Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Evenimente Auto (https://forum.4tuning.ro/25-evenimente-auto.html)
-   -   Strategie de boicot vanzatori de carburanti. (https://forum.4tuning.ro/25-evenimente-auto/232199-strategie-boicot-vanzatori-carburanti.html)

phaeton 11-01-11 22:30

Re: Strategie de boicot vanzatori de carburanti.

interesante lucruri, nu stiam ce pozitie detine petromul pe piata.
imi e rusine sa recunosc faptul ca eram adeptul petromului.
in militari pe strada sibiu, intre timisoara si dr taberei exista un petrom unde indiferent de zi si de ora este o aglomeratie incredibila.
la inceput cand eram nou in zona am crezut ca este vorba de o promotie sau super oferta. cred ca am sa le montez un banner ceva sa le deschid ochii.
pe viitor am sa alimentez de la lukoil, cu toate ca personal motorina mi se pare puturoasa, in comparatie cu ceilalti concurenti, dar macar consuma o idee mai putin.

io4free 12-01-11 13:15

Boicotati benzinariile OMV si Petrom !!!

Chiar putem creste prin bun simt si responsabilitate!

Intra pe: https://www.facebook.com/pages/Boicot...17785431625935

eMH 12-01-11 13:28

Cred ca deja era o pagina de facebook. Nu stiu daca era nevoie de INCA una...

stelian67 12-01-11 13:33

1 Attachment(s)
Eu asta o sa tin pe masini pina in august cind ma duc in concediu :

chaoz_fullthrottle 12-01-11 14:05

problema Petrom-ului si OMV-ului este de un interes major. Cel putin in Piatra Neamt, la aproximativ toate iesirile din oras, exista o benzinarie de acest gen:
1. piatra-neamt->bicaz Petrom Ursuleti
2. piatra-neamt->bacau PetromV ( partener Petrom)
3. piatra-neamt->roman OMV
Nu stiu insa la iesirea spre Targul Neamt daca este, dar oricum, este incredibil ce raspandire au Petrom-urile, cel putin in zona Moldovei. ( in Bicaz, unica benzinarie ce mai functioneaza este Petrom. Mai este una, dar acolo alimenteaza doar GPL ). Vreau sa zic ca cei de acolo nu vor putea merge 20 de kilometri sa alimenteze, dar cei care au alta alternativa, de ce nu ar face'o? Ragaie motorul de la alt combustibil? Am alimentat de la toate benzinariile, si sincer de la Rompetrol mi se pare foarte buna.
Oameni buni, sa ne adunam sa gandim logic. Daca o sa continuie tot asa, o sa ajungem la biciclete.
Vorba lui Mihai Bendeac: "rusine Dinu Patriciu!"

Thomas Everywhere 12-01-11 16:24

Quote:

Originally Posted by chaoz_fullthrottle (Post 3978300)
Oameni buni, sa ne adunam sa gandim logic. Daca o sa continuie tot asa, o sa ajungem la biciclete.
Vorba lui Mihai Bendeac: "rusine Dinu Patriciu!"

Pai la asta o sa ajungem tata..pentru ca nu schimba nimeni nimic..si eu unul nu mai pot baga benzina de fiecare data cu 6 lei pe litru cat se va face...asa ca voi folosi masina nu mai in caz de forta majora..si in restul zilelor transportul in comun sau bicicleta nenica..asta e. Stam si suportam..tre sa alegem alta alternativa. Sper ca Dinu Patriciu sa moara in chinuri blestemate.bastardu asta nu-i mai ajung banii, vrea mai mult.. putrezirar cu tot cu bani...

cangri 12-01-11 16:29

1 Attachment(s)
Uitati aici o statistica frumosa:

stelian67 13-01-11 15:10

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 3973834)
Eu am votat Mol. Am vazut pollul si mi se pare total negandita treaba sa boicotezi tot pe ala care vinde cel mai ieftin, conform voturilor din poll. Pai nu o sa vanda si mai ieftin iar boicotul nu isi va atinge scopul. Orice copil isi poate da seama ca cel cu pretul cel mai mic nu va duce lipsa de clienti oricat de boicotat va fi.
Presiunea pe Petrom care vinde cel mai "ieftin", vorba vine, trebuie sa vina indirect de la concurenta. Deci sa boicotam pe rand pe cei mai scumpi dintre bezniarii.
Eu alimentez doar de la Petrom pentru ca e cel mai ieftin. Daca ar alimenta toti ca mine, ceilalti ar da faliment teoretic. Bineinteles ca nici monopolul nu ar fi avantajos.
Votati pentru cine vreti sa fie boicotat, dar trebuie sa fii naiv sa crezi ca daca nu mai cumperi de la cel mai ieftin, vei obtine pe viitor ceva. De bagat in rezervor tot trebuie sa bagi. Ce faci, iei de la cel mai scump si speri ca pretul sa scada??????

Rationamentul tau este gresit si iti voi explica de ce:
1). Petrom da intotdeauna tonul la scumpiri.
2). Petrom este benzinaria care poate sa scada cel mai mult pretul deoarece plateste cel mai putin pe titei
3). Intotdeauna cind vrei sa lovesti un grup il lovesti prima data pe cel mai puternic ,aici iara Petrom este seful cu cea mai mare cota de piata.
In opinia mea LUKOIL trebuie lasat la sfirsit deoarece si ei pot avea un pret scazut titeiul lor venind din RUSIA.

cangri 13-01-11 20:41

1 Attachment(s)
Sloganul Protestului in Lunile Februarie si Martie cand nimeni nu va cumpara ceva de la Petrom/OMV.

DarkDriver 13-01-11 23:22

1 Attachment(s)
Poate ai vrut sa zici "logo-ul", sloganul este compus din cuvinte :D

cangri 14-01-11 01:29

Quote:

Originally Posted by DarkDriver (Post 3983513)
Poate ai vrut sa zici "logo-ul", sloganul este compus din cuvinte :D

eu nu puteam sa vorbesc urat
asa ca le-am desenat o poza la prosti poate asa inteleg:)

Nautilus 14-01-11 20:16

Pentru ca boicotul să aibă o eficienţă maximă, protestele trebuie să continue şi ele, pentru ca publicul obişnuit să înţeleagă mesajul, altfel uită.

Nu e necesar câte un protest pe zi. E de ajuns ca la anumite intervale de timp să mai fie blocată câte o staţie. Preferabil să nu fie aceiaşi participanţi, putem face cu schimbul, 50 de inşi azi, alţi 50 peste o lună.

~Nautilus

laurentiu NT 14-01-11 22:53

Votat Petrom, de-ar da faliment:twisted:

CLM_Audi 15-01-11 07:45

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 3978737)
Uitati aici o statistica frumosa:

salariul mediu, ok am inteles... dar sunt milioane de romani cu salariul minim... la ei e problema! media asta de la salariul mediu o ridica cei cu salarii barosane, iar ei sunt categoria careia nu ii pasa de 5.10 ron/litru

Fantomel4u 15-01-11 17:49

petrom...votul meu...

EvLSant0S 17-01-11 12:51

www.eject.ro si gata

www . eject . ro
:)

cangri 18-01-11 12:41

hai pe ei si pe mama lor.

romancristian 19-01-11 22:52

va mai amintiti cand a venit OMV in Romania si a dat mana cu guvernantii nostrii de la acea epoca ,vorba vine,au dat spaga pur si simplu si au pus mana pe cateva din resursele noastre,nu?Ce si-au spus ei atunci,hai ca le-am tras-o,pentru vreo 600.000 de milioane de euro ,suma vehiculata in presa,am pus mana pe petrol si gaze,si acum o sa le luam si banii.Si sincer pana la aceasta data chiar au reusit dar cu complicitatea celor care in loc sa apere interesele tarii au vandut-o.Cred ca a venit momentul sa le-o tragem si noi lor si sa ne aratam putin coltii,ca prea ne-au cam luat de fraieri in ultimul timp.De aceea votez castigatorul pierdantilor pentru februarie ,OMV, si sper ca vom reusi sa convingem cat mai multi romani ca numai uniti vom reusi.

SpargeMonopolul 20-01-11 17:32

O actiune locala, nu are prea mari sanse de reusita,
blocarea TUTUROR benzinariilor nu este fezabil, unii dintre noi chiar au nevoie de masina zilnic!, oricum nu poti sa le blochezi pe toate,este nevoie de organizare!

CE VREM ?

vrem benzina la 3.8 RON/litru[/COLOR]

CUM VOM OBTINE ASTA ?

[COLOR="Red"]NU MAI ALIMENTAM DE LA PETROM/OMV/PETROMv

NU INTRA INTR-O BENZINARIE PETROM,OMV, PETROMv PANA CAND PRETUL NU VA FI 3.8 RON LA POMPA!

Afisati pe geamul masinii :

Vreau Benzina/Motorina la 3.8!

EU NU ALIMENTEZ DE LA PETROM,OMV, PETROMv!

NU 4.9

NU 4.4

NU 4.1

NU 3.99

CAT TIMP VOM ACTIONA ?
NU Vom mai calca intr-o statie PETROM/OMV pana ce acest pret nu va fi afisat la pompe!

Singura masura pe care o recomand este BOICOTAREA BENZINARIILOR PETROM,OMV, PETROMv., pur si simplu alimentati doar la Agip, Lukoil, Rompetrol si foarte important: rugati toti prietenii sa va sustina, si sa transmita mesajul mai departe!

De ce 3.8 ? pentru ca OMV- PETROM poate sa vanda conbustibil la 3RON/l avand profit, dar probabil restul benzinariilor nu ar face fata si ne-ar lasa intr-o situatie de monopol absolut, si atunci orice prostest ar fi inutil!

Oricare alta masura va pune presiune asupra populatiei care sigur nu va aprecia un blocaj un trafic, un circ mediatic cu monede la pompa, plata cu cardul pentru conbustibil de 1,2 RON sa spunem ca ar pastra atentia treaza asupra evenimentului dar presa sigur va da accente de circ televizand doar aspectele “burlesti” ale protestului.

Este FOARTE IMPORTANT SA AVEM SUPORTUL TOTAL AL TUTUROR ROMANILOR SOFERI SAU NU!, deci fara blocaje de trafic!, fara manifestatii distrugatoare!

Foarte important :

- distribuiti acest link catre toata lista de cunoscuti pe messenger, gtalk, popularizati legatura pe Facebook!

- adaugati acest blog in blogroll

- nu uitati de prietenii care nu au internet, fiecare persoana informata despre aceasta campanie care va contribui si raspandi la randul ei este deosebit de importanta !

cangri 08-02-11 21:41

pe ei si pe mama lor

Nautilus 09-02-11 08:41

Am fost întrebat deja de mai multă lume (generaţia 50+, care nu intră pe internet şi nu ştie ce facem noi aici) de ce nu alegem un singur producător dintre "cei trei mari" (citat: "de exemplu Petrom" ;) ) şi să refuzăm să alimentăm de la el până nu dă înapoi cu preţurile.

Deci, ar cam trebui să-i informăm prin mijloace uşor vizibile (stickere, fluturaşi, afişe) de la cine nu trebuie să alimentăm cel puţin în februarie şi martie.

~Nautilus

Daci 11-02-11 11:35

Strategia mea de boicot: Ieri mi-am cumparat un MTB, asa ca masina va mai face "nani" in garaj.

DanSGH 11-02-11 12:42

Quote:

Originally Posted by Daci (Post 4074457)
Strategia mea de boicot: Ieri mi-am cumparat un MTB, asa ca masina va mai face "nani" in garaj.

Bravo!

Nautilus 11-02-11 13:01

Până acum am ajuns, din 54 de zile, la 45 fără a folosi deloc maşina şi 11 cu ea, şi am de gând să-mi depăşesc recordul, cel puţin cât durează februarie şi martie, indiferent ce se întâmplă. Chiar dacă face OMV benzina 1 leu/litru, nu îmi schimb planul :)

Abia fac o economie, îmi rămâne mai mult pentru restaurarea Broscuţei.

~Nautilus

b01uxd 11-02-11 13:28

benzina la 3 lei p litru nu cred ca o sa mai vedem vreodata, nici la 4 si nici la 4.5, poate un 4.8 si asta asa doar de ochii lumii. oricum eu va urez bafta

dragos2900 11-02-11 13:43

romanii sunt prea prosti si prea comozi sa faca ceva,asta e,platim 5ron pe litru acum,platim 6ron pe litru mai la toamna :evil:
benzinarii tot o sa scumpeasca combustibilu pt ca se cumpara in prostie,romanu prefera sa manance mai putin decat sa mearga mai putin cu masina,acum ca au vazut ca tot mai multi si-au pus gpl pe masina,au scumpit si gpl-u de la 2.15ron litru cat era in septembrie 2010 a ajuns acum 2.95ron litru..... mai ziceti ceva :evil:

Nautilus 11-02-11 15:29

PS Dacă se întreabă cineva cum e posibil ca 45 + 11 să facă 54 (şi văd că n-a remarcat nimeni, deci e puţin evident câtă atenţie acordă lumea topicului de aici ;) ), am adăugat şi ziua de sâmbătă (mâine) şi duminică, având de mers la Carrefour, când voi consuma totuşi ceva. De la Lukoil.

Astfel încât luni se vor face 56 de zile, dintre care 11 "automobilistice".

~Nautilus

b01uxd 11-02-11 17:40

Quote:

Originally Posted by dragos2900 (Post 4074759)
romanii sunt prea prosti si prea comozi sa faca ceva,asta e,platim 5ron pe litru acum,platim 6ron pe litru mai la toamna :evil:
benzinarii tot o sa scumpeasca combustibilu pt ca se cumpara in prostie,romanu prefera sa manance mai putin decat sa mearga mai putin cu masina,acum ca au vazut ca tot mai multi si-au pus gpl pe masina,au scumpit si gpl-u de la 2.15ron litru cat era in septembrie 2010 a ajuns acum 2.95ron litru..... mai ziceti ceva :evil:

tu chiar crezi ca existanta Petrom-OMV Group se datoreaza userilor 4tuning care alimenteaza de la benzinariile lor?

DanSGH 11-02-11 18:32

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 4074989)
PS Dacă se întreabă cineva cum e posibil ca 45 + 11 să facă 54 (şi văd că n-a remarcat nimeni, deci e puţin evident câtă atenţie acordă lumea topicului de aici ;) ), am adăugat şi ziua de sâmbătă (mâine) şi duminică, având de mers la Carrefour, când voi consuma totuşi ceva. De la Lukoil.

Astfel încât luni se vor face 56 de zile, dintre care 11 "automobilistice".

~Nautilus

Cati crezi ca mai citesc aici?

Nautilus 11-02-11 22:23

După înregistrările forumului, 2931.

Şi pe topicul principal, 96 051.

Iar miile de oameni care citesc nu sunt numai de-ai noştri... dacă nu şi-au băgat deja nasul pe aici în ultimele 2 luni câţiva reporteraşi fomişti, câţiva oameni de-ai OMV-ului şi ceva băieţi deştepţi de pe la servicii, înseamnă că nu mai suntem în România.

~Nautilus

Danutz Bratosin 12-02-11 12:40

Azi am alimentat de la LukOil cu 4,93 bani pe litru...e mult da macar nu depaseste 5 lei

cangri 12-02-11 21:42

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 4075343)
tu chiar crezi ca existanta Petrom-OMV Group se datoreaza userilor 4tuning care alimenteaza de la benzinariile lor?

NU
dar orice maraton a inceput cu primul pas;)

Nautilus 13-02-11 20:34

Informaţiile de natură anecdotică indică faptul că în ianuarie cam toţi benzinarii au frecat menta, iar la finalul lui ianuarie şi începutul lui februarie (cum s-au eliberat străzile de gheaţă) Rompetrol s-a bucurat de un aflux neaşteptat de clienţi.

Pune şi faptul că unele staţii OMV oferă un mic bonus pentru un plin, ceea ce nu au mai făcut de ani buni, şi realizezi că uneori buturuga mică mai ...destabilizează carul mare, chiar dacă nu îl răstoarnă.

~Nautilus

cangri 21-02-11 09:44

1 Attachment(s)
STICKER.

b01uxd 21-02-11 10:03

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 4105468)
STICKER.

wow...sigur o sa le fie rusine sa o scumpeasca acum!

Nautilus 23-02-11 17:25

http://businessday.ro/02/2011/profit...-miliarde-lei/

Citat:

Petrom a comunicat astazi rezultatele financiare aferente anului 2010, iar datele arata ca:

- vanzarile s-au majorat cu 16%, de la 16,1 miliarde lei in 2009, la 18,6 miliarde lei in 2010, vanzarile per angajat fiind de aproximativ $240.000. Pentru comparatie, in cazul Exxon, in 2010, vanzarile per angajat au fost de $3,7 milioane;

- profitul net a crescut cu 163%, de la 0,83 miliarde in 2009, la 2,2 miliarde lei in 2010.

Carevasăzică bunii noştri prieteni cu sediul în Dorobanţi erau în mare foame, nu aveau altă soluţie decât să scumpească, noi eram nişte cocalari nenorociţi atunci când le puneam întrebări incomode, iar conu' Mugur era nebun când a întrebat de ce evoluează într-un mod atât de ciudat piaţa carburanţilor... :D

Am o vagă impresie că ar trebui să nu mai cumpărăm nimic de la ei o perioadă mult mai lungă de timp. Chiar dacă se potoleşte războiul civil din Libia, chiar dacă scade cotaţia bursieră a petrolului, chiar dacă vând din nou carburanţii cu 2,75 lei/litru, chiar dacă ne roagă ei, în frunte cu preşedintele OMVului, să cumpărăm.

~Nautilus

laurentiu NT 23-02-11 19:45

Din ianuarie eu nu am mai alimentat decat de la Lukoil.

cangri 24-02-11 09:37

OMV Petrom scumpeşte din nou benzina şi motorina în următoarele zile
Preţul carburanţilor comercializaţi de OMV Petrom va creşte în următoarele zile din cauza majorării cotaţilor internaţionale ale petrolului, cauzată de tensiunile sociale şi politice din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii.
"Noi facem ajustarea preţurilor într-o manie...ră moderată, ţinând cont de evoluţiile internaţionale. Noi capturăm trendul, şi nu neapărat vârfurile de preţ. Există un grad de corelare cu cotaţile internaţionale, dar vârfurile nu au fost capturate de Petrom în ultimii şase ani. În următoarele zile vor fi creşteri de preţ, dar nu vom prelua vârfurile", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.
Cea mai recentă majorare efectuată de OMV Petrom a fost în 16 februarie, când motorina s-a scumpit cu şapte bani pe litru.

Potrivit unor date prezentate anterior de companie, motorina vândută de Petrom s-a scumpit, din ianuarie 2010 până în decembrie 2010, cu 24%, de la 3,78 lei/litru la 4,7 lei/litru. Impactul taxelor asupra evoluţiei... preţului a fost o contribuţie de 8%, iar cel al cotaţiilor internaţionale la motorină şi deprecierea leului faţă de dolar a fost de 16 puncte. Calculul a fost efectuat pe baza mediilor lunare ale preţului de referinţă Petrom.

În cazul benzinei creşterea a fost de 20%, de la 4,02 lei/litru la 4,82 lei/litru. "+8% a fost impactul taxelor (mărirea TVA de la 19% la 24% a avut cel mai mare impact) şi +12% a fost impactul cotaţiilor internaţionale la benzină şi deprecierea RON vs. USD", conform companiei.

Potrivit datelor INS, preţurile combustibililor au urcat anul trecut cu peste 15%.

ANAF a întocmit un raport privind producătorii şi distribuitorii de carburanţi în care se spune că preţul la pompă a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fără a fi determinat de evoluţia cotaţiilor de bursă la ţiţei, cursul valutar şi taxe...le percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, câştigurile nefiind reflectate corespunzător.

Principalele companii care distribuie carburanţi în România sunt OMV Petrom (SNP), Rompetrol, Lukoil şi MOL.

Nautilus 24-02-11 10:40

Food for thought, cum ar fi spus prietenii noştri care mănâncă mulţi hamburgeri:

Ce e în neregulă cu evoluţia preţurilor pe ani în graficul de mai jos, chiar şi ţinând cont de creşterea globală a consumului în aceşti ani?

http://chart.apis.google.com/chart?c...099&chls=3,1,0

Mai precis: http://www.mongabay.com/images/commo...crude_oil.html - aici apar clar anii.

~Nautilus

dydy-andrey 24-02-11 10:55

cu cat mai multe posturi aici, cu atat scade pretul carburantilor !! :lol:
nu vedeti ca nu se mai face nimic si preturile cresc in continuare?
stie cineva cu cat iese litrul de benzina de pe poarta fabricii?
eu stiam de undeva in jur de 1,6 lei/litru, dar nu sunt sigur de asta
daca are cineva raspunsul concret, il astept

All times are GMT +2. The time now is 01:13.

- Copyright 2026 4Tuning