Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte Hobby-uri si Pasiuni (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni.html)
-   -   tractoare...? (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni/287793-tractoare.html)

TSC-Us 27-11-12 09:40

Re: tractoare...?

Quote:

Originally Posted by 01_DOX (Post 5260000)
Buna seara! Vad ca nu mai scrie nimeni pe aici! As dori sa aflu niste pareri despre tractoarele David Brown! Stie cineva ceva de ele? cum stau la fiabilitate, consum, piese? Observ ca sunt mai ieftine decat Fiat sau Ford, din aceeasi categorie de CP. Stiu ca nu este cel mai potrivit forum pt intrebarea mea, dar nu stiu unde as putea intreba despre acest subiect :D

david brown...are nume de actor sau cantaret :))
au avut parteneriat cu Harry Ferguson, īn 1936, 1350 Ferguson-Brown tractoare au fost construite. Parteneriatul curānd dizolvat, cu toate acestea, și Ferguson a plecat pentru Statele Unite ale Americii (mai tārziu, parteneriatul cu Ford). Primul tractor David Brown, VAK1, a fost prezentat īn 1939. Comenzi inițiale au fost de 3000 unități, īnsă al doilea război mondial a redus numărul real construit la doar 1000. Producția de tractoare Intreg reluată după război. Īn 1972, David Brown Tractoare devenit o filială a Tenneco și operate ca o divizie a cauza JI. Īn 1983, tractoarele nu au mai fost construite sub numele de David Brown. Fabrica MELTHAM, īn cazul īn care toate tractoarele David Brown au fost construite, a fost īnchis īn 1988.
25 30 50D
770 780 850
880 Implematic 880 Selectamatic 885
895 950 990
995 996 1200
1210 1212 1390
1410 1412 1490
3800 4600

modele david brown.

mai bine iti cumpreri un tractor la care sa se priceapa ceva mecanici, nu un "ozn" ca asta sa se uite mecanicii la el ca curca'n craci!
alegerea iti apartine, dar mai bine achizitioneazati unul mai des intalnit: jd, deutz-farr, hurlimann, new holland, class, fendt, mc cornick, belarus>fiabile+ la un pret bun, case, farmtrac, fiat, ford, jcb, kioti>calitate coreeana relativ bunicel, kubota, lamborghini(sunt si ferarri, dar foarte slabe) asa au aparut pe piata au facut tractoare si dupa aia supercaruri/hypercar-uri, landini, massey-ferguson(foarte bun), mercedes, renault(slabut), same, steyr, valtra, volvo, zetor, zimbru.

Quote:

Originally Posted by iuly_007 (Post 5261978)

tu esti protagonistul reconditionarii?

iuly_007 27-11-12 10:52

da :D

01_DOX 28-11-12 18:43

si ce ai recomanda pentru un incepator? nu vreau un tractor mare, nici nou! as avea nevoie de max vreo 50-60CP. mai mult pt cosit, balotat, arat si semanat putin.

TSC-Us 29-11-12 09:46

Quote:

Originally Posted by 01_DOX (Post 5265988)
si ce ai recomanda pentru un incepator? nu vreau un tractor mare, nici nou! as avea nevoie de max vreo 50-60CP. mai mult pt cosit, balotat, arat si semanat putin.

La astea micute nu prea am informatii, dar un yanmar japonez te-ar coafa, au auzit numai de bine despre ele. Am vrut sa merg la indagra dar nu am avut timp, acolo aflii si vezi multe lucruri macar informativ.

TSC-Us 29-11-12 10:25

Quote:

Originally Posted by iuly_007 (Post 5264200)
da :D

felicitari, ceea ce ai facut tu nu am mai vazut la nimeni, majoritatea le duc la remat, dar daca motorul mai are viata chiar nu este rau ca l-ai salvat.
cu hurlimann-ul ce ai facut?

iuly_007 29-11-12 10:50

HURLIMMANUL s-a transformat intr-un fiat 100-90 dt, 100cp, dubla tractiune, de prin 1989 :D

TSC-Us 09-12-12 23:28

cum se prezinta fiatul? l-ai pus ceva la treaba?

iuly_007 10-12-12 15:53

da... se prezinta bine, am arat, am discuit cu el... per total sunt multumit

TSC-Us 16-12-12 20:02

bn, bn ce suprafata ai lucrat cu el pana acum? este fiabil?
cat consuma la ha?

Christnacht 18-12-12 21:04

Buna seara!

Am de vanzare un minitractor an fabricatie 2010, de 12,5 CP cu toate utilajele ( plug, cositoare, freza, semanatoare, prasitoare ). Are 400 si ceva ore de functionare, consum 1 litru/ora in brazda
Daca e cineva interesat, astept un PM sau sa postati chiar aici.
La cerere pot pune si poze

Va multumesc!

iuly_007 19-12-12 13:00

Quote:

Originally Posted by TSC-Us (Post 5287783)
bn, bn ce suprafata ai lucrat cu el pana acum? este fiabil?
cat consuma la ha?

mi-am facut in primavara campania, si in toamna la fel, tot cu el, in jur de 40 ha.
la arat mi-a consumat in medie 17-18 litri, fara plug reversibil, am arat cu un plug romanesc cu 3 brazde...
dupa ce imi iau si plug reversibil pe marimea lui sper sa scada consumul la 15, poate si mai putin...

iar la discuit, cam 10 litri..

AnDrEiCa 20-12-12 13:58

Quote:

Originally Posted by Christnacht (Post 5290098)
Buna seara!

Am de vanzare un minitractor an fabricatie 2010, de 12,5 CP cu toate utilajele ( plug, cositoare, freza, semanatoare, prasitoare ). Are 400 si ceva ore de functionare, consum 1 litru/ora in brazda
Daca e cineva interesat, astept un PM sau sa postati chiar aici.
La cerere pot pune si poze

Va multumesc!

Baga niste poze.E Japonez?

Am si eu la vanzare un fiat 415 pt cei interesati

Christnacht 23-12-12 07:05

7 Attachment(s)
Salut Andrei. Nu, nu este japonez este romanesc, fabricat la Mija ( fabrica de armament ).
Motor licenta Lombardini
Tata l-a folosit numai la gradina. Ne pare rau ca il dam dar asta e, in viata mai treci si prin hopuri :)

iuly_007 23-12-12 13:08

si...care-i pretul?

Christnacht 25-12-12 06:42

Salut!

4500 euro negociabil

AnDrEiCa 29-12-12 14:56

Vrea cineva un fiat 415 ?In stare f buna

3400 pt cine intreaba
3200 pt cine cumpara:lol:

TSC-Us 31-12-12 14:52

Quote:

Originally Posted by Christnacht (Post 5294139)
Salut Andrei. Nu, nu este japonez este romanesc, fabricat la Mija ( fabrica de armament ).
Motor licenta Lombardini
Tata l-a folosit numai la gradina. Ne pare rau ca il dam dar asta e, in viata mai treci si prin hopuri :)

vb prin primavara, mai vreau sa fac o livada de vie si s-ar putea sa imi trebuieasca, mai ales ca stam la o aruncatura de bat, chiar pot sa vin sa-l vad, dar avem timp!

Quote:

Originally Posted by AnDrEiCa (Post 5300130)
Vrea cineva un fiat 415 ?In stare f buna

3400 pt cine intreaba
3200 pt cine cumpara:lol:

pune poze si mai multe detalii, detaliile ne omoara.

AnDrEiCa 01-01-13 10:50

Quote:

Originally Posted by TSC-Us (Post 5302180)
vb prin primavara, mai vreau sa fac o livada de vie si s-ar putea sa imi trebuieasca, mai ales ca stam la o aruncatura de bat, chiar pot sa vin sa-l vad, dar avem timp!

pune poze si mai multe detalii, detaliile ne omoara.

Detalii....
Tractiune 4x2
Motor in 4 pistoane 45 de cai
89xx ore de functionare
mOTORUL SE AUDE EXCELENT,nu curge gram de ulei
Am schimbat garnitura de chiuloasa de cand il am

George Rusu 09-01-13 16:14

Buna ziua!
Sunt pasionat de tractoare si eu,defapt un tractorist,as putea spune,in toata regula!
Conduc tractoare de la varsta de 6 ani,adica de 11 ani.
Primul meu tractor condus a fost un NH TM150 cu cupa(scuzati cacofonia) pe care il baga tata in viteza I-a si ma lasa sa il conduc pe camp,cu acceleratia de mana trasa,trebuind sa aduc vitei de pe camp cu el,familia mea a lucrat in Portugalia la o ferma de vaci de lapte.
Apoi pe la 8-9 ani am fost lasat sa conduc propriul nostru tractor,un U650M din 86 paremise.Pe acesta l-am condus mai multi ani,facand toate muncile campului cu el,de la arat si discuit,pana la transport rutier.Din pacate,datorita unor probleme,am fost nevoiti sa il vindem in toamna lui 2010,ramanand doar cu sculele,un disc in 7 talere,romanesc,din 2006 paremise,si cu un cultivator.
In vara lui 2011 am lucrat pe timpul vacantei la o ferma in Portugalia,tot pe tractoare,lucrand pe un Valtra-Valmet,de prin ani 90,nu imi amintesc modelul,si pe un NH de 100hp din 96 paremise,cu cupa(scuzati din nou cacofonia).Vara anului 2012 mi-am petrecut-o pe un U445 din 2000,paremise,oricum mai nou,facand transport pentru o ferma de pui.
Recent,in vacanta de iarna,iar am fost in Portugalia,tot la aceiasi ferma,timp de 3 saptamani conducand aproape tractoarele zilnic,cu exceptia unui Lamborghini de 150 de cai pe care nu m-au lasat.:sad: In rest am condus un Case JX 110 cu cupa(preferatul meu,si cu care am lucrat cel mai mult),un Same Titan de 80 de cai,tot cu cupa,cu el incarcam Unifeed-ul.Un Deutz-Fahr Agroton de 150 de cai,din 92 legat la un Unifeed(mixer ce face mancare),un Same Explorer de 100hp,si NH-ul cu care am lucrat inainte.
Sper ca anul acesta sa putem sa ne luam tractor dinou,desi am continuat sa facem agricultura,nu am mai facut-o la aceiasi marime(de la 20ha,lucram acu doar 7-8ha)

TSC-Us 11-01-13 09:20

Quote:

Originally Posted by AnDrEiCa (Post 5302572)
Detalii....
Tractiune 4x2
Motor in 4 pistoane 45 de cai
89xx ore de functionare
mOTORUL SE AUDE EXCELENT,nu curge gram de ulei
Am schimbat garnitura de chiuloasa de cand il am

pune si poze, stii cat conteaza pozele in prima instanta!

Quote:

Originally Posted by George Rusu (Post 5312185)
Buna ziua!
Sunt pasionat de tractoare si eu,defapt un tractorist,as putea spune,in toata regula!
Conduc tractoare de la varsta de 6 ani,adica de 11 ani.
Primul meu tractor condus a fost un NH TM150 cu cupa(scuzati cacofonia) pe care il baga tata in viteza I-a si ma lasa sa il conduc pe camp,cu acceleratia de mana trasa,trebuind sa aduc vitei de pe camp cu el,familia mea a lucrat in Portugalia la o ferma de vaci de lapte.
Apoi pe la 8-9 ani am fost lasat sa conduc propriul nostru tractor,un U650M din 86 paremise.Pe acesta l-am condus mai multi ani,facand toate muncile campului cu el,de la arat si discuit,pana la transport rutier.Din pacate,datorita unor probleme,am fost nevoiti sa il vindem in toamna lui 2010,ramanand doar cu sculele,un disc in 7 talere,romanesc,din 2006 paremise,si cu un cultivator.
In vara lui 2011 am lucrat pe timpul vacantei la o ferma in Portugalia,tot pe tractoare,lucrand pe un Valtra-Valmet,de prin ani 90,nu imi amintesc modelul,si pe un NH de 100hp din 96 paremise,cu cupa(scuzati din nou cacofonia).Vara anului 2012 mi-am petrecut-o pe un U445 din 2000,paremise,oricum mai nou,facand transport pentru o ferma de pui.
Recent,in vacanta de iarna,iar am fost in Portugalia,tot la aceiasi ferma,timp de 3 saptamani conducand aproape tractoarele zilnic,cu exceptia unui Lamborghini de 150 de cai pe care nu m-au lasat.:sad: In rest am condus un Case JX 110 cu cupa(preferatul meu,si cu care am lucrat cel mai mult),un Same Titan de 80 de cai,tot cu cupa,cu el incarcam Unifeed-ul.Un Deutz-Fahr Agroton de 150 de cai,din 92 legat la un Unifeed(mixer ce face mancare),un Same Explorer de 100hp,si NH-ul cu care am lucrat inainte.
Sper ca anul acesta sa putem sa ne luam tractor dinou,desi am continuat sa facem agricultura,nu am mai facut-o la aceiasi marime(de la 20ha,lucram acu doar 7-8ha)

daca lucrezi doar 8 ha, trebuie sa faci ceve care sa ai profit cat mai mare. costa mai mult sa semeni, lucrarile aferente decat sa semeni grau, dar eu asa asi face.

George Rusu 11-01-13 14:47

Quote:

Originally Posted by TSC-Us (Post 5314408)
daca lucrezi doar 8 ha, trebuie sa faci ceve care sa ai profit cat mai mare. costa mai mult sa semeni, lucrarile aferente decat sa semeni grau, dar eu asa asi face.

Pana acu,cu tot cu surventie,am avut un profit bunicel.

sorecaru 12-01-13 12:52

referitor la tractoare....am si eu nevoie de un sfat: am un tractor utb445 simpla tractiune...si vreau sa mi cumpar un pluc pentru acesta...dar nu stie care e cel mai potrivit...nemtesc..italian...romanesc...pamantul din zona e tare..fiind zona de deal... multumesc anticipat

sorecaru 12-01-13 12:52

referitor la tractoare....am si eu nevoie de un sfat: am un tractor utb445 simpla tractiune...si vreau sa mi cumpar un plug pentru acesta...dar nu stie care e cel mai potrivit...nemtesc..italian...romanesc...pamantul din zona e tare..fiind zona de deal... multumesc anticipat

sorecaru 12-01-13 13:09

tractoare...?

salutare tractoristi...da ti mi si mie un sfat cu privire la un plug pentru utb445 simpla tractiune...ce marca m ar interesa in special....pt pamant de deal...

TSC-Us 13-01-13 08:02

Quote:

Originally Posted by sorecaru (Post 5315827)
referitor la tractoare....am si eu nevoie de un sfat: am un tractor utb445 simpla tractiune...si vreau sa mi cumpar un plug pentru acesta...dar nu stie care e cel mai potrivit...nemtesc..italian...romanesc...pamantul din zona e tare..fiind zona de deal... multumesc anticipat

pai daca-i romanesc, plugul romanesc este perfect.

George Rusu 13-01-13 16:19

Quote:

Originally Posted by sorecaru (Post 5315844)
salutare tractoristi...da ti mi si mie un sfat cu privire la un plug pentru utb445 simpla tractiune...ce marca m ar interesa in special....pt pamant de deal...

Pamantul fiind tare iti recomand unul romanesc,cu cadrul sudat,nu pe sine,cu 3 trupite din care iei jos 1.Daca vrei sa iti intre in pamant trebuie sa fie greu,dar un U445 nu va avea forta sa traga 3 trupite.

AnDrEiCa 14-01-13 18:19

La cat de tare a fost pamantul toamna asta eu nu am vazut plug care sa intre suficient de mult in pamant.(cel putin in zona mea aici)

George Rusu 14-01-13 20:23

Quote:

Originally Posted by AnDrEiCa (Post 5319062)
La cat de tare a fost pamantul toamna asta eu nu am vazut plug care sa intre suficient de mult in pamant.(cel putin in zona mea aici)

Noi nu am avut probleme,a intrat adanc.Doar ca la un consum cu 25% mai mult.

AnDrEiCa 15-01-13 19:34

La noi a fost jale.Pluguri mari reversibile cu 6 brazde numai cat zgariau umpic asa la suprafata

gabitzu22 19-01-13 18:57

Salut si eu sunt tractorist,il conduc de la 9 ani,detin un tractor top 454 cab 4 wd,o remorca de 3,5 basculabila pe spate,un plug 3 brazde,freza de sol 1,8 m,o remorca de 1,5-2t(actual de vanzare) si inainte de acest tractor am avut un tractoras chinezesc(singura probl e ca se strica discul de ambreaj l-am avut cam 5 ani si am stricat vreo 2 discuri dar pe al 3-lea l-a facut o ruda la munca si n-am mai avut probleme)..

TSC-Us 22-01-13 18:13

adevarul ca 2012 a fost cam secetos. viitorul agriculturii este imperativ: IRIGATIILE!

Quote:

Originally Posted by gabitzu22 (Post 5325686)
Salut si eu sunt tractorist,il conduc de la 9 ani,detin un tractor top 454 cab 4 wd,o remorca de 3,5 basculabila pe spate,un plug 3 brazde,freza de sol 1,8 m,o remorca de 1,5-2t(actual de vanzare) si inainte de acest tractor am avut un tractoras chinezesc(singura probl e ca se strica discul de ambreaj l-am avut cam 5 ani si am stricat vreo 2 discuri dar pe al 3-lea l-a facut o ruda la munca si n-am mai avut probleme)..

bine ai venit.
stii ca trebuie sa gresezi discurile, sa le verifici din cand in cand la o tigare si cel mai mult conteaza cum se prezinta ogorul, sa nu aibe pietre, sarme...ce nu ar trebuii sa existe pe nici un pamant arabil.

asa si un prieten cu care eram la arat intr-o seara si beam o "cafea" jamaicana, nu a vazut o gura de canal de irigatii si mi-a rupt iremediabil un plug de 9000 euro... sheets happen!

gabitzu22 23-01-13 05:44

Hmmmm:-? aici nu e vorba de gresat sau altceva ca tractorul o ducea bine,adica trageam de el la arat si la tras(ca saracu avea 18cp si puneam in remorca si cate 2t mai mult nu) dar mereu a fost gresat,curatat,cand schimban uleiul ii puneam ulei nou-nout,si dupa ce mi s-a stricat ultima oara discu,am cumparat 2 si unul cum spuneam mi l-a facut o ruda,iar dupa am vandut tractorul si se pare ca noului propietar nu ii s-a mai strica ca nu ma sunat sa i le dau si pe celelalte...

SORINE 06-02-13 21:50

salll am si eu un massey ferguson 3095 de 115cp din 93 imi puteti spune daca duce plug cu 4 brazde? ms mult

George Rusu 06-02-13 21:59

Quote:

Originally Posted by SORINE (Post 5351840)
salll am si eu un massey ferguson 3095 de 115cp din 93 imi puteti spune daca duce plug cu 4 brazde? ms mult

Depinde de pamant.

TSC-Us 07-02-13 00:12

Quote:

Originally Posted by SORINE (Post 5351840)

se calculeaza 30 cp la cormeana. duce 3 lejer, daca pui 4 il omori, de fapt nici nu o sa poata sa faca ceva. 3 duce usor si este maximum. chiar daca avea 120 cp nu avea rost sa ii pui 4 ca-l omoara. trebuie sa fie si o rezerva de min 15-20 cp sa fie fiabil.

SORINE 07-02-13 09:05

ok ms mult de raspuns, atunci o sami iau unu cu trei si il dau mai la mare ca sunt pluguri care se regleaza de la 85 cm pana la 120. si sunt si mai mici cu 3 brazde si mai mari si mai mici, si o sami iau cu 3 mai mare.

SORINE 07-02-13 09:33

mai am o intrebare ,daca imi iau o freza verticala de trei metri o duce massey ferguson 3095 de 115 cai si cat de buna e fata de disc. va multumesc

AnDrEiCa 07-02-13 13:52

Quote:

Originally Posted by TSC-Us (Post 5351979)
se calculeaza 30 cp la cormeana. duce 3 lejer, daca pui 4 il omori, de fapt nici nu o sa poata sa faca ceva. 3 duce usor si este maximum. chiar daca avea 120 cp nu avea rost sa ii pui 4 ca-l omoara. trebuie sa fie si o rezerva de min 15-20 cp sa fie fiabil.

Pai depinde ce cormeana e,cat este de mare!
Eu zic ca duce unu de 4 brazde linistit ,mai ales daca nu sunt exagerat de mari

SORINE 07-02-13 15:34

Quote:

Originally Posted by AnDrEiCa (Post 5352480)
Pai depinde ce cormeana e,cat este de mare!
Eu zic ca duce unu de 4 brazde linistit ,mai ales daca nu sunt exagerat de mari

si zici ca duce cu 4? cam de cat sa fie cormenele?

George Rusu 07-02-13 22:33

Quote:

Originally Posted by TSC-Us (Post 5351979)

Calculul care il faci tu e gresit.Nu este nevoie de 30cp pe o cormeana in nici un caz,ci doar de 15-20,totul depinde de cormeana,dar in general toate au aceiasi marime.Un tractor de 115 cai ar trebui sa traga un plug cu 4 cormane usor,daca pamantul este bun,dar daca e intr-o zona cu pamant foarte tare,poti sa il pui sa traga si cu 3 ca nu merge.

All times are GMT +2. The time now is 12:20.

- Copyright 2026 4Tuning