Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   B-93-GBI (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/30791-93-gbi.html)

alexblondul 12-02-07 16:38

Re: B - 93 - Gbi

stie cineva unde pot sa modific si eu o chiuloasa ???

CRC'ul 12-02-07 16:59

Quote:

Originally Posted by BAGYKID (Post 744875)
revenind la problemele serioase :

- doua in parale sau una mai groasa ? din cate am vazut eu se pot monta lejer doua pe tendoane dar nu stiu daca mai incape si cablul franei de mana printre ele . are cineva ceva poze ?

merg puse 2 in paralel ..modifici un pic prinderea...cablul il scoti pe langa brat..merge facut usor..spor la treba

BAGYKID 12-02-07 17:42

Quote:

Originally Posted by B-83-DAC (Post 745659)
cand termin eu cu a mea o sa vezi :)

zi si tu acum , trebuie sa aleg si eu o solutzie , mai am si varianta lui "BAN" si vreau sa o aleg pe aia castigatoare

BAGYKID 13-02-07 08:28

intrebare :

cum mama draqu functioneaza dracia aia de repartitor ca ma inebunit .
dupa ce am coborat garda la sol , evident a transmis mai multa forta de franare pe spate - in concluzie am scos tija de pe basula de pe mijlocul punti spate in ideea de a mentine mai multa frana pe fata , dar tot nu sunt multumit de frane ( parca tineau mai bine inainte ) . ideea e ca am pastrat pe talpa repartitorului parghia de comanda si acel arc - sa fie arcul ala atat de puternic in cat sa preseze in repartitor ?

B 53 BAN 13-02-07 10:44

pai daca te a mancat undeva sa tai din arcuri...

BAGYKID 13-02-07 14:38

apropo de arcuri , stie cineva dimensiunile (diametrele) pentru :

arcurile fata normale dacia berlina-....
arcurile spate normale dacia berlina-.... (eu am masurat unele de 14 mm)
arcurile spate break- .....
arcurile spate nova-....

am nevoie de dimensiunile astea pentru a putea face o alegere corecta .
referitor la amortizoare , parca era cineva paici de stia secretul pentru intarire , dar nu mai stiu cine

B-83-DAC 13-02-07 14:48

mane vezi ca sunt carti la zona tehnica si gasesti prin ele dimensiuni (parca asa stiam eu)...vezi si tu

BAGYKID 13-02-07 14:51

OK , o sa caut

BAGYKID 13-02-07 17:31

1 Attachment(s)
gata am rezolvat-o cu repartitorul

BAGYKID 14-02-07 07:16

3 Attachment(s)
poze noi , cred ca trebuie sa mai tai putzin pe spate ( din arcuri ) , dar nu sunt prea incantat de cele de pe spate ca sunt foarte moi - caut unele de fataza sau de break - stie cineva ?

MOUZE 15-02-07 00:24

iti recomand:
FATZA-nova spate
SPATE -nova spate(1 spira taiata depinde cat de joasa o vrei) sau arcuri de fatza...mai putin costisitor se gasesc mai repede

in leg.cu dimensiunile...13mm alea de spate berlina....14mm alea de fatza berlina...14mm parca alea de nova spate...numai sunt sigur
dute si u la piese auto cu sublerul :p

UniculSGM 15-02-07 01:45

Ce suruburi de 100 mm ai pus la bara stabilizatoare :) Mai mari nu aveau?

BAGYKID 15-02-07 10:25

- am folosit suruburile alea mari ca sa pot sa trag bara pe lonjeroane ( am si specificat ca nu sunt multzumit de cum a iesit prinderea - dar rezultatul"tinuta de drum" e ok)
- poza este facuta in stadiul de lucru , momentan sunt retezate si i-am montat si scutul pentru orice eventualitate , fiind mai joasa masina sigur o sa o ating

- referitor la lungimea suruburilor , pe viitor o sa am nevoie de unele si mai lungi , pentru a putea face prinderea pe mijlocul lonjeronului , dar inca mai astept bucsile de bara care or sa aiba o buza laterala antialunecare

mersi soricel pentru dimensiuni
ps. SGM , ochiul critic si avizat ca de obicei si nu a fost singurul care ma amendat pentru suruburile alea ( am fost avizat ca o sa scot scantei)

MOUZE 15-02-07 11:31

nu ti-ai luat ma bucsi de nova ???

BAGYKID 15-02-07 12:23

am tot masurat si bare si bucsi pana m-am saturat , si intr-un tarziu am gasit unele de Legacy care au diametrul la interior de 25-26mm iar la exterior au si buza aia de nu permite iesirea din brida si deaceea am zis ca o sa incerc sa le pun pe acelea .

- oricum a fost destul de dificil de montat bara asta de 28mm( care sigur nu era de dacie) , simplu ar fi fost cu cea de papuc (are peste 20 mm) si se potrivea la fix ( bucsile le aveam deja) dar asta e , eu sunt multzumit de rezultat ( sta bine pe sosea )

acum vreau sa trec la spate , dar nic nu am gasit peaproape o a doua bara de torsiune si nici nu am avut timp sa merg pe la dezmembrari sa iau una , asa ca astept

UniculSGM 15-02-07 12:47

22 are cea de papuc :) Bine ca ai taiat suruburile, altfel agatai tot dupa tine. Eu am intors cu piulita in sus chiar si suruburile de la bara de conexiune.

AAlpine1 15-02-07 14:06

Quote:

Originally Posted by BAGYKID (Post 748864)
poze noi , cred ca trebuie sa mai tai putzin pe spate ( din arcuri ) , dar nu sunt prea incantat de cele de pe spate ca sunt foarte moi - caut unele de fataza sau de break - stie cineva ?

suruburile alea le-ai lasat asa de lungi ca sa zgarii asfaltul sau lenea e asa de mare ?????????

UniculSGM 16-02-07 00:29

a scris mai sus omu ca le-a taiat.

BAGYKID 16-02-07 08:18

3 Attachment(s)
mersi ,
asa arata acum sub motor , dar cred ca o sa intorc si eu suruburile(cu piulita in sus) de prind scutul ( cele din spate ) si totodata cele de la bara de conexiune

- referitor la repartitor :
conform celo intelese de mine din Mondiru am tras concluzia ca odata cu micsorarea garzii la sol ar trebuii sa elimin si sistemul de parghii de actionare pentru repartitor - rezultatul : pedala de frana este mult mai tare , forta de franare este repartizata mai mult pe fata - deci eu cred ca este ok

oricum o sa o pun si pe standul de frana sa vad valori si pe urma o sa mai reglez cate ceva

B 53 BAN 16-02-07 13:55

mai bine lasai surubelele asa mari si le indoiai ca la difuzoare ca sa nu iti fure bara

MOUZE 16-02-07 23:51

reglajul la repartitor il ai pe un prezon filetat prins de bascula(cred ca ai vazut) daca DESFACI...INCHIZI din debitul de lichid care vine pe spate...daca INFILETEZI DESCHIZI debitul de lichid...
de obicei se regleaza mai dupa ochi si dupa cateva frane de proba...daca ma intrebai asta seara iti explicam dar nu ai zis ce si cum...si eu acum am vazut ce ai postat...

24mig 17-02-07 10:57

@bagykid: ai cronometrat sa vezi in cat timp faci suta??sunt tare curios sa vad daca face diferente motorul asta.multumesc.

B 53 BAN 19-02-07 14:29

https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/20552-berlina-1310-a/page-4.html
poate ai chef de o caterinca

BAGYKID 19-02-07 15:37

referitor la frane :

- initial am dat jos tot sistemul de parghii si am mers cu ia asa sa vad cum e - deci era asa cum am presupus : forta de franare merge foarte mult pe fata si in concluzie pedala mai tare si se blocheaza foarte repede (cred ca am anulat si ABS'u)
- am montat parghiile la loc( uns, verificat ) in ideea de a mai lasa ceva forta de franare si pe spate ca era destul de urat uneori in curbe stranse + franare

.mersi soricel

MOUZE 19-02-07 18:10

Quote:

Originally Posted by BAGYKID (Post 758542)
referitor la frane :

- initial am dat jos tot sistemul de parghii si am mers cu ia asa sa vad cum e - deci era asa cum am presupus : forta de franare merge foarte mult pe fata si in concluzie pedala mai tare si se blocheaza foarte repede (cred ca am anulat si ABS'u)
- am montat parghiile la loc( uns, verificat ) in ideea de a mai lasa ceva forta de franare si pe spate ca era destul de urat uneori in curbe stranse + franare

.mersi soricel

tu daca ai scos TOT ce era acolo si lasat pistonul de la repartitor fara nimic actionat pe el...ai inchis circuitul pe spate si era normal sa fie beton pedala...

BAGYKID 20-02-07 09:10

exact , pedala tare dar totusi prea riscant sa mergi cu toata frana pe spate , asa ca am remontat parghiile si am reglat-o ( la ochii + incercari succesive) si sunt oarecum multzumit

B 53 BAN 20-02-07 13:37

astea sunt fitze
auzi tu, sa franeze si pe fata si spate, daca se poate egal stanga - dreapta
eu franez prin evitare, dar in caz de doamnefereste am niste maimutoi care actioneaza ca si airbagul
cred ca o sa-mi pun si pe lateral, asa de dragu conduitei preventive

mikkai 20-02-07 20:39

Adevarat BAN.Sunt total de acord cu tine.Toate fazele astea cu suspensia frane abs dsc servodirectie si servofrana .... SUNT MOFTURI!!!:D

BAGYKID 21-02-07 11:10

2 Attachment(s)
poze ceva mai noi

BAGYKID 21-02-07 11:11

1 Attachment(s)
probleme pe linie

B 53 BAN 21-02-07 19:18

ce tare e asta
a bagat masina in service, pe elevator ca sa aplice un sticker

MOUZE 21-02-07 19:56

nu prea obisnuiesti sa o speli ???

BAGYKID 22-02-07 07:37

SINCER ai dreptate nu prea o spal . la cat merg eu cu ia ( uneori in weekend) nici nu ar avea rost - oricum eu prefer sa investesc pe sub masina nu in tabla - ideal ar fi sa o vopsesc si evident ca atunci as fi obligat sa o spal mai des .

ps.in interior este frecvent curatzata( este mai mult decat decenta) chiar daca nu merg cu ia

NightDevil 23-02-07 17:06

auzi in 2007 e clar ca nu ai spalato dar in 2006 ai spalato ? :D

BAGYKID 26-02-07 17:54

probleme cu turatzia " nu urca mai mult de 4500 rpm"
- rugat baietzii sa ma ajute - nu ajutat nimeni
- citit si reglat singurel - 6500 rpm

ura

mersi oricum

B 53 BAN 27-02-07 06:51

cred ca e o adevarata bestie

naltu194cm 07-03-07 19:19

cred si eu la 6500 de turatiii...
oau nu multi reusesc asta...:rolleyes2

BAGYKID 08-03-07 07:24

avand in vedere faptul ca motorul este normal de dacie ( adica si axa este stock ) nu am pretentzii de 8000 rpm , eu doar am expus problema mea " aceea ca nu urca de 4500 rpm " nu am spus ca la 6500 este avion - a fost vorba despre " cerere ajutor" in vederea remedierii unui defect nu despre detalii gen ( filtru , toba , cip ) care sa-mi faca motorul stock de 100 cp .

asa ca va rog frumos fitzi intelegatori ( nu rai ) ca nu e loc , chiar nu sunt ( poate par ) genul de om care e luat la mishto .

postam aici ( la masina mea ) pentru a ne expune realizarile ( nu e cazul meu -eu nu am o dacie "tun" ) si totodata pentru a cere sfaturi in ideea de a remedia nu neaparat de a imbunatatzii , asa ca stimate domn de 194 "cc" , te rog frumos , doar dupa 2 posturi , nu trage concluzii pripite

mersi si stima

BAGYKID 13-03-07 14:40

facut rost de doua arcuri spate de pe o dacie mai veche( se cara mult cu ea ) , sunt de la o Semanatoare "Gloria" , mai am nevoie de inca o bara torsiune spate si am rezolvato si pi spate

giany_TM 20-03-07 20:07

sal pai hai sa ati zic ce este de facut
desfileteaza cat mai mult piulitele de pe respectivul cantar si mai fa o proba cu franele si tot asa pana reusesti

All times are GMT +2. The time now is 23:41.

- Copyright 2026 4Tuning