Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Opel Corsa OPC (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/30246-opel-corsa-opc.html)

bulldog_cox 04-01-07 22:32

Re: Opel Corsa OPC

cu un kadett cum crezi ca se merge?si nu isi ia zborul,sunt multe kadetturi cu peste 400cp cu turbo ...chiar cu biturbo ,,,normal,nu e ca cu o masina mai grea si mai mare,dar totusi ii pui niste cauciucuri mai late,o cobori si e mai bine

steaua23 05-01-07 00:44

Frate daca producatoru a considerat ca e suficient de joasa pentru viteza aia nu cred ca mai are rost sa umblii tu la suspensii ...
Ps: corsa stock in 3 usi are 1100kg.

bulldog_cox 05-01-07 01:14

Bine...frate...dar Totusi, Cam Cu Orice Masina Din Fabrica Daca Vrei Mai Mult De La Ea Ii Faci Si Niste Modificari Si Vei Avea O Stabiliatate Mai Buna,majoritatea Pasionatilor De Tuning Care Vor O Performanta De La Masina Si Dispun De Bani Isi Schimba Suspensia Pentru O Stabilitate Mai Buna.altfel Intri Intr-o Curba Cu O Suspensie Sport,nu?mai Rigida Decat Cea Din Fabrica,normal Ca Si Masina Asta Are O Suspensie Sport Mult Mai Rigida Decat O Corsa Cu 90cp

STREET 05-01-07 13:52

nu imi plac stopurile si farurile deloc :)

Cristy@n0_crs 05-01-07 16:55

Quote:

Originally Posted by aleXpeed (Post 684242)
Cristy@n0_crs sa te gandesti ca dintr-un 1.6 sa scoti 190 de cai nu e un eveniment, sa de uiti de exemplu si la Mazda Rx-8 care scoate 231 de cai dintr-un 1.3:shock: :shock:. Cat despre Corsa speram sa concureze cu Fabia RS care are de-abia 130 de caluti, dar apare noul model la Geneva, poate si noua Fabia RS:rolleyes2 :D si atunci lupta intre Corsa Opc, Polo GTI, si Fabia RS;).

Ce nu face tehnologia din ziua de azi :lol:

DaViD TL 05-01-07 18:15

e tare de tot masina,motorul dotat bine ,designul imi place fff mult,interior stilat ,ce mai trebe ???

Zyx 06-01-07 16:27

Masinutza foarte tare!!! Arata bine, o sa fie extraordinar de rapida, iar cu ceva modificari o sa fie cu totul alta masina! O sa fie graavaa! Pretul, insa, cred ca o sa fie ceva in jurul valorii Ibizei CupraR (20k CIP!!!) Vedem noi, pana la urma...

frozen.angel 07-01-07 01:15

la banutzi astia parca merita mai mul un volva c30 t5... orcum foarte tare corsa asta :P

bogdan_3.25ix 07-01-07 04:25

Super marfa masina !!! jante de 18 pe corsa !!!

sebaaa 07-01-07 05:22

eu am facut comparatia cu golf gt TSI 1.4 doar din punct de vedere al motorasului, si fiindca nu eram sigur exact daca au pus motorul acelas si pe polo, respectiv pe polo gt.
si pretul de 23 mii ..tot eu l-am zis.. n-are cum sa fie mai scumpa decat astra opc, cum e si logic, si am zis 23 de mii deoarece si pe acolo se invarte golf 5 gt (se apropie de 24, dar in fine..am zis se invarte, nu sta:P) ..
oricum..o sa fie un duel interesant pe piata auto..mai ales pe segmentul asta..
deh..daca toyota nu aduce corolla 1.8 T ..ce sa le faci.. (exista corolla 1.8 T , 192 cai - motorul existent pe celica) si era 20 mii DDP ultima oara knd am vazut masina intr-un catalog;)
revenind la corsa..come on' :d ..hai in romania;)

Zyx 07-01-07 19:18

Quote:

Originally Posted by sebaaa (Post 688166)
eu am facut comparatia cu golf gt TSI 1.4 doar din punct de vedere al motorasului, si fiindca nu eram sigur exact daca au pus motorul acelas si pe polo, respectiv pe polo gt.
si pretul de 23 mii ..tot eu l-am zis.. n-are cum sa fie mai scumpa decat astra opc, cum e si logic, si am zis 23 de mii deoarece si pe acolo se invarte golf 5 gt (se apropie de 24, dar in fine..am zis se invarte, nu sta:P) ..
oricum..o sa fie un duel interesant pe piata auto..mai ales pe segmentul asta..
deh..daca toyota nu aduce corolla 1.8 T ..ce sa le faci.. (exista corolla 1.8 T , 192 cai - motorul existent pe celica) si era 20 mii DDP ultima oara knd am vazut masina intr-un catalog;)
revenind la corsa..come on' :d ..hai in romania;)

Ce legatura are Opel Corsa OPC cu Golf GT?! Polo GT?! A aparut asa ceva?! Cel mai ieftin Golf GT este undeva putin peste 20k! Toyota Corolla TS vs. Opel Corsa OPC?! Iar, ce legatura au una cu alta?! Si, s-a vandut din cate stiu... Iar pretul DDP era mult peste 20k!!! Si, 1.8T, T de la turbo?!

sebaaa 07-01-07 21:15

legatura..sau comparatia mea era dpdv al pretului ..nu ma lua k e peste 20 mii ..e 23-24 mii ..cum am zis mai sus..crede-ma, m-am uitat pe site la ei si asa era
pai nu a aparut polo gt , dar daca ar fi aparut , acesta ar fi trebuit sa fie concurentul direct al corsei opc.si daca ar aparea acum, ar avea o concurenta solida pe segmentul acesta.
cat despre corolla T , s-a vandut,dar nu in mod exceptional (vreau sa zic nu asa de multe ) si nu le mai aduc in romania, toyo motor cel putin nu le mai aduce, si parca si toyota romania a renuntat la importul modelului respectiv
da , T vine de la Turbo. si ar fi fost o concurenta in aceeasi categorie de pret.
nu era cu mult peste 20k , cu mult peste ma refer sa nu fi fost 25 k sau ceva de genu.. pana in 24k era..asa stiu eu

RoSonic 07-01-07 21:51

Care-i treaba cu presupusul Polo GT? Exista Polo GTI, care e varful gamei Polo asa cum OPC e varful gamei Corsa...

Zyx 07-01-07 23:15

Da, scuza-ma am gresit in legatura cu pretul Corollei... era in jurul valorii de 22k DDP - incredibil de ieftina (dat fiind taxele si faptul ca Celica era 35k!!! DDP). De GT am spus ca este putin peste 20k, cel mai ieftin este 20500 DDP, iar cel mai scump... ajunge si la 33k CIP!!! Deci, vroiam sa spun ca daca vrei motoul ala iti trebuie putin peste 20k. Dar nu are nici o legatura, mai ales ca si clasa cu Corsa... ma rog, poate o sa apara in vreo comparatie...
Iar motorul ala care a fost pe Corolla si pe Celica... este cam atmosferic... Daca mai spuneai ca masinile astea 2 sunt si 4x4... =))

bizkuite 08-01-07 16:20

buburuza cu steroizi... ;)

AK-ZER 10-01-07 11:13

arata ft bine... chiar dk e cam mare pt clasa mica.. shi probabil e ft rea in curbe.. k toate opc-urile..

sebaaa 10-01-07 11:42

mah zix..nu e atmosferic.. ala de 1.8 de 192 de cai nu e atmosferic..n-are cum..
am citit in mai multe cataloage de ale lor k e turbo..
erau chiar tari daca scoteau dintr-un motor de 1.8 aspirat 192 de cai, fara consumuri aberante..

Zyx 10-01-07 23:56

Quote:

Originally Posted by sebaaa (Post 692059)
mah zix..nu e atmosferic.. ala de 1.8 de 192 de cai nu e atmosferic..n-are cum..
am citit in mai multe cataloage de ale lor k e turbo..
erau chiar tari daca scoteau dintr-un motor de 1.8 aspirat 192 de cai, fara consumuri aberante..

mai sebaaa... e atmosferic! mai intereseaza-te (mai bine!)!!! e ceva gen v-tec, dar se numeste vvti...

Morro 15-01-07 16:51

auoleu bai frate .... sunt offtopic ... sunt cum vreti voi ... dar baiatul ala sebaa e mult prea pe langa ... da-o-ncolo de treaba mai multe aberatii pe aceiasi pagina de la acelasi om nu am mai citit vreodata

frozen.angel 15-01-07 20:59

Sincer , eu cred ca chiar merita mashinutza asta :) , si daca o sa aiba un pretz rezonabil ... cre` ca o sa ma bag la una :) ca si asa am tot strans bani , si ma gandeam la un colt czt , dar asta arata mai bine , si are performantze mult mai bune :) si golf si polo , sunt prea multe pe strazile bucurestiului` :)

sebaaa 15-01-07 21:07

bine frate..las-o cum zici tu k vad k degeaba vorbesc..n-are rost sa ma mai cert cu tine pe subiectu asta
morro ,data viit knd nu iti convine ce zic eu , da-mi pm si vorbim acolo
ia link :http://www.rsportscars.com/eng/cars/...compressor.asp
nu postez ce scrie acolo, da in josul paginii si citeste de unde scrie : new performance flagship for corolla range..k vad ca tot nu vrei sa ma asculti
stiam k are vvti. si daca are, si daca nu are , nu aveau cum sa scoata atatia cai dintr-un motor de 1.8 .. cel de 1.6 vvti are 110 cai , iar ce de 1.8 192? adik doar 200 cmc in plus si au obtinut 82 de cai ,nu?
(scuze de offtopic) dar chiar am dreptate aici http://www.rsportscars.com/foto/10/c...p06_engine.jpg

Zyx 16-01-07 05:25

sebba, ce ai dat tu link acolo, era la o corolla, ultima editie... de 215/225cp... sau... ce legatura are corolla aia care are compresor cu cea stock, care are ... turbo?! :D Ma rog... E acelasi motor cu ala dupa Celica, cel despre care vorbim noi, ma rog, eu.. ca tu, nu stiu despre ce motor vorbesti... Cauta pe net 1.8 turbo Corolla sau ceva de genul si poate gasesti vreun proiect de tuning, ceva... Pana una alta.. mai documenteaza-te, pe bune! Nu stiu de ce pe 1.6 are 110cp... iar pe 1.8 192? Intreaba-i pe cei de la Toyota, din cate stiu motorul de 1.8 e facut in colaborare cu... Yamaha. Parca...

Morro 16-01-07 09:11

frate, ce nu intelegi tu e ca vorbesti din presupuse sau din ambiguitati citite pe site-uri aiurea pe net ... domnul zyx de exemplu cunoaste destul de bine daca nu ma insel un (fost) proprietar de o masina cu acel motor
... off ... mai da si tu un search pe net ... mai informeaza-te ... cand 2 iti zic ca esti beat te duci si te culci

sebaaa 16-01-07 13:27

mda..n-are rost sa mai comentez aici k nu ma inteleg cu voi de nici o culoare
las-o balta de treaba...n-ai inteles ce vroiam sa zic si de fiecare daca knd am explicat tot altceva ai inteles..
deci..gata..las-o balta k am facut destul offtopic.. acuma nu mai are rost sa ne certam pe topicu asta k vad k nu ajung nicaieri cu tine..

Morro 16-01-07 15:05

nu se cearta nimeni ... e foarte simplu ... tu ai dat exemplu un motor de la toyota cu compresor de 215 cai putere (unii zic 225) ... care se bazeaza pe motorul ASPIRAT de 192 de cai dezvoltat in colaborare cu Yamaha cod 2ZZ-GE (parca) ... si cred ca foarte foarte simplu poti afla ca e intr-adevar aspirat printr-un banal search pe google ... si ca sa iti dau inca un indiciu, uita-te ce cuplu dezvolta motorul respectiv

ps: VVT-i (Variable Valve Timing with Intelligence) - nici vorba de turbo

silviu_gsi 30-01-07 06:46

M-am indragostit,o vreau acasa

foss 11-04-07 20:15

Ahhh Corsa masina buna numai ca are o mica mare problema nu arata temperatura motorului numai atunci cand iti fierbe motorul se aprinde un beculet mic care daca nu esti atent nenorocesti rau de tot motorul..........dar OPC este tare daca cu un 1.2 80 de cai am fugarit un Golf 1.9TDI va dati seama ce faci cu un OPC??????Eu abia astept sa fac un TEST DRIVE cand o a+parea in Rom!!!!

foss 11-04-07 20:20

Quote:

Originally Posted by RoSonic (Post 688853)
Care-i treaba cu presupusul Polo GT? Exista Polo GTI, care e varful gamei Polo asa cum OPC e varful gamei Corsa...

Da exista POLO GTI eu am vazut unul in Portugalia si are motor de 1.8 dar cam ata stiu de el!!!!L-am vazut intr-o parcare!!!!

t-balt 26-06-07 22:38

pret oficial....20.400 euro DDP....cica e o mica bomba pe roti...cel mai bun opc de pana acuma...la inceput...astra opc imi placea la nebunie da acuma am second thoughts...singurul lucru care cica ii mai trebuie un diferential fata :)
apropo in banii aia intra si scaunele recaro :X

foss 27-06-07 17:04

Pai din cate stiu eu va exista decat o echipare..........si doar 2 culori........deci cred ca vin si ele adica scaunele.....

t-balt 27-06-07 18:29

singura echipare e OPC ca si la astra dar sunt optionale . vezi pe site la opel dai la preturi si dotari si ai acolo ce optionale poti sa ii pui. is cam putine din cate am vazut eu, dar e posibil sa mai modifice oferta :) http://www.opel.ro/site/showroom/corsa/price1.html

andrei.badea 30-06-07 17:28

Nu-i de joaca cu OPC-urile astea. Sunt masini cu atitudine. Si cu fiecare generatie, sunt din ce in ce mai mute modele. Opel a trecut la lucruri cu adevarat serioase.

3TURBOnos 03-07-07 18:05

Quote:

Originally Posted by andrei.badea (Post 974700)
Nu-i de joaca cu OPC-urile astea. Sunt masini cu atitudine. Si cu fiecare generatie, sunt din ce in ce mai mute modele. Opel a trecut la lucruri cu adevarat serioase.

mereu a fost asa, numai ca...din cand in cand au avut perioade moarte !

partea cea mai proasta la opel e ca este sub cupola Gm si ... "danseaza" cum canta "lautarul" !

fara GM cred ca erau mult mai avansati !? TIMPUL NE VA ARATA !

All times are GMT +2. The time now is 19:16.

- Copyright 2026 4Tuning