![]() |
Re: E46 - coupe FMP
am uitat sa te intreb aseara de distantiere... ce firma ti-ai pus ? de unde le-ai luat /pret si ce prezoane ai pus dupa?
|
Salut mai devreme am vazut un Professional, acum HU e Business .... cel final care e :) ?
Intreb ca ma intereseaza ce varianta de AUX ai aplicat, e plug and play, ai facut adaptari ...... etc ..... :) |
Cazyroll: Pe distantiere scrie made in germany si inca ceva. Initial au fost de 1,5 cm si pe fata si pe spate si imi atingea roata in aripa pe spate, asa ca le-am rectificar la strung si acum sunt de 1cm si nu mai am probleme. Prezoanele sunt cu in jur de 1cm mai lungi decat cele normale. Nu stiu de unde sunt aduse flansele. Jantele mele de pe spate sunt 8,5j cu et 50. Daca ai jante cu et mare sau care sunt mai inguste de 8,5 poti pune si flanse mai mari. Depinde si ce cauciucuri pui. Eu am pe 255.
Nwzeu: inca nu stiu cum se pune auxiliar la professional si pana descopar l-am pus pe asta. Este un cablu cu 3 fire care se leaga la pinii nr 4(masa), 8(stanga), 9(dreapta). Pe traseul firelor care duc la 8 si la 9 trebuie sa ai cate un condensator pe fiecare si o rezistenta intre ele. Altfel mie nu mi-a mers |
S-au mai lasat arcurile? Mi se pare destul de mic dropul, comparabil cu cel al arcurilor mele... Chiar sunt curios cum arata in realitate.
Grilele sunt ce trebuie. Urmaza si celelalte elemente cromate? :) @NWZeu - Daca ai BMW Bussines CD produs dupa 09/2002, te pot ajuta cu cablu AUX. PM daca vrei detalii. |
arcurile s-au mai lasat si restul de cromuri o sa dispara dar tre sa mai strang monetar:)
|
@KTA87 - am Professional pe masina, daca ai vreo solutie sau daca are altcineva o solutie eficienta, mesaj privat (daca pe bloodflow nu il deranjeaza subiectul, chiar si aici)
@bloodflow18 - ce feedback ai despre aceste Eibach, sunt de ceva vreme pe masina. |
Recomand cu caldura arcurile eibach pro kit. Masina se simte mult mai stabila, chiar daca nu coboara foarte mult. Este o solutie buna pentru cei care nu vor sa aiba masina in ultimul hal de rigida sau pentru cei care nu au inca bani sa isi cumpere o suspensie completa. Vis-a-vis de bmw professional, daca are cineva o solutie pentru aux, nu este nicio problema daca posteaza aici. Bafta!
|
4 Attachment(s)
Poze:
|
frumos :twisted:
|
4 Attachment(s)
Update:
- Software RBN (+15 HP, +20 Nm) - Evacuare borla + tips M3 - Vand jantele (cine e interesat sa imi dea pm) - Mi-au furat oglinzile :) |
7 Attachment(s)
a venit mosu cu o revizie mai serioasa ,bascule, placute, ambreiaj, volanta, bucse, radiator (pentru ca intr-un mod straniu s-a umflat si a facut un por) si jante BBS RK002 18"x8.5J et13 8.5kg (pentru ca cele vechi au fost atat de grele incat mi-au stricat pivotii si altele). in sfarsit masina merge aproape impecabil. spun aproape pentru ca momentan am o problema putin mai ciudata si anume ca atunci cand accelerez mai violent in treapta 1 imi tremura schimbatorul si am impresia ca pierde cuplu foarte mult. se intampla strict in treapta 1, in celelalte merge perfect. am tot citit pe forumuri si straine si parerile sunt impartite. unii spun ca este flex disk-ul (asa numit si discul hardy), altii rulmentul de la cardan, altii grupul diferential etc, asa ca ma gandeam sa cer si aici o parere. cine stie despre ce e vorba, feel free to add a comment. poze 2014:
|
Neasteptat de bine dau jantele astea! Imi place! ;)
|
Multumesc! le-am schimbat mai mult de nevoie dar a iesit bine. ca un bonus la asta, avand offsetul foarte mic stau rotile mai in exterior si am o directie incredibil de exacta:)
|
5 Attachment(s)
-Am descoperit si remediat problema cu vibratiile (flansa de la cardan era rupta).
- folie galbena proiectoare - putin detailing la jante homemade (polish si curatat) |
Mult mai bine cu RK-urile !
|
Quote:
PS: Sunt baiatul cu E46 coupe, gri cu numere de BG, acum am un E46 coupe negru 330. |
urata urata urata uraaataa :))))
|
6 Attachment(s)
Poze noi. Ultimele sunt coborate in photoshop :D
|
Felicitari pentru masina, este foarte frumoasa. Imi poti spune un consum in oras, afara ...
Multumesc, bafta cu masina! |
Oras:13.5-16 in functie de cum mergi. Eu schimb in general intre 3500-5000 si am undeva la 14.5-15% in conditiile in care motorul functioneaza perfect din toate punctele de vedere (compresie, relanti, consum ulei, forta) si reviziile sunt facute la 10000 km cu cele mai bune piese de pe piata, ulei de origine si aditivi.
Extra-urban: 7.5-11. Eu am in jur de 9. Raportul dintre consum si putere la M54b22 nu este foarte bun dat fiind ca cel de 2500 si 3000cm au un consum asemanator. Pentru cine vrea sa isi cumpere e46 il recomand pe cel de 3000 din 2 motive: 1. Raport consum/putere mai bun 2. Gama mai larga de piese pentru modificari majore (pistoane, biele, diferentiale, axe cu came, kituri turbo/compresor etc.) |
Multumesc pentru raspuns ... mai asteptam poze cu masina :)
|
Nu prea am timp acum, dar cu prima ocazie o "lustruiesc" si ii mai trag cateva, de data asta pe lumina:). Multumesc pentru aprecieri!
|
7 Attachment(s)
Update:
- revopsit grile fata negru lucios, de data asta la vopsitorie cu pistolul - vopsit rame oglinzi negru lucios - m3 zhp short shifter knob |
19 Attachment(s)
Update:
- Jante pe fata bbs rk011 et38 8,5j - Tableta Nexus 7 in bord + amplificator Hertz - Volan M3 cu comenzi + Reconditionare - Retusare aripi scaune - Trim-uri interioare negru lucios (Piano Black) |
Salut! Foarte frumoasa masina!
Unde ai facut trimurile si cam cat te-a costat? |
Salut. Trim-urile sunt facute la unchiul meu care are un service si nu mi-a cerut bani. Mare parte din treaba am facut-o eu (demontat, pregatit pentru vopsit, smirghel, montat). Daca te intereseaza, il pot intreba, dar nu ar trebui sa fie mai mult de 100-150 de lei. Vopseaua a fost 55 de lei (200g). Bafta!
|
Quote:
|
Rom-ul este cel original al tabletei (5.1) si kernel-ul este cel de la Timur. O folosesc de aproape 1 an si nu am avut probleme, chiar functioneaza foarte bine. Pentru cine are nevoie de ajutor la instalare, raspund cu placere:grandmar:
|
10 Attachment(s)
Salutare tuturor,
N-am mai scris de mult timp pe forum, desi s-au mai facut o gramada de lucruri la masina de atunci, asa ca am sa fac un scurt update: In primul rand, avand in vedere ca am hotarat sa nu mai reinnoiesc polita de casco pt ca nu mai merita, am hotarat sa fac o vopsire integrala inainte sa expire, desi nu era 100% necesar, dar era o sansa buna folosesc banii pe care i-am tot platit acolo. Masina a fost vopsita cum trebuie si chiar am fost foarte multumit de rezultat (Top Lac Service) S-au intamplat urmatoarele: - Frane de 330, reconditionate si vopsite + discuri - Jante tabla pe 17 + revopsire - Plafon negru M3 - Shadow line exterior - Navigatie Android (am scapat de tableta pentru ca dadea foarte multe erori) - Am pus jantele vechi inapoi (RK002 toate 4) - Suspensie reglabila pe duritate si inaltime de la D2 Se vor intampla urmatoarele: - M54B30 + cutie in 6 trepte pe masina pana in primavara - Interior M3 cu reglaj electric Pun si niste poze cu o parte din lucrurile pe care le-am facut. Enjoy:) BTW, mai e cineva pe forumul asta?:)) |
Uite o masina care poate fi frumoasa si fara pache M.Bafta cu modificarile !
|
3 Attachment(s)
S-a luat swap8)
|
Am si eu o intrebare:
As vrea sa pastrez ECU si cu EWS de pe masina mea, si am inteles ca se poate reprograma ca sa nu mai schimb cheile. Aveti vreo recomandare de unde as putea sa merg pentru asta? Multumesc! |
Quote:
|
Pana la urma cum ai facut ca sunt curios :D ai reusit sa le pastrezi ?
|
Quote:
Cred ca e cea mai ok varianta, pentru ca nemaiumbland in calculator, totul ramane de fabrica si sunt sanse mult mai mici sa se strice ceva. |
13 Attachment(s)
Updates:
- Am terminat Swap-ul!:D:D:D - S-a sudat kit de ramforsare pentru puntea spate (preventiv) - S-au inlocuit toate bucsele de punte spate, diferential si brate cu bucse poliuretanice (click) - Am schimbat suportii motor cu suporti sport HARDRACE (click) - S-a inlocuit toata articulatia fata cu kit-ul complet MEYLE HD (click) - S-au inlocuit etrierii fata + spate - S-a inlocuit caseta de directie cu una "purple tag" originala BMW - S-a facut revizie completa + schimb ulei diferential, schimb lichid frana, lichid servo si antigel - Am montat interiorul de M cu ajutorul a 2 prieteni;) (mai este de lucrat la fire) Urmeaza diff blocant short shift si mici retusuri:) Va salut! |
Mama mama astea da progrese.E bomba interiorul ala de m3.:shock:
|
3 Attachment(s)
Avand in vedere ca luna asta doamna a facut 16 ani, m-am trezit la usa cu urmatoarele:
- Discuri ATE Performance Slotted fata + spate - Placute ATE Ceramic fata + spate - ultimele bucati de cauciuc de pe masina care nu au fost schimbate (bucse bara stabilizatoare) Meyle Tigaia ruleaza foarte bine pana acum, nu am avut erori sau neplaceri, mai putin un huruit la roata din dreapta spate care cred ca e de la sistemul cu tamburii de la frana de mana. O sa ma duc zilele viitoare sa schimb discurile si sa vedem ce se gaseste acolo. Bafta tuturor buzunarelor celor cu E46virus:-P! |
1 Attachment(s)
Am cumparat ultima transa de piese care au ramas neschimbate (sper). Nu am reusit sa rezolv huruiala din spate cu schimbarea discurilor, sper sa rezolv cu rulmentii. Daca nici asa nu rezolv, chiar nu stiu ce e, poate stie cineva din voi:idea:
- set rulmenti fata + spate - bielete antiruliu spate - bucsa coloana directie - garnitura capac motor |
O prezentare completa a masinii facuta de Robuilds:
https://youtu.be/WPmVUCOpHeA |
| All times are GMT +2. The time now is 20:20. |
- Copyright 2026 4Tuning