Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   dacie sport-tractiune spate??? (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/27723-dacie-sport-tractiune-spate.html)

SmK 20-07-07 16:32

Re: dacie sport-tractine spate???

A fost una prin TM prin '94,'95, exterior de Dacie, pe dinauntru BMW 323i era a unui tip care la ora aia avea o corveata tzeapana si yaht in curte.
Masina facuta la misto, fara sa se uite la bani . . adica vreau sa zic ca . . o data s-o certat cu taica-su si asta i-a bagat toporu in Corvette.
In fine . .
Dacia era taiata pe dedesupt sa-i fac loc la cardan si restu de matzaraie ..., dar is deja vreo 12 ani de cand n-am mai auzit de ea . . deci foarte probabil sa nu mai existe . .

Ghimpe200 21-07-07 01:00

Eu unu zic k pentru o astfel de dacie ar trebui facut un sasiu custom,pe care sa fie montat un motor de cel putin 200 CP,cutie si transmisie spate,iar pe deasupra la toat montata o caroserie de Dacie,si gata Dacia cu tractiune pe cate roti vrei!!!Da asta inseamna o groaza de timp si bani.

Laurentiu Rosu 21-07-07 03:33

Categoric ai nevoie de sasiu costum.adik nu de sasiu...de intarituri la lonjeroane si pe toata burta masinii....in stalpi..etc....
Sau adaptezi transmisia de tot c....ul dupa un papuc:rolleyes2

npeti 22-07-07 11:45

Quote:

Originally Posted by daman (Post 829789)
ai dreptate.dar banuiesc ca cei care fac treaba asta in ungaria sau in alte tari sunt profesionisti si au ateliere de tunning si tot ce trebuie.am vazut si la noi in romania oameni care dintr-o dacie obisnuita au reusit sa scoata peste 100cp ,deci nu zic ca nu se poate face asa ceva dar numai de cine cunoaste ;) .asta e o treaba care nu poate fi facuta in fata blocului cu nea sile sudoru.dar eu raman la parerea ca acest topic a fost facut asa ca sa mai treaca timpul

pai si la dacia mea....cand am zis ce vreau sa fac radeau de mine...toti mecanicii pe care i-am abordat cu lucrarea si cu idile mele m-or luat peste picior...iar la final toata lucrarea am facut-o eu in spatele blocului la garaj cu scule obisnuite cu multa chinuiala si multa rabdare...si iacat-o ca merge de zi cu zi...are 130 si de CP...de cand am terminat nu am avut nici o problema cu vreo adapatare sau vreo modificare facuta..

ROV` 23-07-07 16:46

In Romania te confrunti foarte des cu mentalitatea omului ingust la minte . aici nu vb de lipsa de imaginatie sau altceva ci pur si simplu oameni plafonati , mecanici sa zic asa mai rar poate oameni care stiu sa repare aka sa schimbe componete sau subansamble la diverse masini.
Cand incepi un proiect incepi de la pasiune ca nimeni nu face nimic daca nu e atras de asta , iar atunci nu mai iei in calcul tipul masini marca sau altceva.
Expresia "tot dacie ramane" nu mai are rost sa o explic.
Atunci nu te mai gandesti cat trebie sa tai sau cat va consuma sau mai stiu eu ce. tu pleci de la o masina si incerci sa o transformi in cu totul altceva.Teoretic orice este posibil , asa ca succes in initiativa ta.
Respect si stima pt oamenii care incearca sa faca ceva cu ideile lor si nu stau pe bara sa comenteze sau doar sa zica lucruri de genu "ce misto ar fi sa fac asa". De comentat de pe margine este usor ca nu costa nimic sa da cu parerea insa sa fie o parre pertinenta si constructiva .

UniculSGM 28-07-07 23:18

sau cand ii bati cu dacia iti spun : Da, dar e modificata! Nu o mai baga pe aia : Tot dacie este.

apline5 28-07-07 23:55

ti-au spus-o des nu SGM ?:D baietii cu bmw-uri :D

vis-a-vis 01-08-07 20:30

Pentru tractiune spate pe o dacie normala sau sport, se inlocuieste podeaua cu una de papuc in 5 locuri, pana in spate. Apoi trebuie cautata o punte de Renault 18 4x4 (aceastea s-au pus numai pe modele break) care are relativ aceleasi prinderi ca o punte normala de dacie. Se poate folosi astfel o cutie de papuc cu tractiune spate.
Modificarile sunt minime, dupa parerea mea.

https://img260.imageshack.us/img260/7459/indexxq9.jpg
https://img512.imageshack.us/img512/6816/indexnb4.jpg

MihaiS 01-08-07 21:05

ma batea gandul si p mine intr-un timp sa-mi fac o dacie cu tractiune spate dar stiam c tre sa schimb si motorul c cu asta de 14 n-am ce face.ma gandeam la o punte de ursuletz cu cardane de ursuletz modificate sa mearga p cutie de papuc......dar asa cu s-a ziz..t tine 3 sapt cutia la ce vreau eu sa fac cu ea.

MihaiS 01-08-07 21:18

mai am io o solutie.sa nu sariti p mine dk nu e buna! un pr de-al meu are un fiat mirafiorii 133.are 2 motoare unul de 1.3 si unul de 1.6.ambele au cutii separate
cel de 1.3 are 73 de cai parca si viteza de 160 si cel de 1.6 are 97 de cai si 180 viteza cutiei.
partea buna e c masina asta adik fiatul asta are tractiune spate
omu a avut 2 masini.una o mai are si una a "chelito" de piese si sasiul la remat.are omu si cardane si punte si motorul de 1.6 cu tot cu cutie.m-am uitat atent la motor.modificarea care trebuie ar fi una de sudare a unei tevi rectangulate intr-e lonjeroanele de dacie pt c motorul de fiat vine prins(adik are suportii la motor) asemana tor cu cel de olcit.chestia e c e monobloc si e sanatos blocul(ma refer c e gros in "carne" si cred c se poate adapta si un turbo p acolo + un intercooler si un card mai tzeapan s-ar cam duce in 160 de cai nu???cred c ar fi suficient sa dea o sportiva de cur sanatos.fiatul asta de-l are prietenul are 1 800 000 de kg c are poadeaua toata de inox c i-a facut-o taicasau c e sudor profesionist.lucreaza numai cu inox si a putu omul sa faca rost.si cu motorul de 1.3 da el fiatul de cur......ma gandesc c motorul de 1.6 cu tot cu cutie,cu cardane si cu diferential sa le fac adaptare p o caroserie de sportiva usurata la nesimtire(650 de kg cam asa) si sasiul intarit ar iesi proiectul de dacie sport cu tractiune spate.si cred c dk ar mai avea turbi si intercooler p motorul ala(dk se poate) ar fi suficient cred eu.viteza constructiva a cutiei este de 180 km/k stock.el a dat cu motorul de 1.3 in radar cu 158 in radar la Ialnita.mi-a arata procesul verbal nu e vrajala.deci cred c s-ar putea face ceva dim motorul ala.ramane sa vad ce zice SGM c e cunoscator mai bun.SGM dk se poate un sfat? multumesc anticipat.

madmaxtata 05-08-07 01:00

De ce atata chinuial cand un diferential autolocant ar face treaba simplu si fara asa mare chinuiala. Sudezi punte, pui cardan, daca ai gresit la o sudura, la un unghi s-a dus dracu toata treaba, mergi pe 4 carari si n-o sa se mai puna vb de 150 dapa-i de 180. SI ati mers cu papuc cu tractiune spate sa vedeti ce fel zbarnaiei cardanu la peste 110-120???

mgi1400 05-08-07 09:39

varianta ce-a mai buna este motor central si tractiune spate

MihaiS 05-08-07 14:45

la papuc am o singura fraza."e Dacie".n-a fost facuta pt viteza ca BMW....a fost facuta sa-i fie utila Romanului.UNDE alearga Romanu cu 1300km/h incarcat cu 1800 de kg????sa fim seriosi:rolleyes2 .

madalinu12 02-02-11 12:48

si in final cum ramane ??
Se poate face ?
sau nu !!

IULY-CLA 02-02-11 20:09

da se poate daca vrei

ynp_46 03-02-11 13:32

Quote:

Originally Posted by MihaiS (Post 1031365)
la papuc am o singura fraza."e Dacie".n-a fost facuta pt viteza ca BMW....a fost facuta sa-i fie utila Romanului.UNDE alearga Romanu cu 1300km/h incarcat cu 1800 de kg????sa fim seriosi:rolleyes2 .

Jane...numai prostii spui

anndi 03-02-11 17:19

Se poate, dar pana acum nici unul dintre cei care au facut/fac nu scriu/nu dau detalii.

AnDr3Y-SoLenZa 04-02-11 17:54

era o dacie albastra acum ceva timp cu tractiune spate .. o sa caut si daca gasesc revin cu un edit

L.E : cautand dacia aia am dat peste asta http://emotorsport.wordpress.com/201...actiune-spate/ =))
si am aflat ca dacia aia ar avea punte de lada

B-24-AGY 05-02-11 18:39

EU cred ca intra si motorul de 1.6 de pe e36si faci moco modificari in podea pt ati intra cutia ... si la plansa din spatele brdului ... muti bateria in portbagaj si ai castigat spatiu... sau ca sa nu schimbi motorul poti bune cutie de Papuc 4X4 cardan tot de papuc si diferential,punte si suspensie de BMW iar in capatul cardanului unde intra in Diferential il inlocuiesti pe cel de papuc cu unul de BMW si asa ti-ai facut Dacie 4x4 sau tractiune spate depinde

SOLENZAXJG 07-02-11 13:53

era o dacie albastra acum ceva timp cu tractiune spate .. o sa caut si daca gasesc revin cu un edit

L.E : cautand dacia aia am dat peste asta http://emotorsport.wordpress.com/201...actiune-spate/ =))
si am aflat ca dacia aia ar avea punte de lada
Andrey dacia aia nu o sa traga tractorul ala in vecii veci lor filmarea ii facuta sa castige dacia iar cel de pe tractor se lasa.Tractorul ala are 101 cp si 4x4 si un cuplu in viteza 1 pe mic de 5 dacii ca alea nul misca asa ca as vrea sa vorbesc cu cine a pus filmarea aia.

anndi 08-02-11 15:34

Daca tot e de adaptat o punte spate pe sport sau dacie, e la fel de greu de adaptat puntea de papuc ca si cea de BMW. Deci nu merita chinul pentru puntea de papuc. Motor cutie si tot ce trebuie de BMW si atunci sa vedeti ce iures iese cu dacia. Idei sunt multe si cam toti suntem visatori, intrebarea de baraj e cine se pune pe treaba?

jack daniels 14-02-11 15:24

Quote:

Originally Posted by mgi1400 (Post 1031066)
varianta ce-a mai buna este motor central si tractiune spate

Un motor 5cilindri de Audi cred ca ar fi ideal(pt berlina, intr-un sport cred ca motoru ajunge sa fie si pe post de cotiera) pentru repartizare mase,tractiune si manevrabilitate....dar cine sa le faca? Probabil cineva pasionat/nebun nu pustimea care viseaza in fata PC-ului.....ma duc sa imi montez filtrul sport de segmenti.

Aleexxx 14-02-11 20:00

Quote:

Originally Posted by jack daniels (Post 4084184)
Un motor 5cilindri de Audi cred ca ar fi ideal(pt berlina, intr-un sport cred ca motoru ajunge sa fie si pe post de cotiera) pentru repartizare mase,tractiune si manevrabilitate....dar cine sa le faca? Probabil cineva pasionat/nebun nu pustimea care viseaza in fata PC-ului.....ma duc sa imi montez filtrul sport de segmenti.

Parca incercase cineva sa faca ceva de genul si s-a lasat pagubas dupa ce a facut suportii pentru motor.
Se alesese cu un carucior la prima vedere...poate ca avea potential,dar.. :-??

Nimic nu-i imposibil...tot "imposibilul" devine "posibil" ...asta o stim cu totii de la Robert :)

Multi renunta...poate din comoditate(deh...de banii investiti isi pot cumpara o masina RWD ) sau poate ca unii au o limita de cunostinte de care nu pot trece .

Roberthos 14-02-11 20:19

Dupa cum a spus MGI 1400,cea mai buna solutie este cu motor central si tractiune spate.

Eu m-am gandit la un motor 2,0 turbo de pe R21 turbo pus central pe Sportiva.Si nu am fi primii care s-au gandit si au realizat asa ceva!
Domnul Inginer Nicolae Cosmescu ne da mai multe detalii despre acest proiect.

https://sites.google.com/site/dacias.../prototipuri-1

bolidu' 14-02-11 20:51

Imposibil nu este.Trebuie doar timp,bani, vointa si cunostiinta de cauza!

mecanicu007 18-02-11 18:55

cum am mai spus...cautati prin dezmembrari ca se gasesc sisteme cu tractiune 4x2(syncro) care pica de minune pe dacie..eu am avut asa ceva luat de pe un r18 break,avea puntea spate exact ca cea de dacie,cu tamburi mari ,arcuri elicoidale(nu pe foi cum are papucul) si bineinteles grup....cutia seamana cu cea de papuc 4x4(mai exact 4X2) numai ca difera priza si capacul,care se pot schimba cu cele de dacie...atat sa nu va asteptati ca o sa si puteti pune un mot de 200 de cai pe tractiune ca nu tine,,

IULY-CLA 18-02-11 22:10

cine vrea sa faca o dacie cu tractiune spate are ca ideie renault 12 4x4 spinar sau renault 18 4x4 ca plan de inceput

mecanicu007 19-02-11 07:07

si r12 sinpar(care este chiar mai rar decat r12g) si r18 sunt 4X2,adica din patru roti trag doar 2(una fata ,una spate),4X4 este aro cand cuplezi si satelitii de exemplu

Roberthos 19-02-11 08:16

Mie nu imi surade aceasta idee!Sa zicem ca as gasi un R18 break 4x4,(la R12 nici nu ma gandesc),puntea spate ar fi tot rigida!Nu e nici o sfaraiala.Si trebuie neaparat sa inalti umpic masina.Nu ii sta deloc bine unei Sportive cu garda la sol gen Logan.

Daca as face ceva cu motor central,as folosi suspensie independenta si pe spate si un lucru important pentru stabilitate si tinuta de drum ar fi ca as putea sa o fac cu geometrie reglabila si pe puntea spate.Aici ma refer la cadere si convergenta.

IULY-CLA 19-02-11 19:19

daca nu cunosti rolu diferentialului sa nu mai zici ca la 4x4 trage doar 2 roti sau la 4x2 trage o roata

anndi 19-02-11 19:38

Pentru motor central se poate lua jugul cu tot de pe un VR6.
Deja este prea mult. Hai sa vedem prima data un papuc cu motor tare si tractiune spate.

Roberthos 19-02-11 21:33

Pe passat este asezat longitudinal VR ul,Anndi?

mecanicu007 20-02-11 17:16

Quote:

Originally Posted by IULY-CLA (Post 4100772)
daca nu cunosti rolu diferentialului sa nu mai zici ca la 4x4 trage doar 2 roti sau la 4x2 trage o roata

nu are rost sa te contrazic...eu raman la ce stiu...4x4=trag toate rotile in acelasi timp cu acelasi cuplu la roata(adica se blocheza diferentialul(le))sau 4X2 cand trage cate o roata pe fiecare punte motrica...(eu nu ma refer la minciunile scrise pe masini,ma refer pur mecanic..adica intotdeauneuna cuplul este transmis la roata cu aderenta mai mica)...oricum ,sunt cateva tipuri de tractiune,toate bazate cam pe aceleasi principii:4wd ,syncro,4motion etc...fiecare producator si-a numit sistemul in felul lui(un fel de marca inregistrata)...asemanarea fiind ca toate fac cam acelasi lucru....si inca o data imi cer scuze daca cunostintele si practica pe care le-am acumulat de-a lungul timpului ma mai inseala cateodata...numai bine

B-24-AGY 20-02-11 21:03

la audi tt quattro este tranzvelsal motorul concluzie... merge nu este inposibil doar caci este mai bine longitudinal din mai multe puncte de vedere incepand cu racirea si terminand cu randament si vibratii....

am avut un BMW 318is E36 si acum am un Audi TT Quattro 1.8T si se simte diferenta:|

cu bmw cand opream motorul nu se simtea cine stie ce dar la audi tt cand il opresti zici k sare dupa tampoane:| si pnm nuj si la randamentul cutiei ... sunt mai multi factori care dovedeste caci motorul longitudinal este mai bine pozitionat fata de cel transversal:d

anndi 23-02-11 08:56

Quote:

Originally Posted by Roberthos (Post 4101191)
Pe passat este asezat longitudinal VR ul,Anndi?

Pe audi, din cate stiu eu, nu a fost montat VR. VR6 de pe golf e transversal si se poate pune cu punte cu tot pe spate. Cheltuielile sunt mari si e nevoie de experienta. Deci trebuie bine documentat toata treba inainte de a incepe un asemenea proiect. Teoria nu cred ca e o problema, pana la punerea in practica se mai modifica multe variabile si trebuie regandite anumite probleme/solitii.

B-24-AGY 24-02-11 19:16

Quote:

Originally Posted by anndi (Post 4112193)
Pe audi, din cate stiu eu, nu a fost montat VR. VR6 de pe golf e transversal si se poate pune cu punte cu tot pe spate. Cheltuielile sunt mari si e nevoie de experienta. Deci trebuie bine documentat toata treba inainte de a incepe un asemenea proiect. Teoria nu cred ca e o problema, pana la punerea in practica se mai modifica multe variabile si trebuie regandite anumite probleme/solitii.

In afara de multa experienta iti mai trebuiesc si scule destul de performante si ... nu numai documentarea de pe forum... pnm iti trebuie un mecanic bun pt ati` face aceste modificari...

anndi 25-02-11 08:51

Sulele performante nu sunt pe primul loc la un asemenea proiect. Ai nevoie de un aparat de sudura si un flex, deci nimic deosebit sau performant. Un sudor specializat, cu sculele lui, iti ia foarte putini bani ca sa intareasca niste suduri, daca tu nu sti prea bine.

Petyy007 11-03-11 09:53

2 Attachment(s)
si ce ar fii daca am lua caroseria de Papuc1.9D si am monta pe el o tablarie de Berlina?:-?

B XX ADI 13-03-11 10:36

Ar fi o mare prostie si pierdere de timp:)
iar motoarele VR nu sunt puse pe punti..ci pe un cadru motor..H.

Thomas Everywhere 13-03-11 11:00

Quote:

Originally Posted by Petyy007 (Post 4160748)
si ce ar fii daca am lua caroseria de Papuc1.9D si am monta pe el o tablarie de Berlina?:-?

o sa iasa un mare rahat, Papuc+Berlina...daca tot vreti tractiune spate pe Berlina, iti trebuie un pod pedalier de papuc, punte spate de la alta masina, ca cel de papuc nu-ti permite prea mult demaraj si viteza....cum zicea SGM de la un Bmw sau chiar de pe un Volvo 244, dar la noi cam greu sa gasesti masinile astea, dar merg 100% si usor de prins pe dacie cu mici modificari, cardan, cutie de Papuc si ai Dacie cu tractiune pe spate. Insa va trebui putin ingreunata pe spate ca sa ai aderenta sau alta solutie 4x4 permanent. Am auzit ca ar merge o cutie de Audi 80 Quatro :)

All times are GMT +2. The time now is 04:14.

- Copyright 2026 4Tuning