![]() |
Re: BMW 3.16 E36 vs. VW GOLF III 1.9 TDI?
Am condus si e36 316i si golf 3 1.9 tdi si nu mi-a placut golfu mai deloc si nu spun asta doar pt faptu ca am bmw sau ca mi plac bmw urile.
E puturos,e micut,fara prea multe dotari,neatractiv din punct de vedere estetic ,pe scurt a fost o masina low budget dintotdeauna. Cat despre e36 o e masina care in ciuda varstei atrage priviri. Ca avantaje ar fi diferitele tipuri de motorizari de la 1.6 pana la 3.2 (cel mai echilibrat fiind 2.0 sau "in cel mai rau caz" 1.8 is ) Evident ca are si puncte slabe ,primul si cel mai important ar fi siguranta. Totusi este o masina conceputa acum 20 de ani cand erau alte standarde iar industria auto nu era asa evoluata. (dar golful sta mai rau la accident) Alt punct slab este rugina,daca nu e intretinuta o prinde repede,mai ales la aripi si praguri. PS : nu mai bagati loganul in discutie care e un C A C A T de masina. 0 zero,0 dotari,bun de nimic. La 130 la ora ai impresia ca ti sare volanul din mana. Se strica des (dieselu mai ales ),piese scumpe si nici la accident nu sta extraordinar de bine. O masina din 2005 cu ABS optional... Pe scurt loganul e o masina depasita inca din momentul in care iese pe poarta fabricii,o masina low cost cu an de fabricatie 2005,2006 sau 2010 ,egal cat o fi insa doar pe acte,in rest se pierde intre masinile anilor 90. Nu aduce nimic nou fata de anii 90,uneori chiar mai putin. Golful il depaseste la dotari,de e36 sa nu mai vorbim. Daca vrei o masina mica de oras cu consum mic si nu ai nici prea multi bani,golf 3 1.9 tdi e alegerea perfecta.5% si 7% consum @lord wader ,vezi ca e36 de nou a costat si 60.000 DM |
Eu cred ca voi, posesorii de cazane de 20 de ani consumati in mod constant substante halucinogene.
In locul tau mi-ar fi rusine sa zic ca Loganul e o masina de rahat cand ce ai tu nici macar masina nu se poate numi. Ca sa iti exprimi punctul de vedere, recurgi la niste aberatii monumentale - nu iti sare volanul din mana nici la 200 in Logan, overall este o masina foarte fiabila (in special cele pe benzina), oricum mult peste un E36 de 20 de ani. Tu ai dovedit ca esti | | cu domeniul auto din afirmatia ca Loganul nu a adus nimic nou cand a aparut. LOL. Singurele masini care aduc ceva nou (inovatii) cand apar sunt cele varf de gama, masini ca S Klasse. Restul, nu aduc nimic nou, nu au cum sa aduca, in special masinile low cost. Nici E36 care s-a vrut masina premium nu a adus absolut nimic nou pe piata, tot ce e pe E36 (optional ca standard e troaca) exista de mult dar ce sa te astepti de la cineva care idolatrizeaza un cazan. Daca ai fi avut un F30 sau macar E90 puteai sa zici ca ai BMW, pana atunci te faci de ras daca iti numesti BMW tinicheaua ta. Sa recapitulam - Loganul este MULT mai sigur ca E36 (link-uri mai sus), mult mai nou ca an, mult mai putini km, mai ieftin de intretinut, mai fiabil, mai spatios, mai confortabil si mult mai potrivit pentru drumurile patriei. Cu toate astea, e un rahat de masina, E36 FTW =)))))). PS - ABS-ul este standard de mult pe Logan iar ca dotari E36 in general sta prost, nu este mai dotat ca un Logan mediu. Nici geamuri electrice si AC manual (nu zic AC automat) nu au multe. |
Quote:
|
S-au revoltat posesorii de logan=)),v-am nimerit nu,nu incercati acum sa o dati cotita ca se vede din atitudine si gandirea aia expirata ca sunteti posesori de logan(nu am nimic cu loganul dar majoritatea posesorilor de logan sunt oameni care nu au nici o treaba cu masinile,pur si simplu au nevoie de o masina si atat,sa fie cat mai ieftina si NOUA) mai bine o masina noua si vai de pla ei decat un bmw din ala vechi,tigaie,care inca e peste multe masini si ca performante,si ca dotari,design,mergeti voi cu loganu ca e nou si cu putini km=)).Aaa si nu l-am ajutat deloc pe cel ce a deschis topicu,trezirea in plm ca aici nu era vorba de logan si alte tigai low cost noi care le recomandati voi,omul vreau o masina pt fiusu pana in 3500e 1 la mana si 2 are de ales intre e36 si golf 3,asa ca mutativa pe alt topic sa suferiti de logan,pa.
|
Am avut ambele si Golful nici nu se poate compara cu E36-le. Bmw-ul e peste din toate punctele de vedere. E36 o sa imi mai cumpar dar Golf 3 in nici un caz pentru ca am fost dezamagit din toate punctele de vedere.
Multi il lauda dar nu inteleg de ce, probabil ca au avut Dacia 1300 inainte. Golf-ul avea consum mic dar nu nici nu puteai avea performante ca la Bmw. Golful 3 e o masina de om plictisit. Daca e VR6 e frumos dar in rest pe mine nu m-a coafat nici o motorizare de la Golf mk3 si chiar am condus vreo 6-7 Golf 3. P.S. Am condus multi kilometrii Loganul pe taxi si nu imi voi cumpara in veci chiar daca o sa ajunga si sub 1000 de euro. Asta e pentru frustratii cu Logan |
Bon...Da am facut o diferenta intre cuplu....parte a 2 a filmul 3
Recomand...cu incredere si golful si bmw-u Bmw sare in ochii...arata bine...se misca bine Golful e mai ieftin de intretinut...piese ieftine...si asa mai departe Parerea mea e ca un Golf 3 CABRIOLET e bine venit...totusi una e coupe una e cabrio. Si ca tot veni vorba sa le raspund celor de mai sus... Am GOLF 3 CABRIO din '94 (cazan cum ii spune ala) si am 2 geamuri electrice,2 airbag-uri,AC [la cabrio] abs...servo...si altele.. Multumesc asteptam decizia finala...ce ai luat...BMW SAU GOLF:-? O zi placuta tuturor. EDIT _ANACONDA_ am si eu o intrebare "pretenas" ce ai alege TU intre un E46 si un logan E46 avand in dotare 4 geamuri electrice,6-8 airbag-uri,clima...si toate nebuniile (5000 euro)an 2003 Si un logan la acelasi pret nou cu 2 geamuri electrice si 2 airbag-uri. Multumesc. Si ia in calcul si siguranta,confortul,anul si asa mai departe...Sunt curios care e cazan:-? |
ambele sunt 'rable' insa ca parinte care cumpara o masina pentru un tanar de 18 ani cred ca e cel mai sigur acel golf 3 netractiv si care nu te impinge sa ii vezi neaparat limitele pana apari la stirile macabre.la mine in judet o gramada de copii au murit in bmw-uri de alea ruginite pe motiv ca aia e masina si poti merge cu ea oricum chiar daca e toata rugina pe sub ea si franele tin cum tin.prea multi au murit si cred ca parintilor inca le pare rau ca i-au lasat sa isi cumpere din prima o masina cu tractiune spate.
daca vrea bmw neaparat isi poate cumpara copilul de 18 ani dupa ce implineste macar vreo 22-25, deja are minim 4 ani experinta si nu intra in primul gard cu ea. :) nu cred ca la 18 ani te intereseaza prea mult dotarile, sa fie ieftin, sa consume putin sa te plimbi cu el toata ziua, sa prinda macar 100 pe autostrada si cam atat. la design cu putin gust faci si din orice golf 3 o super masina, sunt cele mai tunabile golfuri din lume, jante, faruri, stopuri, praguri, eleroane, interiorul se desface usor. plus ca si golf 3 are motoare bune pe benzina, un 1.4 sau maxim 1.6 cred ca ii ajunge. |
Ca tot veni vorba de tractiune spate...inca un motiv pentru a opta pentru G3
Iarna...n-o sa poti sa scoti bmw-u din curte si daca te ambitionezi sa o scoti...intri in curtea altcuiva in cel mai bun caz. |
si tu crezi ca iarna nu se merge cu bmw-ul? daca n-ai o treaba cu condusul, e adevarat ca mai bine il lasi in parcare!!
acum, chiar are rost sa comparam golf 3 cu e36? se compara seria 3 cu un golf?! sunt masini total diferite! si da, pt mine golf 3, la fel ca si 75% din e36 de pe la noi sunt cazane. gresesc cu ceva? ai curaj sa faci itp-ul cu una din masinile astea pe bune? hai sa fim totusi rezonabili si sa nu mai ridicam atat in slavi masinile astea vechi de 15-20 ani! |
Quote:
Aici e vorba despre cel care a deschis topicu si nu cred ca baiatu la 18 ani s-ar descurca iarna cu o pisica.parerea mea... Si aici trebuie sa alegi dintre 2 masinii fie ca sunt vechii fie ca nu. |
Quote:
OFF : Desi la semnatura scrie ca deti/nut un bmw , vorbesti ..... prostii !!! De 5 ani am e36 si nu a existat iarna sa nu plec cu el la munca; masina este daily-driven ! |
Quote:
EDIT: si vorbesc "prostii" pentru ca iarna asta 3 pustii pe la 18-20 ani au luat stalpul din fata casei mele in bot...doar pentru ca au vrut sa faca drift |
Quote:
dintre cele 2 masini, eu as alege alta. sau daca este nevoie neaparat de una din cele 2, as alege un 320i e36 dar atent verificat, nu orice cazan |
Doze, inteleg ce vrei sa spui, numai ca pustii aia de 18-20 ani nu reprezinta majoritatea detinatorilor. Fiecare a avut momentul lui de stralucire in ale tractiunii spate !
ON : Cred ca devenim foarte offtopic cu discutiile de genul asta ! Orice pusti dornic de afirmare va dori un e36 coupe /sedan ( sa rupa stalpii lui Doze :D ), cu toate astea eu recomand un Golf cu motorizare 1,6 ( am avut) 1,8 sau 2.0 . |
Quote:
pa |
Quote:
cam penibil...nu ? nu prea e....se numește PROGRES. |
Fiecare isi lauda caruciorul cat poate de bine,dar cand e vorba de bmw sau honda e comedie mare:lol::lol:
Daca vrei neaparat 1.9 tdi(te atrage consumul?) go 4 it, dar sa stii ca iti asumi riscurile aferente (injectoare, turbina bla bla toata lumea stie asta si au mai zis-o si altii aici pe topic). Nu mai bine un 1.6 benzina, neaparat cu AC?. -- in caz ca te hotarasti pt golf. Din ce am vazut prin anunturi, Golful e destul de chel fata de e36. Stabilitate, confort- 2 persoane posesori de golf 3 (cunostinte ocazionale) spuneau : cea mai proasta suspensie facuta la vremea ei intre vw si alte masini nemtesti. Decizia iti apartine!! Pentru colegii de mai sus:am vandut logan care la 130 mergea drept (puteam sa crosetez sa joc mim sau orice:lol:, nu avea milimetru de joc sau tremurat, iar in 6 ani si 170.mii km am schimbat doar carbunii la alternator si discul de ambreiaj.Avea planetarele originale impecabile. Cireasa de pe tort? A fost taxi.A facut ITP odata cu caruta mea, si l-a luat pe bune. Vreau sa vad un e36 facand asta...(exceptie cele in care s-au bagat zeci de milioane pt starea tehnica) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Asteptam in continuare decizia finala....Si parerea mea daca ar vrea urgent 1.9 tdi pe golf...mai bine si-ar lua un 2.2 si gata...e cam aceeasi chestie... |
Quote:
Decat gandire de posesor de BMW care nu baga un ban in consumabile de top, care umbla cu anvelope sh prin care se vad sarmele sau care isi cumpara piesele aftermarket cele mai ieftine mai bine un posesor de logan, ala macar isi face reviziile vrei nu vrei la un service autorizat. Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
vand una bucata pisica peun logan...ofer diferenta!!!
ca sa fiu on pt colegu` opteza pe ce`i place la copil...eu unu as alege un e36 18is,dar sa sti ca asta consuma ceva mau mult decat un vw....dar trebuie sa ti cont ca un bmw este un bmw!!! nimic nu se compara cu placerea de a conduce un bmw....iar la copil sigur ii place un bmw...ai si comparatia la 2 masini stok... |
Ce e asa multa plecere in a conduce un cazan de acum 20 de ani ?
|
l-ati ajutat pe om in a lua o decizie de l-ati omorat :))
i-ai la copil ce-i place, dar ia-i golf 3 diesel ;) iti spune un fan e36 de cand era copil de 11 ani, si si-a luat un vecin chirurg la bloc e36 nou nout alb, in '91 :D de ce golf 3? e simplu: - e incepator in ale soferiei, si e mai buna tractiunea fata - banii de buzunar ii sunt limitati, si-atunci e bine sa-i ramana si de un cico cu gagica, nu sa pompeze benzina in pisica - la optiuni e apropiat de e36 (nu fac lobby la e36, dar la dotari bate loganul 2012 si golful 2004 lejer :D ) - iarna ii va fi mai usor s-o stapaneasca - cuplu mai bun pe 1.9tdi vag decat pe 1.6i bmw daca ai fi intrebat de un 318is, sau un 320 e36, indiscutabil era prima optiune. colegul care a spus ca la coupe'uri e trapa in dotari standard, nu stie ce vorbeste :D standard pe e36 e doar abs, oglinzi electrice, servodirectie si cam atat |
Quote:
E o diferenta (mica) intre a fi manelist (asa ca tine) si a asculta manele. Manelistul este o specie de roman, un fel de cocalar, care se comporta ca atare si care se manifesta la fel. Nu am zis ca asculti manele, poate ca asculti populara sau house. Tu esti manelist prin felul cum te comportii, cum vorbesti, si cum tratezi colegii de forum. Prin felul cum ti-am raspuns mai sus am devenit si eu manelist dar trebuia sa o fac. Loganul tu l-ai adus in discutie. Quote:
|
Quote:
scuze....plasticu din 2012 ca doar plastice mai sunt acu! |
Quote:
|
Quote:
Sper sa nu fii atat de cocos, incat sa-mi mai si raspunzi. |
Quote:
suferiti de voi cu masinile noi....dar suferiti deageaba;) |
Quote:
Quote:
|
sunt sigur ca cine cauta sa cumpere un E36 sau golf 3 tdi are deja bani de o masina din 2012 insa nu ii plac plasticele, electronica si mirosul de nou din masina si vrea sa se chinuie cu o masina la care tot timpul obligat fortat trebuie sa tot schimbi cate ceva.
:) sunt prosti rau astia care cumpara masini noi atat timp cat astea fabricate pana in 2000 sunt apogeul la design, tehnica, performante, imagine, manevrabilitate, all in one si ceva peste. eu nu stiu de ce dacia, bmw sau vw tot scot masini noi in fiecare an, se chinuie aia sa le faca tot mai sigure, sa se 'conduca' practic singure cat timp astea vechi sunt cele mai cele. sper sa nu citeasca si ei topicul asta si sa inchida rapid fabricile. :) |
Quote:
cat despre oamenii care au bani de 2012, dar isi iau masini la care "sunt fortati" sa schimbe piese, eu ma numar printre prostii aia :D [bineinteles, cum nici eu nu l-am crezut pe omu' cu e46 si e92 si 600 sel (wtf??? e46, e92, adica masini...si 600 sel???? masina de cioropina cu impresii de nutu camataru'???), poate nici tu nu ma crezi, si poti arunca un ochi prin threadurile unde mi-am mai vandut din cazane :) ] ador sa-mi fac masina cu mana mea, sa-i pun eu ce trebuie si sa ma bata soarele in cap de dimineata pana seara, surubarind la masina veche, iar seara sa intru in casa cu ranjetul tampit pe muian, de multumire. asta e farmecul "cazanelor". sa scoti dintr-o cascaraveta de masina, una dupa care sa intoarca pasionatii capul, pe strada. si chiar n-ai vazut ca tendinta constructorilor auto este sa faca masini de cacat, pline de plastic, pret de achizitie infim si servisare si piese exorbitante, pe care le ia rugina in 3-5 ani, si in care fac greierii concerte rock la fiecare drum? spune-mi ca n-ai observat asta :D |
stai linistit ca eu nu vorbeam de acei 5% nebuni pasionati de masini care au bani si dupa ce o cumpara mai investesc de 10 ori valoarea initiala si fac astfel dintr-o masina veche o bijuterie estetica, vorbeam de cei multi care cumpara acea masina veche din motive de buget si pana nu cade portiera in strada sau nu isi pierde roata pe drum nu schimba nimic la masina.
oricum si din cei 5% cred ca sunt destui care mai au cel putin inca o masina cu mult mai noua si mai sigura cu care umbla toata ziua si cu 'bijuteria' mai mult numai la zile mari. cu topicul asta e clar, vrei ceva putin mai ieftin de intretinut si fara emotii ca iti vezi apoi copilul la stiri, alegi tdi de la vw, iti place sa arunci cu banii dupa copil si adori senzatiile tari romanesti atunci cumperi un bmw si te rogi zilnic sa ajunga acasa copilul intreg. |
Quote:
|
Quote:
Tu ai mers intr-o masina fabricata in 2012 din clasa premium a unei marci ? Nu mai zic de condus...ca mai apoi sa te urci in masina ta, si sa te simti ca intr-o cutie la propriu? Ti-ai modificat un bmw mai batran ca mine( intr-un mod frumos, recunosc. imi place masina) ai primit admiratia pasionatilor, si uite ca dupa multa munca te-ai ales cu o masina frumoasa...corect? Dar as fi tare curios, sa vad ce realizari ai in viata in afara de o masina facuta din pasiune? Ce facultate ai terminat ? Ti-ai intemeiat o familie, ai cu ce sa o intretii ? Iti permiti sa pleci in concediu si sa te simti bine? Nu cred.. Toti pasionatii strange-ti din buci sa va vopsiti masinile in nu stiu ce culori, sa va luati nu stiu ce piese...si intr-o zi cand o sa tragi si tu, si altii ca tine (pasionati pentru fiare vechi) o linie asa...sa vedeti cam ce realizari aveti in viata..o sa fie doar o masina sau mai multe masini la fel de vechi, modificate si muuuulte prietenii legate pe la diverse intalniri la care s-a ajuns cu greu..(ca na...e greu cu banii si noi ce castigam...bagam in masina) cu alti pasionati de fiare vechi. Ia-ti omule o masina noua, sa stii ca nu s-au mai f*T8t altii in ea, o modifici modest, sa fie a ta ! Sa o recunosti in parcare, si atat. Viata nu se rezuma la niste masini. Pasiunea necesita bani. Nu ii avem...sanatate ! Ii admiram pe cei care isi permit. Eu unul vreau ca intr-o zi sa am relizari mult mai mari decat cateva masini cu o culoare mai speciala pe ele. Sa nu ma simt ca am facut umbra pamantului degeaba... Dar ma rog..fiecare cu ale lui. Si ca sa fiu ontopic: Ia-ti Golf 3 pentru inceput. |
Quote:
de unde stii tu ce fac eu in viata de zi cu zi?? ca am o masina veche modificata facuta pe gustu meu aia nu inseamna ca aia e doar singura mea realizare....dar esti pustan o sa intelegi mai incolo..asa ai vb precum un om de 60 70 ani....esti patetic bafta cu ''plasticele noi''! |
Quote:
hai sa nu o mai dam in oftopic sa il lasam pe om sa aleaga ce vrea el ! |
Chiar as vrea sa te cunosc, si sa vad cu ce te lauzi.
Ce lucrezi, daca nu e cu suparare? Si te rog sa fii sincer, nu e o rusine sa muncesti...orice ar fi ! Si mai sus mi-am exprimat mai multe puncte de vedere, dar ai raspuns la 2 dintre ele. Si n-ai raspuns bine... Jura-te ca intretii tu E36-le ala fara nicio problema din punct de vedere financiar. Iti pica ceva pe ea, ori te imprumuti si bagi un drum la dezmembrari, ori astepti sa mai produci si tu ceva...Deci cum am spus...clasicul "strans din buci" doar ca sa ai pe numele tau o masina facuta cu "manutele" tale "DIN PASIUNE PENTRU FIARE VECHI" !! Te rog sa ma contrazici cu argumente solide si reale. |
| All times are GMT +2. The time now is 12:46. |
- Copyright 2026 4Tuning