![]() |
Re: Sugestii configuratie sub + amp + condensator
"Dimensioneaza firele corect la amplificatoare" si " fa un big 3 upgrade "
ce presunpune? |
Cauta pe google despre Big 3 upgrade daca nu intelegi ce iti explic sau pe youtube.
1. Cablurile la amplificatoare sa fie de 20 milimetri patrati 2. Cablu secundar/suplimentar de la borna de minus a bateriei conectat pe caroserie(eu am pus doua). Cablu secundar de la minus alternator la caroserie. Cablu secundar de la plus baterie la plus alternator. Cablurile pot fi de sectiune 15-20 milimetri patrati. Cand faci conexiunea la caroserie, incearca sa razui vopseaua pana ajungi la tabla sa ai un contact cat mai perfect. Nu mai mult decat papucul fiindca iti va rugini. Conexiunile fale cu niste papuci cositoriti sau capsati pe cablu. Papucii strangei cu un surub si o saiba. Acelasi lucru si cand iei masa de pe caroserie pt amplificator. Spor la treaba. Edit: era si postul asta: https://forum.4tuning.ro/391-accesori...ecomandat.html |
ms fain..ideea ii ca eu am de 50mm cabluri..nu cred ca are ceva..nu?
|
Quote:
|
si inca ceva..cand impart cablul de 50mm(acolo in portbagaj)..la tribal ma duc cu 50mm si are ceva daca ma duc pe magnat rx44 cu un cablu de 8mm(si la plus si la minus)?
|
pardon de 10mm..(nu mai pot da edit)
|
nu stiu sa iti zic daca 'are ceva'. pune-i de 16 sau de 20 sa fi sigur ;)
|
Buna seara!
Am citit cu placere topicul pana acum si as avea si eu nevoie de niste sfaturi. Am un prieten cu un Leon 2011 si vreau un subwoofer si statie1 Stiu ca e vag dar spuneti-mi niste exemple... ceva bun mediu spre f bun ca si calitate/ banuiesc ca si pret. El vrea cu tot cu acea cutie , subwooferul. Vrea sa se auda bine nu neaparat ff tare. Stiu ca ce am scris e destul de vag dar orice sfat, parere , este binevenit/a! Multumesc frumos! PS. Ideal ceva de pe e bay sau din Us , pt ca i le pot aduce eu de acolo! |
ideal ar fi sa incepem cu un buget, pana la urma totul se limiteaza in bani.
daca avem o suma putem face 1-2-3 configuratii . |
Corect.
Am evitat sa scriu pretul pt ca nu mi-a spus, dar nu cred ca ar pune pretul inaintea calitatii. Deci ar un un buget mediu spre mare ( nu ma pricep deci nu stiu ce suma ar fi, si nici el nu cred ca stie) Mersi frumos! |
Quote:
Asta cu buget mediu spre mare e tot... relativa. :) Eu ma gandesc la un sistem de aproximativ 1400 EU pentru cele descrise de tine, de exemplu, si le pun intr-un buget mediu spre mare. Poate tie ti se pare putin, sau poate ti se pare enorm. Nu stiu. Mai era cineva pe-aici care considera ca si-a montat un sistem foarte scump la 3500 RON, si de fapt avea doar componente de calitate slaba sau medie. Asa ca e greu de recomandat fara un minim de ghidaj. Variante sunt.... sute. |
asta vroiam sa zic si eu, insa rellaxx a gasit cuvintele mai usor.
exista n variante pentru fiecare buget. personal prefer sa ma limitez la un buget si sa recomand cea mai buna varianta.consider ca e cel mai ok. nu se poate recomanda ceva fara o limita de bani . in final toate sunt bune... pt banii lor, insa sunt unele care merita mai mult decat altele in aceeasi limita de buget. |
Hello!
Nu vreau sa par hilar, dar am reusit sa intreb de un buget. Nu stiu daca e mare sau mic( banuiesc ca e mic), dar spuneti-mi niste exemple ( modele - sub + statie) intr-un buget de 10 - 12 mil~! Multumesc de intelegere! O saptamana usoara! |
Quote:
uite un exemplu...are un prieten asa ceva si se aude fffff bine http://www.***************/288/2750 Na ca nu merge...baga id asta : megeleag |
salut ... vad ca tot ati vorbit aici de condensator... am si eu o intrebare .... am pe o supernova un amplif GZTA 2.150 mk2 si un sub Pioneer TS-w309s4 ... si nu ascult decat in mers cu volumul cat de tare duce amplifu .... as avea nevoie de condensator sau ma tine bateria?
|
Quote:
|
daca ai baterie macar de 60Ah, e suficient pt ce putere ai tu acolo...
|
Pe super nova ma cam indoiesc sa isi fi pus el baterie mai mare decat cea de fabrica ( 50 - 55Ah )
|
aha ... pai amplifu GZ nu trece de 300W oricum deci in concluzie nu-mi trebuie musai condensator
|
Apropo stoica cu ce cabluri ai alimentata statia? Ce dimensiune?
|
M-am uitat acum ... bateria e de 66Ah ... si cablurile le-am cumparat de la un magazin specializat din Piatra Neamt TOR sunt groase nu stiu exact dimensiunea
|
Partea cu bateria e ok, pe kit-ul de cabluri cat ai dat?
|
cablurile au costat 140 ron
|
Hmm la pretul asta e posibil sa fie de 20-25 mmp ceea ce inseamna ca e ok...deci sigurat nu iti trebuie condensator, eu unu am 750W RMS nu am condensator dar nici probleme nu am cuy bateria, a mea e de 80 Ah si duce bine ;)
|
aham e bine de stiut sa nu ma complic sa mai cheltui banii degeaba pe condensator ... poate in viitor o sa schimb amplifu ca imi spunea cineva sa caut unu mai puternic pt subu ala da deocamdata vad ca duce destul de bine GZ-ul
|
Da, un amplif mai maricel ar fi bun undeva la 350 chiar 400 RMS, ar face subw sa sune mai bine asta care il ai se cam chinuie, ca mai mult de 230 RMS nu scoate, probabil daca asculti un pic mai tare ceva timp se incalzeste, intra in protectie si se opreste :D
|
eh pana acuma vad ca merge ... da stii cum e la romani ... daca nu se strica dc sa luam altul :)) cand crapa poate o sa investesc in ceva mai bun .. oricum ms pt ajutor :D
|
Np, si sa ai bafta la ascultat cat mai indelungat, oricum de stricat nu prea se mai strica amplifurile astea, sunt cu protectii destule ca sa nu crape asa usor ;)
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:11. |
- Copyright 2026 4Tuning