![]() |
Re: Machetele in lucru - aditza579
Sa nu zici ca vrei sa o transformi in broasca...:shock:
|
Hmm, broasca, nu. De ce, aduce atat de mult? Am facut exact cum este S2000-ul de mai sus doar ca ala n-are praguri. Al meu nu o sa fie asa de jos, pentru ca nu prea il pot cobori atat de mult decat din niste roti cu diametru mai mic, pe care o sa le caut mult si bine. In alta ordine de idei, acum lucrez la o matrita pentru scaune racing, ca sa le torn din rasina. Daca-mi da voie nenea moderatoru', mai bag diseara o serie de poze cu ce am mai facut. Se pare ca miercuri sau joi voi putea vopsi, ca vin temperaturi de 6-9 grade. Numai bine tuturor!
|
Ia uita-te atent la S2000 si vezi proportiile aluia si pe urma uita-te la macheta. Evazarile la a ta sunt prea mari, mai ai de smirgheluit. La asta cred ca se referea colegul.
Cat despre facut matrite si turnat scaune din rasina cand e plin de machete "racing" 1:43 de pe care ai putea sa scoti scaunele...iti faci de lucru degeaba. Da o raita prin magazine daca nu gasesti ceva pe forum, o dezmembrezi si gata. |
Cred ca mai mult ca sigur ai dreptate. Eu doar imi faceam un pic de treaba cu creionul in mana dar cand am vazut cum este, cred ca-mi trece. In legatura cu pasajele, asa am vrut eu sa fie, mai late. Stiu ca alea pe care am vrut eu sa le copiez au alte proportii, dar pe parcurs m-am mai si razgandit. Cred ca o sa ma uit dupa ceva racing, pe care o voi dezmembra, voi folosi tot ce-mi trebuie, si caroseria poate, pentru un alt viitor proiect. Multumesc!
|
4 Attachment(s)
Asta am reusit sa fac si astazi. O parte dimineata (interiorul) si restul acum o jumatate de ora. Sper sa ma scuze modeatorii ca am postat mai mult de 12 poze intr-o zi, dar nu am mai pus o poza de cel putin doua zile (fara cele de acum cateva ore) si sper sa se poate compensa. Daca nu, le sterg cu edit, si le pun maine.
PS: Ceea ce se vede in prima poza pe acoperis, habar n-am ce este, dar acum nu mai exista asa ceva. |
Pacat de el :evil::x .
|
Chiar nu inteleg comentariul tau rautacios. Pacat de ce? Ce este gresit, in faptul ca este a doua macheta pe care o modific si o fac dupa gustul meu?
|
salut ma mi se pare destul de ok loganul .. nu prea seamana cu cel din poza dar fiecare cu gustul lui si mi se pare facut ok :d bafta in continuare
|
Mda, stiu ca nu seamana, dar am vrut ceva extrem si de bun gust si eu zic ca a iesit ceva cu bun simt si mie unul imi place. Numai bine!
|
Timitza probabil vroia sa spuna ca te-ai grabit....pragurile le-ai grunduit fara sa le finisezi cum trebuie, la fel si evazarile, plus ca sunt impuritati in grund, eu am spus sa nu te avanti in a da grund de pomana, fiindca e fix de pomana, e scara 1:43 nu 1:18, vopseaua e chiar fix suficienta dintr-un singur motiv, nu tii machetele in ploaie si mai mult pentru ca antimoniul ala.....eu stiu, nu corodeaza precum tabla.
Apropo, de prima macheta de care vorbeai, ce se mai aude, ai vopsit-o pana la urma? |
Stiu de toate impuritatile din grund, dar mana asta am dat-o cu un scop. Sa umple anumite spatii care nu-mi erau accesibile cu chitul normal. Azi cand ajung acasa, ma apus, o smirgheluiesc la 600, apoi, remediez miste mici defecte, iar dupa, mai vine o mana de grund. Pee interior nu ma strofoc, pentru ca acolo nu conteaza asa tare finisajul. Pe cealalta, azi o sflefuiesc, dupa ce termin cu Logan-ul, si o vopsesc pe interior. Nu am facut asta pana acum din mai multe motive. O sa dau inainte de toate, pe niste tabal cu pistolul, ca sa ma obisnuiesc cu treaba asta:D.
|
2 Attachment(s)
Cam asa arata interiorul vopsit. Nu va speriati, ca nu m-am strofocat sa iasa bine, e doar interiorul. Pentru exterior, mai aveti de asteptat, cel putin 3 ore, ca sa se usuce mai bine interiorul, sa-l pot izola. Acum finisez Logan-ul, pentru ca urmeaza sa-l dau in seara asta in mana finala de grund. Maine poate ajung sa-mi iau vopsea si pentru Logan, sa vedem daca mai am finante, ca la cat am bagat in materiale inc ateva zile, nu stiu daca mai am sa dau si pe vopsea.
|
3 Attachment(s)
Ultima mana de grund, pe Logan. Am facut niste greseli, care nu se vor mai repeta la urmatoarele machete modificate.
|
Ala sigur nu e grund, e mult prea lucios. Cat despre lucrare nu mai spun nimic ca sa nu mai spui ca sunt rautacios si ca nu spun ca e de bun gust. :???::shock::x .........
|
Grund de la Policolor, 750 ml. Poate e prea lucios pentru ca l-am diluat eu mai mult, ca sa fie mai lichid. Spune, care-i problema cu lucrarea? Am remediat niste greseli de ieri, cum ar fi, am astupat niste gaurele, am slefuit mai bine pe alocuri, am indreptat etc. Grundul este lucios pentru ca eu ii fac in general poze imediat dupa ce l-am aplicat. Spune te rog, ce are lucrarea, doar ca spune de ce am lucrat si prost? Daca te referi la cum am facut elementele, asa mi-a placut mie. Eu nu am comentat ca ti-ai facut aia decapotabila, ca e de gust, dar poti sa-mi spui ce nu am facut bine. Eu nu am experienta, este oarecum prima mea macheta, si mai lucrez si la 1/43. Astept raspunsul complet.
|
din punctul meu de vedere e ok totusi ... in stilul ales nu ma bag ...fiecare cu gustul lui ... dar ca lucrarea sa fie ok ... mai ai de lucru ... in primul rand te grabesti sa termini ... si sa postezi ... nu e chiar asa daca vrei sa faci o lucrare de calitate lucrezi incet ... metodic ... remediezi cele mai mici probleme aparute .. stiu ca e scara 1/43 ...si unele din defectele din poze nici nu se vad pe macheta ...dar unele dau pariu ca se vad ... de exemplu linia aripilor fata se vede ca te-ai grabit si e lucrata neingrijit si asta la forma ma refer .. interiorul la ambele aripi si fata si spate e nefinisat ... + ca pentru a remedia unele probleme la partea de body-kit nu era necesara o grunduire integrala
|
Mi-am dat si eu acum seama care este problema. Prea multe poze strica. O sa mai pun ceva cand le voi avea pe fiecare vopsite.
PS: Oricum merci @lancer, tot timpul sfaturile tale mi-au fost de folos! |
1. Nu inteleg de ce sa comenteze cineva cu ''Eu nu am comentat ca ti-ai facut aia decapotabila'' . In primul rand este MACHETA MEA, fac CE VREAU EU CU EA, si din momentul in care iese bine nu vad de ce sa fie comentarii aiurea. Cand mai aud cu '' gata, iese o mizerie ca nu ai facut cum am spus eu , e o porcarie daca nu e de raliu '' . Fiecare FACE CUM VREA si abordeaza stilul placut lui.
2. RECUNOSC , poate trebuia sa ma abtin cu ''pacat de ea'' , dar era destul de slaba la finisaje. Promit ca nu mai comentez pana nu vad produsul final. 3. Imi cer scuze daca te-am jignit cu ceva sau te-am suparat. Mult succesc cu vopsitul , Adi ! ;) |
Da, si eu imi cer scuze, daca am zis ceva la manie. Merci si succes si tie.
|
Quote:
|
Nimic pana acum, ca inca nu am ajuns acasa de azi dimineata. La Logan mi-ar placea niste jante spitate, mai mici in diametru. Sa vedem acum ce gasesc.
|
7 Attachment(s)
Astept pareri, in afara de faptul ca e prea groasa vopseaua.
|
ma..e interesanta culoarea aleasa de tine...si..intr-adevar cam groasa...e data cu pistolul nu?
eu ma gandeam ca poate ar merge sa ii faci plafonul si capota negre...si poate, de ce nu, chiar si haionul....si geamurile.. incearca ca sa dai vopseaua cu spray-ul....o sa iasa mult, mult mai bine....sau daca nu...faci o investitie si-ti iei un aerograf...eu asta vreau sa fac...plus ca il pot folosi nu numai la machete, dar si la alte nazbatii... oricum, multa bafta in continuare... aaa...mi-am adus aminte...incearca pe logan....ia-ti un spray (e 8 lei) si vezi cum iese... si in spiritul inteligentei...iti doresc sa ai.....succesuri!!! |
Am zis sa nu te iei de grosime, c am dat-o cu un socp mai groasa. Eu din principiu nu-s adeptul spray-urilor asa ca am sa raman la pistolul meu, cu care m-am descurcat azi in mana, zic eu. Vopseaua este groasa pentru ca am dat 3 maini, iar pe prima am dat-o mai groasa ca sa remediez niste defecte minore. D-aia e asa. Dupa ce sa usuca, se mai subtiaza o idee. Negre nu vor fi in tenta decat geamurile, pragurile, spoilerele, ramele geamurilor, interiorul o parte si rotile. Atat.
|
Quote:
mda....cum zici tu...e macheta ta...eu doar imi dadeam cu parerea...sorry |
Stai ma calm, ca am glumit o parte. Dar eu nu suport spray-urile si asta-i problema. Prefer sa fiu mai oldschool asa, cu pistolul.
|
da, culoarea e buna.....dar domnule, tu ai un talent cu detaliile, ideea e de a ascunde doar greselile, nu su liniile, imi place ca ai dat tot uniform dar e prea uniform, portiera a disparut, capota ca sa zic asa "ni' nu sa vede", astept totusi produsul final, poate ca ma insel, daca nu, fa-o de raliu, la alea se intra pe geam....:lol:
Chosty, de acord cu el, eu faceam plafonul negru.... contrasteaza bine. |
Pe cuvantul meu daca nu arata exact ca un jeleu delicios...:dribble:
|
Quote:
bine zici mai don...ar da marfa daca ar face-o racing... daca nu vrei sa faci capota si chestiile celelalte negre...incearca ceva cu niste stikere....ar da bine niste dungi negre deasupra pragurilor..just saying...oricum tu faci cum crezi... maine cand ajung la tine vreau sa o vad terminata... |
Eu am zis ca daca nu ii face capota, si portierele cum trebuie si le lasa asa contururile, atunci ar merge ceva race car...eventual ceva inspirat Cars, pacat de ea, ca vopseaua a dat-o uniform insa prea mare debitul...cel putin eu asa cred, ca e prea mare pentru o macheta, adunat tot per total, grund, vopsea.... e mult. In fond carcasa arata bine asa compacta, insa nu stiu cum va scoate el liniile din vopsea, ma gandesc sa nu se ciobeasca chiar daca e totusi cruda vopseaua. Totusi eu astept asamblarea masinutei sa vedem ce iese.
|
Da, aveți dreptate, nu an evidentiat spatiile, dar mie mi se pare ok. Mai am de slefuit un pic si la logan si-l dau gata si pe ăla pentru vopsire. Pana in weekend, sper sa fie gata.
|
Asta da Clean Tuning. Se pare că mai am de īnvățat la capitolul asta. :shock:
|
:twisted: Haidi' bre' ca faci si tu treaba frumoasa, astept sa vad pisicul terminat, vroiam sa-ti sugerez alta nuanta insa deja ai facut interiorul si nu s-ar potrivi deloc cu rosu:rolleyes2. Chiar astept sa vad cum iese matza, poate ca ii faci la loc capota:lol:.
|
auzi ma ce intreaba marius....daca ai bagat macheta direct in cutia cu vopsea...:P
|
Ba lasa-l ma pe Marius. El sa inceapa sa se joace cu masinutele si dupa aceea sa comenteze de "ciuning-urile" mele.
@DrifterGT, nu trebuia sa iesa asa de clean, dar unele elemente care o vor de "clean-iza" le voi face din autocolant. Bad news. M-au apucat azi tare nervi, cand am vazut ca la praguri nu s-a uniformizat vopseaua, ca la colurile geamurilor s-a subtiat foarte tare si ca s-au pus particule de praf pe ea, care habar n-am de unde au aparut, ca eu am maturat inainte si am si udat pe jos si mi-am bagat unghiile in ea la propriu. Dupa ce o las 2-3 zile sa se usuce cum trebuie, o finisez ca lumea, ii fac toate lufturile si o revopsesc, dar mult mai profesional. Mai incerc odata, ca n-am ce pierde. A fost prima macheta tunata. La Logan nu am mai repetat aceste greseli:D. |
Quote:
Quote:
off: exista messenger pentru discutii de genul "auzi ma ce intreaba marius - Ba lasa-l ma pe Marius". |
Da, merci, dar de unde bani de aerograf, ca-s elev.
Nu cred ca spiritul tau energic ne va ajuta cu ceva, stiu ca exista Messenger, dar de ce nu s-au luat moderatorii cu ceva de mine? Sa stearga ei postul sau sa-l editeze daca-l considera off. Multumesc! |
Quote:
|
Quote:
In alta ordine de idei, sa recapitulam: chit cat incape (dar nefinisat), nspe straturi de grund, nspe straturi de vopsea... Asta dupa ce ti s-a spus ca vopseaua va fi foaaaaarte groasa si va strica tot aspectul a ceea ce se voia a fi macheta. Ce urmeaza e valabil pentru toti cei ce cocheteaza cu modificatul machetelor: nu ai chef sa finisezi chitul? Fa altceva: cauta informatii pentru alte proiecte, fa alte operatiuni la machete, uita-te la un film daca nu ai chef de lucru, dar nu-ti fa singur de lucru. Defectele se repara cu chit, nu cu vopsea. Exista chituri special pentru ultimele retusuri, vin gata preparate in tuburi si sunt speciale pentru umplerea spatiilor mici. Daca incerci sa repari cu vopsea nu faci altceva decat sa le scoti mai tare in evidenta. Acuma ce urmeaza? Dai cu putin smirghel si mai dai vreo doua straturi de vopsea, nu? Adica inrautatesti situatia existenta. Cu vopseaua pe care ai "irosit-o" pe macheta asta vopseai linistit 2-3 machete, ca sa nu mai spun de diluantul folosit ca sa speli pistolul la sfarsit, bani cheltuiti degeaba. Daca nu te-a invatat tatal tau (ca tin minte ca spuneai ca e/era vopsitor) invata tu din greseli: vopseaua are tendinta sa se acumuleze in spatiile mici (gen liniile de demarcatie la portiere, grilele de aerisire, locasurile farurilor...) si sa fie foarte subtire pe muchiile pieselor vopsite (muchiile portierelor, capotelor...). Ai facut o proba de asamblare a machetei? Sa vezi daca se mai potrivesc la locul lor farurile, stopurile, oglinzile, geamurile? S-ar putea sa ai o surpriza la cat de groasa e vopseaua aia. |
Merci mult pentru sfaturi. Chiar o sa tin cont de ele. Recunosc ca nu prea m-am stradut cu finisarea BMW-ului. La Logan nu se repeta. Chit de care zici, de finisaje, am de la Body. L-am folosit si il recomand. Merci inca odata de sfaturi. Promit sa tin cont de ele.
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:57. |
- Copyright 2026 4Tuning