![]() |
Re: DACIA 1300 1971
Quote:
|
Problema e urmatoarea.....te mai poti lega cu sudura de ceva? tabla e buna in jurul lonjeronului?
|
4 Attachment(s)
Quote:
si pozele cu lonjeronul...rugina e superficiala...a stat in pivnita si a facut condens... a facut rost si de fusta spate , de pe o dacie din 73 |
dc toata lumea il incurajeaza sa scape de ea.poate pentru el masina are valoare sentimentala si nu vrea sa renunte la ea.Nu ii mai asculta pe toti carcotasi si DACA POTI si DISPUI DE FINANTE refao.Inca o data nici o masina nu trebuie condamnata sa fie salam.Orice masina merita o a doua, a treia sansa.
Atat am avut de zis si mult succes cu masina PS: Nu conteaza varsta atata timp cat exista pasiune si vointa . |
nu imi vine sa cred ce aud pe aici numai vorbe de genu "seria motorului 810-02 cu carburator solex e motor 100% renault 12" ....lonjeroane de gordina....s.a.m.d........eu am restaurat o astfel de ghena odata.....deci cedrema ca e un sfat cand iti zic ca merita dusa la remat...lasati prostiile.....toata lumea cauta cate o baza buna o masina care merita salvata....voi ati ramas tot in trecut cand nu se gaseau masini....evoluati...in ziua de azi nici o ghena nu mai merita refacuta...decat daca sunteti carpaci.....oricum masina sincer e salam toata....71 stopuri mari bari negre...restu nu mai zic ......sanatate si virtute si sa o vedem pe strazi daca va ajunge...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
eu daca as da masina mea la fier vechi....nu cred ca as mai lua alta dacie...m`as apuca direct de mazda....sau de ford |
Daca la o masina ajungi sa ii schimbi lonjeroanele.....numai tun NU e...
|
Pe masina a fost pusa sudura si in alte parti.....aia cam "detuneaza" tabla...
|
Era de asteptat cu aceste posturi inutile...omul a zis ca vrea restaurare, voi ce intelegeti voi prin cuvantul "restaurare"? Eu am vorbit cu Razvan pe mess si mi-a spus ce are in cap, si credeti-ma ca are o baza cat de cat buna;) podeaua pragurile,oalele, etc..sunt bune ;) doar lonjeronul si mai era ceva(nu imi vine in minte acum) sunt duse...in rest e calumea;) Nu trebuie sa il jigniti astfel..daca omul are ambitie si tine la masina aia de ce sa nu si-o repare??
|
Sa iti explic ce inteleg eu.....
Masina cheala toata, pusa pe un protap si sablata integral Sudura in mig, cu toate zemurile aferente impotriva coroziunii, Indreptat,chituit,grunduit,antifonat,vopsit INTEGRAL, Pus tot puzzle la loc, cu piese originale daca se poate, sa ne putem fali intr-adevar pe urma ca e 71` masina Daca doar o intorci si o sprijini intr-o teava, sudezi cu un electric sau mai rau, cu autogen, dai un antifon la pensula si pui totul la loc de-a valma, nu se numeste restaurare...se numeste ca ai reparat masina pana la anul sau pana peste 2 ani.... Reprezinta o valoare sentimentala? Bag-o in curte, pune-o pe capre sub o prelata, si cand vine cineva o arati si zici : uite masina lu bunicu.....e mai de efect decat sa te chinui, cu timp si bani, si sa pocneasca toata cand lovesti un stalpisor d-ala de cauciuc.... Parerea mea.... |
Quote:
cand se incalzeste masina va fi dusa la deva pt sudura specializata...asa a zis de la inceput... |
si cum arata sudura asta specializata? fara suparare....da masina asta e un junghi
|
sudura MIG/MAG 600 lei costa lonjeroanele si fusta spate..
o sa mai mearga la inca un tinichigiu... cel la care a fost i-a zis ca trebuie sablata si costa sub 400 de euro....acuma...el stie ce face.....masina e programata la sudura in iunie |
Quote:
in prima parte ai dreptate...:D uite cineva cu care se poate discuta... cosmin snr-multumesc |
Da lasa-ti ma omu' in pace.Parca pe tine andrei sau pe mine sau pe multi alti au putut sa ne opreasca cand am bagat bani cu nemiluita in niste cazane spunandu-ne la fel ca nu are rost,dar noi nimic, Batman-Batman....e entuziasmul de inceput.
E problema lui daca vrea sa asculte sfaturile sau nu.E masina lui si face ce vrea cu ea,nu trebuie sa va certati aiurea pe aici si mai ales nu inteleg de ce vorbesc altii in numele lui. Oricum la 15 ani nu e o alegere prea inteleapta dupa parerea mea sa te chinui cu o dacie in care trebuiesc bagati multi bani. Copilaria are farmecul ei si trebuie traita! Te poti afirma mai tarziu ca poti face anumite lucruri!:D |
Quote:
|
si eu am 15 ani si mi-au zis multi ma dc nu te apuci si tu de o masina etc le-am zis ca acuma nu imi trebuie din astea pe cap peste vreo 3-4 ani da,dar acuma eu nu as avea curaj sa ma apuc de asa ceva
|
Quote:
|
Quote:
stiu ca la 15 ani nu e o idee buna sa te apuci de o masina...da na..:rolleyes2 e constient de ce il asteapta....sanatate la toti ;) |
Quote:
|
=))) =))) =))) =)))....el si multi altii de pe aici....
|
Din pacate unii oameni sunt chiar in plus pe forumul acesta ... pff:!:
|
Quote:
|
Lonjeronu ala o sa se manance din interior spre exterior in foarte scurt timp ...
|
Nu domne betmen betmen !
|
5 Attachment(s)
Am revenit dupa o mica perioada de absentare, in lonj s-a bagat ulei diatermic cu parafina si a fost tratat,am niste poze,facute astazi!!!:-)Oricum arata destul de bine!!!:D
|
O mica intrebare: cum pot scoate aerisitorul rupt din etrier??? trebuie neaparat inlocuit etrierul????:shock:
|
Quote:
|
Quote:
|
masina ta are si un mijloc si un spate, deocamdata ai pozat numai fata.
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Lucrari noi,astept pareri
|
Quote:
|
intradevar dupa descrierile tale ar fi o frantuzoaica originala..am vazut toate parerile despre ea,mai mult negative...iti doresc sa o restaurezi cat poti de bine,iar regretele le vei trage pe urma daca tu crezi ca e cazul si nu trebuia sa faci asta;)
|
Multumesc oricum,sper ca masina sa fie gata intr-un final si va fi pe masura asteptariilor mele!!!Doamne ajuta!!!!:lol:
|
Eu m-am abtinut de la comentarii si am asteptat...daca tu crezi ca ai reustaurat complet masina aia prin a suda un lonjeron..prin a schimba fusta spate si prin a vopsi puntea ..atunci e ...si eu am bagat bani..cu nemiluita si cu ce m-am ales..:lol: andrei game si bolidu au dreptate la ce au spus..dar in fine o sa iti pierzi entuziasmul asta imediat cum o sa iti obtii permisul 3-4 ani cat mai sunt..o sa vezi atunci:D ..ce pot sa spun acum spor la lucru....
P.S nu'mi pare asa profesionala sudura aia..si degeaba ai bagat ulei inainte daca nu ai grunduit-o si antifonat-o...;) |
| All times are GMT +2. The time now is 14:54. |
- Copyright 2026 4Tuning