![]() |
Re: Dacia Nova 1.8 16v
Poate este, eu numai de 1.6 turbo si de 2.0 turbo stiam...
Nu am zis ca este paranormal sa transformi in turbo...numai ca este greu de facut ca se fie bun si sa si tina. Ultima propozitie ce ai sciris este bune si adevarata!!! Asta fac si eu, ma adorm cu cartea pe burta si ma scol tot asa :D Ba este despre injectoare, ba turbo, ba modificari la motor (hardcore), ba cum ca reprogramez ECU-ul...cu cat citesc si stiu mai mult cu atat cred ca sunt mai prost...:D Acuma ma amintesc ca am totul intro carte despre injectia ta! Este Renix/Bendix MPI, tu care motor ai tu? F7P 700/720/722 ? Bine ca are MAP senzor. Macar nu tre sa lucrezi mult la chip ca nu e complicat...nu e complicat ca la BMW 318i... Problema mea ca vreau sa pun injectie pe un motor alpine dar nu stiu de care, sa fie si performant si simplu, cu senzor MAP si aprindere din ECU... Poate pun de asta, MPI... |
mihai nu faci lege sa stii... sunt destule masini numai ca nu se dau atata tot ! dintre cei care se mai dau stai bine ... in fien tine si de sofer iar tu aici simt ca ai un + destul de mare care te ajuta :)
|
mai mishule te'ai tzacanit (adica eshti mihai zis "buzatu" cu multi ani?). daca da super nova, daca nu tot super
tine'o tot asha shi poa' ne vedem intr'o zi.... numa' de bine |
Adevarat...nu fac legea intre toate masinile din Tulcea.....doar intre cei care se dau.Dar asta mai putin ma intereseaza...nu caut glorie.
Nu port pica..si nu sunt rautacios sau invidios cu cei care au masini mai bune.Ma apuca aceste sentimente cu cei care au astfel de masini si nu stiu sa le foloseasca.Tot respectul pt cei care scot aproape totul din masina lor...fie ca e Dacia..fie ca e Lamborghini. |
Si singurul plus pe care il am fatza de ceilalti este probabil de greutate....nu ma simt desosebit..si sigur nu sunt.
|
din motorul acesta se pot scoate 180cp pe aspirat daca maresti cilindreea la 2000, sau 200-250cp cu turbo.
felicitari pentru masina e bine sa stii ca mai sunt citiva care stiu ca modificarea masinii nu implica transformarea ei in brad de craciun. |
da mihai ...si eu mor cand vad masini care-s luate doar asa de dragul de a fi ... asta e ...la noi stii ca exista acea mandrie si multi care sufera...poate se va schimba treaba desi nu cred
|
RESPECT si tie si pt masina.
|
Nu am de gand sa fac modificari mecanice ireversibile...cum ar fii marit cilindreea.....
O sa ramana de 1764 cat are si acum.Nu cred ca o sa ating vreodata 250 de cai..nici nu e nevoie......se stie ca Nova in general pune puterea jos in mod execrabil.Dupa calculele mele un spor de 70 de cai ar fi suficient sa ma faca fericit.Nu vreau sa dobor recorduri d viteza sau acceleratie......e vb de senzatie. Si asa am cateodata impresia falsa ca accelerez mai repede decat franez. |
Apropo de brad de Craciun.......nu inteleg oamenii care se apuca de exteriorul masinii...fara a avea nimic sub capota.
Se stie clar ca in industria auto...designul masinii este influentat in mare parte de solutiile mecanice interne. Mor cand vad supernova cu spoilerew cat casa....jante pe 15...esapament larg si terminatia la toba cat tzeava de scurgere....il opresti si il intrebi ce modificari are la motor...si iti zice....."aaaa,nu frate..ee tunata doar pe afara" Ce rost sa dai unei masini un look agresiv daca ea nu este?.....o faci sa fie agresiva...dupoa care te poti apuca si de exterior. P.S.: ador loganele cu terminatia la toba cu leduri albastre.....le consider culmea bunului gust(no ofense) |
pai sunt oameni care vor doar sa arate bine ( deci tuning ext), sunt oameni care vor sa se simta bine in ea( tuning interior-sound) si oameni care vor ceva mai mult la motor decat are ea stock ! unii imbina perfect cele 3 categorii, ! de ce sa-mi umblu la motor cand nu ma dau ,dar vreau sa arate altfel... ( daca vroiam imi luam ceva mai puternic din fabrica nu un motor mic ca apoi sa ma bag eu in el-) sunt de parere ca un 150cp ajunge pe o masina mica (gen fiesta,ibiza....) sau gen golf,307 , dupa cele mai mari nefiind nebun dar cred ca ar ajunge si acolo
|
da mai dar ideea este k acei 130 de cai vin din partea unei dacii...masina romaneasca de kre totzi se feresc...
itzi imaginezi c masina misto iese din aceasta nova knd se va apuca si de exterior si interior&sound cum spui u? mandria este mai mare pentru ca a reusit sa scoata dintr-o masina cu perspective mici...una "competitzionala" mikafly felicitari pt ce ai facut pana acm bafta in continuare :) :-D |
Am fost inteles gresit.Ce nevoie ai de o grila masiva in fatza cand dedesubt nu nici un device care sa ceara asta?
Ce nevoie ai de prize de AER pe capota daca sunt astupate(nefunctionale)? Ce nevoie ai de un eleron bashit care nu te ajuta la nimic,si de o terminatie de toba de bazar?...... Eu sunt adeptul tuningului exterior functional...dictat de modificarile mecanice facute...toate necesare...nu puse ca asa a crezut propietarul ca e mai de efect. De ex....masina mea nu are nimic modificat exterior pt ca nu a ajuns la stadiul de modificare tehnica care sa solicite o schimbare de look....am doar aripile evazate ca sa incapa rotile mai mari.....punct.Sper ca m-am facut inteles. |
Quote:
|
Uite cineva care e de acord cu mine.....nu stiu in ce masura.
Dar dupa cum stiu ..si tu ai o masina asemanatoare...chiar foartew aemanatoare.Deci tind sa cred ca esti de aceeasi parere. Multumesc pt aprecieri laude si critici...toate sunt binevenite. |
Din motorul ce ai tu de poate scoate peste 200-220cai asa aspirat
Daca faci turbo poti in jur de 300... Evident cu piesele schimbate, cam toate...:( in rest nu prea se paote face tuning pa masura!!! Despre ce ai scris despre tining ai total dreptate! Si eu sunt pa aceasta parere, prin tuning sa mearga mai bine masina, si prin asta o sa arata bine! |
Quote:
azi cred ca am sa imi prezint si eu masina :) |
Cum as putea sa uit?....din pacate nu am putut participa la Buzau din cauza cutiei care se sparsese la Braila pe bac.
|
Quote:
|
Quote:
|
Cum am mai spus....nici nu se pune problema de performanta pe aspirat.
|
Aveti dreptate vis a vis de tuningul exterior.Sunt impresionat de ce vrei u sa faci.Bafta si spor la treaba
|
bravo trage f misto pentru "o nova".se aude frumos la lucru.sa o stapanesti sanatos
|
Deocamdata nu trage atat de frumos pe cat mi-as dori.....la masina asta sound-ul face toti banii.Iti da impresia ca ar avea peste 200 de cai.Si cand colo surpriza...doar 136.
|
Quote:
cand l-ai luat l-ai desfacut ? ceva probleme ? la achizitionarea unui motor similar si la fel ca al tau la ce trebuie sa ma uit ? ce pompa de benzina folosesti ? ai schimbat furtunele de benzina ? (ai pus unele mai groase?) |
a inceput aew=ul sa faca sapaturi :D
|
AEW`ule pacat ca nu ai venit sambata la intalnire, il vedeai pe viu :D
auzi FLY... "unde-i baiatu cu nova ? il vreauuuu" =)) =)) |
Quote:
deci sti ce trebuie sa faci la 5 ca sa mai ai vreo sansa :P |
Pe motor am dat 700 euro...si nu l0am desfacut...urmeaza...niste upgrade-uri.
IN stare buna il gasesti pe la 700-800 Ce este sub 100 de mii de km...mai scumpuletz.Per ansamblu functioneaza bine.Pompa de benzina actuala nu e de renault...e de alfa romeo 2.0 Conductele si rezervorul sunt de renault 19...conductele sunt din plastic. Filtru de benzina sub masina.....si cam atat cu alimentarea. Tare faza cu taximetristul pilot...:""il vreaaaauuuu!!!!"" |
4 Attachment(s)
Astazi mi-am montat o suspensie sport...f rigida....sa schimbat si aspectul general al masinii,datorita faptului ca a coborat catziva centimetrii.Suspensia e lemn,cam zdruncina.....dar sunt multumit de felul cum se comporta.Stabilitatea e mult imbunatatita,in ciuda disconfortului creat.
Am sa pun si niste poze...nu e cine stie ce.....facute cu telefonul. |
1 Attachment(s)
inca o victima...hihihii
|
Sunt profund impresionat de ceea ce ai reusit sa scoti dintr-o NOVA.P.S.arata super cu noua suspensie.
|
frumos ce motorizare avea meganul ala ka l-ai ars foarte rau
|
Megane-ul era 1.9 Dci...nu stiu cati cai are....cert e ca omul a incercat.
Poate i-a mai mers cu alte dacii....dar la mine nu a tinut. pana sa apuc sa ma dau cu el..era f increzator si mandru de el si masina lui. Dupa....lool...a salutat respectuos...... |
Sambata am luat bataie de la o Vectra 2.5 v6......una destul de cunoscuta in Ct.Asta e...las ca ma fac eu mare..
|
spor la treaba atunci 8)
|
merci mult...e cam multa treaba...si cam putini bani.......o sa vad cum le impac pe amandoua.......
tre sa existe o solutie |
frumos l`ai facut pe ala cu meganu :P
nimic nou? |
frumos , am vazut-o pe bulevardu mamaia eram cu un prieten si zice "uite si dacia aia de suspensie naspa are" ii zic io ca are 136 cai ca e modificata el nimic ,pana cand a plecat asa putin "rau" de la o trecere de pietoni si a tacut :D
apropo meganu are 102 cai |
zici ca pui turbo, ce vei modifica la motor?
cum decompresezi? |
| All times are GMT +2. The time now is 20:13. |
- Copyright 2026 4Tuning