Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Oltcit vs. Dacia (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2368-oltcit-vs-dacia.html)

SpeedeR 24-11-04 23:39

Quote:

motorul prea turat..imediat ajungi la 4000 si tre sa schimbi..(sau oi avea eu piciorul cam neastamparat:)))
asta e un lucru bun.... k urca repede in ture :lol: :lol: :lol: ma rog, depinde si c vrei de la el...

Quote:

sivolanul la oltcit e mai inclinat decat la dacie ..cam incomod totusi, si directia merge mai greu..
zici k masina a stat cva timp.... :lol: a trecut printro verificare \"minutioasa\" inainte sa o iei la plimbarika?! tind sa cred k nu... totusi... volanul are diametrul mai mare k la dacie si rotile sunt de 145... nu exista sa mearga mai greu k la dacie...

LEXUS 25-11-04 00:06

asa a fost de noua..
sincer..cu berlina am mers o sg data..dar cu papucul am mers de multe ori si sincer parca are servo..
si asa merge de nou..k a fost masina lu maicamea atunci..si se cam chinuia sa traga de el..
sau poate k el o merge usor..dar dat faptul k am mers pe multe cu servo..nu mai apreciez eu cum trebe...e posibil si asta...

bbeu 25-11-04 07:05

Quote:

Originally Posted by \"Lexus\"
la curbe succesive are tendinta sa se aplece cam mult si creeaza o senzatie de instabilitate..

Trebuiesc schimbae amortizoarele :wink: si daca vrei si mai si pui bare de torsiune de CS plus amortizoare mai tari , dar si cu cele standard daca sunt bune e OK masina....

Quote:

..imediat ajungi la 4000 si tre sa schimbi..
pai cum scria si cineva mai sus asta e farmecul :)) - poti sa schimbi totusi la 5500 dar sare la consum :lol:
Quote:

la oltcit cutia de viteze este mai precisa dar rapoartele prea lungi..
Daca ai CV made in RO o sa observi ca treapta a treia e chiar uimitoare extraodrdinara pentru depasiri , daca vrei mai scurte pui CV made in FR
Quote:

si directia merge mai greu..
Si asta da nota unei masini neingrijite - se pot schimba bucsile de la volan sau unse cu ceva- si atunci o sa juri ca ai servo :twisted:

LEXUS 25-11-04 14:33

ca m-ai facut curios..am stat si am analizat-o astazi cum trebe
directia e ok..nu merge chiar asa greu cum am zis.. :wink:
chestia in ture..oricum..m-am dat prin politehnica putin si m-am dus cu 2-a pana la 70..nu am vrut sa-i dau mai mult de 5000..ma gandeam la 6..dar am zis sa nu incerc :lol: :lol:
iar chestia cu inclinarea..la vit mik..nu se simte deloc..doar cand intru tare de tot..si franez puntin doar inainte de curba...dar banuiesc k e normal sa se aplece la cum am dat azi in ea..
oricum..bani nu mai bag in ea...pentru ca nu am in ce... merge ok...eu o sa am alta masina..si o sa-o vand..la 30mii de km..ce dreq..e beton..

M_I_H_A_I 25-11-04 20:44

am si eu o intrebare, cand am mers cu trs se ducea la 7000 de ture, arata ala airea sau aia e realitatea
stie cineva in cate secunde ia suta trsu?

p.s. am facut azi liniuta supernova(eu)-nova gt, tin sa spun ca nu am avut nici o problema la 140 era rau de tot in spate, de fapt nici la demaraj nu a stat prea mult langa mine, chestia e ca eu credeam ca sunt foarte apropiate la performante, sa fie soferul de vina?

Gabi 25-11-04 20:55

Re:

Quote:

Originally Posted by \"M_I_H_A_I\"
am si eu o intrebare, cand am mers cu trs se ducea la 7000 de ture, arata ala airea sau aia e realitatea
stie cineva in cate secunde ia suta trsu

Mai depinde si de motoru' pe care-l detii sub capota.

PS: 0-100 km/h cauta pe net (desi nu stiu daca poti gasi ceva). Daca nu gasesti, testeaza pe propria-ti masina (sau a vreunui prieten).

bbeu 26-11-04 08:43

Quote:

Originally Posted by \"Mihai\"
stie cineva in cate secunde ia suta trsu?

p.s. am facut azi liniuta supernova(eu)-nova gt, tin sa spun ca nu am avut nici o problema la 140 era rau de tot in spate, de fapt nici la demaraj nu a stat prea mult langa mine, chestia e ca eu credeam ca sunt foarte apropiate la performante, sa fie soferul de vina?

Depine si de masina(turometru) eu am ajuns pe la 6500 cred si mi-a fost mila sa merg mai sus - timpul in care ajuni pana la 7000 e mai mare si pierzi si la demaraj.
Bine intales ca depinde si de shoferul fiecarei masini si f mult depinde si cat de bine e reglata masina....

Nu shtiu datele despre supernova dar la oltici TRS e asha:
1. 61.5 CP - la 5500 de ture
2. acceleratie de la 0 la 100km/h - 13.1 secunde
3 greutate - 875 kg

Zi-mi te rog si datele despre SN ...

m_vpr 27-11-04 13:47

Dacia.

Din cate stiu, oltcitul nu rugineste asa repede, dar dacia este mai spatioasa, si pare a masina mai serioasa.

_______
parerea mea

M_I_H_A_I 27-11-04 13:55

la supernova 75 cp la 5600rpm si cuplu maxim 114 la 2800rpm
0-100 km/h - 12.5-13.5
masa proprie - 950kg
datele astea nu sunt oficiale, pe astea le stiu eu, sunt destul de corecte cred eu

carlo_RS_GTI 27-11-04 14:03

olticit e mai misto
sunt multe tunate!!!
dar a aparut loganul asa ca Dacia power!! :D

bbeu 29-11-04 07:40

Mihai - daca reushesc sa ajung si eu la un reglaj cat de cat la carburici - chiar sunt curios cum se comporta olticiul meu fata de o supernova...eshti amator :lol: ??

bbeu 29-11-04 07:45

Quote:

olticit e mai misto
sunt multe tunate!!!
dar a aparut loganul asa ca Dacia power!!
Faptul ca a aparut Logan - nu cred ca e mare lucru :wink: - oricum nu prea merge sa compari o masina din 2004 - la 7000 euro cu o masina din 94 sa zicem care valora 3000 $ la vremea ei.
In principiu nu poti sa compari, zic eu nici macar o supernova cu un oltici - aceasta comparatie se preteaza la daciile vechi ce nu se mai fabrica :wink:

B12ZMD 29-11-04 08:29

:x :x Am zis sa ma abtin, dar nu pot :

Voi cei pana in 18 ani, habar n-aveti ce vorbiti! Asa vorbeam si eu cand ma jucam cu trenuletzu electric prin sufragerie ! :x

Am avut oltean 1129 frantuzesc aproape 3 ani de zile. Acum, de 1 an, am dacie. NO COMMENT !

Aleg si eu Golanu' nou in favoarea oltcitului .... da ... ca sa-l vand cu 1000$ sub pret si sa-mi fac un oltcit sa moara tzaranii !

Potoliti-va cu daciile bai frate ! Habar n-aveti ce inseamna olteanu! GATA ! :x :x

M_I_H_A_I 29-11-04 12:17

Quote:

Mihai - daca reushesc sa ajung si eu la un reglaj cat de cat la carburici - chiar sunt curios cum se comporta olticiul meu fata de o supernova...eshti amator ??
no problem, vezi ca iti dau pm

mihutz_b 29-11-04 13:58

Dacia vs. Oltcit Dacia wins.... (parerea mea)

Salutare....
Cu TRS eu n-am mers, din pacate, am fost in schimb fericitul posesor al unui Special (pt. cunoscatori) cu vreo 200.000 km la bord, masina din '82. N-o mai am de 4 ani, inca imi mai pare rau dupa ea, mergea super.
Sa nu ma intind.....la capitolul fiabilitate, Oltcit rules....Din '82, tinuta afara si alergata la greu, aveam ceva rugina la pasaje (boala lor) si la usi...
Directie impecabila, motorul fiind mai usor decat la Club sau TRS, mergea mult mai fin, (zicea cineva ca la Oltcit ar trebui sa mearga mai usor decat la Dacie, ei bine eu am vazut numai invers exceptand Specialul, stiam ca la Oltcit e o metoda cam invechita folosita pt. directie), frane super (4 discuri), masina usoara, ma luam cu orice Dacie la frane, nu discutam, si nu foloseam frana de motor (e aproape inexistenta la Special). De forja n-are rost sa vorbesc, maxim 110....
Dar, ca sa revin la intrecere, am mers cu o dacie din 96-97 1,4 carburator la care patina a 2-a cand schimbam fara sa tin acceleratia apasata, (talpa), si care fugea super tare. M-am tras cu Supernova si cu Cielo pana la 140..... Pana la 120, 130 Dacia era prima, plecat in super forja si de fiecare data scoteam \"nasul\" cu a 1-a numai din patinaj (nu furam, plecam toti 3 la fel). Stiu ca pare incredibil, mi-am mirat multi prieteni, dar e pe bune. La 130-140 parca nu mai tragea (dar cred ca nu-i mai venea benzina ca lumea).
Despre fiabilitate la Dacie.....nu-mi place deloc cum se comporta dupa ceva ani. In primul rand scad enorm directia si franarea, scaunele.....mai ales la modelele de pana in 90, sunt distruse.....(nu cele tip bancheta, primele modele cu tetiera). Eu mai am si acum scaunele de la Sspecial pe o Dacie....22 de ani....e ceva.
Si apropo de rapoarte, m-am dus cu Supernova pe taiere cu a 2-ala 89 Km/h, si am pe cineva care la berlina i-a dat peste 90 la peste 7000 de ture. Urca si Dacia in ture, dar nu mai trage serios de pe la 5500, cand isi atinge caii.
Bafta!

mihutz_b 29-11-04 14:21

N-am luat in calcul eroarea kilometrajului, care nu cred ca e de ignorat, totusi...

HolySoul 02-12-04 21:29

am ales dacia ... stiu ca oltciturile fug bine am gasit destui care sa se tzina scai de mine si aveau oltcituri super cazute probabil aveau zeci de ani ...

dar am ales dacia pt. ca atunci cand esti cu dacie parca poti sa mai agati pe cineva de la discoteca si sa-i zici hai cu masina pe cand atunci cand esti oltcit parca inghitzi in sec si nu mai zici ca ai masina (asta numai daka nu e tunata)
plus .. vrei sa pleci cu prietenii nush unde trebe sa rabatezi banchetele ... chestia asta mi se pare cam de aiurea .. si cam atat :)
oricum masina mi se pare superioara din cauza ca are racire pe aer din cate stiu eu si mi se pare super faza asta .. si transmisie pe curele !! pana si acu transmisia e pe vechiu lantz la berline model mai nou ..
am vazut oltcituri care alearga bine pana-n 150 Km/h si care se mentin in viteza asta zeci de KM >.. majoritatea daciilor le fierbe apa daca le tzii mult timp in 150-160 la ora .. si daka le chinui de multe ori asha le crapa motoru ..

oltcit: fuge bine
dacia : spatioasa

Bogdan_16v 03-12-04 01:55

In plus de asta, Dacia a fost gandita de Ceausescu, nu? Ca vroia si el masina de iesit seara in discoteca...in cazul asta, cred ca Oltcitul a fost gandit de...Leana, nevasta-sa...pt ca avea nevoie sa se duca si ea in mall cand mai avea barbat'su treaba la Casa poporului...Aaa, si acum inteleg eu remarcile unor distinsi participanti la trafic in legatura cu o presupusa dezumflare a lantului, adresate in principiu sexului slab, probabil posesor de dacie, printr apelative inspirate din terminatia cuvantului \"garoafa\"...

ATENTIE! ABERATII!

steph 03-12-04 08:31

:mrhappy: looooolz
tare faza cik atentzie aberatzii .... ma gandesc ce bagaboante sunt prin vaslui de le potzi agatza cu dacia :))

si revenind la topic dacia zik ca e mai ok ca olcitu din multe puncte de vedere

mihutz_b 03-12-04 09:54

Chestia cu Dacia gandita de Ceasca eu n-o cred... Nu e cumparata de la Renault? Cand a mers el cu Dacia? Eu il vazusem numai in Renault 2000 (parca), alea asem. cu CN-ul.

Bogdan_16v 03-12-04 10:15

Afirmatia cu \"gandita de Ceausescu\" nu-mi apartine mie, ci ilustrului HolySoul...eu doar l-am \"citat\"...

Lemeleul 03-12-04 14:22

Am avut dacie noua pe care am tinut-o cat a avut garantie adik 1 an jumate si am facut 60.000km - daca nu aveam garantia eram ruinat - am schimbat asha:
- de 3 ori planetarele(am mers si tare dar si normal - nu cred ca erau motive sa se duca asha usor)
- 2 radiatoare(nu am lovit masina si antigelul era f bun - calitatea lor era slaba)
- 10 robineti rece-cald - dar intuil - vara tot cald baga
- rulmenti fata de doua ori
- bucse brat fata
- amortizoare - toate 4
- arcuri spate - se lasasera - am pus de combi
- pompa de apa
- bordul, fiind de CN - nu mergea nimic la el
- a luat si foc de la becul de la bricheta - asa mi-au zis la service cand am venit dupa incident - nu au ars decat cateva fire din bord deoarece am fost pe faza si am actionat rapid - eram in mers!!!

Singura multumire a fost ca: am vandut-o in pret pt ca era in stare buna deoarece schimbam imediat cum cadea ceva!!

Oltcit 12TRS: - l-am luat dupa ce am dat dacia(mai avusesem oltcit inainte dar de 1100) - masina avea 100.000km si era din 92 - arata f.bine si mergea la fel(fostul proprietar lucrase la oltcit-daewoo) - avea toate piesele originale(de Citroen - frantzuzesti).Avand banii de pe dacie am bagat in oltcit si am facut o gramada de modificari(o sa le scriu pe toate - chiar daca le-am facut in timp):
- comprimat motor: alezat cilindrii cu 0.7cm, pastrat in rest aceeasi segmenti si set motor.
- suspensie intarita:
- fata: 4 amortizoare din care doua intarite si pus inca doua de spate in x fata de celelalte, coborata garda la sol, bara stabilizatoare de tico
- spate: amortizoare intarite, bari de torsiune de camioneta, bara stabilizatoare, coborata garda la sol.
- interior schimbat: huse, presuri, imbracat bord, schimbat volan, pedale, casetofon nou pioneer si 4 boxe pioneer, centuri pt scaunele din fata(in 4 puncte), alarma performanta, inchidere centralizata, deschidere portbagaj(cu actionare prin buton).
- exterior: spoiler fata, masca fata, praguri, eleron, geamuri ionizate fata, folie pe spate, vopsit(cand am luat-o era proaspat vopsita - bleu magnetic), triple albe.
- jenti aluminiu pe 14 cu cauciucuri 185/55/14, jenti de tabla pe 13 si cauciucuri de iarna fata:155/70/13 - cu tinte, spate: 165/70/13 - profil de iarna.

Masina merge impecabil dupa aproape 6 ani de cand o am - are 250.000km si motorul neumblat in el, planetare originale, acelesi amortizoare, aceleasi rotule de brat superior, etc.
Am schimbat rulmenti fata, capete de bara, un pivot inferior, si unul superior!
Masina isi ia bordul si acum!!!
Cam asta am avut de spus, concluzia o trageti singuri!

Ps: ca o comparatie (la performante), eu am si Cielo - franele la Cielo sunt mult mai slabe, stabilitatea pe curbe si la viteza la fel, demarajul la Cielo este mai puternic intre 90-120 dar Oltcitul pleaca mai bine de pe loc adik pana in 60-70 este in fata, iar peste 120 sunt cam la fel.
De o comparatie, la performante, cu dacia nici nu mai poate fi vorba!!

Cam asta am avut de spus, concluzia o trageti singuri! Ufff.... ce mult am scris!!

steph 03-12-04 16:26

prietene si eu am o daice si un cielo ... cat de nemultzumit si contra dacie sunt park tzie tzi-au dat gata faramat adik ai avut mult prea multe probleme cu ea ... si in leg cu oltcitu sa pui nijte poze cu el si sa imi explici care e treaba cu 4 amortiozoare pe fatza :)

Gti_Turbo 03-12-04 20:21

fratilor.. orice in afara de oltcit.. fie el mama trs-urilor

absolut tot ceea ce afirm aici este redat dintr-o revista defapt un catalog auto din 98' in care sunt prezentate multe masini cu defectiuni posibile si sfaturi pt alegerea unui automobil...
priviti ce scrie la oltcit:
la istoricul modelului scrie asa: in 1981 noiembrie: prezentarea modelului citroen axel destinat fabricatiei in romania cu denumirea de oltcit. piesele originale franceze au disparut treptat din automobilele mici cu 3 usi.. motoarele boxer racite cu aer sunt de 1.1l 57cp, 1.3l 61cp, 650cc 34 cp varianta cu 2 cilindrii pt modelele club axel si special...
in 1986 iese din fabricatie motorul cu 2 cilindrii si modelul special...
in 1989 se adapteaza planetare frane curele de distributie de unde rezulta hibrizii RM si RT care se fabrica pana in 91 in ciuda numeroaselor probleme.. in 92 se ofera pietei modelele 11RL cu parasocuri si bandouri laterale din plastic si club12trs cu mototr 1300cc..
in 94 este lansata varianta pick-up sib denumirea RODAE odata cu preluarea uzinei de catre daewoo.
in 95 se sisteaza productia....

caracteristici: spatiu interior si portbagaj mare...
echipare buna a modelului de baza...
motor cu putere mare la 1300..
suspensie comfortabila..
manevrabilitate slaba..
pozitie incorecta a volanului..
efort mare la apasarea pedalei de frana..
pedala ambreiaj cu functionare sacadata...
cutie viteze imprecisa...
indicatiile bordului greu de citit...
butoanele de comanda necesita obisnuinta..
inclinatie puternica a caroseriei in curbe...
consum mare de benzina si ulei...
motor racit cu aer gurmand poluant foarte greu reglabil...
piese de schimb de calitate redusa...

defectiuni posibile.. tine-ti-va bine..

coroziune chiar si la exemplarele noi...
defectiuni de asamblare...
scaune fata nefunctionale..
oglinda retrovizoare se dezlipeste de parbriz..
defectiuni ale sistemului de franare..
uzuri ale casetei de directie..
uzuri la planetare la rt si rm...
uzuri la cutie greu demontabila..
uzura patinarea ambreiajului..
scurgeri si consum mare de ulei..
ruperea sarirea peste dinti a curelei de distributie..
spargerea elicei turbinei de racire..
defectiuni la sistemul de aprindere...
imposibilitatea reglarii carbului si aprinderii..
defectiuni la echipamentul electric...
esapament neetans..

era sa uit inainte de experienta de service sa va scriu aici caracterizarea...
priviti...

ESTE UN AUTOMOBIL MIC CU MOTOR BOXER RACIT CU AER IN 2 SAU 4 CILINDRII AMPLASAT FRONTAL TRACTIUNEA FATA. CEI CARE POT CORECTA DEFECTELE DE FABRICATIE POT UTILIZA UN AUTOMOBIL PRACTIC CARE POATE FI PROCURAT EXTREM DE IEFTIN DIN CAUZA PROSTULUI RENUME...

apoi la experienta service:

tabla rugineste cu toata protectia prin electrofreza si tectilizare..
elementele caroseriei care inconjoara compartimentul motor sunt prinse scrie aici in ghilimele cu 1000 de suruburi adik fff multe care f multe sunt lasate afara inca din fabricatie iar mecanicul care face o interventie importanta monteaza la loc doar jumatate...
arcurile scaunelor sa desprind.. in urma franarii se pot aprinde farurile.. :))) si niciodata nu se stye care este efectul apasarii unui buton...
exista defecte de material peste tot .. franele nu prezinta incredere..
defectiuni uimitoare povestite de mecanici sunt spaargerea pompei centrale..
motoarele boxer cu 4 cilindrii consuma exagerat de mult ulei...
mai sunt multe de scris aici fff multe defectiuni dar deja mi-e lene sa mai scriu...
ultima fraza din catalog...
sistemele de suspensie si franare bat recordurile in service-uri...
bafta si a ramas sa va mai spun ca am o dacie berlina din 2000 pe injectie.. pana acum nu am schimbat decat un bec la faza scurta lunga si vreo 10 sigurante... in rest absolut nimic... am 32mii km si niic un defect...
mai styu pe cineva cu o dacie din 98 carb masina aia nu prinde o zi in care sa nu ia scartzait in a-3-a fara sa ajunga la 7000 ture fara absolut nici o modificare.. nici volanul nu-l are schimbat.. nicic casetefon nu are pe ea... si masina mananca orice oltcit pe paine ... bine si soferul e prea bun... si pana acum nu a schimbat decat un set de segmenti si masina are 110 miikm atinsi iar pana pe la 80mii a mers in fiecare zi in stiulu descris mai sus... bafta si parerea mea este tot dacia... numai cand ma gandesc ca se trage din r12 as alege o dacie... si inca ceva.. daciile de uzina au cam facut lege prin anii 70-80 in raliurile acropole... dacii nu renault gordini....
bafta !!!!!!!!!

steph 03-12-04 21:18

shtiam io k olcitu` e prost dar chiar in halu asta?

Bogdan_16v 03-12-04 21:28

Nu degeaba il vedeam in flacari mai ceva ca Anna Lesko destul de des... :lol:

Lemeleul 04-12-04 00:36

@CT-12-VVV - despre Dacia nu scria nimik?
Eu nu tin partea Oltcitului sau defavorizez Dacia, eu am povestit din experienta mea cu aceste doua modele de masini!!!
Pt. mine Oltcitul s-a dovedit a fi mai bun decat Dacia - este parerea mea argumentata prin experienta!!
Cam atat! Numai bine!

MicDaRAu 04-12-04 16:22

mei yo mai nou, cam ...de o luna mi-am mai luat un cazan,... un oltcit
si ce sa zic,.... ba rupe m..a la daci, l-am facut pe un tovars de 5 ori el decat odata(ca mi-a sarit din viteza).
in rest si oltcitu si daci sunt cazane fratilor masini bune de carat porumb si struguri la bunici la tara, e ca si cum ai compara caruta cu roaba.

darkager 06-12-04 15:42

Am fost shi eu \"fericitul\" posesor al unui oltcit (1100) shi merge de rupe.... eu zic ca un TRS 1300 \"bate Dacia la cur\" :wink: no offence celor ce tin cu Dacia.

SpeedeR 07-12-04 00:17

eeee...la oltcit dk dai in masina timp d 4 zile ;) pana in turatii de genu 6500 o sa sara elicea de pe rack si o sa va intrebati dc nu mai incarca alternatorul si dc se supraincalzeste motorul si sta relantiul la 1500 :D k apoi,a 2a zi sa vedeti c sa intamplat, si sa ii multumiti lui Dumnezeu k sa intamplat pe frigul asta si nu vara k altfel lua foc motoru...*

la dacie... ambreiaj rupt... dk dai mai mult (nu se rupe ambreiaju 1st) sotto se duce dreaqului motorul...

*bazate pe fapte reale :oops:

morghen 09-12-04 21:54

\"eu am o dacie din 92 cu motor si cutie de dacie din vreo 80,si va spun sincer performantele:
-1a...50km/h +10
-2a...90km/h -5
-3a...120km/h =
-4a...150km/h =
\"

cineva a scris asta....shi eu am o dacie care urca cam tot asha insa eu obtzin vitezele astea pana in 6 mii de rpm....dacia mea face 13s 0-100

400 de m nu stiu cat face....dar m-am luat la hartza cu oltcit....nu m-a facut...am facut multe nebunii cu dacia shi pot sa spun ca o dacie bine pusa la punct bine reglata shi ushoara este un adversar bun pt orcie mashina pana in 100 cai

cat faci cu oltcitu 0-100 ?

steph 11-12-04 10:25

voi ma facetzi curios sa imi cronometrez si io suta

M_I_H_A_I 12-12-04 12:57

Quote:

cineva a scris asta....shi eu am o dacie care urca cam tot asha insa eu obtzin vitezele astea pana in 6 mii de rpm....dacia mea face 13s 0-100
prietene, fara suparare, dar hai facem echipa de raliu, eu vin cu banu si tu pilotezi daca zici ca iei cu berlina suta in 13 sec fara modificari, in realitate stiu ca ia in 21 de sec...(asa stiu ehh poate mai repede cu 2-3 sec maxim!)[/quote]

UniculSGM 12-12-04 13:16

21 secunde scrie in carte la Dacia pe injectie,total eronat. E o aberatie mare, intr-adevar 21 e valoarea data de fabricant. Garantat o dacie pe injectie prinde 100 in cel mult 15 secunde, daca e condusa bine.
La dacia 1300 scrie 16.5
Date despre Dacia 1400 pe carburator nu am gasit dar logic ca are performante mai bune decat 1300, are 9 Cp in plus.
Am reusit si eu sa prind 100 in aprox 14 secunde cu Dacia 1400 standard, dar era bine reglata si motorul bun.
Cu un cazan de Dacie omorat si alergat nu o sa prinzi 100 in 14, dar daca e ingrijita, si soferul stie cand sa schimbe treptele, e posibil.

M_I_H_A_I 12-12-04 21:58

mda sa zicem, oricum tu am vazut ca ai habar despre ce vorbesti si nu zici doar asa din auzite, oricum sa zicem ca in cel mai bun caz 14, ceea ce oricum ar fi foarte bine pt berlina...aaa si o secunda in plus la acceleratie face de cele mai multe ori toata diferenta chiar daca pare putin

de ce artistii de la dacia au scris o asa aberatie in cartea tehnica?? nu era in interesul lor sa fie cifra aceea cat mai mica?

bogdanlascu 02-01-05 20:48

2 Attachment(s)
un oltcit rupe oricind o dacie ,aici nu intra intra in calcul dacii de genul sgm ,cineva spunea ca schimba viteza la 7000 cu dacia cred ca glumeste .....sgm da ,orice oltcit poate schimba viteza la 6000-6500 ,ca sa nu mai spun de suspensi independente ,discuri frina ventilate fata ,discuri frina spate..... etc

Laurentiu 09-01-05 22:11

Re: a

Quote:

Originally Posted by \"calin\"
-1a...50km/h
-2a...90km/h
-3a...120km/h
-4a...150km/h

Mai, nea Calin, la dacie, cred ca e o gluma ceea ce spui si ca s-o continui, as spune sa mai tai cite un 0 (zero) de la fiecare viteza treapta raminind aceeasi.
Turatie de 7000 la dacie??? Cred ca turometrul era shmenuit. La 5000 rpm, la dacie, cam tinzi sa cauti pistoanele prin decor.

Mai amintea cineva, tot din Iasi de \"robustete\" si inclina spre dacia. L-as intreba la ce se referea prin cuvintul \"robustete\"?

Cristi-oltcitist 09-01-05 22:26

1 Attachment(s)
Am avut si eu un tars de dracie vreo cativa ani , si-mi arata kilometrajul , cu vreo 30 de km mai mult decat viteza reala.Am bagat bani in ea la greu , reparam un pica mereu alta.Asa ca la baie cu dracia.
De un an am Oltcit , si tin sa precizez ca parca am sarit de la caruta , la masina.
Dracia :chainsaw: Oltean :peace:
Oltcit = masina moderna
Dacie = dreptunghi cu roti

UniculSGM 10-01-05 17:41

-1a...50km/h
-2a...90km/h
-3a...120km/h
-4a...150km/h
Confirm, e posibil cu motor standard. Motorul de 1400 se duce in 7000 ture, daca il chinui, dar nu trage decat pana la 5500. Cu usurari in motor se duce in 8500.

Alfa_band 10-01-05 18:24

odata daca tu spui ca la 5000 de ture sar pistoanele ori ai mers cu o dacie di 70 ori nu ai facut o liniuta in viata ta!Daca te pricepi si dacia poate sa fie o masina nu o caruta!Speeder aseara te chinuiai sa te tzi de mine si eu nici macar nu dadeam in ea!martor sgm

All times are GMT +2. The time now is 21:01.

- Copyright 2026 4Tuning