![]() |
re: C20XE vs. K20 vs. VR6 vs. GTI ABF vs. B16A2
daca czt-ul negru are 280 de cai inseamna ca si eu am vreo 240 asa ..
|
mai ramane sa adaugati si 2.0TFSI`u si aia e treaba...ne trezim ca proprietari de Mk5 GTI le dau foc, cand isi iau omor de la un 2.0 aspirat de 150 de cai...
|
Quote:
e vb ca ala de 1.6 are 160cp si un cuplu mult mai mic fata de c20xe care are 150cp si 196nm de la cuplu este diferenta acre se vede pe stada 1.6 vti trage de la 5000rpm pe cand c20xe de la 2000 are cuplu constant prea ridicati in slavi motoarele de honda, nu zic k nus unt bune, asta ar fi o blasfemie, dar spre surprinderea voastra un c20xe pune mari probleme motoarelor de honda cu o putere mai mare eu am opresc aici, si continui pe stada ramane sa ne gasim sa ne dam intre noi si postam fimele e vb de vr6 zoz civic k20 craiova si corsa gsi sau chiar o astra gsi cu c20xe nu stiu de ce nu intra un posesor de 1.6 160cp sa ne spuna cum pierde de fiecare data in fata la un c20xe pe kadett , masinile avand ambele kilograme, masinile fiind cantarite pe aceleasi cantare k sa scoatem din discutie 1.6 |
@450: civicul nou FN2 (k20z4) nu este vre-o bomba de masina, e grea, iar motorul k20z4 nu este nici cel mai pursange dintre K-uri. au fost motoare B16 in TM care acum 2 ani bateau linistit civicul nou cu admisie, evacuare, soft hondata, etc.
iar cu un k20 pe o caroserie usoara de civic (ed,eg,ek) poti sa stai linistit ca nu-ti verifica multe masini cu pretentii fumul. (de ex: sti cu cateva modificari nu are sanse cu k20-ul din mers, testat ) din pacate nivelul la noi in tara este inca foarte jos iar vechile obiceiuri, sfi,vr6,325, etc sunt inca foarte prezente (respect pt baietii a caror masini chiar merg). motoarele honda doar de 3-4 ani au inceput sa-si spuna cuvantul mai serios odata cu inmultirea lor, dar au un cuvant destul de important de spus ;) timpul le rezolva pe toate |
@ph88bas : compari un vr6 modificat cu un k20 stock ... de ce ?
|
Quote:
|
Bas-ule...vad ca nu mai tii minte cand te bateam cu k20 pe tine cu kkdetul...si la fel il bateam si pe Donu cu vr6...
Acum am b16...aveam masina la garaj fara alternator cand ai venit saptamana trecuta...facem proba data viitoare... Aaaa...si poti sa il intrebi pe Droopy cum trage b16 contra sfi... |
Quote:
|
@HoricutzWSR : UN GTI TFSI stock ia bataie de la un Kadett GSI modificat putin :)
Uite un film, in care ambele sunt modificate evident, dar diferenta este mica. https://www.youtube.com/watch?v=nUaWMHRWOdg p.s. : nu jucai cs pe vremuri ? |
cand o sa scoata un vw golf 5 gti stock sub 14 o sa ma fac popa!
|
https://www.youtube.com/watch?v=4cd0oOiF3DE
https://www.youtube.com/watch?v=udYQi...eature=related k20 pus pe o caroserie usoara ii in alta clasa. In rest rezultatele sunt deschise, depinde doar de cat investesti in motor. @shadow citeste mai atent ce am scris. |
n`am jucat niciodata CS :D
credeam ca aici ne referim la motoare stock...nu? cu unele modificari, plecand de la o putere de baza de 150 de cai, te apropii cumva de 170, mai adaugi si greutatea redusa, si aia e...da` daca vbim si de un simplu soft in cazul GTI`ului...nu incercam sa aduc 2.0 TFSI in discutie, ci ilustram doar ca este mai potrivit ca adversar pentru K20, si ca generatie, si ca si putere. raman la parerea mea, stiu foarte bine cum merg toate motoarele din versus, si de aceea nu sunt de acord cu K20`ul acolo...pe orice caroserie ar fi, stock sau cu modificari, este net superior. urmeaza cursa de la Tulcea, marutzu din cate stiu va fi prezent cu al sau K20, sunt foarte curios care c20XE il ia la impins vagoane :D luati ultima fraza mai mult ca pe o invitatie la cursa! |
Alt topic fara sfarsit :)
|
Va salut pe toti.Mi se pare un topic destul de interesant si m-am gandit sa-mi expun si eu opiniile...
Dupa mult timp pierdut pe net studiind diverse motoare,inclusiv cele din discutie,si multe filme,pot sa va spun ca SFI-urile sunt deosebite.In primul rand SFI-urile sunt facute pe vremea cand GM nu prea avea mare treaba cu Opel;sunt motoare pur germane si e miros de COSWORTH in ele. In al doilea rand VTEC-urile sunt motoare extraordinare din punct de vedere al tehnologiei si ingineriei,mult peste VAG,Opel etc. dar au o parte negativa...desi au putere mare e dezvoltata in turatii foarte mare si de asta un cuplu mic.Pe cand un SFI are cuplu chiar foarte mare pentru un astfel de motor si o astfel de putere.Asa ca un Astra F GSI de exemplu cu un Motronic 2.8 mananca pamantu. Repet,VTEC-urile sunt extraordinare dar in viata reala au concurenta. SFI-urile sunt old-school;"batrane dar bune". Iar VR6 e un motor...cam inutil fara multi bani bagati,si e si foarte greu. Cam asta e parerea mea. |
Quote:
si ma repet..in configuratia actuala..180 cai ...masina lui marutu eg k20 :) ma bate bine..daca stie sa mearga cu ea !...si am mai zis ...daca reusesc sa fac cate ceva la masina ..promit ca ii pun probleme.. :) in rest astept sa ma dau cu oricine ! dc cacat sa ne certam din chestii deastea:) ? |
super , un om deschis ... success in continuare.
|
eu unu am crx b16 a1 iar de la sfi nu am luat bataie decat de la o corsa a recunoscand proprietaru ca nu are mai mult de 800 kg din buc stie el cine pa cand eu am 1040 in rest 3- 4 masini in spate sfi-urile
|
ba bajeti acum vd si yo topicul asta!!!pe mine ma tot bate basuu!yo am o honda ciciv eg6 b16a2 160 stok!!!no si el avea un kadett de vreo 850kg si mai mult ca sigur 180cp!!!!imi dadea de fiecare data 1 2 masini!!!!acum are o corsa care are 870kg care ar tot vreo 175 180 si cum naibi sa nu ma bata iar!!!!masina mea e chiar in mintiile ei are 180mii km nu consuma ulei si am grije de ea!!!deci nu e un b16 amart dar corsa lu basu e mai tare(USOARA)!!!si yo zic ca daca marutzu o invata bine pe honda lui cum sa plece si sa le schimbe te bate basuleee!!!fara prob!!
|
Din ce vad BASULE nui raspunzi lui AMADEUS :!: si nu ne certam doar ne dam cu parerea ;)
|
yo cu un kadett stok sau astra sfi ii dau 2 masnii!!ca sa nu vb de 2,5 de urs!!ca si la ala 1 2 masini!!ast un vr6 ca nu mama dat deloc pana acum!!!
|
acum observ si io ca se compara C20XE`ul pus pe masini sub 900kg...atunci corect ar fi ca si k20 sa fie pus pe ceva CRX golit, desi sunt convins ca un B16B ar fi de ajuns...
|
Quote:
|
total de acord cu tine man!
|
Quote:
|
Quote:
|
PRIETENI, asta e un topic fara sfarsit din care vor iesi doar certuri ,si dusmanii ,pacat pentru ca toti impartim aceeasi pasiune.
Este normal ca fiecare dintre noi sa ne aparam marca ,si nimeni nu se va lasa mai presjos,pentru ca orgoliile sunt mari. Zicea cineva ca eu nu am batut del sol de 160hp,proprietarul asa mi-a zis daca tu stii mai bine ,chiar nu conteaza ,amintitiva ca totusi e doar o distractie pentru fiecare . Cu stima ,Alin |
Quote:
da este adevarat ca intro sera amadeus ma batut cu civic tipe r cu jumatate de metru, dar el a fost invingator in acea seara eu eram la inceput si nustiam foarte bine masina....dar el a castigat atunci dar pe vr6 vento la batut doar la o legala in rest lua bataie mereu, dak tot e sa iti aduci aminte, asa cum si eu luam bataie la inceput de la vr6, pana cand am inceput sa cunosc masina... dar atunci asa a fost honda a castigat cand vin la ploiesti, te sun sa iesi cu civicul de 1.6 si filmam cursa, obs ne dam ziua k s anu avem dubii |
Quote:
kadetul meu si corsa lu cata au fost cantarite pe acelsi cantar, eu gol cu 2 scaune in masina si kadetul are 1050kg si honda 1030kg sau ceva de genul, REPET pe acelasi cantar cantarite, k sa iasa din discutie varianta k opelul e mai usor multi baieti ca tine au incercat sa imi numere caii dar le dadea cu rest, de unde pana unde kadetul are 180 cp si corsa 175? axele la acest motor iti dau 15 sau 18 cp, EU NU AM AXE, cand o sa imi pun o sa ma dau mare dak u zici k din filtru sport, cip si evacuare am 30cp plus inseamana k sunt meserias c20xe castiga aceasta 'BATALIE' din cuplu, se tureaza foarte usor, are cuplu constant de la 2000rpm pana la 6000rpm chiar dar are mai putini cai |
urmeaza cursa de la Tulcea, marutzu din cate stiu va fi prezent cu al sau K20, sunt foarte curios care c20XE il ia la impins vagoane :D luati ultima fraza mai mult ca pe o invitatie la cursa![/QUOTE]
imi pare rau k nu am ajuns la tulcea , dar acolo probabil ca va fi rezent cielo alb AVD cu c20xe pe el si inca o astra albastra KPF.....sunt curios sa vad rezultatele vs marutzu cu k20 doar asa k si curiozitate, in rest bafta la toti concurentii |
:bong: super tare omule hai sa inchidem topicul asta acuma
|
asa se intampla cand treci de la un 1.3 la un k20 pe acelasi sasiu.
sper ca marutu sa clarifice lucrurile la tulcea. am avut ocazia sa conduc motoarele din vs si personal raman cu k20. |
Basuleee...te lasa memoria...nu ne-am dat doar o data...si nu intr-o singura seara...si TypeR-ul batea spre o tona jumate...si tot te bateam...
Donu intradevar ma batea exact pana cu o seara inainte de cursa de la buzau...la legala de la buzau a fost prima data cand l-am dat(in dimineata aia implinisem 15000 de km, adica sfarsitul rodajului...)...incepand cu data aia l-am dat de fiecare data...si de atunci nu m-a mai batut nici un vr6... Cat despre cum trage un b16, nu trebuie sa ma iei pe mine etalon...eu nu am gandit o configuratie extrema de 400 de metri ca tine,ci una echilibrata de fiabilitate si cuplu pe medii, precum si manevrabilitate sporita, renuntand la agresivitate sus in ture...oricum nu sunt in configuratia finala...deocamdata sunt aproape de stock... Poate stii ca eu ma dau de placere, nu pentru prestigiu sau faima...asa ca astept sa ne vedem fara resentimente... In alta ordine de idei...daca trage asa tare...te invit la urmatorul vtm la bucovat la craiova...acolo ma dau ziua cu tine si cu filmari cu tot...filmat inclusiv panoul cu timpi...daca ma bati acolo esti bun...daca ma bati la 400 ai doar o masina buna si atat...in linie dreapta si daca il pun pe fi-miu la volan sa se dea 400 de metri se pricepe...si are doar 4 ani... |
Quote:
pana acum ziceai k ma bati cu 1.6, acum o dai la intors. fara resentimente |
Civic de 1.6 vs corsa 2.0 pe bucovatz....asta era provocarea...
|
Quote:
|
scz de scris dar scriu de pe un lap de germania!
|
Quote:
|
Quote:
|
Scriu si eu aici din experienta:
Cielo C20XE vs Honda Civic EK4 1.6 VTi B16A2 160 cai Ambele masini cu modificari, Honda cu calculator Mugen (pe care scrie FOR RACING USE ONLY), cutie extrem de scurta (viteza maxima 180-190 km/h), evacuare, masina concureaza in CNR si VTM. Ne-am dat din mers de la 40-50 km/h ca sa fie evident si Cielo a fost in fata cu mai mult de 1 masina. Cielo C20XE alb cu AVD la numar s-a dat si cu Honda Civic EP3 a lui Achim de aici de pe forum care am inteles ca nu e chiar stock si Cielo a fost cu putin in fata. De asemenea acelasi Cielo alb s-a dat la Tulcea cu S2000 stock pe care l-a batut si a luat bataie de la un S2000 de la TM parca cu modificari majore. Cielo a scos la Tulcea timp in jur de 13.5 secunde. |
Quote:
crede-ma ca sunt multe filmate si nefilmate dar nu stie lumea de ele |
| All times are GMT +2. The time now is 09:07. |
- Copyright 2026 4Tuning