![]() |
Nu ma obosesc sa te contrazic. Imi spui de un motor super-nou care face putere maxima la 6800rpm. Da uiti sa vezi k pe el scrie in lateral AMG. Nu e Mercedes stock. Sorry for u. Si stai linistit k in aproximativ 6 luni iti arata BMW-ul ce scoate..pe motor de 6.0l.
Apropo...are 510cp scosi din 6.3l nu din 5.0l ca la BMW. Asa ca nu te agita. Hai sa stam in cap si sa comparam cate motoare aspirate cu peste 100cp/l are BMW fata de Mercedes.... Inca o data..hai sa fim seriosi |
Eu nu inteleg de ce atata cearta si contradictii...pana mea voi nu va respectati deloc :punch: ...nu ati mai inteles ca parerile fiecaruia sunt subiective ... e normal...unuia ii place M altuia ii place AMG.Care-i problema...si unu si altu fac lucruri bune...ok va contraziceti dar cu limita ca transformati topicul in certuri personale si nu cred ca e normal.
|
Eu vad asa :Perfoarmante_apropiate Pret_apropiate Sunet_apropiate[mie imi placeM5] Calitate_apropiate Aspect _mertz este elegant cu linii mai fine _bmw este mai agresiv cu linii mai sportive.Eu aleg M5.
|
0-100km/h: Mercedes CLS 55 AMG - 4.7s, BMW M5 - 4.5
Marime motor: Mercedes CLS 55 AMG - 5.5L, BMW M5 - 5L Cai Putere: Mercedes CLS 55 AMG - 476CP, BMW M5 - 507CP Supercharged: Mercedes CLS 55 AMG - DA, BMW M5 - NU Ca si performante ii clar care e castigatoru. Alte lucruri de mentionat: -Calitatea fabricatiei a Mercedesurilor -Designul de la M5 mi se pare mult superior celui de la Mercedes CLS -Ca design interior, BMW este cu mult superior lui Mercedes la practicalitate -La computerul de bord amandoua au minusuri: BMW : Stupid SATNAV woman, Mercedes : Stupid voice recognition -Circuitul Top Gear: BMW M5 - 1.26.2, Mercedes CLS 55 AMG - 1.26.9 Deci in final, concluzia e ca BMW M5 este superior lui Mercedes CLS 55 AMG Deci in final, BMW M5 castiga indiscutabil |
Bine spus colega :D :D
Sustin afirmatia cu veselie :D :D Deci e clar castigatigatorul-->BMW |
Supercharged: Mercedes CLS 55 AMG - DA, BMW M5 - NU
deci CLS... mie imi placve sunetul turbo :P |
mie mi se pare ca motoarele aspirate suna mult mai bine
|
aspiratele suna muuuuuuuuuuuuuuuuuuult mai bine si dupa datele alea CLAR : Ladies & gentelman we have a winner: BMW
|
Salut
Bravo Razvan, zici ca suntem frati de sange, i could'n say it better my self :)) GG man !! tine-o tot asa nu lasa pe toti sa ne ingenuncheze acest mit, aceasta legenda numita BMW !
Ca o mica mentiune, pe circuit, BMW M5 a scos 4.5 sec 0 - 100 :)) chiar daca oficial se sustine ca ar prinde in 4.7 sec. Inca o chestie, o comparatie mai buna ar fii fost CLS vs M6 :twisted: Faza cu motorul aspirat...doamneee cat de bine se simte se aude , ai putere in orice treapta in orice turatie...fara turbo delay and stuff. Off pacatosilor care negati puterea BMW...daca ar pune si BMW turbo atunci comparatiile s-ar muta la LAMBO vs BMW :)) |
Mai usor cu mitul BMW,ca nu mai e chiar asa cum a fost in trecut.Legenda,bine ai zis.Deja motoarele Mercedes aspirate au puteri litrice identice cu cele BMW,si asta nici macar nu conteaza la nimic.M3 e egalat pe circuit de C55,si asteptati 63-urile AMG,atunci sa vedem...
Pe de alta parte,M5 e o masina extraordinara,iar CLS 55 AMG nu se ridica la nivelul ei.M5 e mai rapid pe circuit,mai rapid in linie dreapta,si mai ieftin cu 20.000 EURO.Runda asta se duce la BMW...in asteptarea unui E/CLS de 6,2 litri cu compresor. Quote:
|
M5 vs Cls = M5 clar. Nu incape discutie. Avantajul CLS in fata M5 = Lookul si atat. Oricum sunt de accord cu cel ce a zis ca aceasta comparatie era mai fireasca daca in loc de M5 era M6. Oricum,parerea mea este sa intrebam pe cineva din Germania. Eu deja am facut asta si raspunsul a fost scurt si transant : M5 este peste CLS la ora asta.
Ca tehnologie BMW este cu cel putin o generatie peste Mercedes,Audi,Vw. Fiti cu ochii pe BMW pe viitor.O sa avem surprize cu siguranta. Sa fiu un pic off topic , acum cateva zile am mers cu o cunostiinta care isi cumparase Un BMW 535diesel break. Motorul de 3.0l si 272 cp pe care il cipuise,ii schimbase evacuarea + filtru sport.Zicea ca acum are 320 cp.Mai spuneti-mi un motor de 3.0 diesel cu performantele astea stock 272 cp asta numai sa va faceti o idee de puterea tehnologica de care dispune BMW.A,si uitam mai spuneti-mi o masina cu o directie mai buna ca a BMW-ului. |
Daca tot e bmw asa de tare la motoare aspirate normal de ce se tot lauda cu 535 ala de 3.0 care e biturbo sau nu ma conteaza asta daca e bmw, orice firma poate sa scoata 272 de cai dintr-un motor de 3.0 biturbo fie el si diesel.
Daca tot e sa vorbim de motoare normal aspirate parerea mea e ca Honda e cea mai tare la capitolul asta 1000cc=100cai asta da putere dintr-un motor aspirat normal. Comparatia intre CLS55 si M5 am facuto cand am vazut testul facut de nemti si am vrut sa vad care e parerea voastra oricum M5 are aceeasi putere cu M6 nu vad ce ar fii mai special la o comparatie CLS55 vs M6. NU am nimic cu cei care sunt nebuni dupa bmw si mie imi place M3 mi se pare cel mai reusit la design dintre toate bmwurile si noul seria 7 e tare, dar eu sunt fan Mercedes, Honda, Lexus si altele. :twisted: :twisted: 8) O sa imi spuneti dar stai frate ca si motorul de pe M3 are 3300 si 336 de cai si cel de pe M5 are 507 seea ce e mai mult de 100 cai pe 1000 de cc dar parerea mea e ca cel mai avansat motor aspirat normal la ora acutala este i-VTEC de la honda. |
sal
:shock: mda...parerea TA ..si atat ..PUNCT.
|
Re: sal
Quote:
|
sal
:? a lui si a ta..si PUNCT.
|
1. Eu as alege Mercedes fara sa stau pe ganduri
2. Recunosc ca BMW este putin mai rapid, dar foarte putin. La emisiunea top gear diferenta de timp pe un tur de pista era parca de sub o secunda.....Asta inseamna ca ai un M5 si vrei sa \"il faci\" pe unu cu un CLS AMG ai avea nevoie de 1 minut si ceva ca sa te desprinzi de el cu o juma de secunda. 3. Mi se pare o prostie cine spune CLS-ul e cacat si M5 ul e rege.... Sunt masini foarte apropiate ca performante . 4. In ceea ce priveste designul cred ca 80% inclina spre mercedes ceea ce spune totul. Trebuie respectate si parerile celor care cred ca bmw m5 mai bine. Gusturile nu se discuta..... E ca si cu femeile...... 5. Ce conteaza ca unul e turbo si ca unul e aspirat ? ...conteaza performantele si eventual consumul de combustibil care e cam acelasi 6. Comparatia intre cele 2 masini mi se pare ok avand in vedere ca ambele sunt limuzine cu 4 usi care la nevoie \"pot deveni \" supersportive. ------------------------------------------------------------------------------ UITATI-VA LA TOP GEAR - O EMISIUNE SUPER DESPRE MASINI |
Mercedes clar ... si asta pt ca nu se compara materialele folosite pe Cls cu cele de pe M5 :wink: si apoi spatiul si comfortul CLs(clar superioare M5) ... vorbim totusi de Mercedes ... :wink:
|
Nu se compara ?! Parca ai vorbi de Dacia vs Rolls Royce,nu BMW vs Mercedes.
Adevarul e ca Seria 5 e atat de mica,nici n-ai loc in ea... |
Re:
Quote:
Fiecare cu parerea lui.... accepta asta... ;) |
e amuzant ca zici de materialele din interior cand e clar si parerea tuturor (presa si owneri) ca materialele bordului cls-ului sunt infecte... butoane lucioase cu lemn neslefuit si alte detalii de genul asta.
ontopic: amandoua sunt foarte tari si probabil ca pentru mine decizia ar face-o design-ul (as trece peste faptul ca in cls in spate stai prost - aproape ca in c klasse, are design urat la bord (nici cel de pe 5er nu e nici pe departe frumos) si peste faptul ca materialele nu sunt la nivelul pretului). din cate stiu cutia la cls nu e in 7 trepte ca a bmw-ului. sistemele de control al tractiunii/stabilitatii/franarii/etc. de la bmw sunt mai putin restrictive. viteza maxima probabil e inca un atuu pentru M5. faptul ca e aspirat e un mare atuu pentru M5. desi totul indica faptul ca M5 e o masina mai gandita nu l-as alege in fata cls-ului, asta e. |
Dupa parerea mea..BMW`u este BMW... Mercedes e Doar .. lux.. Undori.. :lol:
|
aleg noul M5
|
imi dau seama ca alegi BMW-ul pentru ca ai un turometru de M3 E46 la avatar, dar macar argumenteaza de ce il alegi :wink:
Comparatiile astea BMW - Mercedes nu prea mai au sens pentru ca fanii BMW vor zice ca BMW e mai tare, iar fanii Mercedes vor opta pentru Mercedes dar nimeni nu va demonstra ca una dintre ele e superioara. O masina nu ii definita de 0-100. Ar fi interesant sa gaseasca, careva, un circuit pe care au fost testate multe modele, preferabil BMW si Mercedes sa vedem cum s-au descurcat. Pentru moment exista circuitul de la Top Gear pe care au fost testate, iar M5 e superior CLS-ului. |
CLS e singuru Mercedes cu adevarat frumos.. dar prefer m5... si cred ca 0.2 secunde diferenta la acceleratie nu conteaza asa mult in alegerea pe care o faci ;)
|
Re:
Quote:
2. CLSul NU are franele de pe SLR, cele de pe SLR sunt din aliaj carbon-ceramic de ultima generatie, pe cand cele de pe CLS 55 AMG sunt metalice. 3. Eu sunt nebun probabil cand spun ca daca BMW= motorul anului ca perfomanta+ cutie SMG mai rapida decat pe Enzo + locuri in spate in care poti sa stai si daca ai peste 1.70m; atunci BMW e masina mai buna... Sunt de acord ca CLSul e extrem de realizat la exterior, dar o masina sport nu se judeca dupa aspect si nici dupa marimea shipcii de lemn scump din care este facut bordul! |
1 la mana am spus ca foloseste aceeasi tehnologie de franare ca si cea de pe SLR nu ca are franele de pe SLR .
2 la mana v8'ul de 5500 cm3 supraalimentat chiar imi surade mai mult decat aspiratul de la bmw care normal functioneaza utilizand doar 400 din cei 507 cai ,in plus AMg'ul suna mult mai bine .In ceea ce priveste indoielile englezilor de la Topgear despre fabricarea manuala a motoarelor AMG nu ma surprinde .Sunt conservatori ,si intotdeauna au criticat tot ce nu e pur britanic .Nu vezi ce ridica in slavi Aston Martin'u ala parca ar fi fabricat de NASA .Intradevar M5'u a scos timp mai bun pe circuitu de la TOPGEAR dar asta nu ma face sa'l aleg datorita design'ului . Infine,.. amandoua au plusurile si minusurile lor ,dar subiectiv aleg CLS'ul. |
Nu am inteles care sunt riterile exacte de comparatie.
E clar ca atunci cand vorbesti de sportivitate BMW e in avantaj si nici aici nu se dezminte, dar cu toate astea mercedes e cel care arunca toate armele in lupta BMW fiind rezervat. Mercedes are compressor ca sa tina pasul tehnologiei BMW. Din pdev al performantelor dinamice sunt apropiate, dar totusi cand e vorba de un drum cu situatii diferite BMW trece in fata clar. Am fost posesor de Mercedes si de Bmw am ramas la Bmw, pe care o consider mult mai buna si fiabila. Cls nu-mi place are un camp vizual prea ingust in special prin geamurile laterale care sunt stil retro foarte mici consider cls o struto-camila preferant oricand un e clase clasic cu acelasi motor, s-ul fiind prea mare pt optiunile mele. In plus este o conceptie aberanta sa faci la o limuzina un motor supraalimentat.Confortul dat de un motor aspirat e aftul. |
Re:
Quote:
Cum folosesc aceeasi tehnologie 2 sisteme de franare, unul cu discuri carbon-ceramice si etriere de titan si unu cu discuri ventilate de metal si etriere tot din metal (care nu e titan sigur)? Sunt aceeasi tehnologie pt ca sunt ambele discuri ventilate!?! Asa spun si eu ca noul M5 are aceeasi tehnologie de franare cu un Airbus A380, ca doar ambele au discuri... |
Re:
Quote:
|
Mercedes CLS \"ajutat putin de Brabus\" - modificarile aduse motorului fac posibile cifre incredibile: puterea maxima este de 730 CP la 5.100 rpm, cat despre cuplu valoarea sa maxima este de 1,320 Nm., dar este limitat la 1.100 Nm, disponibili insa de la 2.100 rpm, 0 – 100 km/h in 4.0 sec, 0 – 200 km/h in 10.5 sec, 0 – 300 km/h in 29.5 sec. dar daca raman ontopic tot CLSul il aleg.
|
Re: CLS55 vs M5
Din cate stiu eu in momentul de fata CLS nu are concurent pe piata.. deci nu prea are rost comparatia. Mai bine era intre M5 si E AMG.
|
aleg m5 ca ii se zice ca are motor de ferrari .si doar ca este o masinan sport cu 5 usi.dar mai bine un m6 pt. ca are diesing-ul mai frumos si e la fel ca m5-ul ca si motorizare
|
Tu pe ce lume traiesti, nu vreau sa stiu.
M5 are motor V10 facut de BMW, ca doara BMW poate sa isi faca motor nu e companie mica de supercar. Vezi undeva M6 in comparatie? Asa ma gandeam si eu. De unde tot apareti??? |
Quote:
Votat BMW , argumente s-au mai dat , mi-a placut ce a spus SEBASTIAN in legatura cu CLS-ul si tind sa ii dau dreptate |
discutabil, sebastian e fan bemve deci e total subiectiv :???:
later edit sau hai nu fan bemve, anti-mercedes ;) |
CLS63 AMG ASPIRAT - dar era mai logic E63 vs M5.
|
bine, atunci ce vezi logic in CL65 vs M6 sau intre RS4 DB9 si M6 ?
|
Quote:
|
ziceam ca sunt niste polluri aiurea, atata tot.... n-o sa fie niciodata un m6 cat un cl amg de la mercedes, nici la putere dar mai ales la cuplu.
|
"n-o sa fie niciodata un m6 cat un cl amg de la mercedes, nici la putere dar mai ales la cuplu."
Si aicea vad ca ne batem exclusiv in cifre. Cine are bani de masinile astea nu e frustrat ca sa arate lumii ca el are cea mai tare masina, o ia pt ca sa se simta EL bine. Evident ca romanii sint cam cel mai frustrat si grandoman popor din cate am vazut - de aici multe faze gen clima bizonica. Chiar credeti ca BMW nu poate? acum 15 ani scotea 630 de cai din 6litri ASPIRAT. Acum scoate 500 din 5, mercedes a trebuit sa mareasca cilindreea cu 1,3 litri pentru a reusi. Ma bucur in schimb ca si ei, si audi si-au dat seama ca motorul aspirat e mai bun pentru aplicatii sportive. Putere din cuplu poate sa faca orice prost, maresti presiunea, pui piese care sa reziste si gata. |
| All times are GMT +2. The time now is 22:01. |
- Copyright 2026 4Tuning