![]() |
Re: Cine umbla cu proiectoarele pe timpul zilei(fara ceata)?
Quote:
|
Cu riscul de a-mi lua niste - uri frumoase din partea unora trebuie sa intervin.
Incep prin a spune ca eu personal nu merg cu proiectoarele aprinse in timpul zilei dar continui prin a va intreba urmatoarele: De ce va doare de capra vecinului ? Unu la mana, chiar va deranjeaza lumina unor proiectoare aprinse de pe contrasens in timpul zilei ? Nu cred. Nu cred asta absolut deloc. Pe mine niciodata nu m-au deranjat. (noaptea este o alta chestiune) Si 2...daca legea spune ca nu este voie cu ele in conditii de vreme buna si colegul din trafic doreste sa nu o respecte (atata timp cat nu deranjeaza) de ce este asta treaba noastra sa comentam atat? NU, nu facem noi educatie nimanui si nu, nu suntem niciun organ abilitat sa aplicam mustrari verbale etc.. sau sa dezbatem atat si sa avem polemici diverse si complexe asupra a ce face vecinu. Consider ca este un subiect foarte prost insa totodata unul foarte bun SPECIFIC ROMANESTE. Ca asta stie romanu sa faca mai bine si anume sa se uite in curtea vecinului, sa autoproclame atotstiutor asupra altora si sa faca mustrari fara sa se uite putin in oglinda. Sper ca nu am deranjat niciun conducator auto care respecta legea 100%. |
Quote:
Pe de o parte zici bine, nu ne deranjeaza chiar asa tare - fizic vorbind, dar practica este una nociva atat pentru tinerii soferi, cat si pentru viitorii soferi. Se uita la unul/altul in trafic, vad ca e un obicei foarte raspandit sa mergi cu farurile de ceata aprinse chiar si ziua, iar pasul urmator este sa faca si ei la fel. Fenomenul se transmite la fel de repede si bine ca fenomenul cu flash-urile cand cedezi cuiva prioritatea sau cu aprinsul luminilor de avarie atunci cand multumesti cuiva ca te-a lasat sa intri in fata lui. Ultimele doua obiceiuri, cu flash-urile si avariile, nu sunt prevazute de lege si sunt chiar interzise (daca ne raportam la Codul rutier in privinta situatiilor cand poti folosi luminile de avarie si faza lunga), insa nu sunt cu nimic suparatoare, fata de folosirea farurilor de ceata ziua. Politistii nu sunt nici ei foarte rigurosi cand vine vorba de aceste "proiectoare" folosite cand nu trebuie. Ai dreptate cand spui ca s-a facut mult zgomot pentru nimic, dar cand vezi ca mai au si tupeul sa vina sa "lupte pentru cauza" aici, pe forum, este deja peste limita bunului simt. Pe de alta parte, dupa cum spuneam mai sus in celalalt reply (desi am fost un pic satiric), o problema cu adevarat grava o reprezinta NEfolosirea semnalizarii, subiect care ar merita un topic (daca nu cumva exista deja). Nefolosirea semnalizarii poate cauza multe intamplari nefericite in trafic, plecand de la banalele tamponari usoare, rezolvate amiabil sau nu. Chiar daca magarul care nu semnalizeaza are asigurare RCA, chiar daca asigurarea e la o firma buna, poate pe mine ma deranjeaza sa stiu ca masina mea a suferit chiar si o zgarietura din vina altuia, poate o am cumparata de noua si vreau s-o vand cu mentiunea "fara accidente" si asa mai departe. Sau pur si simplu poate nu am timp de pierdut prin service-uri ori nu ma pot lipsi de masina nici macar o ora. Plus nervozitatea provocata de aceste gesturi in trafic (se baga fara sa semnalizeze etc.). Ca sa inchei, eu sunt totusi de parere ca PASIVITATEA este mult mai specifica romanilor, in comparatie cu grija vecinului. Principiul "las' ca merge si asa" sau "ce treaba am eu cand ala face asa?" sunt mult mai daunatoare decat micile noastre discutii de aici, chiar si putin exagerate. Pana la urma, oricum, aceste discutii neurmate de vreun demers real nu ne ajuta decat sa ne mai varsam si noi nervii in scris, in loc sa facem cum fac altii, sa ne dam jos la semafor sa indoim portiere sau sa "pupam" volanul altuia cu nasul aceluiasi individ. |
Quote:
Nu sunt eu sau tu sau oricine de pe forumul asta in masura(sau in stare) sa-i ia de urechi pe cei care merg cu proiectoarele aprinse ziua.Ca sa nu mai spun ca nici macar nu sunt atat de multi (chiar putini pot adauga) Nu facem noi nicio diferenta discutand 2-3 pagini pe un forum, te asigur. De asta consider ca discutia si topicul asta e frectie la picior de lemn si nu e nimic altceva mai mult decat trafic pe forum :D. In schimb, sunt de acord cu tine ca o discutie pe tema semnalizarii corespunzatoare este o discutie mai utila. |
ideea este in felul urmator: un sofer ce foloseste proiectoarele ziua este CLAR ca el le va folosi si noaptea pe langa altii ce le aprind doar noaptea
a devenit un obicei foarte prost si suparator mai ales pe timp de noapte ziua intr-adevar, chiar nu deranjeaza, insa un sofer ce foloseste proiectorul ziua, clar il va folosi si noaptea |
| All times are GMT +2. The time now is 11:44. |
- Copyright 2026 4Tuning