Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Peugeot 307, fiat grande punto sau ford fusion? (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/304120-peugeot-307-fiat-grande-punto-ford-fusion.html)

steffan 07-03-12 22:34

Re: Peugeot 307, fiat grande punto sau ford fusion?

ce varianta este? 100 cai? an? pret? poze? :D

sa o stapanesti sanatos si la multi km fara probleme!

vesa 18-03-12 13:31

5 Attachment(s)
a.f.2005 179.000km motor 1.7 cdti euro4, ca dotari: pilot automat,8 airbag,volan reglabil,scaun reglabil si inaltime,cutie 6 trepte,klimatronic,comenzi volan,geamuri+oglinzi el. jante 16" cauciuri vara noi, jante tabla cauciucuri iarna bune, kit telefon original incorporat introduci sim-ul in bord , computer bord,radio-cd mp3,stopuri 3 compartimente,proiectoare,propr nefumatori, interior exterior functionare absolut impecabil, al2lea propr a cumparat-o la 45.000km,eu sunt al 3lea.masina a fost a fetei de la cine am cump,omul fiind mec cu service particular.verificata si pe elevator absolut tot schimbat la timp.planetare noi placute, discuri frana noi, distr schimbata la 120.000km ulei filtre schimbate, etc...deci stiu ca tot omul isi lauda marfa dar masina este chiar in stare aproape impecabila.pretul a fost 5000euro fix.in Ro taxa ar fi vreo 400euro dar eu sunt stabilit germania.cam asta despre masina.multumesc tuturor inca odata pt ajutor si acum....cam ce parere aveti?:)bafta

alex.panciu 18-03-12 19:39

Quote:

Originally Posted by vesa (Post 4937852)
a.f.2005 179.000km motor 1.7 cdti euro4, ca dotari: pilot automat,8 airbag,volan reglabil,scaun reglabil si inaltime,cutie 6 trepte,klimatronic,comenzi volan,geamuri+oglinzi el. jante 16" cauciuri vara noi, jante tabla cauciucuri iarna bune, kit telefon original incorporat introduci sim-ul in bord , computer bord,radio-cd mp3,stopuri 3 compartimente,proiectoare,propr nefumatori, interior exterior functionare absolut impecabil, al2lea propr a cumparat-o la 45.000km,eu sunt al 3lea.masina a fost a fetei de la cine am cump,omul fiind mec cu service particular.verificata si pe elevator absolut tot schimbat la timp.planetare noi placute, discuri frana noi, distr schimbata la 120.000km ulei filtre schimbate, etc...deci stiu ca tot omul isi lauda marfa dar masina este chiar in stare aproape impecabila.pretul a fost 5000euro fix.in Ro taxa ar fi vreo 400euro dar eu sunt stabilit germania.cam asta despre masina.multumesc tuturor inca odata pt ajutor si acum....cam ce parere aveti?:)bafta

f.frumoasa si buna ca bani!sa o stapanesti sanatos...;)

lord_wader 18-03-12 20:06

f frumoasa masina.
Si eu cand le ziceam la baieti ca nu are cum o masina de 10ani(2002) sa aiba 80mii km reali sareau repede in sus. Astia sunt km reali ai unui diesel de doar 7ani. La noi inca se mai vand masini din 2003 cu doar 80-100mii km "reali".

gmarinescu 23-03-12 22:47

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4888274)
alex.panciu: esti pe dinafara! 1.6 tdci are 2 variante de motorizare si anume 90 cai si 109 cai. diferente dintre cele nu este doar soft-ul ci si turbina cu geometrie variabila de pe cel de 109 cai.

tin sa te dezamagesc ca peugeot 307 si ford focus au aceleasi motoare. HDI=TDCI, motor facut de ambii producatori in colaborare. Ambele au aceleasi turbine (garrett), injectoare la fel delphi si tot asa.

Deci prin urmare au si probleme comune.

eu iti recomand fordul focus. tehnic ambele masini sunt foarte asemanatoare (fara amortizoare, suspensii si alte d'astea) dar fordul este mai bine construit, mai confortabil, sta mai bine pe sosea (are suspensie independenta) si poate chiar mai potrivit pt drumurile noastre.

E comic sa afirmi ca Ford e mai slab ca Peugeot, ambele avand aceleasi motoare, iar Ford probabil injectoare etc mai bune. doar ca lucreaza la garaj, unde evident vin mai multe Forduri pt ca si pe sosea vezi 10 Forduri 1.6 tdci si 2 PJ 1.6 hdi... Iar acele forduri, majoritatea sunt aduse, cu minim 250.000- 300.000 km alergati pe autostrazi, cosmetizate si cu carti service in alb...
Altii au facut 250.000 fara probleme, cu Focus 1.6 tdci si il lauda pe Forum Ford.
Asa ca firma cu Forduri si PJ -ri la care se strica Forduri pana in 100.000 km, fab. dupa 2007, pare ceva putin credibil. Ford pare cam popular in toata Europa si ma intreb DE CE ? PJ poate are tabla mai buna.

Ford e cunoscut ca fiabil, dar depinde de modul de exploatare si de km...
Iar motoarele HDI care sunt aceleasi cu TDCI si cele de la Volvo, sunt puse pe masini cu pretentii, care nu ar face compromisuri.

De 1.9 tdi... are un coleg un Audi A4 de prin 2001. A fost exploatat mult si a schimbat multe, inclusiv turbina si injectoare... Nici o masina nu are piese ferite de uzura, exploatare indelungata sau gresita. In orice caz ca taxe etc 1.9 tdi era altceva, probabil va fi inlocuit de 1.6 tdi.

alex.panciu 24-03-12 00:52

Quote:

Originally Posted by gmarinescu (Post 4947175)
E comic sa afirmi ca Ford e mai slab ca Peugeot, ambele avand aceleasi motoare, iar Ford probabil injectoare etc mai bune. doar ca lucreaza la garaj, unde evident vin mai multe Forduri pt ca si pe sosea vezi 10 Forduri 1.6 tdci si 2 PJ 1.6 hdi... Iar acele forduri, majoritatea sunt aduse, cu minim 250.000- 300.000 km alergati pe autostrazi, cosmetizate si cu carti service in alb...
Altii au facut 250.000 fara probleme, cu Focus 1.6 tdci si il lauda pe Forum Ford.
Asa ca firma cu Forduri si PJ -ri la care se strica Forduri pana in 100.000 km, fab. dupa 2007, pare ceva putin credibil. Ford pare cam popular in toata Europa si ma intreb DE CE ? PJ poate are tabla mai buna.

Ford e cunoscut ca fiabil, dar depinde de modul de exploatare si de km...
Iar motoarele HDI care sunt aceleasi cu TDCI si cele de la Volvo, sunt puse pe masini cu pretentii, care nu ar face compromisuri.

De 1.9 tdi... are un coleg un Audi A4 de prin 2001. A fost exploatat mult si a schimbat multe, inclusiv turbina si injectoare... Nici o masina nu are piese ferite de uzura, exploatare indelungata sau gresita. In orice caz ca taxe etc 1.9 tdi era altceva, probabil va fi inlocuit de 1.6 tdi.

deja e cam tarziu sa ne mai contrazicem...daca nu crezi o sa iti postez cateva filmulete cu prima masina care vine cu problemele mentionate de mine,oricum suntem offtopic,dar iti spun sincer pt.ca nu am nimic de castigat,am vazut multe vw 1.9 tdi la 400.000 km mergand impecabil,pe cand peugeot si ford niciunul(ma refer la hdi-tdci).....si vezi ca motoarele hdi-tdci sunt identice,deci nu difera nici injectoare,nici turbina,nimic....pana si distributia(kit complet) e la fel,1.6 tdci comandata pt.ford s-a potrivit la mine la 1.6 hdi peugeot.....
si numai francezi puteau sa faca masini d-astea cu pretentii la care sa schimbi un ambreiaj trebuie sa dai puntea fata jos cu tot cu cadru de motor se te chinui o zi intreaga....prostii aia de nemti le-au facut mai simple....

steffan 24-03-12 02:24

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 4947291)
deja e cam tarziu sa ne mai contrazicem...daca nu crezi o sa iti postez cateva filmulete cu prima masina care vine cu problemele mentionate de mine,oricum suntem offtopic,dar iti spun sincer pt.ca nu am nimic de castigat,am vazut multe vw 1.9 tdi la 400.000 km mergand impecabil,pe cand peugeot si ford niciunul(ma refer la hdi-tdci).....si vezi ca motoarele hdi-tdci sunt identice,deci nu difera nici injectoare,nici turbina,nimic....pana si distributia(kit complet) e la fel,1.6 tdci comandata pt.ford s-a potrivit la mine la 1.6 hdi peugeot.....
si numai francezi puteau sa faca masini d-astea cu pretentii la care sa schimbi un ambreiaj trebuie sa dai puntea fata jos cu tot cu cadru de motor se te chinui o zi intreaga....prostii aia de nemti le-au facut mai simple....

eu am vazut focus la 400 000km :)
observ ca nu esti prea fanatic si consideri ca VAG face masinile supreme. nu este deloc asa. au facut masini foarte fiabile pana in 2005. cele mai noi au destul de multe probleme.
oricum topic-ul este vechi, asa ca dicutam degeaba

alex.panciu 24-03-12 13:41

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4947320)
eu am vazut focus la 400 000km :)
observ ca nu esti prea fanatic si consideri ca VAG face masinile supreme. nu este deloc asa. au facut masini foarte fiabile pana in 2005. cele mai noi au destul de multe probleme.
oricum topic-ul este vechi, asa ca dicutam degeaba

da se poate nu am zis ca nu se poate sa ajunga la 400.000 sau mai mult,peugeotul meu are peste 200.000 si merge impecabil....dar sunt mai multe vw care ajung la 400.000 sau mai mult,de exemplu am vazut LT din 2005-2006 care avea 1 mil.km,si am vazut multe ford tranzit care la 300.000 erau gata cu turbine,injectoare si altele....SA FIM SERIOSI TOTUSI PER TOTAL FRANCEZII SI ALTII MAI MULT SA II AJUNGA PE NEMTI....dar cum ai spus si tu cam discutam degeaba.

steffan 24-03-12 14:35

atunci stiai ca Ford Europe sunt cam nemti? Sediul lor central este la Koln.

Nu trebuie sa ai o parere proasta despre o masina doar pt ca este facuta intr-o anume tara.

Despre japonezi ce zici? Si ei sunt "amatori"?

alex.panciu 24-03-12 21:17

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4947822)
atunci stiai ca Ford Europe sunt cam nemti? Sediul lor central este la Koln.

Nu trebuie sa ai o parere proasta despre o masina doar pt ca este facuta intr-o anume tara.

Despre japonezi ce zici? Si ei sunt "amatori"?

oricum cu tine nu se ajunge nicaieri,ford daca nu faceau acest motor care il lauda toata lumea,ca doar unul au si ei mai de doamne ajuta,si asta in colaborare cu altcineva ca singuri sunt praf,ca nu poti sa compari in veci acest motor cu jegul ala de 1.8 care il fac ei din nici un punct de vedere....
tot ii lauzi intr-una,lauda si tu o firma care face motoare si isi dezvolta tot,singura nu ajutata de altcineva....
japonezii sunt jos palaria se bat cu nemtii si chiar trec peste ei la unele capitole,dar au prea putine modele ca sa se bata cu vw,audi,seat,skoda,opel,porsche,bmw,mercedes.....
sor-mea are suzuki swift nou,f.tare masina,eu am avut toyota corolla 2008,ultimul model facut si nu ma asteptam sa fie atat de rezistenta si de tare la cat am omorat-o deci din nou jos palaria,dar sunt prea putine modele sa comparam cu nemtii...

steffan 24-03-12 23:48

nu sunt deloc putine. in fiecare clasa exista o competitie foarte serioasa din partea japonezelor. gasesti de la suzuki swift pana la lexus ls sau suv-uri luxoase

iar despre ford ii ridic in slavi doar pt ca ofera masini ok, la un pret real. nu cum fac cei de la vag de ofera masini ok dar la un pret foarte ridicat. daca am putea sa scapam de factorul pret, pai atunci ne-am lua toti RR si terminam cu vorbaria:D

All times are GMT +2. The time now is 08:08.

- Copyright 2026 4Tuning