioara, sa trezit cu niste zgarieturi imense ! |
Folosesc "PUR" in cantitati normale, iar pielea de capriaora este asemanatoare cu cea pe care o folosesc si spalatoriile pentru uscarea masinilor.
|
Foarte frumos exemplarul:) daca te ajuta cu ceva, vezi ca in vitan, poti gasi o laveta pentru sters de care foloseam eu cand aveam spalatorie, se numeste Mafra si e undeva la 38-40 ron bucata, nu mai tin minte exact. Alea-s cele mai bune si crede-ma am schimbat cateva tipuri si modele de lavete in 8ani si cam alea sunt singurele ce nu lasa zoaie, dare , scame etc...in privinta zgarieturii si eu am procedat la fel cu unele zgarieturi la masina mea (tot neagra)si a iesit ok, insa la ce se vede la tine e foarte urat ce ai acolo..Pacat, asta este lumea din tara in care traim..
|
faci cum crezi, eu ti-am dat un sfat prietenesc :P... de ce crezi ca apar zgarieturile mici la spalatorii? de bune ce sunt pieile astea de caprioare. :)
|
Quote:
|
Ce folosesc spalatoriile sunt intr-adevar niste carpe sintetice. Si da, sunt convins ca de la spalatorii apar si multe zgarieturi...
|
Merci frumos. Eu te-am vazut de mai multe ori! ;)
|
Frumos coupe!
Dar te rog renunta la detergentul de vase, burete si pielea de caprioara...o sa faci varza lacul masinii... |
Credeam ca-i o gluma vaza cu detergentul de vase...
Sunt o multime de sampoane speciale pentru masina care ajuta foarte mult vopseaua masinii.Sunt si sampoane care nu necesita spalare(ceea ce folosesc eu). Cat despre pielea de caprioara nu e buna de nimic.Iti recomand prosoape de microfibra. Daca doresti mai multe detalii iti stau la dispozitie, doar si tu m-ai ajutat pe mine. |
Vezi aici meguiars, chemical guys sau sonax...
|
Am recurs la metoda de self-wash tocmai din cauza spalatoriilor. Acum nu stiu ce ataca mai mult vopseaua: spuma activa sau detergentul de vase?
Oricum, mi-am propus sa vopsesc masina, sper eu in primavara, si tot atunci vreau sa-mi iau pistol cu presiune + solutii profesionale de curatare si intretinere. In orice caz, la spalatorii o sa evit sa mai merg... |
Spuma activa nu prea e recomandata, cel putin nu de mine.Aia se foloseste doar cand vrei sa speli mult, cu putin.
Nu stiu ce efect sau putere de curatate are puru la spalat masina...mai mult indepartezi mizeria cu buretele si risti sa zgarii vopseaua. Daca ai noroc, sa stai la casa si sa-ti iei lance de spalat esti cel mai norocos. Eu stau la bloc asa ca merg la o spalatorie sa ii dau un jet de apa ca sa indepartez stratul de praf si mizerie.Apoi acasa urmeaza spalarea cu ONR si 2 galeti si gata. |
Chestia e ca "Purul" are niste particule fine abrazive care iti zgarie lacul foarte tare. Asa ca fie spalatorie, fie Pur e acelasi lucru. Un sampon auto te-ar ajuta mult.
|
Detergetii de vase, de obicei, au o putere de degresare foarte mare.
Pur, Fairy nu au particule abrazive precum Cif, dar datorita puterii foarte mari de curatare indeparteaza si straturile protectoare care se presupune ca au fost aplicate anterior (ceara, paint sealent...), ceea ce nu se intampla cand folosesti "sampoane auto", pe langa asta unele ataca sau "usuca" chederele, plascticele.... Singura data cand ai putea folosii detergentul de vase la spalarea masinii ar fi tocmai cand vrei sa indepartezi orice urma de protectie pentru a aplica alta. Nu este indicat sa folosesti "piele de caprioara" pentru spalare/uscare deoarce nu are puterea de a "ascunde" diferitele particule de mizerie (praf, nisip...) iar aceastea vin in contact direct cu vopseaua creand acele zgarieturi circulare. |
Propun sa inchidem acest subiect. Va multumesc pentru sfaturi.
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:45. |
- Copyright 2026 4Tuning