Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Old School (https://forum.4tuning.ro/647-masina-mea-old-school.html)
-   -   Masina mea Old School- VW Käfer 1969 (https://forum.4tuning.ro/647-masina-mea-old-school/297920-masina-mea-old-school-vw-kaefer-1969-a.html)

mba 30-01-12 12:01

Re: Masina mea Old School- VW Käfer 1969

tis-ul: eh niste pitici de'ai mei:lol: ...merci!

edwscho are dreptate doar daca e in retromobil nu platesti taxa si impozit... dar daca treci de la numere vechi la noi nu stiu daca trebuie platita... oricum parca s'a amanat pana in 2013?

NegruTTE 30-01-12 16:38

NU, a mea este inca in cugir, inca nu am scoso din curte, a fost radiata odata inainte de 2000 si nu stiu daca trebuie sa platesc taxa de poluare si de prima inmatriculare, care banuiesc ca m-ar stoarce de bani... ms de reply-uri

axxro 30-01-12 20:29

inspectia pt atestarea vehiculului costa 200e si se face doar la RAR Bucuresti.
Ca avantaje intr-adevar sunt scutirea de plata impozitului si a rovinetei.
Standardele sunt destul de ridicate, cum este si normal sa fie....

lancer 06-02-12 23:07

Quote:

Originally Posted by mba (Post 4818823)

apropo stii unde ar trebui sa ajunga furtunul care pleaca din filtru de aer? si de unde era prinsa acea clapeta? la mine lipseste. Si am cautat pe net si am vazut ca destul de multe motoare nu au acel furtun si care il au nu se vede unde este bagat celalalt capat. Ma gandesc ca este pentru aer cald, ceva gen soc dar nu stiu unde trebuie mufat :???:

uite ca la faza asta ma bag si eu din ce stiu de la oltcit ...principiul ar trebui sa fie cam acelasi doar e boxer racit cu aer ... rolul lui ar trebui sa fie sa deschida sau sa inchida printr-un termostat o clapeta in functie de temperatura aerului din filtrul de aer ... adica in principiu daca e rece afara clapeta o sa obtureze la maxim admisia de aer extern si o sa traga aer prin intermediul furtunului de undeva din jurul galeriilor de evacuare care se incalzesc primele ... pe masura ce se incalzeste il combina cu aer rece ... deci toata ideea e pentru a asigura o temperatura constanta a aerului in admisie ...

deci capatul ar trebui sa fie undeva la o priza de aer in jurul galeriei de evacuare ... dar parca din ce am vazut tu ai evacuarea modificata sau mi s-a parut mie???

lipsa acestui furtun duce la o crestere a consumului de carburant mai ales in perioada rece

mba 11-02-12 00:41

2 Attachment(s)
before and after 8)

revin cu mai multe poze...

mba 11-02-12 22:40

5 Attachment(s)
ce putem face iarna :)) macar farurile sa straluceasca daca masina e murdara

se vede ca masina devine hoodride fara sa muncesc prea mult:lol:, trebuie doar sa ma duc mai jos putin...

julaikos 19-02-12 11:21

Ornamentele la faruri le-ai curatat doar?daca da,n-or sa reziste mult :rolleyes2

mba 20-02-12 10:46

plus un spray lac...dupa aproape doua saptamani arata la fel;)

julaikos 20-02-12 10:52

Mai vedem,sunt inca proaspete ;)

jakal 20-02-12 11:47

prin brasov stiu ca este un nene MARE pasionat de masinile astea. Are un service acolo....am adus cateva broscute de acolo pe platforma....

am vazut numai bijuterii acolo..:shock:

Yackone 21-02-12 09:00

Quote:

Originally Posted by jakal (Post 4889923)
prin brasov stiu ca este un nene MARE pasionat de masinile astea. Are un service acolo....am adus cateva broscute de acolo pe platforma....

Dar si preturile sunt pe masura...

mba 09-05-12 15:27

10 Attachment(s)
Intre timp am vopsit aripile fata pentru ca era prea mult hoodride :)))

acum trebuie sa schimb ceva consumabile la motor si apoi asteapta sa ne jucam cu puntea reglabila 8)

s3bby2000 09-05-12 16:32

Quote:

Originally Posted by jakal (Post 4889923)

Faza cea mai tare e ca acum are o broasca in proiect cu partea tehnica preluata de la un Porsche(motor, frane, etc).

s3vraj 10-05-12 11:51

Nu arata rau deloc pentru inceput .. dar la ce culoare te-ai gandit? Negru si alb mat? daca vrei sa ti-o faci mat eu unu ti-as recomanda , sa ii pui folie neagra mat si folie alba sau vopsit alb lucios si folie mata ( eu asa as face-o ) acuma tu stii cum vrei sa fie , oricum astept poze sa vad ce si cum mai evolueaza broscuta in print :lol: m-am abonat daca ai nevoie de ajutor n-ai idei sau orice alceva iti stau la dispozitie ,doar contacteaza-ma prin pm si vedem , bafta !

mba 10-05-12 13:38

3 Attachment(s)
masina a fost vopsita asa dupa capone bug, deci negru mat alb mat..

cum va fi ea pe viitor?posibil sa isi mai piarda din alb, care va ramane doar pe usi, in rest negru mat... adica negru din spray, iar cand va veni momentul sa se faca tablaria (fibraria cel mai probabil) si masina va fi vopsita integral in mod sigur isi va schimba culoarea, cel mai probabil verde cum era pe vremuri...

b08ygs 25-05-12 20:20

3 Attachment(s)
O idee, am gasit pozele astea pe StanceWorks, nu am mai vazut broasca cu ATS Cup... eu zic ca arata foarte bine :-P

s3vraj 26-05-12 00:41

Foarte bine , in general ATS Cup sunt niste jenti clasice , si dau bine pe aproape orice masina mai ales daca este clasica , eu personal am vazut si pe skoda , nu mai stiu ce model era , ceva felicia putin modificata la exterior si pe renault 12 , trabant si dadeau foarte bine , eu ti le-as recomanda sa-ti pui asa ceva sau sa probezi macar daca ai ceva de la tine , sunt sigur ca nu le-ai mai da inapoi indata ce le-ai monta sus :-)

julaikos 26-05-12 08:09

Sau ceva de porsche 8)

R.Equinox 26-05-12 15:36

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 5038978)
Sau ceva de porsche 8)

+1

Sunt de acord cu tine!...Ar fii super!.

mba 28-05-12 15:12

4 Attachment(s)
in primul rand cam pentru orice jante imi trebuie flanse:)

iar apoi clar nu stilul pe care vreau eu sa merg, dar draguta :)

intre timp masina a ajuns in brasov, unde sper ca o sa pateasca niste lucruri pe la motor care nu e tocmai in regula momentan...

FED express 29-05-12 16:01

Ce simptome are ?

mba 29-05-12 17:19

merge in 3... am schimbat bujia, a mers in 4 pentru...20 de km? si din nou merge in 3... si consuma si consuma si consuma

FED express 29-05-12 21:40

Quote:

Originally Posted by mba (Post 5044186)
merge in 3... am schimbat bujia, a mers in 4 pentru...20 de km? si din nou merge in 3... si consuma si consuma si consuma

Cauta un meserias bun care sa-ti verifice tot ce tine de aprindere.

b08ygs 29-05-12 22:25

Fum scoate cand merge in 3? Ce culoare este?

mojoOOo 30-05-12 00:23

Frumoasa rau masinuta.Spor la treaba!

mba 30-05-12 07:07

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 5044677)
Fum scoate cand merge in 3? Ce culoare este?

scoate fum tot timpul cand plec de pe loc... alb/albastru :)

in mare parte stiu ce trebuie sa ii facem, stiu si cine va face, sper doar sa nu fie mai grav decat de asteptam:)

o sa incepem cu segmenti si bujii... si cat tot avem motorul desfacut mai vedem ce e pe acolo, bani sa fie:)

b08ygs 30-05-12 11:21

Daca e albastru inseamna ca sunt dusi segmenti sau simerigurile de la supape... cam astea sunt singurele parti in care uleiul poate ajunge in camera de ardere:-P daca ajunge sa-ti mearga in 3 inseamna ca pistonu ala papa mult ulei, asa de mult incat iti inunda bujii si nu mai da scanteie, nu mai da scanteie = merge ca proasta in 3... am avut si eu o astfel de problema:-P

Bafta la reparat ;)

mba 30-05-12 15:41

da, cam asta ar fi :D si stiam de problemele astea de cand am cumparat masina...

sper sa se rezolve doar cu segmenti :)

k.lada 03-06-12 20:51

Consumul de ulei la un motor provine in proportie mai mare de 70% prin chiulasa (simeringuri de supapa duse, ghiduri uzate, etc). Mare atentie, la un motor care prezinta uzura mare la cilindrii (cel mai relevant este un test de compresie inainte de toate), segmentarea e o frectie la piciorul de lemn (si sunt cazuri extreme in care segmentul nou poate sa loveasca/agate in umarul de uzura format la cilindru, si sa distrugi pistonul) :D

mba 04-06-12 19:35

ok...sfaturi bune

test de compresie i'as putea face dar nu stiu daca imi zice mare lucru... adica da, pierde compresia rau de tot imi dau seama dupa ce completez cu ulei ca merge mult mai bine...

asta cu simeringuri de supape si ghiduri nu ma prea pricep :oops: mai multe detalii in ce consta repararea/inlocuirea lor?

eu momentan imi doresc sa o fac sa mearga din nou in 4...si schimbatul bujiei nu ajunge pt ca o strica din nou, am mai auzit ca ar putea fi avansul dereglat :?:
si sa vad ce ii pot face sa nu il stric mai rau deoarece la iarna/primavara (sau cand adun suma de bani necesara) vreau sa il desfac si sa trec la minim 1500 :)

k.lada 04-06-12 20:28

Prin efectuarea testului de compresie, iti poti da seama cata viata are motorul in el, deci este foarte relevant. Eu zic ca sunt doua cauze, pt care iti merge in 3 dupa o vreme, compresia scazuta si consumul de ulei. Scenariul cel mai probabil e sa nu ai compresie pe acel cilindru, din cauza uzurilor mari, sau din scoaterea din uz a segmentului. Acest lucru se produce usor, iti sunt gata simeringurile de supape, iti patrunde ulei in camera de ardere intre coada supapei si ghid, se formeaza calamina, plus amestecul de ulei/benzina patrunde intre segmenti si ii blocheaza. Astfel nu iti lucreaza acel segment, nu etanseaza, iti merge prost, si dupa o vreme iti scuipa bujia, astfel incepe sa mearga in 3. Bujia de la cilindrul respectiv este neagra, si de cele mai multe ori balteste in ulei+benzina.

Remedierea e sa dai jos motorul, desfaci chiulasa, verifici ghidurile de supape, schimbi simeringurile (asta daca ai, sunt unele motoare care nu au asa ceva, etansarea o face jocul intre coada supapei si ghidaj, de ex Dacia1300), daca supapele nu sunt uzate si etanseaza bine+ghidurile nu prezinta uzura, le pui la loc (asta verifici inainte sa desfaci chiulasa, cu supapa neactionata, torni benzina in canalizatie, si te uiti daca picura sau se umezeste). Daca sunt uzate la talere, eventual se pot rectifica.
Sa faci o chiulasa pt 4cilindrii costa ~100-150 lei + piesele aferente.

Dupa ce chiulasa e in regula te apuci sa vezi in ce stare sunt cilindrii, si eventual daca este cazul pui alti segmenti, sau ii deblochezi pe astia (trebuie sa se miste liber, sa nu stranga sau sa fie intepeniti -asta cu pistonul demontat si segmentii pe el).
Daca schimbi segmentii si nu faci chiulasa, risti sa ii scoti din uz iara, de la uleiul care intra in camera de ardere pe la supape... :D
Daca iti scoate fum, iti consuma ulei, fi sigur ca ai probleme si cu chiulasa, la simeringurile de supape, sau daca nu ai, cu ghidurile/supapele !

julaikos 04-06-12 22:46

Pretul acela de 100-150 ron nu prea e lavabil aici,chiulasele de boxer racit pe aer in general nu se planeaza,sau costa mult prea mult nefiind etansare "la fata" . Insa eu cred ca problema tine de supape

mba 04-06-12 23:34

despre aceasta alezare am mai citit si da ar costa ceva mai mult... oricum nu o voi face acum pentru ca dupa cum am zis vreau ca cumpar piesele necesare pentru 1.5 si sa maresc cota cand le voi duce la "nenea"....

despre supape/segmenti cand o sa desfacem motorul vedem mai exact despre ce e vorba...in mare parte acolo e problema o sa il schimb pe cel care pare sa faca probleme...sau pe toate daca o sa ma descurc din punct de vedere financia...o sa fac si poze si poate va puteti da mai bine cu parerea:lol: oricum merci mult de informatii...foarte folositoare:oops:

BV_88_SIK 06-06-12 18:54

mult spor si un buget pe masura iti doresc,colegu'.
(sa nu ma uiti cu plimbarica aia-(cea mai simpatica masina de pe colina universitatii)

mba 07-06-12 00:42

merci merci! vineri cel mai probabil dar nu promit... promit ca nu pleaca masina de acolo fara sa te sun in schimb :lol:

red_fury 16-06-12 14:59

tare broscuta! am sa iti urmaresc topicul
Mult succes in continuare!

mba 27-06-12 09:01

10 Attachment(s)
update:)
facut cam exact ce a zis k.lada

b08ygs 27-06-12 09:54

Si rezultatul este..... bun sau la fel ca inainte? :lol:

mba 08-07-12 21:57

2 Attachment(s)
clar motorul merge mult mai bine... nu mai scoate fum alb nu mai mananca asa mult ulei...dar ca la orice masina veche problemele vin pe rand incontinuu... am avut probleme cu filtrele de benzina cu mizerii in rezervor cate ceva pe la pompa de benzina, cate o pana, cu franele de pe spate, cu niste cabluri pe la stopuri si tot asa:)

doua poze de la intalnirea de la bran, mai multe sunt pe facebook 8)

White_Dragon 09-07-12 18:46

cele mai tari masini... imi place tare mult a ta.

All times are GMT +2. The time now is 18:56.

- Copyright 2026 4Tuning