Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Oltcit (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit.html)
-   -   OLTCIT CLUB 11 RL - DJ-01-KNK (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit/284475-oltcit-club-11-rl-dj-01-knk.html)

lancer 22-02-12 22:40

Re: OLTCIT CLUB 11 RL - DJ-01-KNK

Quote:

Originally Posted by bobocu91 (Post 4893602)
Nasol Lancer, bizonii astia sunt la tot pasul, la`s ca il rezolvi tu! :sad:

rezolv rezolv ... ma uitai dupamasa asta la ea mai atent ..ma uitai si sub ... e indoita si armatura ... sper sa nu fie si panoul spate ... asa armatura se indreapta sau se inlocuieste ...bara probabil o sa se lipeasca, chituiasca si vopsita ... deja am vorbit la service (ii stie pe agentii constatatori de la asirom si lucreaza cu ei de obicei ... deci probleme care sa ma afecteze nu sunt tipul a zis ca imi repara masina si ia el banii de la asigurari adica cum a lucrat si pana acum ) .. maine il iau pe domnul taximetrist de urechi si ma duc cu el la asirom sa faca aia constatarea.. partea naspa ca cica acum constatarile se fac prin zona lui metro pe undeva...

bobocu91 22-02-12 22:59

De man, asta e partea proasta in astfel de situatie ca nu se poate sa scapi cu probleme/cheltuieli = 0... :rolleyes2

lancer 23-02-12 16:25

deci rezolvai pana la urma cu asigurarile ... birocratia te omoara ... desi in momentul cand ajunsai acolo eram singurul ... ma interesai ce si cum ...il sunai pe barzaunele cu taxiul ... pana ajunsa el cam completasem formularul cu intelegerea amiabila (o gramada de date cam cum era la politie ...dar in principal axata pe asigurari, masini implicate,proprietari, soferi ..si apoi test grila ce si cum, inclusiv schita accidentului), termina el ce mai avea de scris ... ne dusaram la nenea inspectorul ... si de aici tevatura ... inspectorul ne trimisa ca cica sunati la biroul asirom sa va dea aia numar la dosarul de dauna vedeti ca e telefon la masutele din hol unde completasem ... acolo niste instructiuni scrise in batjocura de nu intelegeai mai nimica ... pt exterior formati nus ce numar, pentru asirom un numar pt omniasig altul ... zic hai ca poate merge direct ...nu mergea ... bine hai ca poate merge cu exterior ...formai numarul de exterior ... ton de ocupat ... o tembela de la un ghiseu de langa se uita la noi si nu zicea nimic ... plin de draci ca nu merge ma dusi iar la nenea inspectorul ... si il intrebai frumos ... pai si telefonul ala cum merge ... el cica pai formati numarul de exterior ...vine tonul si formati numarul de la asirom ... pai zic bine dar nu vine decat ton de ocupat ... el baiat finut la faza asta...pai vorbiti cu fata de la ghiseu (adica tembela de se uita la noi cum disperam telefonul ala si degeaba) ... ma dusi peste aia ...desi era cu unu cu niste acte pe acolo ... la tupeu ... nu ma interesa ca are treaba ... ii zisai tarasenia cu telefonul ... cica ea sa asteptam ... dupa ce ne tinu vreo 15 minute ca avea treaba cu ala ... sau se facea dreaq stie (in timpul asta altii ca mine si ca tipul cu taxiul disperau telefonul ala intr-o veselie si degeaba)... pana la urma ne intreba unde vrem sa vorbim ... ne facu legatura de pe telefonul ei ... si iar intrebari despre accident si tot felul de date o gramada ... toate cele scrise deja pe formularul de il completasem + cateva in plus in plus... ne dadau pana la urma numarul de dosar ... ne dusaram iar la nenea inspectorul ... mearsa ala ..facu pozele (si la bara si la kilometraj si la seriile de la caroserie) ... ne chema la el dupa aia cu actele ... buletin, permis asigurare le facu copii si ne mai arunca intre altele inca un formular in fata ... acelesi chestii nume prenume cum s-a produs + schema .. pana la urma ii dadu astuia cu taxiul o copie dupa intelegerea amiabila ... si imi dadu si mie autorizatia aia de reparatie ..stia deja la ce service o fac ... ca ii spusesem... si ne salutaram amiabil .. si aici se termina episodul asigurari pentru mine ...

fusai cu ea la service vb cu patronul ... deja demontaram ... panoul spate nu are nimic ... armatura are suportul de prindere indoit nu mult dar destul (restul e intacta) ... bara o lasai la service (o sa o lipeasca + vopsire integrala... ca voiam eu si asa sa o vopsesc in primavara e alta poveste ) ... armatura urmeaza sa o indrepte dupa ce face bara si am duc cu masina din nou ... masina e la mine inca circul cu ea fara bara spate dar asta e ...

e_Max 26-02-12 14:22

si poze nimic?

lancer 26-02-12 14:37

pai poze nu am apucat sa fac ... bara e la service la reparat (avea o spartura de vreo 10-15 cm pe tot cam atata)... acum nu e decat cu armatura ... si la aia e stramba un pic prinderea deci mare lucru nu se vede ... mare lucru nu a fost ...deci bine si asa ... ideea in sine e ca daca era vara o rezolvam singur daca o comiteam eu ... dar asa e pe banii altuia ... nici timpul si nici vremea nu imi permite sa o fac afara ...deci service pe mine unul nu m-a costat decat deranjul si deplasarea pana la asigurari si apoi pana la service in rest service-le se descurca cu asigurarile cu tot tacamul ... chiar nu ma intereseaza daca umfla sau nu nota atata timp cat imi rezolva mie problema si o rezolva bine

e_Max 26-02-12 15:54

a ok am inteles ma gandisem ca e ceva mai serios

lancer 26-02-12 16:19

nu nu a fost nimic serios ... doar ca imi e necaz ...atata tot ... de vreo 3 ani nu am mai avut nici un eveniment de genul asta ... si mai ales faptul ca masina nu a avut decat un singur accident in viata ei mai serios care s-a lasat cu bara fata si armatura schimbata ..in rest nimic

e_Max 26-02-12 16:45

eu sper did tot sufletul nici sa nu mai ai pt ca stiu cum e sa muncesti atat la masina plus sa o ai si la suflet si sa vina unu sa tio zgarie sau sa tio loveasca turbezi pe loc

lancer 26-02-12 20:22

eii .. am avut eu o alta mai mult la inima decat pe asta .... si stiu cum e ...:)

e_Max 26-02-12 21:34

da da stiu stiu

andi_cimpean 26-02-12 21:45

E bine că integritarea structurală a maşinii nu a avut de suferit dar acum vezi cu ce pot umfla ăia de la service, factura.

Nu de alta, dar dacă tot vor să-i taxeze pe ăia de la asigurări cu cine ştie ce operaţiuni, barem să-ţi mai facă şi ţie una-alta la maşinuţă! :)

lancer 26-02-12 23:04

sincer nu ma intereseaza sa faca una alta ... pur si simplu ma intereseaza sa faca ce e de facut si sa o faca bine ...atat tot ... ce umfla e treaba lor nu e asigurarea mea ... + ca am o relatie mai deosebita cu service-le respectiv ...dar numai pe parte de tablarie ... si lucreaza binisor ... pentru bara nu prea am ce sa stau pe ei cand a fost de stat ..am stat mai mult cand a fost cazul + ca imi cam stiu pretentiile si cum vopseaua e negru mat se cam vad toate defectele + ca mai am eu ceva de lucru pentru la vara ... mai una sparta in magazie destul de rau ..sa vad cum reusesc sa o fac si sa o modific un pic

lancer 07-04-12 19:45

azi am reusit sa trec la cauciucurile de vara (cele de anul trecut) si o curatenie generala mai putin motorul ...

printre picaturi am apucat sa probez si jantele de aliaj ... asta pana imi fac piulite pentru ele asa cum vreau eu si eventual le reconditionez ... deci jante amil 5,5 J ...cauciucuri de 185/60/13 ...pe fata e ok ...oricum nu am de gand sa cobor masina ... pe spate intra fara modificari dar nu ramane decat o distanta de 2-3 mm intre marginea aripii si cauciuc ... deci cel mai probabil o sa renunt la ideea cu umflatul aripii si o sa tai jumate din marginea aia deci as mai castiga inca vreo 5 mm ... in total deci vreo 8-9 mm suficient cat sa fiu sigur ca nu freaca ... sau avand oin vedere ca oricum imi trebuie 2 cauciucuri identice ... poate cumpar 175 -uri ...sa vad ma mai gandesc

julaikos 07-04-12 20:06

Pune 175 eventual cu talon mai mic,aderenta e aceeasi la orice latime de cauciuc,conteaza materialul si forta de apasare,insa un cauciuc cu talon mic te tine bine la viraje ;)

ultrasdu87 08-04-12 11:26

piulite merg alea de dacie conice.

lancer 08-04-12 12:57

nu vreau de dacie ... prefer sa fac o treaba buna ... am de oltcit varianta aia lunga si le aranjez pe alea cu saibe conice

julaikos 08-04-12 18:28

Daca gasesti un strungar cu chef de munca,din saibele de la piulitele originale de oltcit iti poate face saibe conice,trebuie doar putina migala sa scoti intai acele saibe de pe piulite ;) nu trebuie sa fie conul foarte gros in carne

lancer 09-04-12 09:29

stiu iulica ... numai ca greutatea mare e prelucrarea saibelor vechi ... scoaterea lor de pe piulite nu e chiar asa mare inginerie (doar trebuie taiat gatul ala care tine saiba) ... si oricum trebuie sa o faca

bobocu91 09-04-12 11:43

Spor la treaba Lancer!...sper sa pui 185 pe toate ca da biiiiineee. :D

Daca mai ai treaba pe la vulcanizari intereseaza`te si de 185/50 R14 la ce pret ar ajunge 2 bucati ca imi trebuie neaparat si nu prea le gasesc... :rolleyes2

lancer 09-04-12 22:57

bobocule sincer eu unu nu am luat niciodata cauciucuri de la vulcanizare ... dar incearca in targ la romanesti acolo am gasit 145-uri de iarna ... cand toti imi ziceau ca nu se gasesc si la preturi acceptabile..oricum o sa ma interesez

lancer 20-04-12 17:55

8 Attachment(s)
asa deci ... am rezolvat si cu saibele si cu piulitele .. nu tocmai in ideea pe care o voiam eu dar ... sunt multumit de treaba pe care a facut-o strungarul si am rezolvat-o totusi ieftin ... 60 de lei toata lucrarea

in alta ordine de idei ..m-am apucat si de jante de fapt de 2 dintre ele ... dupa aproape 24 de ore si un strat de decanol + o curatire cu o perie de plastic + jet de apa de la robinet la presiunea pe care o difuzeaza astia de la apa (poate altfel era rezultatul la o spalatorie cu un jet ca lumea) situatia se prezinta astfel

jimmy_rph 20-04-12 18:28

Pai arata destul de bine; cel putin nu stiu daca s-ar putea mai bine de atat. Vad ca face treaba buna Decanolul asta :-?. Cred ca o sa ma orientez si eu tot spre el pt niste jante

lancer 20-04-12 20:42

se poate si mai bine intotdeauna ... oricum asta e dupa prima aplicare ... acuma sunt din nou la "dospit" ...cu decanol ...

lancer 22-04-12 12:54

7 Attachment(s)
deci dupa cum spuneam sunt multumit ... mai sunt unele colturi si locuri ...dar probabil o sa iasa la a treia aplicare ...pana atunci iau o pauza ...din lipsa de materie prima ...+ ca aceiasi materie prima mai imi trebuie si pentru celelalte 2 jante

si ca sa nu uit si poze ...inclusiv cu munca strungarului

bobocu91 22-04-12 23:56

Asa DA! :D

...de cate ori i`am zis si lui Klaus sa le aranjeze cand erau la el, dar degeaba...ma bucur ca intr`un final o sa fie si ele "aranjate" cum trebuia de mult timp!

Spor la treaba!

lancer 23-04-12 00:03

or sa fie ... am eu un plan pentru un design mai ciudat ... chiar zi-mi de unde fac rost de o bucata de textolit sau de plastic groasa de 15 - 20 mm sa imi fac si niste capace la ele :)

bobocu91 23-04-12 00:06

Hmm, poate am eu pe acasa dar dimineata la prima ora plec la Craiova (sau vin :lol:), daca nu faci rost pana week`endul viitor iti caut...dar nu promit nimic. :D

lancer 23-04-12 00:24

nu ma grabesc ... ca mai am destul de lucru ... la ele ...mai urmeaza si celelalte 2 la rand + vopsit + sa vad cum reusesc sa brunez piulitele si saibele ...deci mai dureaza + ca sa ma vad eu cu jantele pe masina si deabea pe urma pot sa intru in panica ca nu am capace:)

lancer 27-04-12 20:26

12 Attachment(s)
no comment

lancer 28-04-12 19:43

6 Attachment(s)
s-a rezolvat si curatirea ... urmeaza sa le duc la doctor ..la clinica de roti la o verificare eventual indreptare daca este cazul ... sper sa nu fie totusi ..dupa care la vopsit cu ele

in alta ordine de idei azi schimbai si planetara pe dreapta ca facea figuri ... si in consecinta scapai mai ieftin decat la ce ma gandeam eu

bobocu91 29-04-12 01:40

Valvele nu te`au incurcat de nu le`ai scos?

Numa cand ajung la calculator imi aduc aminte sa ma uit de plasticul ala.... :oops:

Dai bataie in continuare, o sa iasa bine din cate ne arati! :D

lancer 29-04-12 03:47

pana acuma nu m-au incurcat ... daca e sa ma incurce le scot eu ...

pai atunci sa imi zici cand mai ajungi la baileasti sa iti dau un tel sa iti aduc aminte

bobocu91 30-04-12 12:03

4 Attachment(s)
Lancer, ce am eu, daca te ajuta este:
-Plastic, aproximativ 7mm
-Textolit 10mm (care cred ca ti`ar fii mai de folos) - 2 buc 39x9cm si 19x15

Daca iti este vreuna de folos anunta`ma sa le iau la Craiova cand vin miercuri.

lancer 30-04-12 13:23

1 Attachment(s)
mersi bobocule dar e cam subtire pentru ce vreau eu ... mi-ar trebui ceva de min 15 mm grosime ...ideal ar fi 20 mm .. in rest ca dimensiuni ... 4 buc de 80X80 mm (75X75 mm min) sau ceva din care se poate scoate ar fi ok si din ce aveai tu se putea scoate dar e subtire ...

ca idee vreau un capac care sa vina ceva de genul ca in poza si imi trebuie o bucata compacta sa poata fi facut la strung ... dar pana gasesc material am gasit cea mai ieftina solutie de compromis nu imi place dar asta e ... trebuie sa beau vreo 4 doze de bere ..:)

in alta ordine de idei ...mai bagai azi in jante vreo 100 de lei pe indreptat ... 2 erau varza ...incalzii baiatul la ele si se chinuii de crizasem eu pe langa el ... celelate 2 mai putin dau una tot trebui incalzita ca sa poata fi adusa la normal ... chiar nu stiu cum o fi mers klaus cu ele in halul ala

bobocu91 30-04-12 16:58

Am inteles ideea, imi pare rau dar nu cred ca am nimic asa gros...poti sa te apuci sa bei. :lol:

Pai nu a apucat sa mearga cine stie cati kilometri klaus cu ele, a mers mai mult prin oras si cu viteza mica...cred. :D

lancer 30-04-12 20:17

12 Attachment(s)
asta e ... cat despre klaus ... asa cred si eu .. in plus la ce piulite a avut ... in sfarsit nu mai conteaza asta e important e ca merge treaba ...

uite cateva poze din ce am mai facut azi si rezultatul ..preliminar ..sau definitiv .. ma mai gandesc ...

Dj.Klaus 30-04-12 20:53

Quote:

Originally Posted by lancer (Post 5004216)
asta e ... cat despre klaus ... asa cred si eu .. in plus la ce piulite a avut ... in sfarsit nu mai conteaza asta e important e ca merge treaba ...

uite cateva poze din ce am mai facut azi si rezultatul ..preliminar ..sau definitiv .. ma mai gandesc ...

am mers cu ele vreo 5000km, dintre care mai mult de 4000 in oras. am mers si cum 130km/ora(dupa ceasul meu),iar de tras masina nu tragea niciun pic. jantele au fost luate de pe un alt oltcit. nu ma pricep eu la mecanica si cu atat mai mult la jante poti sa-mi explici si mie mai in clar afirmatia "nu stiu cum a mers cu ele". adica daca masina nu tragea si anvelopele s-au tocit uniform altceva ce mai putea fi? oricum orice ar fi avut eu habarnaveam pana sa scrii tu aici,bogdan e martor :lol:

lancer 30-04-12 21:47

nu jantele tocesc anvelopa ci unghiul de fuga ... faza cu trasul depinde ... si de drum ... oricum o janta stramba da in primul rand trepidatii ... poate fura pe frana .. provoaca uzuri premature in suspensie ... altceva ce sa iti mai zic ..ca nu esti nici macar sofer si ca ai fost inconstient cand ai mers cu 130 cu jantele alea asa strambe cum au fost (pe deasupra si neechilibrate pentru ca nu cred ca ai stat sa dai plumbii jos de pe ele cand mi le-ai dat) si cu piulitele alea facute de tine la polizor ?? (macar de piulite mi-ai zis din start) ... deci da turta zilei ca nu ti-a zburat vreo roata (sau mai stii poate s-o fi intamplat la viteza mica cu aia care zici ca ti-a cazut de pe cric ... cam greu sa cada de pe cric si janta sa faca cel putin 2 ture complete (asta se vede pe zgarieturile de pe interior) si sa taie si in cauciuc vreo 5 mm adancime pe marginea cauciucului pe toata circumferinta) ... chiar daca zona de prindere e un pic deformata e bine ca se mai pot folosi ... altceva ce sa iti mai zic ca am gasit pamant si frunze in cauciucuri cand le-am dat jos in special in ala taiat ca sa nu ma intelegi gresit nu am nimic de obiectat mi-am luat totusi o mica teapa sau m-ai vrajit asta a fost si vina mea ... cand te-am vazut cu janta aia care ziceai ca ti-a cazut la demontare puteam spune ca poti sa le iei inapoi, dar ziceai ca sunt neserios ca ti le-am adus pana in craiova si te-am lasat cu ele acolo

acuma ca sa fii linistit ... doar ca am fost si sunt putin suparat pentru ca speram ca cel putin 2 jante sa nu aiba nevoie de indreptare ... si sa scap mai ieftin pentru ca deja am bagat prea multi bani in ele ... la pretul la care am ajuns cu ele puteam cumpara unele acelasi model de 6,5 J ..fara nici o hiba ..sau unele care erau deja aranjate indreptate care ma costau cu tot cu transport mai ieftin decat am ajuns cu astea ... oricum deocamdata sunt multumit de cum au iesit astea si sper sa nu mai am vreo surpriza cu ele cand le pun pe masina

oricum o sa fiu mai atent la urmatoarele tranzactii cine stie poate o sa mai vinzi ceva ce m-ar interesa ... si sper ca totusi sa colaboram in continuare ... si asta cu jantele o fi fost doar o scapare deoarece se putea si mai rau ... dar la mai rau nu cred ca puneam eu botul ..:P

bobocu91 01-05-12 00:04

Mai Lancer la ce zici tu cu inconstienta nu stiu daca e asa sau nu, cum am zis ale mele sunt de aro 10 si totusi, au fost puse pe aro, de aici si concluzia si tot am mers cu vreo 145 (tot dupa km meu, nu dupa altceva :lol:), de mers merg dar nu prea are ce sa se intample in afara de trepidatii sau alte chestii "minore" dupa parerea mea.

Cat despre colaborarea ta cu klaus, eu zic sa nu i`o iei in nume de rau, cum zice si el nu se pricepe foarte mult la mecanica, eu nu mai stiu jantele in ce stare erau dar nu este baiat rau, adica nu cred ca a avut vreun gand sa te insele sau ceva de genu daca asta iti trece prin minte. Cum ai zis si tu data viitoare daca iti place ceva bine, daca nu iar bine...sunt 100% sigur ca nici el nu stia ca o sa mai bagi tu banii de i`ai bagat in ele.

Astea fiind spuse spor la treaba in continuare siiii...la ce te refereai cand ziceai ca "te mai gandesti", la ce te referi cand zici asta, ce alte planuri ai mai avea cu ele? :D

Dj.Klaus 01-05-12 06:16

n-am apucat sa citesc tot ce ai scris ca ma grabesc,dar sunt curios daca tu le puneai direct pe masina iti dadeai seama ca au ceva,ma rog,ai numarul meu daca crezi ca au costat mult 3 milioane jante de aliaj cu cauciucuri(eu am dat la tigra 100 pe o janta de tabla,care probabil daca o pui pe "aparate" nu e perfecta:D) le aduci inapoi si iti dau banii,ca nu ti le-am dat sa te insel. cat despre piulite,faptul ca nu au fost facute bine sau ca au fost facute periculos,nu cred ca are treaba cu calitatea jantelor. si au fost facute tot la strung.

in plus eu te-am ragat sa vii tu sa le iei si sa le vezi,nu sa trimiti pe altcineva ca sa nu apara discutii dupa. cu jantele s-au mers prin gropile Romaniei si cred ca au peste 20 de ani vechime.

All times are GMT +2. The time now is 06:20.

- Copyright 2026 4Tuning