Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Daewoo Evanda (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/226739-daewoo-evanda.html)

B-99-SAA 22-12-10 19:52

Re: Daewoo Evanda

Quote:

Originally Posted by nt98adu (Post 3919582)
Din pacate, rulmentul nu a putut fi salvat.:evil: Maine v-a sosi noul rulment. Cost 800 ron.

Te referi la rulmetul de la fuzeta? :-| La mine au fost 75/roata.... nu mai schimb masina :lol:

nt98adu 22-12-10 20:04

Da, rulmentul de la fuzeta care include butuc, rulmentul propriu-zis, sistemul ABS si gidajul pt. planetara. Nu compara Evanda cu Tico. Sunt 2 masini total diferite chiar daca sunt Daewoo:lol:

B-99-SAA 22-12-10 20:07

Intr-adevar e ceva mai mult decat rulmentul... dar totusi... la banii aia mai bine merg cu taxiul :lol: (glumesc). Sa speram ca nu mai ai neplaceri de genul asta :(

nt98adu 22-12-10 20:12

Nu stiu ce sa-ti zic... Daca era Nubira, clar nu dadeam, insa masina asta merita orice. Are ceva deosebit care te determina sa nu tii cont de reparatii.

bogdan_FVJ 23-12-10 00:24

mare dreptate ai felix....cu asa masina...iti e mai mare dragul sa ai grija de ea..e destul de mult 800 de lei dar ma gandesc ca la banii astia trebuie sa fie o calitate mai superioara fata de ce cumparam noi pt Cielo/Espero/Tico etc cu 70-90 de lei..:D

Dream3r 23-12-10 08:34

Quote:

Originally Posted by nt98adu (Post 3919712)
Da, rulmentul de la fuzeta care include butuc, rulmentul propriu-zis, sistemul ABS si gidajul pt. planetara. Nu compara Evanda cu Tico. Sunt 2 masini total diferite chiar daca sunt Daewoo:lol:

Destul de mare pretul. Poate nu ai intrebat la magazinul potrivit.
La Leganza mea, rulmentul de pe fata (simplu) a costat 90 ron, iar pe spate (rulment, butuc si sist pt ABS) a costat 240 ron. Dar imi aduc si eu aminte ca in urma cu 5 ani am mers la un magazin din asta mai mic si aveau rulment spate la 500 ron sau 800 ron :). Evident, am cautat si in alta parte si am gasit la pretul precizat mai sus (aceeasi marfa, acelasi fabricant).

Incearca sa mai cauti si in alta parte, cum ar fi aici, in Iasi (macar telefonic), spre exemplu Sermecom
sau Autodaewoo (aici ar fi sanse mai slabe pentru Evanda, insa nu se stie). Mai e un magazin pe Bd. Pacurari, inainte de Kaufland (Catalin 0745.296.919 sau Adrian- 0742.378.613, foarte de treaba oamenii). A nu se considera reclama, n-am niciun interes.

P.S.: Frumoasa masinuta, s-o conduci cu placere !

L.E.: Pune si ceva poze la montaj, chiar sunt curios ce diferente sunt intre Evanda si Leganza la trenul de rulare (inafara de faptul ca au mai "taiat" un prezon). Nu imi dau seama de ce au complicat sistemul, era foarte fiabil cel vechi.
Poate coreenii l-au adaptat pe cel de pe Lacetti .

nt98adu 23-12-10 21:08

5 Attachment(s)
In cele din urma, am gasit rulment la 550ron. Mai ieftin nu este. Poze de la montaj;)
O mare prostie sistemul asta de rulment cu tot cu butuc si sezor ABS, dar asta este. La Nubira era mult mai simplu.

Dream3r 24-12-10 13:41

Acum am inteles de ce e asa scump. Cand ai zis de "sistem ABS", nu m-am gandit si la senzor. La mine senzorii sunt amplasati pe fuzete, iar coronita dintata pe butuc (pe puntea spate) sau pe planetare, in cazul puntii fata.
M-am uitat un pic pe auto-types.com si am vazut ca Evanda are si EBD (sau ceva de genu), pe langa ABS. Cred ca asa se explica de ce au schimbat sistemul rulment+butuc.
Alte diferente de ordin tehnic, observate la prima vedere, pe langa reconfigurarea distribuirii cuplului si scaderea (cu putin) a puterii motorului, ar mai fi si greutatea crescuta (cam cu o suta de kg), etajarea diferita a treptelor de viteza si schimbarea tipului de cauciuc (de la 205/60 la 205/65).
Pe masina mea am avut ambele tipuri. Cu 205/65 am avut consum mai mare si demaraj mai slab. Dar la tine se compenseaza prin cuplul obtinut la 4200 rpm fata de 4600 si cutia de viteze revizuita (ma gandesc eu ca in bine :) ).

nt98adu 24-12-10 13:51

Cauciucuri pe ea am 205/55/16. Cel mai mult imi place sistemul TCS unde pana la 40km/h rotile fata trag ambele. Cat despre motor, nu simt ca ar trebui ceva mai multa putere. Este ok raportat la greutatea masinii.

Am stat si m-am gandit ceva timp incercand sa vad avantajele si dezavantajele unei instalatii xenon in configuratia farurilor actuale si am ajuns la concluzia ca este mai indicat un set de becuri H1 de la Philips Blue Vision cu 80% luminozitate, ultima smecherie de la Philips. Xenon am tot avut si cel mai ok. ar fi fost de 4200. Cum nu gasesc decat de 6000, am zis pas. cel putin stiu ca pe ploaie nu voi avea probleme. Drept urmare am luat Philips la 88ron.

Urmatoarele investitii vor fi semnale de la Dectane clare pe aripi si un upgrade la proiectoare, actualele cu lupe avand o vizibilitate aproape de zero.

Revin cu poze.

Dream3r 24-12-10 14:05

Quote:

Originally Posted by nt98adu (Post 3923910)
Cauciucuri pe ea am 205/55/16.

Da, asa e. Ultima oara ma uitasem pe carfolio, dar inseamna ca datele sunt gresite. Arata ca ar fi echipata cu jante pe 15.

nt98adu 25-12-10 21:35

5 Attachment(s)
Poze:-)

B-99-SAA 25-12-10 21:48

Mereu ratezi interioru in poze :lol: Chiar imi place masina, mai ales ca e foarte rara (cel putin in Bucuresti n-am vazut decat una odata parca). Sarbatori fericite, sanatate si bucurie sa-ti dea Dumnezeu! :D Si bani :D

nt98adu 25-12-10 21:51

Multumesc, la fel si tie! Maine, uite promit, fac poze la interior:lol:
Intradevar e rara si-mi place ca se uita lumea la ea ca la OZN:twisted::twisted:

nt98adu 26-12-10 15:41

3 Attachment(s)
Interior:

Stefy88 26-12-10 16:36

pfffff....nu credeam ca mai ramai la daewoo...cred ca faci pasiune pt masinile daewoo...si evanda te lasa putin cu gura cascata la ce ofera si pretul mai ales...;). O singura data am mai vazut una intr-un service si am avut curiozitatea destul de mare sa aflu cat mai multe despre ea caci a fost ceva nou pt mine ,nu stiam de modelul asta pana acum 2-3 ani...si am ramas placut surprins...8)

ce sa zic...multa bafta in continuare, multi KM fara incidente si probleme...;)
la masini am inceput sa-ti simt gusturile:oops:...sa zic...sunt ferm convins ca va iesi ceva foarte frumos si serios...caci la asa masina;)....

bafta!!! numai bine!

cata_kevi 26-12-10 16:59

superba masinutza adu.. sa ai grija de ea si ea de tine:D.. m ar bate gandu sa mi iau una dar cum ""nu gasesc ö ocazie buna"" prefer sa raman totusi la nubira 2,momentan..!:D Sarbatori fericite!

nt98adu 26-12-10 17:07

Sarbatori Fericite si tie!:drunk:

Ocazia buna poate veni daca vrei. Si sunt vreo doua de vanzare. Una prin Sibiu albastra si una neinmatriculata pe bazar 4tuning. Este foarte mare diferenta intre Nubira si Evanda. Aseara am stat in spate, a condus un prieten ca eu am servit ceva, masina plina. Este mai presus de BMW E34 525i pe care l-am avut si similara unui E39. Deci merita!8)

cata_kevi 26-12-10 17:10

Quote:

Originally Posted by nt98adu (Post 3928895)
Sarbatori Fericite si tie!:drunk:

Ocazia buna poate veni daca vrei. Si sunt vreo doua de vanzare. Una prin Sibiu albastra si una neinmatriculata pe bazar 4tuning. Este foarte mare diferenta intre Nubira si Evanda. Aseara am stat in spate, a condus un prieten ca eu am servit ceva, masina plina. Este mai presus de BMW E34 525i pe care l-am avut si similara unui E39. Deci merita!8)

Nu am evidentiat faptul ca nu merita,din contra aspect,confort, optiuni jos palaria! am vazut is eu evanda aceea de pe 4 tuning la 4000E parca.. nuj c sa zic... ocazia una afost si cu nubira 2 pe care o am acum( m a dus reparata in 1500) pe acolo pe undeva! las ami un pm cu id tau sa vb mai multe..... ms frumos

iviTe 01-01-11 12:32

frumoasa achizitie domnu` felix chiar ca ai luat toata gama daewoo la rand :D bafta cu jucaria in continuare sa ai parte de ea fara incidente si la cat mai multi km ca nah te vei satura rpd si de asta ca asa este la tine :lol: La Multi Ani!!

laurentiu NT 03-01-11 10:34

LA MULTI ANI ! :drunk:
Si sa ai parte de sanatate, numai bucurii si tot binele din lume.

nt98adu 03-01-11 18:18

1 Attachment(s)
Hai La Multi Ani!:drunk:

Punctul de plecare pentru Evanda:

B-99-SAA 03-01-11 18:26

Quote:

Originally Posted by nt98adu (Post 3950408)
Punctul de plecare pentru Evanda:

Sa te-ajute Dumnezeu! :D

nt98adu 08-01-11 20:41

4 Attachment(s)
Multi pasi mai sunt de parcurs pana atunci. Am inceput cu becuri arse, ordine si curatenie in interior, verificari de sisteme, strans putin cablul de la frana de mana si ce va mai fi.....:rolleyes2

nt98adu 13-01-11 21:01

8 Attachment(s)
,,Specialitatea casei" -stiling faruri si o tapiserie plus mocheta impecabila:lol:

RD-Woo 13-01-11 21:29

Felicitari pt munca depusa. rezultatele se evidentiaza. Bravo!;)

nt98adu 13-01-11 21:31

Merci RD_Woo!;) Ce faci cu site-ul? Mai e vreo sansa?:rolleyes2

RD-Woo 13-01-11 21:39

Quote:

Originally Posted by nt98adu (Post 3983109)
Ce faci cu site-ul? Mai e vreo sansa?:rolleyes2

Sanse... poate mai sunt, insa si eu am inceput sa fiu sceptic in privinta reusitei. :rolleyes2
mai trebuie intelegere si din partea "cealalta"... sper intr-un final sa o rezolvam (intr-un fel sau altul).
detalii discutam PM.

werwceul 14-01-11 16:39

ce site?

nt98adu 15-01-11 20:55

4 Attachment(s)
Schimbare de look si rezolvarea unor probleme.8)
Poza finala pe maine.

bogdan_FVJ 15-01-11 23:38

f frumos...vad ca incet incet incepe sa semene a masina aflata in proprietatea ta :D.....spor in continuare...sa ne tii la curent.

ovidiu89 15-01-11 23:46

Am vazut ca deja e pusa la vanzare. Spor sa ajungi la ceea ce iti doresti felix

nt98adu 16-01-11 07:30

Daca se vinde bine, daca nu tot bine. Daca vine cineva cu un schimb care-mi convine e bine, daca nu, nu. In momentul de fata masina nu mai are absolut nici o problema, fiind rezolvate problemele estetice si cele mecanice cei drept nu foarte multe.:joy:

BYGyorgy 16-01-11 15:22

Intr-adevar foarte frumoasa si bine intretinuta si ingrijita:-). Te-am intrebat si 'dincolo' cand mergea site-ul de o combina daia de care ai avut pe Nubira,dar te intreb si acum daca ai idee sau daca stii pe unde pot gasi si eu ceva asemanator,ma intereseaza un Cd-player 2din..nu neaparat de Daewoo,dar care sa se potriveasca. :oops:
Numai bine:D

nt98adu 16-01-11 16:18

Gasisem pe Ocazii.ro un mp3 daewoo nou la 400ron. Nu l-am luat pt. ca avea afisaj albastru si pentru ca era mai mare decat ce-mi trebuie mie, adica 11,5cm inaltime si 18,5 latime.

laurentiu NT 16-01-11 19:19

Intradevar alt look .Multa bafta la vanzare ca sa poti sa-ti cumperi ce-ti doreste inima....BMW:lol:

nt98adu 16-01-11 19:59

1 Attachment(s)
Merci pentru ajutor Laurentiu. Adevarul ca era aproape imposibil sa termin singur lucrarea. Cat despre BMW, nu ma grabesc;)

raresvintea 16-01-11 20:59

O masina chiar deosebita, m-au uimit dotarile!!! Clima, scaune incalzite, ABS, piele, etc! Este chiar o masina care te lasa cu gura cascata mai mult prin faptul ca e Daewoo. Adica, DA, se poate!(s-a putut)

Nu ai de gand sa te stabilizezi la o masina? :lol: Ca si Nubira ai luato si ai bibilito si ai si vanduto..... Chiar admiram topicul acum ceva timp si am citit acolo despre gandurile tale dar nu le-am dat crezare.

Interioru m-a dat pe spate, nu ma asteptam ca sa fie atat de misto, iar despre tine toata admiratia.....

Hai mult succes! ;)

laurentiu NT 18-01-11 19:28

Cu mare placere si altadata.Fuge bine masinuta nu gluma,si nu a scos ''gram'' de fum cand i-ai dat ''blana''.;)

nt98adu 18-01-11 21:06

E, nu chiar ,,blana'':lol: Aveam 5500 turatii, mai ales in depasiri.8)
Se apropie bine tare de performanta unui BMW de 170cp. Spun asta pt. ca astazi, dupa ce m-am intors din plimbare m-am dat din mers cu un 2,0i E34 si mi-a parut slabut. Are nr. NT-16-SPP, il stii, a fost patronul de la Corso pana acum 1 sau 2 ani.

Astazi i-am pus si xenon pe scurta, iar Philipsurile Blue Vision, le-am trecut pe lunga. Alta viata, alt mister:twisted: Cred ca nu o mai vand. Mi-ar pare rau dupa ea......

cata_kevi 18-01-11 22:07

Frumaosa foc adu..parerea mea e sa nu o vinzi..(nu vezi multe pe strada) si mia ales asa cum e a ta! succes in continuare!daa ai enveoide ceva ajutor in fibra sau plexi vb pe privat!

All times are GMT +2. The time now is 09:15.

- Copyright 2026 4Tuning