Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Masina mea Astra Gsi C20LET WRC-ul (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/245924-masina-mea-astra-gsi-c20let-wrc.html)

alinWRC 13-04-11 22:25

Re: Masina mea Astra Gsi C20xe WRC-ul

Mersi ,volanta este de pe un sfi M 2.5 care este mult mai usoara decat cea de m2.8 ,iar din cea de m2.5 am mai luat inca ceva ,dar difera si placa de presiune trebuie sa pui si placa de 2,5

alinWRC 15-04-11 05:19

Salutare tuturor ,ca sa zica toti ca deja am inebunit ,urmatorul upgrade la masina pe langa cele mai sus mentionate vor fi un set de frane fata de pe Bertone turbo cu diametrul de 308 mm ,chiar daca sunt pentru 5 prezoane si pot fi puse doar de la jante de 16 ' in sus ,am sa le regauresc 4x100 si oricum treceam la jante pe 17 ' asa ca nu reprezinta o problema ,din cate m-am documentat exista un astfel de kit pentru astra f complet dar are o suma de achizitie frumusica peste 20 de mil . ,iar regaurirea discurilor nu este o problema atata timp cat se calculeaza corect si centrarea lor si gaurirea ,dar asta o stie cel mai bine strungarul,in UK merg multi asa de multi ani cu discuri de 308 mm regaurite .

Astept pareri ,atat pro cat si contra .

Cu stima ,Alin

GJ 64 GAB 15-04-11 07:57

Salve Alin !
De ce nu cauţi discuri cu prindere pentru 4x100 ?
Pe la noi pe aici nu cred să găseşti, dar prin afară sigur găseşti . Pompa de servo o schimbi şi pe ea ?

sebastyan2001 15-04-11 09:33

Nu gasesti discuri cu 4x100 pt opel mai mari decat cele de sfi... am tot cautat si eu, inclusiv pe ebay.

Esperache 15-04-11 11:25

Quote:

Originally Posted by sebastyan2001 (Post 4257469)
Nu gasesti discuri cu 4x100 pt opel mai mari decat cele de sfi... am tot cautat si eu, inclusiv pe ebay.

Chiar asa !? Eu am discuri fata 4x100 ventilate perforate diametru 308 ... pt. OPEL :D

GJ 64 GAB 15-04-11 11:58

Prin Anglia ar trebui să găseşti, fără probleme .

alinWRC 15-04-11 15:20

pai sincer sa fiu din cauza ca nu prea am cum sa le cumpar ,fiind situatia mea cam complicata fiind unde sunt,si pentru ca nu am gasit ,asa ca il rog pe prietenul esperache sa lasa si un link ,iar pentru ca dc sa nu spun adevarul e mult mai ieftin si la indemana sa le perforez pe astea ,dupa cum am zis in uk merg oamenii asa cu ele fara probleme de ani de zile,si eu ma gandeam ca ar fi problema ca le iei din rezistenta dar pe migweb toti zic ce e ok atata timp cat sunt si centrate gaurile ,iar pretul este unul foarte mic ,chiar daca exista si nu ma indoiesc ca ar fi ,sigur au un pret destul de mare cu tot cu transport ,fata de cele de bert T ,plus gaurirea .

Pompa nu o schimb ,momentan din cate stiam ar fi buna una de omega B,dar momentan stau asa sper in cele 4 zile de stat in tara sa am timp sa fac tot ,va fi o cursa contra cronometru ,montat admisie ,pus soft ,pus jante schimbat anvelope ,schiimb ulei si distributia si montat discurile in mod normal ar trebuie sa se faca totul relativ repede ,dar cum totul depinde de oameni ,ma astept la orice.

Cu stima ,Alin

ca sa aveti o idee cam asta e pretul :

http://www.mathijssentechnics.nl/?Vi...&lvid=&mid=120

am gasit si discuri destul de ieftine pe la 140 setul ,dar sa vad poate le iau pana la urma :

http://www.bremsen-heinz.de/index.ph...286&cPath=8_10

alinWRC 15-04-11 21:20

3 Attachment(s)
Cam asa ar trebui sa arate cele regaurite 4x100 si centrate ,daca observati cele 4 sunt foarte putin mai in interior pentru ca difera diametrele interioare .

inele acelea nu stiu exact daca sunt necesare ,acelea sunt la un upgrade de frane pentru un e30 la frane de M3 e 46 ,la mine diferenta este foarte mica si nu isi vad rostul inelele.

Astept pareri

Cu stima ,Alin

Esperache 15-04-11 21:38

Salut Aline,

Eu mi-am cumparat kit-ul de frane fata tot de la mathijssentechnics
insa erau mai scumpe atunci ... 895 EUR + transport; mai exact sunt cele din link-ul asta : http://www.mathijssentechnics.nl/?View=page&part_id=341606&hid=760&lhid=&lvid=&mid= 120
Diferenta (daca pot spune asa) e ca etrierii mei sunt de Astra G OPC (care, am inteles, sunt foarte asemanatori cu cei de pe Calibra/Vectra A V6) si nu de Astra VXR.
Ce pot sa spun ... e o diferenta uriasa fata de franele stock (cel putin asta am vazut .. cum si in ce fel mi-a oprit masina mea din cateva situatii destul de nasoale) si consider ca isi merita banii ... asta daca tii la viata ta :-)

Bafta !

alinWRC 15-04-11 21:53

Salut ,mersi de informatii ,clar tin la viata mea si nu ca ar fugi cine stie ce aspiratul meu dar ,oricum este subdimensionat sistemul de franare la opel, acum am frane bune am Ate cu striatii dar ,nu strica ceva mai mare niciodata mai ales ca de multe ori ai situatii in care daca ai frane ramai in viata ,deci nici nu se pune in discutie.

Dar parca mai repede imi vine sa le iau pe alea de pe bertone turbo pe care dau 100E plus strungarul ,decat 700 sau si mai mult cat ma duce setul ala cu tot cu trnasport ,ce e drept e ca alea sunt noi ,dar cu inca o suta le cumpar si la astea discuri noi sau la 130E le iau din germania ,momentan cred ca am sa le perforez pe cele de bertone sa vad ce si cum este si mai apoi ramane sa ma decid ce voi face .

Cu stima ,Alin

Esperache 15-04-11 22:21

Quote:

Originally Posted by alinWRC (Post 4259293)
Salut ,mersi de informatii ,clar tin la viata mea si nu ca ar fugi cine stie ce aspiratul meu dar ,oricum este subdimensionat sistemul de franare la opel, acum am frane bune am Ate cu striatii dar ,nu strica ceva mai mare niciodata mai ales ca de multe ori ai situatii in care daca ai frane ramai in viata ,deci nici nu se pune in discutie.

Dar parca mai repede imi vine sa le iau pe alea de pe bertone turbo pe care dau 100E plus strungarul ,decat 700 sau si mai mult cat ma duce setul ala cu tot cu trnasport ,ce e drept e ca alea sunt noi ,dar cu inca o suta le cumpar si la astea discuri noi sau la 130E le iau din germania ,momentan cred ca am sa le perforez pe cele de bertone sa vad ce si cum este si mai apoi ramane sa ma decid ce voi face .

Cu stima ,Alin

Sa stii ca acum ceva vreme eram si eu de aceeasi parere cum ca discurile mai mari in diametru sunt minunea de pe lume, DAR ... am aflat ca ele, culmea, nu au foarte mare legatura cu forta de franare ci cu alte aspecte din acest angrenaj de piese, si ca adevarata diferenta este data de 1. etrieri, 2. materialul placutelor de frana si 3. calitatea lichidului de frana plus, bineinteles, restul componentelor ...

Oricum, daca te hotarasti sa pui discuri mai mari automat trebuie sa inlocuiesti, cel putin, suportul etrierilor ... altfel nu se mai "pupa".

P.S.: Saluta-l pe Emilu' din partea mea ;)

alinWRC 15-04-11 22:56

Clar ca schimb etrierul si suportul ,daca ai citit in graba schimb tot nu doar discul ci etrier complet cu tot cu suport si placute si disc de 308 totul a fost dat jos de pe bertone turbo care a primit frane brembo mari...deci etrierul va fi ,placute vor fi ,iar lichidul stiam de treaba cu invechitul si clar si ala va fi nou.mersi inca o data de sfaturi si interesul tau incepeam sa ma gandesc ca bat campii ,dar va ca scriu aici doar oameni cu experienta si asta ma bucura enorm, va multumesc inca o data tuturor chiar si celor care doar va uitati va stiti voi care ,

pe Emil o sa il salut vorbesc cu el pe mess eu inca nu sunt in tara.

Cu stima ,Alin

alinWRC 21-04-11 04:11

3 Attachment(s)
Proaspat achizitionate mansoane pentru schimbator si frana de mana ,sa mai improspatam si interiorul ,ca sa fie in ton cu scaunele si cu viitorul volan .

crystip84 21-04-11 07:22

varu, cat ai dat pe ele? au si pentru astra g? si alte modele?

imi aduci si mie un set te rog dc e ceva sa-mi placa?

alinWRC 21-04-11 11:30

Au fost cumparate din Ro de la un tip care face asa ceva o sa iti dau linkul in privat ,si azi mi-au venit acasa prin posta.

alinWRC 01-05-11 16:04

Momentan sunt in mare dilema cu Let-ul....,asa ca macar sa mai fac la sfi ce nu am facut pana acum si se cere....

Am inceput serpii pe 45/50/63 ,cu 2 in carne ,vor purta semnatura BeWaRe si Andrei,carora le multumesc .Admisia care este deja ,dar mai am nevoie de o flansa de la clapeta de acceleratie la furtunul pentru debitmetru,Softul de la CBR-ul care am inteles ca este foarte buna si cu ce mai are masina sper sa faca o suma frumusica de ponei ,e posibil sa am nevoie de un regulator de presiune reglabil pentru benzina, pentru ca admisia asta baga ceva aer...

In rest azi am fost iar in zona unde se modifica masini aici in Amman ,nu pot descrie sentimentul ,din pacate noi suntem mult in urma ,foarte multe gargarite turbo ,de Subaru nu mai zic ca nu trece o zi sa nu vad 3-4 bucati ,e ca un vis zona lor de hale de tuning,ai tot in acelasi loc Strungarie ,Mecanica ,Piese Tuning,Tinichigerie ,Electrica ,Dyno ....totul intr-un loc plin de hale cu garaje si strazi pe care auzi doar compresoare si turbine si sunete de V-uri ....e de VIS

sebastyan2001 01-05-11 18:06

Felicitari pt. piesele care urmeaza, ai putea totusi sa ne pui si noua niste poze cu acel RAI sa ne clatim si noi ochii.

alinWRC 01-05-11 18:29

hmmm ,poze imi e asa sa fac in acea zona ,sunt masini care nu sunt deloc street legal ,nu vreau sa ma alerge lumea ,si nici nu sunt un pasionat al pozelor nu port camera la mine...dar am sa fac un efort sa fac mai ales ca peste 2 sapt merg la cursa lor de drag...

alinWRC 01-05-11 18:35

4 Attachment(s)
Doar cateva ...dupa cum ziceam nu stau cu camera la purtator

alinWRC 02-05-11 14:43

Profitand de ceva timp am cantarit scaunele care au 10,5 Kg ,nu sunt usoare dar nici grele ,eu sunt multumit de cum stau in ele

alinWRC 06-05-11 17:15

10 Attachment(s)
Salutare ,cum va ziceam de poze cu masini de pe la ei ,azi am avut o zi superba ,am fost la p etapa de circuit la ei ..poze gasiti pe facebook ul meu...
AlinWRC,cateva am sa pun si aici

dragos2900 06-05-11 18:54

ce dreaq ma stai la 50grade acolo si tot alb esti,nu te bronzezi si tu deloc?? :lol:

alinWRC 06-05-11 18:56

Ma ascund bine ,mi-a ramas obiceiul din Romania ..hahaha

alinWRC 06-05-11 22:51

Acum sa lasam distractia si sa revenim la lucruri serioase ,la care am nevoie de ajutorul vostru ,daca a-ti citit mai sus a-ti vazut ca am sa pun o admisie mai mare ,serpii 45/50/63 sunt deja in lucru si softul pe care il iau de la CBR-ul,problema care o am vreau sa ma lamuriti si pe mine ,acum cu admisia asta mare....nu va avea prea mult aer fata de benzina..?? este binevenit un regulator reglabil de benzina? si daca da la cat ar trebui sa il reglez ??

Va multumesc si astept pareri sfaturi.

R1s3 11-05-11 01:17

Abia astept sa vad cum se misca dupa ce pui tot pe masina. Pacat ca nu o sa o mai vedem prea mult pe strazile din Romania pentru ca e unul din cele mai frumoase Gsi-uri din tara. Rar mai gasesti una sa arate si sa mearga atat de bine. Multa bafta cu moficarile si sper sa fi multumit de rezultatul final. O sa incerc sa ajung si eu in Buzau cand vi in tara sa dam cateva linii ca pe vremuri. Parca imi pare rau ca nu am cumparat-o cand mi-ai zis dar poate e mai bine asa pentru ca faceai o greseala daca o dadeai... sigur iti parea rau dupa ea. Mult succes!

alinWRC 11-05-11 13:18

Multumesc de aprecieri ,mai am mult de munca la ea ,nu stiu daca e una dintre cele mai frumoase ,imi place mie si e suficient ,si sper sa ma bucur de ea inca multa vreme,pentru ca merita fiecare ban bagat in ea.

Sigur imi parea rau de ea...dar cred ca imi luam alt tot gsi e prea mare dragostea,dar bine ca nu am dat-o de fapt niciodata nu am sperat sa o dau...era doar asa o plictiseala de ea.

Bafta sper sa ne vedem cand ajung in tara chiar daca sunt extrem de grabit

alinWRC 19-05-11 21:38

4 Attachment(s)
Am zis ca e vremea si unor oglinzi race lock ,asa ca am achizitionat urmatoarele de la Raid ,de la userul jocotuning,multumesc

vipermihai 19-05-11 22:32

Quote:

Originally Posted by alinWRC (Post 4337522)
Am zis ca e vremea si unor oglinzi race lock ,asa ca am achizitionat urmatoarele de la Raid ,de la userul jocotuning,multumesc

sa le folosesti cu placere !
hai cu ele sus!!:shock:

alinWRC 19-05-11 22:35

abia astept si eu sus cu ele dar abia pe 8 iunie ajung in tara si atunci vor fi sus ,ca si restul de achizitii,si modificari,iar pe 16 iunie paraseste Romania pentru un an sau mai mult....

ph88bas 21-05-11 06:43

Quote:

Originally Posted by alinWRC (Post 4308273)
Acum sa lasam distractia si sa revenim la lucruri serioase ,la care am nevoie de ajutorul vostru ,daca a-ti citit mai sus a-ti vazut ca am sa pun o admisie mai mare ,serpii 45/50/63 sunt deja in lucru si softul pe care il iau de la CBR-ul,problema care o am vreau sa ma lamuriti si pe mine ,acum cu admisia asta mare....nu va avea prea mult aer fata de benzina..?? este binevenit un regulator reglabil de benzina? si daca da la cat ar trebui sa il reglez ??

Va multumesc si astept pareri sfaturi.

salut alin. daca ii dai mai mult aer, e normal sa ii dai si mai multa benzina, cu ajutorul unui regulator de presine reglabil.depinde si ce injectoare ai, o sa fac eu o proba cu ceva injectoare mai mari si dak merge o sa iti spun
spor la modificari

alinWRC 21-05-11 11:31

Salut ,fratele BAS, eu am m2.8 si am injectoare mai mari alea albastre ,cu 4 duze,dar si asa tot nu ar fi suficient,deja am vb sa iau un regulator reglabil,sa ii dau ceva mai multa benzina,nu stiu exact ce modificari face softul ce il voi pune de la CBR-ul,dar tot cred ca e necesar acel regulator cu ceas si reglabil,plus ca am vb sa iau si un tester OP-Com,care vede valorile si pe loc si in mers,si care sper sa ma ajute la reglarea amestecului ....sper in ca nu stiu si daca cineva are idee sper sa imi de-a un ajutor.clar softul din cate stiu e facut pe motor stock ,deci fiind si comprimat si alta admisie si evacuare sigur are nevoie de mai multa benzina,ce vreau sa mai stiu este ce fac cu regulatorul de pres de pe rampa cel original cum il anulez doar scotandui vacumul ...

E ceva bataie de cap mai ales ca va trebui sa le fac singur ,doar cu ajutorul vostru ,sper sa iasa ceva si sa mearga ok pentru ca inca ramane o masina de zi cu zi.

Multumesc anticipat ,

Cu stima ,Alin

Esperache 21-05-11 11:41

Quote:

Originally Posted by alinWRC (Post 4340919)
ce vreau sa mai stiu este ce fac cu regulatorul de pres de pe rampa cel original cum il anulez doar scotandui vacumul ...

E ceva bataie de cap mai ales ca va trebui sa le fac singur ,doar cu ajutorul vostru ,sper sa iasa ceva si sa mearga ok pentru ca inca ramane o masina de zi cu zi.

Multumesc anticipat ,

Cu stima ,Alin

Salut,

Da, vezi ca poti anula si asa regulatorul de pe rampa.

alinWRC 21-05-11 11:44

ok il scot din regulator si vacumul ce se duce in clapeta ce fac cu el ? vine in regulatorul reglabil??

mersi Esperache

salfkm 22-05-11 14:42

Daca vrei sa schimbi regulatorul stock cu unul reglabil iti recomand 2 variante:
-prima varianta ar fi sa folosesti o placa de anulare pt regulatorul stock si sa montezi unul reglabil,placa arata asa http://www.migweb.co.uk/forums/engin...regulator.html

-a doua varianta ar fi sa pui un regulator de benzina reglabil care sa se potriveasca perfect in locul celui stock,uite aici ai un exemplu de la Nesso Racing (la mijlocul paginii gasesti poze cu el montat pe rampa de injectie de XE/LET) http://www.clubcalibra.com/calibra-p...es-no-spam/40/

alinWRC 22-05-11 22:03

Multumesc ,pentru sfaturi si pentru informatii,regulatorul va fi unul separat nu pe rampa ,deja am doua oferte sa vad pe care o aleg,dar mai astept pareri in legatura cu daca trebuie acest regulator ,pentru ca am auzit diverse versiuni ,ba ca nu trebuie ca face sonda lamda reglajul ,ba ca imi trebuie soft special ,mai multe....eu astept parerile voastre.

Cu stima ,Alin

alinWRC 24-05-11 13:22

3 Attachment(s)
Cu multumiri prietenului BAS,am achizitionat de la el ,urmatorul regulator de presiune reglabil ,complet si cu flansa aia de anulare pentru rampa,sper sa imi fie folositor ,si sa il reglez corespunzator.

bobby_gsi2 24-05-11 14:06

Ce pret? Nu ar trebui sa "abuzezi" de el. Un 3 bar si ceva ar fi suficient..acum depinde si ce modificari mai ai pe acolo.(injectoare)

alinWRC 24-05-11 14:11

Pret ,am sa vb cu bas-ul daca e ok il posteaza el. ..injectoare am cele ce vin pe sfi m2.8 albastre cu 4 gauri ,asa am zis si eu pe la 3,5 maxim,alte modificari am fix ce e scris pe topic nimic altceva.nu stiu ce ii va mai da si softul ...dar sper ca prin opcom sa vad si sa stiu cam cum sa ii mai reglez benzina.

Astept sfaturi si pareri nu sunt mecanic ce fac fac din placere .

speed line 24-05-11 14:15

3 bari maxim atat face pompa stock din ce stiu eu

alinWRC 24-05-11 14:17

eu stiu de vreo 6 ....3 bari tine regulatorul stock,corectati-ma...

All times are GMT +2. The time now is 14:28.

- Copyright 2026 4Tuning