![]() |
Re: Statiunea STRAJA !!!
Quote:
2)Partia de ski? nu este ca in alta parte:sunt mai multe partii si anume: PLATOUL CONSTANTINESCU lungime = 1.741,50 m; latime = cca. 50 m; diferenta de nivel = 366,00 m; altitudine plecare = 1.726,20 m; altitudine sosire = 1.360,00 m; grad de dificultate = usoara; simbol international = albastru; iluminata = DA ; se schiaza = DA. PARTIA LUPULUI lungime = 519,00 m; latime = cca. 40 m; diferenta de nivel = 163,00 m; altitudine plecare = 1.610,00 m; altitudine sosire = 1.447,00 m; grad de dificultate = dificil; simbol international = negru; iluminata = DA; se schiaza = DA. PARTIA MUTU lungime = 1.269,00 m; latime = cca. 100 m; diferenta de nivel = 200,00 m; altitudine plecare = 1.697,61 m; altitudine sosire = 1.497,61 m; grad de dificultate = medie; simbol international = rosu + albastru; iluminata = DA; schiaza = DA. PARTIA SFANTU GHEORGHE lungime = 700,00 m; latime = cca. 40 m; diferenta de nivel = 144,50 m; altitudine plecare = 1.343,00 m; altitudine sosire = 1.198,50 m; grad de dificultate = usoara; simbol international = albastru; iluminata = NU; se schiaza = DA. PLATOUL SOARELUI lungime = 405,00 m; latime = cca. 50 m; diferenta de nivel = 102,00 m; altitudine plecare = 1.462,00 m; altitudine sosire = 1.360,00 m; grad de dificultate = usoara; simbol international = albastru; iluminata = DA; se schiaza = DA. PARTIA CANAL Este amenajata pentru snow-board. Se poate schia pana in luna aprilie. lungime = cca. 1.400,00 m; latime = cca. 40 m; diferenta de nivel = cca. 180,00 m; grad de dificultate = dificilă; simbol international = negru; iluminata = NU; se schiaza = DA. PARTIA TELESCAUN Deocamdată, partia este neamenajată. Se poate folosi 100% din lungimea ei numai in sezoane bogate in ninsori. lungime = cca. 3.200,00 m; latime = cca. 40,00 m; diferenta de nivel = cca. 180,00 m; grad de dificultate = medie + dificilă; simbol international = rosu + negru; iluminata = NU; se schiaza = DA. 3) altitudiniile sunt precizate la 2) 4)cu parapanta???Sincer iarna nu am vazut pe nimeni ,dar vara .. mai urca lumea cu parapanta ;) |
Quote:
Pretul la un hotel de 2 stele??Nu shtiu cum ti se pare tie... ,dar eu am fost anul asta la hotel de 2 stele.. in camera cu cate 2 paturi supraetajate .. si am platit pe noapte 20 lei .. noi .. si noaptea am dormit in ... boxeri ca nu mai puteam de cald.. in boxeri si cu geamul intredeschis.. asa ca... totusi .. eu zic ca e bine.. si daca veniti mai multi .. va lasa si sub 200:000 lei pe noapte ... ;) |
este minunata !!! merita vizitata sunt ceva peisaje care nu le vei in fiecare zi si peste tot am fost acum 2 ani si am fost foarte multumit de ceea ce am vazut
|
subscriu, am fost si eu anul trecut si este super... si se urca binisor si cu masina - eu am urcat cu fostul r5gtt ;)
|
Video,pe care vroiam sa il pun mai de mult este acum si pe youtube :https://www.youtube.com/watch?v=XjlRV_dChAQ
Vine iarna.. si cu mare bucurie va astept(asteptam)in Statiune! |
se poate urca cu masina dar cu lanturi urca orice masina dar trebuie sofer bun;)vreau si io sa aflu dak s-a asfaltat drumul,stiu k incepusera dar nu stiu dak e gata,sau in ce stadiu este,dak e asfaltat cu prima ocazie imi iau prietena si vin o zi la straja si dupa anul nou vin o saptamana pt k at pot pleca de la sevici,dak mai vine cineva in perioada aia tinem legatura si bem o bere.ast raspuns.respect
|
Intrebare : sa zicem ca am un Megane Sedan 1.5 dCi cu roti de iarna.. Urc au ba pana sus la Straja in conditii bune?
|
In primul rand!... DA se poate urca,oricum mi s-au aprobat cereriile din martie,amumblat luni intregi cu acte si smnaturi si in sfarsit am primit raspunsul ce se va asfalta!Lucrariile au incetat pentru ca drumul a fost terminat este asfaltat pana sus,si acum se liciteaza cnu niste firme.. parca sunt 4 firme..pentru dezapezire iarna asta .. si o sa se poata urca cu orice masina!
|
Raspunsul meu este mai sus!Si o noua info. de anul viitor sa-r putea sa primim fonduri pentru telecabine sa nu mai fie telescaunul ala de cacao.!
|
Quote:
|
si eu multumesc pentru raspuns :)
|
In Straja momentan este OK.. acum 1 saptamana a nins in Straja,dar s-a topit!Aspteptam ninsoriile.. eu acum 2 saptamani mi-am luat alta placa si vreau sa o incerc cat mai repede!
INFO: Telescaunul este functional conform programului: zilnic 8:00 - 16:00 (cu min. 10 persoane platitoare) TARIFE TELESCAUN dus - intors - 10,00 lei; dus sau intors - 6,00 lei. ATENTIE!Deja se ocupa locuriile in cabane pentru sarbatori,dar si pentru revelion! 2 OFERTE DE LA MINE: 1.Cabana CAPRISOARA de ** stele:CAMERE :11,Locuri de cazare :52,Telefon: INFO PE PM.!,E-mail: INFO PE PM.! 2.Cabana Montana de *** stele:CAMERE :25,Locuri de cazare :88,Telefon:INFO PE PM.!,E-mail:INFO PE PM.! Nu am primit acordul proprietariilor de Cabane sa public aici numerele de telefon/E-mailul.:!: |
Quote:
|
Quote:
|
cam ce preturi sunt de rev?
asa de prin 29 pana prin 3 as vrea sa stau eu cu pretena. am zis ca anu asta daca am bani vreau sa ma duc la munte sa vad zapada, ca in ultimi 3 ani de zile numa zapada n`am vazut iarna. daca nu stau acasa ca batranii si ma uit la tv`u si pe la 2 ma pun sa dorm. |
5 Attachment(s)
Salut,va anunt ca.. in Straja acum este zapada...,dar nu pentru a putea practrica vre-un sport,INCA.!Din date clare grosimea zapezii este de 10 centimetrii!
DACIA-Wrc.. ai PM criss_cars de asemenea |
Quote:
|
MauS-ai PM cu detaliile de cazare!
Tarife teleschi: 2 si 3 lei. |
Ce e cu secretele astea? Baga aici detalii ca sa stie toata lumea, ca pare foarte frumos. :lol: Adica despre cazare, revelion, Craciun, tot ce poti sa spui. Multumim.
|
Hondarul>?bine spui,le-am trimis un e-mail sa imi confirme publicitatea lor pe site-ul 4tuning,dar nu am primit nicio confirmare,am sunat la ambele cabane,am vorbit cu "administratorii"sa am primt acordul!acum urmeaza detaliile:
1.Cabana Caprioara ** Camere: 11 Locuri de cazare: 52 Telefon: 0254.560.662, 0254.541.020, 0722.780.615 E-mail: [email protected] 2.Cabana Montana *** Camere: 25 Locuri de cazare: 88 Telefon: 0254.560.662, 0254.541.020, 0722.780.615 E-mail: [email protected] SFAT:Daca vreti sa va petreceti revelionul,craciunul aici facetiva rezervari din timp pentru ca se ocupa repede!In seara de craciun puteti vizita bisericuta din statiune! |
man,
1. ma intereseaza sa fac revelionul acolo ! ! ! se poate? gasesc ceva ? 2. cu un golf 5 cu cauciucuri de iarna se poate ajunge acolo? ( dar cu un matiz? ) Merci pt tot, stai linistit, cei care fac discriminari sunt niste idioti! fiecare coltisor al tarii are cateceva special! si dupa ce am vazut pozele astea am ramas uimit ;) keep up the good work ! |
Salut!
1.Revelionul se poate face excelent in statiune ,din pacate am doar cele 2 oferte de la cele 2 cabane de **2 respectiv ***3 poti suna si iti poti face o rezervare! 2.Cu un golf 5 cu cauciucuri de iarna?DA se poate urca,pentru ca drumul este facut in totalitate si intra in actiune si masiniile de dezapezit! Cu un matiz?Da se poate urca ,dar mai pune si niste lanturi cauziucuri!;) |
Quote:
trimite-l pe e-mail sau PM daca nu vrei sa il postezi aici:) |
35 Attachment(s)
0727.336.976 - me
Sper ca urmatoarele poze sa va convinga de frumuseatea statiunii!! Bafta ! ! ! |
18 Attachment(s)
Poze din vara asta si nu numai
|
prea tare ....
|
Bogan este zapada la straja? k vin cat de curand pe acolo:D.E superba statiunea, am fost de n ori si mai merg , k este fff frumos acolo
|
Ieri a nins in Statiune(4.12.2007)sambata si duminica asta se poate urca linistit ca este zapada destul de mare!
|
Quote:
|
Quote:
Camere: 11 Locuri de cazare: 52 Telefon: 0254.560.662, 0254.541.020, 0722.780.615 E-mail: [email protected] 2.Cabana Montana *** Camere: 25 Locuri de cazare: 88 Telefon: 0254.560.662, 0254.541.020, 0722.780.615 E-mail: [email protected] |
Sal. Cat costa la o vila de 2 stele cazarea ptr un weekend, adica vineri seara si sambata seara ? Acum asha intr-un weekend oarecare, nu de sarbatori.
|
Quote:
|
pt toti cei interesati de cazare in straja, site-ul acesta e f folositor: http://www.instraja.ro/index2.php?se...lfabetic&pag=1
|
@capracutreiiezi ? MULTUMESC MULT , pentru beneficiul pe care l-ai adus thread-uli meu !Eu chear nu shtiam de site-ul asta ,mersi mult de tot!
Astazi 10.12.2007 a plouat jos in oras ,dar in statiune s-a abatut o ceata si a nins destul de mult ,la ora actuala(16:30)inca ninge in straja ! Echipamentul de ski: 30 de ron :clapari,bete si skiuri Echipamentul de snowboard:30 de ron:bootsi,plac. Echipamen separat doar clapari sau bootsi sau skiuri sau placa :10 ron Toate acestea se gasesc la centrul de inchirieri de pe partia "Platoul soarelui" ,partie de incepatori! Partia Platoul Soarelui lungime: 405 m latime: ~50 m diferenta de nivel: 102 m altitudine plecare: 1.462 m altitudine sosire: 1.360 m instalatie nocturna: da grad de dificultate: usor instalatii de urcare: Teleschi Platoul Soarelui , Teleschi nr. 3 |
salut, ma intereseaza sa vin 2-3 zile la straja, ca am auzit ca ii foarte tare, iarna aceasta am fost doar la arieseni, 130 cm de zapada, 5 grade shi ploua :(... mnoh, in fine.... imi dai un add pe mess ( horeagroza ) pls, sa vorbim, sa-mi zici daca este zapada, se poate skia? cablurile functioneaza?
|
Am fost la Straja de 2 ori pana acum si pot sa zic ca mi-a intrat in sange cumva :-P
Nu prea am fost la ski in alte statiuni, am fost doar in trecere sau le-am vizitat inainte de a ma apuca de ski dar pot spune si asta nu o zic doar eu, ci si skiori cu care am mai vorbit pana acum, ca Straja este la modul cel mai serios preferata lor si a mea. Este ieftin si bun(chiar foarte bun)!....cum zice romanul. Tin minte ca prima data cand am urcat pe 5(partia cea mai inalta) era o zi fara pic de nor pe cer, si cand am ajuns sus si m-am intors spre vale, am "amutit" !!! Este o panorama cum rar mi-a fost dat sa vad, efectiv m-am trantit in fund si pt 5-10 minute am ramas blocat...este superb! Recomand Straja cu tarie oricarui iubitor de sport de iarna...merita! ps: vineri, sambata si duminica voi fi acolo!!!!!!!!!!!!!! |
Cateodata se transmit imagini live de la baza teleskiului 3: http://www.straja.ro/live.php
|
@capracutreiiezi :5 este cea mai grea partie.. dar si cea mai spectaculoasa..,adevarat spui .. faza cu .. privelistea!
Instrai pe :http://www.straja.ro/live.php si dati la "imagini live" i-a dat drumul camerei .. ,intrati doar de pe Internet Explorer !!! Ps:@capracutreiiezi 0727336976 cauta-ma sa facem o tura si sa mergem la un vin fiert! ;) :D Starea partiilor In acest moment pe partiile din Straja grosimea stratului de zapada este de: 120 centimetri. SE SCHIAZA . Vremea in Straja La data de 11.12.2007 ora 08:44:01 AM, in Straja cerul este noros, temperatura de __-2° C, viteza vantului 1 Km/h, presiunea atmosferica 833 mBar, precipitatii: nu sunt. |
Zapada ca in Austria !!!
Turiştii care au ales să meargă week-end-ul trecut la Straja au dat dovadă de inspiraţie. Pârtiile au fost bine amenajate, teleschiurile nu au avut probleme, iar nocturna a funcţionat până spre miezul nopţii. Fericire mare pe Valea Jiului. Nu pentru că Miron Cozma a fost eliberat! Aproape că nu contează asta, chiar dacă toţi recunosc că "Luceafărul huilei" a fost omul care i-a condus cel mai bine. Acum, turismul este la putere. "Vine lume din toată ţara să se deie cu schiurile la noi. Avem de treabă, să se simtă oamenii bine", spune un localnic. INFRASTRUCTURĹ. Între cele două staţiuni din zonă, Parâng şi Straja, s-a născut în ultimii zece ani o rivalitate puternică. Schiorii se împart în două, după pretenţiile pe care le au. Cine caută aventură urcă în Masivul Parâng. Restul, oamenii care preferă să schieze pe pârtii bine amenajate, alege Straja. Staţiunea aflată deasupra oraşului Lupeni are o cu totul altă faţă din acest sezon. Drumul de acces, lung de nouă kilometri, a fost asfaltat în vara acestui an, astfel că orice maşină poate ajunge până la 1.400 de metri altitudine. În plus, accesul Ambulanţei este mult mai uşor, astfel că orice turist care suferă vreun accident pe pârtie este transportat imediat la spital. În mare parte a fost rezolvată şi problema locurilor de parcare. Cei care nu vor să-şi lase automobilele pe marginea drumului pot intra în parcarea aflată în apropierea teleschiului 4. E cu plată şi e păzită. Nimeni n-o să vă spargă geamurile, n-o să vă rupă oglinzile şi nici n-o să vă fure capacele de la roţi. Totul e în siguranţă. IREPROŞABIL. În week-end-ul ce tocmai a trecut, pârtiile au arătat impecabil la Straja. "Nu a fost toată iarna trecută zăpada aşa de bună ca acum. E drept, sezonul trecut a început abia la Crăciun", a precizat Eduard Zaiu, unul dintre salvamontiştii din staţiunea hunedoreană. După ninsorile din luna noiembrie, administratorii pârtiilor au intrat cu "ratracul" pe pârtie şi au reuşit să prindă zăpada de sol. În aceste condiţii, taluzurile nu se mai formează, iar ninsorile de mai încolo nu vor face altceva decât să îngroaşe stratul de zăpadă deja existent. DELICIU. Straja a arătat ca o staţiune din Austria. Turiştii care au ajuns încă de vineri în Masivul Vâlcan s-au grăbit să schieze cât mai mult, temându-se că a doua zi se vor forma cozi la instalaţiile de transport pe cablu. Din fericire, nu a fost aşa. La teleschiul 5, de pe pârtia Mutu, s-a aşteptat maximum cinci minute. Iar la teleschiul 3, de pe pârtia Constantinescu, nu s-a format niciodată coadă. Pentru începători, cel mai bun loc s-a dovedit a fi Platoul Soarelui. Zăpada moale şi monitorii de schi de la baza pârtiei au fost ingredientele unui week-end fericit. Extrem Amatorii de free-ride, destul de puţini, e adevărat, au profitat de vremea bună, de cer variabil cu vânt slab şi s-au aventurat pe Canal. O pârtie "mare cât China", unde ai parte de zăpadă neatinsă. Trebuie doar să laşi greutatea pe partea din spate a schiurilor şi să nu te sperii când treci de la zăpadă îngheţată la powder de un metru. Practic, cine face această pârtie poate spune că a trecut de la stadiul de schior de dâmb la cel de schior alpin. Locul ar fi ideal pentru snowboard, dar foarte puţini au curajul să se aventureze prin aşa pustietate. Cel mai bine se schiază pe aici primăvara când zăpada este îngheţată dimineaţa, iar cantul schiului are în ce să se înfigă. Sursa:Jurnalul National Parcare cu taxa NOU!! Parcare cu plata in Straja In Straja s-a amenajat o parcare cu o capacitate de aprox. 60 de locuri, langa teleschiul nr.4 si intre cabanele Montana si Montana 2(Caprioara), administrata de Comexim R. Parcarea este pazita si supravegheata video. Taxa de parcare este de 8,00 lei. De asemenea, cei care urca cu telescaunul pot lasa masinile in parcarea de la baza telescaunului. Aceasta este administrata de Primaria Lupeni. |
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:02. |
- Copyright 2026 4Tuning