Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Dacia (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia.html)
-   -   Club Dacia (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia/2894-club-dacia.html)

UniculSGM 09-01-05 19:43

Avea motor de fuego. 78 CP parca. Cam slab.
Nici mie nu imi place design-ul

Alex NOS 09-01-05 19:49

78 avea initial motorul cind era nou..dar cite milionane de km o avea la bord asta e altceva....Creste nr de kilometri cum se pierd caii pe drum...
daca are peste 200 000-300 000 nu mai are 78 nici cu armata!
poate vreo 70 asa sa zicem,depinde cum e intretinut

dj05dpx 09-01-05 20:37

1 Attachment(s)
Arata frumuos din fata Dacia, e deosebita fata de celelalte, spatele cred ca se puteam mai bine,e cam urat,uitati alta poza.

lancerEvo 09-01-05 20:46

ii cam ridicata de spate... oare si cu astea cat de cat modificate se mai cara cartofi?????
parerea mea ca ii mai fainutza ca si una normala da eu as fi ales alte elemente... spoiler de ala M-style deja zici ca ii model standard pt orice masina tunata :cry: aripile is latzite fain si si rotile is fainutze...

UniculSGM 10-01-05 16:56

1 Attachment(s)
Ce am mai facut in ultimul timp :

dj05dpx 10-01-05 17:15

Cum le-ai lustruit?Cu ce ai reusit sa le faci asa,ce metode,solutii....ti-ai fi tare recunoscator daca ai spune mai multe... :D

ps:Bafta mare la bolid!

lancerEvo 10-01-05 20:29

salut, unde iti faci motoru?, cu ce ti-ai lustruit bielele?

UniculSGM 10-01-05 22:25

Le-am lustruit cu niste perii rotative compuse din bucati de smirghel. Cred ca stiti despre ce o vorba, se gasesc.
Si cu pietre de biax, acum unde nu am putut sa intru cu rotitele cu smirgel pe ele.
Am eliminat doar bavurile si rogozitatile bielelor, nu le-am usurat, pt ca exista riscuri sa se rupa, la turatia la care ajunge motorul meu.
Bielele sunt Franta, originale R Alpine Turbo.
O sa luctruiesc cu vibrochenul, si blocul motor pe interor. Cine se pricepe stie avantajele acestor \"nimicuri\".

Nu m-am apucat inca sa desfac motorul, inca il am pe masina, am inceput sa strang pisele necesare, si sa le prelucrez.

Motorul o sa mi-l il fac la mine in garaj.

P.S. Mi-am montat pe fatza discuri ventilate de R20, cu etrieri de nova, Servofrana de papuc, si repartitorul l-am pus pe direct. Am frane beton acum. Cand trece pe la garaj vreun prieten cu aparat o sa fac poze la minune.

Acum lucrez la adaptarea de pivoti in locul bucsilor tirant.

lancerEvo 10-01-05 22:36

si numa discurile si erieri ai schimbat? portfuzeta ii acceasi? discurile de r 20 merg la fix?

UniculSGM 10-01-05 22:46

1 Attachment(s)
Port-fuzeta e de la renault, am luato cu totul. A trebuit marita gaura din portuzeta la pivotul superior (cu freza, pentru ca nu incapea cel de dacie, diferenta e de 2 mm) Rulmentii i-am pus noi, de dacie.
Etrierii au mers la fix cei de dacia nova. Trebuie sa fac gometria deoarece bieletele de directie mi se pare ca ai pica altfel pe port-fuzeta, iar rotile stau un pic divergente.
Stau un pic aiurea bieletele cu cativa mm cambrate spre botul masinii, de aceea trebuie sa trec pe tipul nou de bielete, cu capete de bara. Alea au articulatia dinspre caseta flexibila, pe pivot. Deci nu o sa mai fie problema.
Eu spun ca adaptrile sunt minime , si usor de facut, rezultatul este foarte bun.

Uitati cum am prin doua bare de torsiune pe fatza, in caz ca vrea cineva sa-si monteze.

lancerEvo 10-01-05 22:57

nu situ ce sa zic despre cele doua bare de trosiune, eu vreu sa imi pun unele mai groase de 22 se fac la sibiu da momentan nu am timp.. sa termin odata cu scoala...si apoi ma dedic total!
p.s. pt ceva info sgm intereseazate la Institutul de motoare termice bucuresti.. daca mai exista, stiu ca ei au afcut mai demult ceva 1300 de raliu... si de la 50 cp au dus-o la 120 vezi ce poti afla... si pe mine m-ar interesa!

UniculSGM 10-01-05 23:06

La capitolul motor cam stiu tot ce se poate face,nu prea am mai auzit lucruri noi.Numai ca o sa coste ceva sa faci piesele unicat. Cum ar fi axa cu came, usurat vibrochen, volanta, schimbat scaune si supape la chiulasa. Se aduna o gramada...
Eu in locul tau as merge pe 1.6 direct. Face mai putine ture fatza de 1.3, dar are cuplu mai mare, te ajuta in trepte superioare.
Nu duci 1.3 la 120 cai,decat eventual sa tina 1000 km motorul, astea sunt povesti pescaresti.
Renault 8 Gordini, varianta de 1.3, a fost dus in 103 cai.

Ford_V6 10-01-05 23:15

Cast polished conrods :wink: :wink: :wink: :wink:

1300Racing 20-01-05 17:28

:?:

UniculSGM 23-01-05 11:14

3 Attachment(s)
poze

1300Racing 31-01-05 15:22

imi place volanul

mutzu 01-02-05 01:32

1 Attachment(s)
Aveam si eu odata asa ..

mutzu 01-02-05 01:34

1 Attachment(s)
acuma am asa :)

mutzu 01-02-05 01:38

2 Attachment(s)
In rest n-am ce sa laud, dacia arata cam asa ..
am gpl pe ea, merge 150, si nu consuma ulei..

DnI 01-02-05 10:44

4 Attachment(s)
ce parere aveti de asa ceva...
un gordini in toate mintile din romania!
SGM`u stie despre cine este vorba :wink:

UniculSGM 01-02-05 21:36

7 Attachment(s)
Ultimele mele achizitii:
pt cunoscatori : -este o axa pe 320 grade
-vibrochen usurat,lustruit si echilibrat.

P.S. Frumos 12 Gordini-ul lui Nea Nicu.

lancerEvo 01-02-05 22:42

SGM tu unde faci toate lucrarile astea??? cum ai usurat arborele cotit?de echilibrat cum l-ai echilibrat?
p.s. scuze daca ti se par stupide intrebarile da inca nu prea stiu cu de astea la motor, adik stiu cam ce ar fii de facut, da nu si cum :cry:

UniculSGM 01-02-05 22:51

In Bucuresti, la Faur am facut toate astea. Vestea proasta este ca in 2-3 luni Faur se inchide :x . Mare pacat...

DnI 04-02-05 23:33

2 Attachment(s)
in caz ca o sa va intrebati de ce fuge SGM`ul, aveti mai jos si raspunsul...
inima acestui motor este un ulei special conceput pentru motorsport, nu-si va face probleme la turatiile ridicate pe care se bazeaza... in curand noul motor este pe vine...
incalziti motoarele :lol: :lol: :lol:

SiloS@1300 05-02-05 00:28

lancer evo , nu ai raspuns la intrebarea referitoare la dungile stil gordini .

Zi repede cat ai dat pe ele ca vreau si eu sa imi pun asa ceva dupa ce vopsesc masina .

lancerEvo 05-02-05 00:49

1 Attachment(s)
ti-am raspuns mai cu ceva pagini inainte...
inca o data! aprox 300 ca numa colantu m-o costat manopera o fost moca, cam 500 te-ar cost normal la firma de advertasing!
caracteristici...iti zic latimile ca lungimea se masoara usor: 3 cm aia subtire si 8 cm aia groasa!, distanta intre cele doau linii paralele 2 cm, arcu de cerc pt capota se face in Corel, tangenta la acest arc de cerc este la 10 cm de coltu superior(vezi poza pt lamurire), pe portbagaj vin drept puse!

Doc 05-02-05 01:13

parca se face si niste reclama aici.. :twisted:

COObra 05-02-05 09:03

1 Attachment(s)
pentru cine intereseaza tiparul dungilor Gordini...

lancerEvo 05-02-05 15:47

mama ce nervi am bine ca acuma apare si asta dupa ce mi-am facut dungile... :evil: atata am cautat pe net asa ceva!

UniculSGM 08-02-05 00:45

2 Attachment(s)
in lucru

cristy_4speed 09-02-05 00:01

cazanul meu!

4 Attachment(s)
este o Dacie 1310i din 2003
nimic modificat dar am in plan sa gasesc pe cineva sa ma ajute cand o sa am bani disponibili..(prin vara)
am muzica cat de cat aceptabila cd sony x-plod cdx-l380x 4 boxe statie kenwood si sub-wofeer......
pedale din vitan
schimbator de viteze la fel.....
aaaa cap de toba prelungiri la bari etc.....(porcarii a la vitan) dar sper pe viitor sa o fac si eu cat de cat
bafta all!!!
oricum TOT RESPECTUL PENTRU SGM!!!!

UniculSGM 10-02-05 23:06

5 Attachment(s)
In lucru. I'll be back, beware 8)

masterus 11-02-05 07:44

Am shi eu o baba de Dacie din '80 :oops:
Am schimbat motorul cu unul de 1400, ras chiuloasa cu 2mm, dublu carburator Weber, pompa de benzina schimbata(habar nu am de care luata de la cimitirul de masini),inlocuit elicea de la radiator cu 2 electrice, marit debitul la pompa de ulei, evacuare inox, filtru de Nova :?:
Cutie de viteza in 5 cu ceva modif. la pinioane ( nu ma intrebati ca nu m-am ocupat eu de ea :oops: )
Arcuri ceva mai tari pe fata.
Exterior: Inlocuit farurile cu unele duble(avea simple shi nu imi placeau)
Barile din plastic (care se sparg f.f.repede) :chainsaw:
Folie pe geamurile spate shi luneta.
In general sunt multumit de performatele masinii dar:
Franele sunt de modificat, fuge de spate la frane bruste :anger: , este prea innalta pentru gustul meu (zici ca este 4x4) :nervious: .

Ash schimba motorul cu unul mai puternic. Am iteles ca se potrivesc cele de Renault 5 Apline sau de Golf 2. Ce sa fac la frane(actual sunt cele stock). Se merita(ca performata) inlocuirea jentilor?(actual cele stock)

CT-05-DGP 14-02-05 12:57

1 Attachment(s)
Asta e masina mea care mi-a mancat 4 ani din viata am avut-o de noua ..bani am bagat in ea ....cat se vede dar mai mult la interior ...muzica mp3 player panasonic si 4 boxe pioneer din cama accelerate ...varf de gama ...urmeaza un tub si statie jbl .despre motor e bun chiar ff bun si are 80.000 km si fuge poza e de anu asta cand am fost la munte ..asa ca astept parerile voastre ....critici mistouri ..si aprecieri chiar sugestii ..o sa mai fac ceva poze ca am mai modificat ceva la ea si mai am de munca destul

UniculSGM 14-02-05 18:56

1 Attachment(s)
Azi la garaj.

CT-05-DGP 14-02-05 22:08

Frate explica si mie ce tot mesteresti la ea k ma intereseaza ...vreau detalii ...am vb cu dn1 stie el mai bine ce vreau spor la treaba

lancerEvo 14-02-05 22:13

nu mai stiu cine ma intreba mai demult ca nu am probleme cu politzia pt ca nu am bari la masina... uite ca am avut...da pana la urama se pare ca nu am avut centura :lol:

memyselfandI 21-02-05 11:36

salutare baieti
Am si eu o nedumerire...
Ca sa poti pune jenti in patru prezoane la Dacie ce trebuie sa faci ?
E simplu ? E greu ? Merita ?
Si daca da, stiti vreun garaj care face asa ceva ?
Multumesc

fiderzen 21-02-05 18:40

2 Attachment(s)
pai ca sa iti poti pune jante cu 4 prezoane la dacia ai urmatoarele optiuni:
ori iti faci flanse(nu tu,un meserias care a mai facut,dar vezi sa fie bine centrate)
ori poti lua de pe anumite modele de renault(\"reno\")fuzetele cu 4 prezoane si pe spate tamburii,sau poti modifica sa iti pui si pe spate frana tot cu disc
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=7713 ai aici mai toate tuningurile ptr dacia
bafta :twisted:

memyselfandI 07-03-05 08:35

Multam mult.
Am sa ma gandesc si vad eu ce fac, cred ca inainte de jenti in patru prezone are trebui sa-i astup dreacu gaurile din podea.. :)

All times are GMT +2. The time now is 05:58.

- Copyright 2026 4Tuning