![]() |
Re: Leduri albastre
nu ca vreau sa ma bag.....
una e ledurile albastre la pozitii si cu totul alta chestie, sunt flash-urile albastre care sunt specifice masinilor de politie/ambulanta cum spunea si quick_5hifter..NU, nici politistii nu au voie cu leduri albastre la pozitii ei au voie doar cu flash-uri albastre, si alte lumini specifice de avertizare sonora sau vizuala. |
Quote:
esti cumva urmas al lui newton? mai aveai sa ne spui ce este lumina. albul si negru nu sunt culori, sunt nonculori care intra in componenta celorlalte culori.... nu cred ca are rost sa fcem teoria culorilor. ies prea in evidenta ledurile albastre. dk tot iti pui leduri pune-ti albe...:rolleyes2 |
Daca vrei sa te dai destept, fa-o. Dar sa ai ceva materie sa te sustina.
Pentru inceput, ca sa-ti mai salt nivelul de inteligenta, trece tu albul printr-o prisma si spune-mi ce iese. Tot alb ? Ca sa fii si mai informat, iti voi spune ca asa numitele culori defapt nu exista fara o sursa de lumina. In functie de proprietatea materialului, lumina primita si lumina reflectata se formeaza o paleta de culori. |
nu cred ca are legatura descompunerea luminii cu nuantele sau cum spun unii culorile..... sunt legate intr-e ele dar sa ne referim la nuante.
sunt si eu in domeniu ca si tine sau poate mai bine ca tine. deja facem off si nu cred ca e cazul. omul intreba daca e bine sau nu, daca e corect sa-i ia certificatul sau nu. cum s-a mai spus se considera defectiune la sistemul de iluminare. se remediaza pe loc ori se retine certificatul de imatriculare. |
Quote:
Quote:
PS: nu sunt politist. La polul opus, cunosc un caz in care un politist, care umbla mai mult beat decat treaz, in special cu masina, a fost ajutat de colegii lui de 2 ori sa scape de dosar penal, dupa ce a cauzat 2 accidente rutiere din vina lui (o data a facut praf un microbuz parcat, la 4 dimineata, iar cand a coborat de la volan a cazut din picioare). Procesul verbal intocmit in cauza a iesit la iveala abia dupa vreo 12 ore, cand omul nostru era aproape fresh si ii disparuse alcoolul din sange, deci a scapat basma curata. Daca nu era suficient pana aici, omul n-avea nici asigurare, iar acum pagubitul umbla dupa el prin instanta, poate-poate isi recupereaza macar partial paguba suferita. Inteleg sa-l scapi o data, ca ti-e coleg si orice om greseste, dar la el e deja obicei si chiar nu merita sa-l scape colegii de fiecare data... poate data viitoare omoara pe cineva, sa-i vad atunci ce-o sa mai faca... Asta se intampla intr-un orasel din judetul Constanta. |
Quote:
Zona respectiva este cuib de carausi de droguri si etnobotanice si īn zonele astea vulnerabile nu se discuta prea mult. Īn afara de asta nu cred ca a fost politia ci cei de la ZOLL. Eu sīnt la numai 60 km de VENLO / OLANDA si de fiecare data cīnd merg dincolo la cumparaturi (e mai ieftin ca īn DE - mai ales cafea si alte deastea) cīnd vin īnapoi ma opreste si-mi baga cīinele anti-drog īn masina. Nu mai vorbesc ca pierd vremea cīte o ora la purechiat. Īn ultimul timp, cīnd ma scoate īn Raststädte la control, l-e pun cheile masinii si actele īn mīna si intru la McDonald's pīna-si termina treaba sa beau o cafea si sa manīnc ceva. Nu mai am chief sa stau degeaba līnga iei. Unii ma cunosc deja :D totusi ma opreste ca masina americana ce vine din Olanda este pt. iei batator la ochi si suspect (prosti- n-am ce sa mai spun). |
Unde s-a ajuns de la leduri albastre:)))la masini de politie din anglia.Totusi nu inteleg cu ce ii deranjeaza pe ei ledu ala albastru ca nici nu se vede cand e aprinsa faza scurta.
|
Ce e asa de greu de inteles. Nu ai voie. Poate sa nu fie din spectrul vizibil. Nu ai voie si gata.
Cum naiba va da carnetele pe mana nu stiu. |
Nu conteaza cum luam permisu(carnet e ala in care iti trece notele profesoara).Bine ca e voie sa iti pui xenoane ca sunt omologate si ala ce vine din fata nu mai vede nimic si 2 leduri care nu influenteaza cu nimic vizibilitatea nu e voie.Astea sunt legile din romania.In fine..oricum le-am schimbat asa ca nu mai am probleme
|
Quote:
Asai cīnd faci scoala de soferi pe spaga si pe "PCR" (Pile Cunostinte Relatii) si īn realitate nu esti capabil nici sa conduci o roaba :D Alea DOUA LED'uri sīnt ALBASTRE si INTERZISE. pune-ti leduri galbene si nu-ti zice nimeni nimic ;) De ce nu va puneti voi ASTIA SUPERDESTEPTI cu portocala-n geam, leduri rosii īn faruri si albe īn stopuri sa creada lumea ca mergeti deandoaselea :D :D :D :D :D ca-i mai smecher si mai cu fitze ? |
Quote:
Luminile albastre sunt folosite de MAI si ambulanta. Raspunzi cumva la apelurile catre 112? Conduci coloane oficiale? Orice masina omologata in lumea asta are lumini albe si galbene in fata, nu rosii, nu albastre, nu verzi, nu cacanii, ci albe si galbene. Poate intrebi si de ce nu-i voie cu lumini rosii in faruri. Daca vrei sa-ti pui led-uri albastre iti pui, da' e pe pielea ta, tu decizi daca 2 leduri de 10roni care mai arata si urat merita o amenda de sute de roni si talonu' saltat. |
Dar sub masina, stie cineva daca avem voie sa punem lumina ? Si daca da, ce culori sunt permise ?
|
Quote:
Eu am uitat īntr-o noapte lumina rosie īn bot aprinsa la replicantul KITT am iesit pe autostrada ca mergeam la o īntīlnire de club si m-a costat 120 EURO amenda si 3 punte, eu care īn veci n-am avut puncte de cīnd mi-am facut permisul acum 30 de ani. :twisted: |
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
uite pt. ce PORCARIE am platit eu amenda si m-am ales cu 3 puncte:twisted: Toate astea numai pt. ca am uitat sa apas un tīmpit de buton: |
Quote:
Nu e obligatoriu ca un sofer sa stie pe de rost Codul rutier, dar ar trebui sa stie macar asa, cu aproximatie, cam pe unde sa caute in lege, ce are voie, ce nu are voie etc., altfel nu vad cum poate pretinde ca are dreptul sa circule pe strazi... @boolundu: pe tine te deranjeaza legile din Romania, dar nici macar nu le cunosti, desi esti obligat sa cunosti macar Codul rutier, din moment ce te consideri SOFER (sau posesor de carnet... pardon, permis! de conducere). La materia "Legislatie rutiera", meriti cel mult un 3 acolo, in carnet. Carnetul de elev de scoala de soferi :rolleyes2 PS: vezi ca nu ne convingi, de fapt ai cumparat ledurile pentru ca TI-AU PLACUT MAI MULT decat alea albe/galbene :lol: si acum te-ai suparat ca n-ai gasit raspunsuri "pro-albastru". Oricum, ca sa stii pe viitor, legea prevede sanctiuni mai aspre daca ai lumini albastre decat daca ai lumini care nu functioneaza ;) deci nu mai cumpara toate turcismele din benzinarii. (nu fac referiri la nationalitatea de turc, dar notiunea de "turcism" a devenit, in Romania, un fel de sinonim al subst. "kitsch") (edit) @CyberCSX: reply-ul meu nu vizeaza replicile tale. Una e sa ai lumini neomologate si sa le uiti aprinse (cum e cazul tau), alta e sa le ai montate si sa nu stii daca sunt interzise in tara unde ti-ai luat permisul. |
Quote:
E pur si simplu de rīsul curcilor. |
Avea dreptate codul rutier dar nu stiam ca si simple ground lights care lumineaza numai in jos si sub masina sunt vizate totusi - iata de ce, intrebarea - si scopul pentru care am intrebat - cresterea vizibilitatii cu o culoare neutra semnalizarilor omologate, propusa a fi pusa sub sasiu. Culoare alba, underground, la umbra.
|
Pai īnchipuie-ti de ex. ca mergi undeva pe ceata sau sosea uda ce reflecta lumina si tu ai sub masina lumina rosie. Zici ca ti-a luat foc masina. Asa arata. Un partener de trafic care se afla īn spatele tau nu stie ce faci, ce-i cu lumina aia rosie. Īn afara de asta cantitatea de rosu este prea mare ca sa realizeze eventuale schimbari de directii de mers, semnalizarea galbena ce apare īn situatia asta extrem de mica. Verde deranjeaza la ochi si sustrage atentia, albastru....... n-are rost sa mai comentam.
Hai sa-ti mai dau un ex. de la americane: Īn majoritatea tarilor europene, americanele cu triple complet rosii trebuie īnlocuite cu triple care au galben la semnalizare si nu rosu ca īn SUA, becuri cu semnalizare cu filament dublu īn stopuri si semnalizare fata sīnt interzise, la fel si flancurile laterale īn aripi. E lege de "cacao" dar asta e. Triple negre pe spate trebuie omologate. Te prinde, ai mierlit-o. Eu am platit 250 EURO omologarea triplelor negre pe replicantul KITT alt fel n-aveam voie sa circul cu el. |
Nu rogvaiv ci alb-mat-neon, amplasat underground , sa lumineze numai sub umbra sasiului - numai in jos.
|
Quote:
Acuma, noi putem sa negociem la infinit daca neoanele cu lumina alba sunt sau nu periculoase pe strazi, dar organul de politie stie una si buna: fapta se incadreaza in textul legal, deci... sa curga banii la buget ;) |
Sigur, nu facem = dar propunem, o masina ar fi mult mai vizibila de la lasarea serii .
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:17. |
- Copyright 2026 4Tuning