Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alfa Romeo tuning (https://forum.4tuning.ro/152-alfa-romeo-tuning.html)
-   -   alfa romeo 33 (https://forum.4tuning.ro/152-alfa-romeo-tuning/24020-alfa-romeo-33-a.html)

alfa33 29-01-07 16:57

Re: alfa romeo 33

Quote:

Originally Posted by Sarris (Post 717170)
Salut. Nu pot sa cred ce ai facut din Alfa pe care o aveai in curte la Cipex
Dupa masina ma cunosti, mi-ai montat sistemul de alarma. Ce mica e lumea.
Tot respectul meu a iesit super si cand ma gandesc cum arata, e super poate trec pe la tine in BV sa o vad.
Multa bafta.

Cred ca ma comfunzi sau poate ai vazut masina mea undeva la niste prieteni. Nu imi dau seama la care curte te referi iar eu nu ma ocup cu sisteme de alarma si nu stiu ce sau cine este Cipex.

Sarris 29-01-07 18:44

Salut scuze daca te confund.
Am fost in Brasov in spatele stadionului din Bartolomeu la firma AUTO CIPEX unde am montat un sistem de alarma, acolo era o alfa 33 rosie lovita, masina imi pare tare cunoscuta repet inca o data poate e o simpla confuzie.
Oricum cele spuse despre masina raman valabile.

33tun 31-01-07 15:10

Salut alfa33...ia zi, in ce stadiu esti cu 33-ul.....
Am si eu un 33 super tunat dar nu stiu sa inpun poze aici..sunt incepator..zi si mie cum fac sau vezi ca e de vanzare pe bazar...una neagra...as vrea sa vb cu tine...
Da un semn sa vb mai mult de alfe 33 ;)

alfa33 01-02-07 08:00

salut 33tun. La alfa mea 33 mi-au venit chiuloase noi din olanda acum o saptamana, cu tot ce trebuie pe ele insa nu am avut inca timp sa ma apuc de motorul cel rau :D acum pe masina este tot motorul stock 1,7 16V. Cel care va fi mai rau este identic insa pe ala voi umbla mai mult. Daca mi se pune pata si ma apuc sa investesc si in GTV ma gandesc sa fac motorul care e dat jos ceva mai puternic iar cel de care e acum pe masina sa il desfac, sa il refac complet si sa il decomprim ca sa pun pe el turbina de pe GTV si sa il fac supraalimentat. Astfel pot ajunge usor cam la 220CP. Singura problema este ca nu prea gasesc loc pentru turbina, galerii si intercooler ca e super ingesuit spatiul. Legat de alfa ta, daca vrei sa pui poze apasa pe post reply si o sa ai acolo o optiune unde poti face upload de poze.

33tun 06-02-07 15:16

6 Attachment(s)
Ms alfa33...ce mai zici....am reusit sa pun poze...care sunteti interesati...comentarii ceva...va place masina?

Don M 06-02-07 21:37

arata frumos insa mai ai ink de lucrat sa fie street glow

_DPG_ 07-02-07 08:42

Ai "incarcat-o" prea mult, ma refer la cea neagra. Cea rosie e bestiala, QV is teh shit.

alfa33 07-02-07 09:10

daca imi este permisa o opinie vis a vis de cea neagra. Cred ca daca nu ar avea pe ea toate vinylurile alea, niste jante ceva mai mari si astupate gaurile ovale din bara spate, ar arata mult mai bine. Oricum felicitari pentru cei ai reusit sa faci din ea.

kmkz 07-02-07 15:38

fara sa vreau sa supar pe nimeni, pot spune ca cea neagra este o rusine!!! nu are nici o legatura cu tuningul, si este pacat ca a aparut ca termen de comparatie cu cea rosie.... NU EXISTA termeni de comparatie.... iubesc alfa33 si pot spune ca una stock arata mai bine dkt cea neagra... ink o data, scuze dk am deranjat

Mental Concret 09-02-07 16:35

Quote:

Originally Posted by alfa33 (Post 688454)
Te inteleg perfect, si eu am aceeasi boala pe cei care prin tuning inteleg spoiler de tip faras, jante pe 18' la motor de 1,4, angel eyes si stopuri lexus si un eleron de FIA GT pe spate :D In plus, prin tuning multi cred ca si muzica cu 50 de milioane de W le face masina nu stiu cum. In fond, multi nici nu au c..ie sa conduca o masina puternica sau sa modifice una care sa ajunga in zona de performanta. Eu nu ma consider vre-un pilot de WRC sau WTCC insa macar ma tin cat de cat de volan si nu ma fac de ras cu masinile mele :D

OK! Parerea mea este ca un tuning nu trebuie sa neglijeze motorul... De fapt pentru mine baza este motorul!

Fabulous 09-02-07 16:37

Alfa 33, pot sa te intreb daca Alfa ta 33 QV este cu aripi umflate pentru ca e QV sau i-ai umflat tu aripile? Farurile de la ce sunt? De la alfe mai vechi? Poate de la 33 dinainte de `85?
Ms.

alfa33 09-02-07 22:29

Fabulous, aripile sunt modificate de mine cu ajutorul tinichigiului care le-a facut din tabla. Farurile, din pacate, nu sunt de alfa pentru ca nu am gasit de la modelele mai vechi asa ca am adaptat unele de BMW seria 5 de prin anii 80-90.

Mental Concret. Exact asta spuneam si eu vis a vis de tuning. O spun de fiecare data si o repet cand este necesar. Tuning inseamna modificarea performantelor masinii. Aici intra motor, tren de rulare, transmisie, evacuare, carburatie etc

Sorin_82ro 19-02-07 09:47

nou pe aici...

Salutare la toata lumea. Tocmai mi-am achizitionat un Alfa Romeo 33 1.5 din '86(pasiune mai veche pentru Alfa Romeo, am mai avut unul din ,68 Alfa Romeo 1750 de 132 CP) si arata destul de rau,ma gande-am dc ma poate ajuta cineva cu ceva materiale despre motor,caci deocamdata ma gasit o curea rupta(nu de tot) sper sa nu se fi indoit vreo supapa, si abia acum il desfac.Tinem legatura, caci ami am ceva probleme si lucruri de lamurit, dar nu se poate totul deodata Va multumesc anticipat.;)

rotuning 27-02-07 14:32

4 Attachment(s)
a mea...tunata in 2003
trebuia sa primeasca si jante si eleron dar...n-a mai apucat....

33tun 02-03-07 19:29

OK sa zicem ca da ...e cam incarcata alfa 33 neagra si ca intr-adevar poate i.ar sta mai bine fara atitea viniluri (cu toate ca sunt masini si cel mai concret ex ar fi in 2f2f,evident ca nu se compara alfa cu nici una din filmul acela niciodata, carora le sta f bine cu multe viniluri---dar s zicem ca nu sunt misto astea).Imi asum criticile... Da intr-adevar ar trebui jante mai mari pt ca BBS-urile alea sunt destul d vechi si ca model.
DAR nu stiu daca e chiar asa d rau...pt ca s aduci o masina din stock in etapa asta *ma refer strict la partea de caroserie-tinichigerie* nu e asa usor. A fost nevoie de multe luni d munca. Si de ex cea rosie are aripile umflate...ok ii sta f bine nimik d zis...dar sa pui o bucata de meta;l dreapta si sa sudezi si sa dai cu chit nu e mare inginerie.... La cea neagra aripile spate-razele sunt din metal ca si prizele din aripile de fata, narile d p capota, pragurile, partea de jos a spoilerului fata si multe altele...sa faci asemenea forme din metal*caci totul e metal nu e fibra turnata in forme de face oricine* nu e asa usor... Va rept ca ma refer strict la partea de caroserie.
Referitor la gaurile ovale din spoilerul spate...e un spoiler adus din italia si facut de squadra 33 special pt alfa 33 (e singura parte de fibra d p masina).
Imi asum criticile voastre pt ca si mie sincer mi se pare incarcata--ma refer la viniluri dar la partea de tinichigerie ...nu stiu... De ex capota se deschide invers fata de cum se deschide original...numai cate masuratori si calcule s.au facut pt a se face balamalele...
Astept inca critici ...:idea:

33tun 02-03-07 19:33

Quote:

Originally Posted by rotuning (Post 773823)
a mea...tunata in 2003
trebuia sa primeasca si jante si eleron dar...n-a mai apucat....

Spoilerele sunt facute din alte spoilere taiate d la jumate si intoarse invers?...f ingenios:rolleyes2

arnoux 03-03-07 10:04

33 tun , fara suparare cred ca fiecare de aci iti rspecta lunile de munca dar ideea tuningului este marirea raportului CP/kg
ideea care este, ca si munca , da, nimic de criticat dar ca design masina este incarcata si nu cred ca ti-a imbunatatit performantele
iti dau un sfat, nu te luat dupa americani ca sunt cei mai chiciosi cand vine vorba de masini ; la ei dc pui un neon sub masina, led-uri la esapament si pe schimbator deja e tuning
poate era mai bine dc faceai prizele,etc din fibra decat tabla
oricum am vazut ca la noi cei care sunt buni la tinichigerie prefera tabla fibrei.
poti sa te superi dar trebuie sa o spun : in fata atat ai schimbat ca nu mai aduce deloc cu o "italiana"
pe viitor chiar dc faci numai bricolaj cauta si tu pe net pt modelul respectiv de masina ce au facut altii inaintea ta pt ca trebuie sa imbini talentul cu munca, altfel....

33tun 04-03-07 04:40

4 Attachment(s)
Era mai bine asa...fara viniluri?
Da arnoux in mare parte ai dreptate...
Mai astept si alte critici...

_DPG_ 07-03-07 09:20

Arata MULT mai bine asa.

Alex_Alfa 07-03-07 22:48

Ideea cu culoarea neagra si jante negre cu bordura argintie mi se pare foarte cu gust! E super
Dar cam atat.. :?

aXelstorm 08-03-07 16:27

Prelungirea capotei si eliminarea semnului, nu imi par de bun augur. In rest, e de admirat ca ai lucrat la ea, si e trist ca vrei sa te desparti de ea...cat despre cum ai lucrat-o, ai facut-o sa-ti placa in primul rand tie, singurele obiectii erau jantele si vinilurile...dar vedem viitorul proprietar ce va face. Nu o vinde vreunui taran prost sau genului care asculta manele cu geamul jos...

_DPG_ 08-03-07 17:39

Nu, nu o va vinde vreunui taran sau manelist, va selecta clientii mai ceva ca Ferrari si Rolls Royce =))

33tun 10-03-07 02:57

Quote:

Originally Posted by aXelstorm (Post 788134)
Prelungirea capotei si eliminarea semnului, nu imi par de bun augur. In rest, e de admirat ca ai lucrat la ea, si e trist ca vrei sa te desparti de ea...cat despre cum ai lucrat-o, ai facut-o sa-ti placa in primul rand tie, singurele obiectii erau jantele si vinilurile...dar vedem viitorul proprietar ce va face. Nu o vinde vreunui taran prost sau genului care asculta manele cu geamul jos...

Mersi pt apreciere ...si nu o voi vinde acelui gen de persoane...sincer daca nu va fi neaparat nevoie nu o voi vinde...eu unul nu m.as desparti de ea, nu pt ca e vreo Ferrari, ci pt ca e facuta numai din ideile proprii si s-a lucrat mult la ea...as tine-o si daca nu ar mai circula doar k e unica...chiar daca nu cea mai frumoasa alfa 33.

ffwd 10-03-07 13:11

alfa 33 QVrosu,toata stima.si pe mine ma tenteaza o alfa 33,din pacate nu imi permit deocamdata. masina ta arata extraordinar,totul arata faptul ca iubesti masina,si se vede ca totul e gandit.
alfa 33 neagra,imi cer scuze,si apreciez faptul ca ai muncit atat la ea. poate ar fi trebuit sa vorbesti cu alfa 33 inainte sa te apuci. masina ta nu are nici o treaba cu tuningul. asa cum s-a mai spus,tuningul are a face cu performanta,in primul rand. si chiar daca vrei sa faci doar "optic tuning",asta nu inseamna sa ii iei cu totul identitatea masinii. cu atat mai putin unei alfa 33,care are atata personalitate..ceea ce ai facut tu cu grila fata este BLASFEMIE!!!!!!!! ca sa nu mai zic de viniluri....nu vreau sa spun ca masina a ajuns pe mana cui nu trebuie,dar cert e ca puteai sa gandesti mai mult inainte sa te apuci de ea. vreau sa te intreb ceva: ai gandit masina in ansamblu,sau ai lucrat la ea "pompieristic"?

inca o data ,RESPECT pentru alfa 33

33tun 11-03-07 02:36

Quote:

Originally Posted by ffwd (Post 790625)
alfa 33 QVrosu,toata stima.si pe mine ma tenteaza o alfa 33,din pacate nu imi permit deocamdata. masina ta arata extraordinar,totul arata faptul ca iubesti masina,si se vede ca totul e gandit.
alfa 33 neagra,imi cer scuze,si apreciez faptul ca ai muncit atat la ea. poate ar fi trebuit sa vorbesti cu alfa 33 inainte sa te apuci. masina ta nu are nici o treaba cu tuningul. asa cum s-a mai spus,tuningul are a face cu performanta,in primul rand. si chiar daca vrei sa faci doar "optic tuning",asta nu inseamna sa ii iei cu totul identitatea masinii. cu atat mai putin unei alfa 33,care are atata personalitate..ceea ce ai facut tu cu grila fata este BLASFEMIE!!!!!!!! ca sa nu mai zic de viniluri....nu vreau sa spun ca masina a ajuns pe mana cui nu trebuie,dar cert e ca puteai sa gandesti mai mult inainte sa te apuci de ea. vreau sa te intreb ceva: ai gandit masina in ansamblu,sau ai lucrat la ea "pompieristic"?

inca o data ,RESPECT pentru alfa 33

E evident ca esti prieten cu ala cu aia rosie pt ca sunteti din Cluj amandoi...asta nu inseamna ca trb sa t iei de alfa neagra.
Blasfemie????? Pai tu cu ce te lauzi mah...ce masina ai si tu tunata.
Alfa rosie nimik de zis e frumoasa poate din pdv al unora mai frumoasa ca cea neagra...dar e 99% STOCK....si tuning la motor? are un motor de 1.7 cu 2 carb duble sau injectie Bosch...stiu alfa 33 p din afara...
Eu nu am fct tuning la motor..
Am fct decat optic...si asta e un tuning....e creatie mah daca ai auzit ...tu ai creat ceva vreodata?....Prima data s.a facut un proiect 3D pe PC apoi s.a lucrat la masina...nu in stil '' pompieristic''....poate tu cu prietena ta lucrezi in stil pompieristic...ca de masini nu stiu cata idee ai.
Fara suparare da?...ca asa zi zis si u...daca ma iei asa.

ffwd 11-03-07 11:19

salut 33 tun! vad ca tu te-ai cam suparat....
din pacate nu il cunosc pe alfa33,si nici nu cred ca e din cj,parca era din brasov.dar sper ca ne vom cunoaste.
oricum,chiar daca mi-ar fii prieten,l-as "taxa" la fel ca pe tine,pentru orice prostie.
in ceea ce priveste prietena mea,cred ca e off-topic.si oricum,nu te priveste,nu cred ca e cazul sa incepem o tiganie,incearca sa fii obiectiv.
daca am creeat ceva? am terminat liceul de arte,si am facut 2 ani de facultate de arte,deci poti fii sigur ca am creeat. la domeniul masini,inca nu ma pot lauda. am o masina,este in lucru. ai sa o vezi cand va fii gata.din pacate nici eu nu imi peermit sa fac tuning la motor,deci va fii tot "optic".
stock sau nu,cred ca e mult mai performanta alfa rosie decat a ta. ce ai facut tu,dupa parerea mea-si se pare ca si a altora-nu face alceva decat sa iti creasca greutatea si sa reduca performantele.
ma bucur ca nu te-ai suparat,si ca putem conversa civilizat.

ffwd 11-03-07 15:19

a,33tun,si nu uita sa citesti primul post,ca ziceai ca alfa rosie e stock....la tine ce inseamna ca e stock? ca nu urla caroseria " sint tunata"? oricum disputa asta nu se va termina decat daca o sa va parcati masinile una langa alta,si o sa vedeti ce fel de oameni se uita la ele. eu zic ca la a ta se vor uita cei care asculta manele cu geamu' jos,iar la alfa rosie adevaratii cunoscatori.....

33tun 13-03-07 01:39

bine ffwd hai sa o lasam asa...si sa fim obiectivi...dar nu prea pot ca iar m.ai jignit cu aia de asculta manele....si in fond sa stii ca eu nu am postat.o aici sa fac o comparatie cu cea rosie...comparatiile au aparut de la forumisti....eu decat vreau niste pareri ...nu atacuri..Ai zis ca alfa 33 rosie e mai performanta..NORMAL pt ca eu nu am fct tuning la motor dupa cum am si zis...si oricum e mai performanta ca are motorul de 1.7 iar eu il am p cel d 1.3
Eu am fct doar tuning optic atit...
Chiar sunt curios sa iti vad opera d arta cand o sa o termini
Si vezi ca nu sunt ''dude'' stii tu ce zic 8)

ffwd 13-03-07 11:04

Quote:

Originally Posted by 33tun (Post 795187)
bine ffwd hai sa o lasam asa...si sa fim obiectivi...dar nu prea pot ca iar m.ai jignit cu aia de asculta manele....si in fond sa stii ca eu nu am postat.o aici sa fac o comparatie cu cea rosie...comparatiile au aparut de la forumisti....eu decat vreau niste pareri ...nu atacuri..Ai zis ca alfa 33 rosie e mai performanta..NORMAL pt ca eu nu am fct tuning la motor dupa cum am si zis...si oricum e mai performanta ca are motorul de 1.7 iar eu il am p cel d 1.3
Eu am fct doar tuning optic atit...
Chiar sunt curios sa iti vad opera d arta cand o sa o termini
Si vezi ca nu sunt ''dude'' stii tu ce zic 8)

ok,hai sa terminam ,ca oricum nu ajungem nicaieri....
scz ca te-am "atacat",dar nu ma pot abtine...
si oricum cand ai pus pozele alea,ti-ai expus masina atat la critici cat si la aprecieri,deci.....eu mi-am expus punctul de vedere.
am inteles ca ai facut doar optic tuning,si n-ai facut nik la motor,dar dupa parerea mea se putea face mai bine.
cand va fii gata masina mea,ai sa o vezi.
salut

aXelstorm 13-03-07 13:15

..Ok...hai sa nu ne scoatem ochii, pt ca si asa suntem putini 33-isti. Scurt pe doi, nu are sens sa ne certam pe performantele masinii...chiar si 1.3 are 90cp si 10.3 sec 0-100...poate face "figuri" la masini de 1.8 -> 2.0 daca se forteaza un pic, cat despre "trifoiul cu patru foi"...la 8.1 sec 0-100...nu e de joaca, mai intai trebuiesc stapanite cu performante stok, pt ca sunt foarte violente in reactii. Ca perere personala, Alfa 33 nu va putea fi never show & shine, singurul styling care imi vine prin cap pt masina asta, il reprezinta aducerea ei la echiparea de "pista". S-auzim de bine!!!

ffwd 14-03-07 11:34

Quote:

Originally Posted by aXelstorm (Post 795611)
..Ok...hai sa nu ne scoatem ochii, pt ca si asa suntem putini 33-isti. Scurt pe doi, nu are sens sa ne certam pe performantele masinii...chiar si 1.3 are 90cp si 10.3 sec 0-100...poate face "figuri" la masini de 1.8 -> 2.0 daca se forteaza un pic, cat despre "trifoiul cu patru foi"...la 8.1 sec 0-100...nu e de joaca, mai intai trebuiesc stapanite cu performante stok, pt ca sunt foarte violente in reactii. Ca perere personala, Alfa 33 nu va putea fi never show & shine, singurul styling care imi vine prin cap pt masina asta, il reprezinta aducerea ei la echiparea de "pista". S-auzim de bine!!!

nici eu nu vreau s ane scoatem ochii,dar cred ca nu e de folos sa lauzi ceva ce nu e de laudat.iar abtinerea se stie ca e boala romanului.ma rog,in ceea ce priveste alfa neagra am spus ce-am avut de spus.
si nici nu e ideea ca alfa 33 sa fie "show & shine",cum zici tu,insa putin styling nu strica. atat timp cat asta se face respectand designul masinii.
stiu ce poate alfa 33,si am inteles ca nu toti vrem tunin g l motor,unii se multumesc cu optic .e ok.
anyway...eu am terminat cu cearta,astept alte poze cu alfa rosie,sau poate ajunge prin cj,si am ocazia(sau oinoarea)sa o aud,sa o admir.
merci de interventie:)

Alex_Alfa 14-03-07 16:22

Pai hai la Alfafest la Baile Felix, probabil va veni si acea alfa 33 ;)
Este un topic special pt acest eveniment

ffwd 14-03-07 17:56

Quote:

Originally Posted by Alex_Alfa (Post 797804)
Pai hai la Alfafest la Baile Felix, probabil va veni si acea alfa 33 ;)
Este un topic special pt acest eveniment

cand se intampla?

rotuning 15-03-07 14:53

Quote:

Originally Posted by 33tun (Post 778127)
Spoilerele sunt facute din alte spoilere taiate d la jumate si intoarse invers?...f ingenios:rolleyes2

nu e deloc ingenios, e un "truc" de cand lumea (numai eu il stiu de vreo 9 ani cred, daca nu mai mult), insa ai dreptate doar la spoilerul spate partial. Spoilerul fata e muncit si scobit si indoit si .......de l-a luat naiba.....pe ala de l-a facut, vreau sa zic....

Alex_Alfa 15-03-07 16:28

Quote:

Originally Posted by ffwd (Post 797944)
cand se intampla?

mda se pare ca au sters topicul... :rolleyes2
27 aprilie - 2 mai la Baile Felix
Mai multe detalii pe ************

alfa33 15-03-07 20:20

Salutare tuturor. Din pacate timpul nu mi-a mai permis sa intru la fel de des pe aci si observ ca intre timp s-au incins spiritele. Pentru cei care nu ma cunosc nu sunt din Cluj ci din Brasov. De altfel in poze se vad si numerele masinii. Desi ma repet si ar fi mai simplu sa fac trimitere la posturile anterioare, alfa mea a fost o alfa 33 1,5 QV 105CP din 88. Din ea a ramas doar caroseria (strict fierul) care a fost reconditionata, ramforsata si usor modificata la aripi. Absolut tot ce este mecanic si electric pe ea sunt componente transplantate de pe o alfa 33 1,7 16V QV 137CP din 1991. Pe langa piesele stock pastrate, insemnand cutia de viteze cu alte rapoarte sau puntea spate cu frane pe disc, am schimbat tot ce inseamna amortizoare, arcuri si bare de torsiune cu versiunea racing. Masina acum este o scandura iar atunci cand un prieten de vreo 100 kg s-a lasat pe ea nu a reusit sa o coboare mai mult de 1-2 cm. Pentru ea am 3 motoare identice de 1,7 16V cu 4 axe cu came din care unul este in lucru acum si la care astept sa i montez axele cu came racing, si eventual pistoane forjate. Deocamdata am ceva cheltuieli si nu am reusit ica sa dau 1000 de euro pe axe asa ca isi asteapta randul. Sistemul de injectie (si nu carburatoare cum se spunea pe aici) este Bosch Motronic ML 4.1, Acelasi pe care il am si pe Alfa GTV V6 2000 Turbo. Alte modificari ar fi traseul de evacuare complet schimbat pe inox, filtru de aer K&N, toba finala este Remus, jantele sunt OZ Racing F1 pe 16".... Gasiti oricum toate informatiile in primele posturi. Sper sa reusesc sa termin motorul suparat pana la Alfa fest si sa vin si cu ea. Oricum voi veni cu GTV-ul care acum are 244CP si care va ajunge dupa Alfa Fest la 270CP. Detalii la momentul potrivit.

Legat de Alfa neagra si de criticile aduse ei as spune ca abordarea a fost gresita. Alfa 33 este o caroserie veche, desenata la inceputul anilor 80. Nu se preteaza la modificari estetice care sa o apropie cu anii 90 pentru ca nu o ajuta liniile. La a mea am cautat sa o aduc cat mai aproape de designul anilor 80 al masinilor de raliu insa intr-o varianta de strada. Sursa mea de inspiratie a fost Lancia delta Integrale HF evo iar ideea a fost sa o fac sa arate ca si cum ar fi stock dar varianta sport. Ca diferenta dintre o delta normala si o integrale. Deocamdata nu am facut masca cu sigla alfa si este doar o varianta intermediara facuta repede din tabla ca sa arate cumva. Dar dupa ce termin alte chestii tehnice la ea mai umblu putin si la exterior la detalii.

Oricum, sunteti toti invitati la Alfa Fest daca aveti cum sa ajungeti si o sa povestim de toate acolo. Eu sunt organizatorul festivalului si impreuna cu colegii de la Alfa Club va vom ajuta sa intelegeti cat mai bine ce inseamna o Alfa Romeo si ce se poate face cu ea. Ca idee o sa fie si o Alfa 155 Q4 de 500CP care este domo car al firmei maghiare de DCS tuning si care vin ca invitati speciali. Acea Alfa 155 o puteti vedea pe youtube daca cautati "alfa 155 rupe tot" :D Numai de bine tuturor

ffwd 18-03-07 18:52

Quote:

Originally Posted by alfa33 (Post 800269)
Salutare tuturor. Din pacate timpul nu mi-a mai permis sa intru la fel de des pe aci si observ ca intre timp s-au incins spiritele. Pentru cei care nu ma cunosc nu sunt din Cluj ci din Brasov. De altfel in poze se vad si numerele masinii. Desi ma repet si ar fi mai simplu sa fac trimitere la posturile anterioare, alfa mea a fost o alfa 33 1,5 QV 105CP din 88. Din ea a ramas doar caroseria (strict fierul) care a fost reconditionata, ramforsata si usor modificata la aripi. Absolut tot ce este mecanic si electric pe ea sunt componente transplantate de pe o alfa 33 1,7 16V QV 137CP din 1991. Pe langa piesele stock pastrate, insemnand cutia de viteze cu alte rapoarte sau puntea spate cu frane pe disc, am schimbat tot ce inseamna amortizoare, arcuri si bare de torsiune cu versiunea racing. Masina acum este o scandura iar atunci cand un prieten de vreo 100 kg s-a lasat pe ea nu a reusit sa o coboare mai mult de 1-2 cm. Pentru ea am 3 motoare identice de 1,7 16V cu 4 axe cu came din care unul este in lucru acum si la care astept sa i montez axele cu came racing, si eventual pistoane forjate. Deocamdata am ceva cheltuieli si nu am reusit ica sa dau 1000 de euro pe axe asa ca isi asteapta randul. Sistemul de injectie (si nu carburatoare cum se spunea pe aici) este Bosch Motronic ML 4.1, Acelasi pe care il am si pe Alfa GTV V6 2000 Turbo. Alte modificari ar fi traseul de evacuare complet schimbat pe inox, filtru de aer K&N, toba finala este Remus, jantele sunt OZ Racing F1 pe 16".... Gasiti oricum toate informatiile in primele posturi. Sper sa reusesc sa termin motorul suparat pana la Alfa fest si sa vin si cu ea. Oricum voi veni cu GTV-ul care acum are 244CP si care va ajunge dupa Alfa Fest la 270CP. Detalii la momentul potrivit.

Legat de Alfa neagra si de criticile aduse ei as spune ca abordarea a fost gresita. Alfa 33 este o caroserie veche, desenata la inceputul anilor 80. Nu se preteaza la modificari estetice care sa o apropie cu anii 90 pentru ca nu o ajuta liniile. La a mea am cautat sa o aduc cat mai aproape de designul anilor 80 al masinilor de raliu insa intr-o varianta de strada. Sursa mea de inspiratie a fost Lancia delta Integrale HF evo iar ideea a fost sa o fac sa arate ca si cum ar fi stock dar varianta sport. Ca diferenta dintre o delta normala si o integrale. Deocamdata nu am facut masca cu sigla alfa si este doar o varianta intermediara facuta repede din tabla ca sa arate cumva. Dar dupa ce termin alte chestii tehnice la ea mai umblu putin si la exterior la detalii.

Oricum, sunteti toti invitati la Alfa Fest daca aveti cum sa ajungeti si o sa povestim de toate acolo. Eu sunt organizatorul festivalului si impreuna cu colegii de la Alfa Club va vom ajuta sa intelegeti cat mai bine ce inseamna o Alfa Romeo si ce se poate face cu ea. Ca idee o sa fie si o Alfa 155 Q4 de 500CP care este domo car al firmei maghiare de DCS tuning si care vin ca invitati speciali. Acea Alfa 155 o puteti vedea pe youtube daca cautati "alfa 155 rupe tot" :D Numai de bine tuturor

cam asta era si ideea mea,dar eu sint mai acid,de la mama natura. nu cred ca am sa ajung la alfashow,dar poate vom vb altadata.spor la lucru:.....
a,o chestie:treb sa ma iau si de tine:D eu zic ca unteriorul mai poate fii lucrat,in afara de bord.mi-a luat ochii asa tare exteriorul,ca nici nuy am observat,pana nu am dezbatut problema impreuna cu un prieten.
salut

alfa33 19-03-07 08:47

Quote:

Originally Posted by ffwd (Post 804700)
a,o chestie:treb sa ma iau si de tine:D eu zic ca unteriorul mai poate fii lucrat,in afara de bord.mi-a luat ochii asa tare exteriorul,ca nici nuy am observat,pana nu am dezbatut problema impreuna cu un prieten.
salut

He he, pai interiorul actual, cu scaune de 155Q4, va avea de suferit ceva modificari. Vreau sa i pun scaune monococa, sa scot mocheta, sa i montez cage, iar bordul va contine diferite alte ceasuri de temperaturi, presiuni, tensiuni etc si switch-uri. Practic va fi aproape de masinile de VTM. A, inca o chestie... nu cred ca va mai avea muzica :D (nu sunt genul 10 TFT-uri, 70 de boxe 1 milion de wati si playstation pe dacie 1300 daca se poate :)

ffwd 10-04-07 18:25

alfa 33,s-a mai intamplat ceva cu masina ta ? daca da,mai pune poze:)

Florin_Tei 29-05-07 01:14

Frumos , foarte ... frumos . Esti talentat , continua asa si ai sa vezi ce o sa iasa din ALFA ta : UNICAT !!! ; Spor la treaba .

All times are GMT +2. The time now is 09:42.

- Copyright 2026 4Tuning