Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Nova Parerea voastra (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/22299-nova-parerea-voastra.html)

Laurentiu Rosu 11-09-06 21:59

Re: Nova Parerea voastra

Quote:

Originally Posted by Spark (Post 550567)
nush` ... eu asa mi-am pus in cap ca o sa fac ...
si nah .. cand o sa incer iti spun ce a iesit oky ? :)

Chiar te rog..si eu sunt curios daca merge asa..adik ar fi mult mai simplu..si ca sa te ajut ti spun ca un led merge teoretic la 3V si ar trebuii (Tot teoretic) sa legi 4 led in serie sa ajungi la cei 12V ai masini..si inca o chestie..sa tii cont de polaritate ca Ledu' e defapt o dioda si tre sa pui + la + si - la -..
Succes si inca odata sa ma anunti si pe mine daca mere;)

Spark 11-09-06 23:59

oky ... stiam de chestia ca ledu` merge la 3 v si ca imi tre 4 ca bateria are 12

cand o sa incerc .. fi sigur ca iti zic si tzie :)

da` unde mai vreisa pui leduri pe masina ?

Laurentiu Rosu 12-09-06 14:33

pai as vrea sa pun in loc de neon sub scaun...si cu o tabla striata de aluminiu ar arata super...si nu numai asta ..mai multe locuri poti sa le iluminezi cum ar fii clapeta de la deschidere usa sau chiar sub masina lgate in paralel cu sistemul audio..asta chiar ca ar da bine:D..parerea mea..si cat de curand o sa incerc;)..dupa ce aflu daca merg:D

Spark 12-09-06 15:02

mai bine incearca u .... ca pana incerc eu a trece ceva vreme ...
oricum ... teoria ca teorie ... si teoretic ar trebui sa mearga ... ca si ledu` ii cam ca orice alt bec ... deci ar trebui sa se poate ...

si eu la asta m-am gandit cu leduri din astea amadarte in loc de neon under car ... pozitzionate la unghiu potrivit ... si se vad fain :)

oricum .. lucruri din astea noi si cu umpic de inovatzie trebuie ;)

Laurentiu Rosu 13-09-06 16:14

pai oricum ce incercam noi sa facem e fumata de mult cu led sub masina..pentru ca din cate stiu eu un sistem de iluminare bazat pe led e in jur de 5 mil cu mai multe culori variatii de iluminare si posibilaitatea de a le lega la sistemula audio..asta e chiar tare:)..da cu putina ingeniozitate ..ca asa e ramanu...facem noi sa mearga la fel dar la un pret mult mai mic...;)

Laurentiu Rosu 13-09-06 16:18

chiar azi o sa incerc sa vad daca merge treaba cu led legate in paralel ca am facut rost de unele de la cineva care nu sunt cu lupa asa ca nu ma supar daca se ard:D plus ca am vreo 20 si daca mere o sa incerc sa fac ceva cu ele si anume o iluminare in esapament..dar nu de genul care sa bata in ochii celui din spate..ci in interior sa ai senzatia ca in esapament e o flacara;)...eu am mai facut asta si se vedea super..doar ca la semafor ini zicea lumea ca mi-a luat foc masina:))..oricum nu ma deranja ca era misto:)

Spark 13-09-06 16:44

lol`za ... faina faza ... :)

oricum .. dak zici ca ai destule leduri .. incearca tu te rog ... ca eu in nu prea am ... si zimi dak merge :)

si unde ii finala ai de toba facuta de tine .. nu ai poze cu ea ... aia despre care ai zis ca la semafor zicea lumea ca o luat foc masina :)

Laurentiu Rosu 13-09-06 22:48

Nu o mai am ca am dat-o cuieva dar am facut rost de una dreapta si o sa o fac si p-asta asa si pe parcurs ce o fac o sa ii fac poze si o sa le postez;)..oricum nu e mare inginerie..treaba e sa dispui ledurile cat mai bine sa dea impresia de flacara..in rest floare la ureche:)

Spark 13-09-06 22:50

mda ...
si alea erau leduri cu lupa sau nu ?

r3sp3cT 17-09-06 12:16

Tot respectu pt laurentiu si succes in continuare ! Poate o sa ma apuc si eu cu un prieten de o dacia 1300 in orice caz dak o sa fie asa o sa postez pe forum !

Laurentiu Rosu 17-09-06 15:33

Nu nu trebuie cu lupa ci doar sa fie puternice ca sa dea o lumina cat mai buna...acum am inceput scoala si nu prea mai am timp decat in weekend...asa ca o sa mearga mai greu treaba...da o sa mearga:D

SirNenea 18-09-06 03:58

ce ai facut la interior imi place si ma refer la bord e chiar superb dar exteriorul eu zic ca e cam kitch pt ca ai folosit bari de la cielo si sincer nu prea se potrivesc pe nova ca sunt prea rotunde parerea mea sper sa nu te superi pe mine dar asta e parerea mea

Laurentiu Rosu 18-09-06 10:13

stiu ca nu cad ele f bine pe liniile masinii dar pe viitor poate pun altele...astea le-am avut acum si le-am folosit....oricum fata de cele vechi parca dau mai bine
Inca nu e terminata...la ce modificari vreau sa mai fac o sa se "asorteze" si barile...urmeaza sa ii fac o gura de aerisire pe capota..dar nu anu asta..ca..$$$$..:D..si nici interiorul nu e asa cum vreau eu...intentiunez sa ii pun alte scaune( mai confortabile) alt "coaja" de bord (GT) fete de usi de SN ....am multe in cap dar
Ms pt parerea ta...si nu ma supar..ca doar d-asta am facut thred-ul:D

SirNenea 18-09-06 10:56

daca ii pui priza pe capota doar de dragul de a avea ceva pe capota o dai in kitch eu zic ca daca tot vrei o priza pe capota pune si un filtru sport si in dreptul filtrului sa fie priza sa zici ca deacolo trage el aer
scaunele nu stiu daca sunt la fel ca la nova gti dar la gti sunt ff confortabile ai putea sa le reconditionezi pe cele vechi
iti urez multa bafta in tuning si mai ales ca esti si f tanar si fi atent sa nu te ia valul si sa incepi sa o dai in kitch multa bafta

Laurentiu Rosu 18-09-06 11:18

pai stai linistit ca nu o pun doar de forma...ci o sa foloseasca in special pt admisia de aer...o sa fie oarecum admisie fortata..si cu un filtru sport cum ai zis si tu o sa iasa ceva marfa...si nici decum nu vreau sa o dau in kitsch..vreau ca tot ce pun pe masina sa fie pe deplin functional;)

zenn 19-09-06 08:43

frate zi si mie cum a`i facut sa luminezi bordul cu leduri albastre.Eu am o nova si dupa ce m`am chinuit sa dau ceasurile jos am avut surpriza sa constat ca plasticul ceasurilor este verde.sunt cateva becuri albe acolo care dau lumina in niste dispersoare si din cauza plasticului verde pe care sunt ceasurile se vede asa bordul.

Laurentiu Rosu 19-09-06 19:38

Quote:

Originally Posted by zenn (Post 559097)
frate zi si mie cum a`i facut sa luminezi bordul cu leduri albastre.Eu am o nova si dupa ce m`am chinuit sa dau ceasurile jos am avut surpriza sa constat ca plasticul ceasurilor este verde.sunt cateva becuri albe acolo care dau lumina in niste dispersoare si din cauza plasticului verde pe care sunt ceasurile se vede asa bordul.

pai nu mai ai nevoi de chestiile alea verzi...eu le-am aruncat...tre sa montezi ledurile (dalea cu lupa de la brichete..si sa le legi o rezistenta de 470 ohm pe ele)..cu lupa in jos..adica sa nu bata direct in ceas..ca atunci obtii o lumina punctiforma..si pui 4 in fiecare ( imagineaza-ti ca ceasu ar fii patrat) in fiecare colt al turometrului respectiv vitezometrului...si inca cate unu intre ceasurile de apa si ulei de sus si benzina si amperi de jos...si gata..du ar tre sa dureze mai mult de 2 ore...sper ca ai inteles daca nu cat de curand o sa vin cu niste poze ca eu nu i-am mai pus si intre ceasurile de apa..etc si se vad iluminate mai puternic doar pe jumatate...
P.S. : daca mai ai vreo intrebare nu ezita sa o pui..te ajut cu cea mai mare placere..;)

SirNenea 19-09-06 19:44

si eu am pe leduri dar nu am nevoie la apa ca se vede chiar fff bine

Laurentiu Rosu 19-09-06 19:46

stiu ca se vad bine dar nu e iluminat complet la fel ca celelalte ci spre interior e o lumina mai slaba..dar poate tu le ai dispuse altfel...ceea ce am zis eu e creatie proprie:D

Laurentiu Rosu 19-09-06 19:49

2 Attachment(s)
uite un desen..nu e foarte elaborat dar intelegi ce vreau sa spun:D

Laurentiu Rosu 19-09-06 19:54

2 Attachment(s)
scuze ca primele le-am facut bmp..am uitat sa le salvez JPG

Laurentiu Rosu 19-09-06 19:57

SirNenea..tu ce led ai folosit...si cum le-ai dispus...sunt curios

SirNenea 19-09-06 20:01

nu stiu ce fel de led ca nu eu le-am pus ci am fost la dsign de pe forum
si nu mi lea pus cum ai u ci in locul la becuri a pus cate doua leduri unu in stanga unu in dreapta si vin in total vreo opt si se inprastie lumina perfect vezi ca daca intri pe threadul meu pe la pagina 6 parca am niste poze cu bordul

Laurentiu Rosu 19-09-06 20:03

aha..am o mare banuiala ca sunt cele care poti sa le pui in locul becurilor de pozitie..o sa ma uit si o sa vaz..ms

Laurentiu Rosu 19-09-06 20:12

pai asa se aprind si la mine...exact cum se vad la tine doar ca si cifre si tot sunt albastre..eu vreau sa se vada in intregime aprinse..si nu se pune problema ca nu le vezi ca le vezi doar ca nu sunt aprinse in intregime ca si turometru sau vitezometru
P.S. nu ai un id de messenger ca vreau sa te intreb ceva

Laurentiu Rosu 19-09-06 20:25

sau daca nu vrei sa vaza lumea il dau eu pe al meu:D
rosu.laurentiu

SirNenea 19-09-06 20:33

emin3m182000

Ionutz maniacu 20-10-06 17:10

Felicitari pt finisajele barilor d cielo au iesi sooooper.

Ionutz maniacu 20-10-06 17:12

Am uitat:D sper sa te lase tatal tau sa ii faci cat mai multe modificari ca va ca te pricepi;)....BAFTA IN CONTINUARE

Laurentiu Rosu 20-10-06 20:28

Ms ionut...acum pe afara nu prea mai am ce sa ii fac..adik arata destul de bine..urmeaza sa umblu pe dedesubt;)..dar ca sa umnblii pe dedesubt costa mult..si nu pot sa fac singur..da..sper si io sa ii mai fac cate ceva..acum vine iarna si nu ii mai fac nik..da dupa vine vara:D...
Ms din nou;)

Laurentiu Rosu 20-10-06 20:32

Ce urmeaza sa ii fac de curand e sa pun o lampa cu UV ca sa iluminez acele...ca noaptea nu se vad f bine...si asa...o sa se vada super...asta urmeaza cat de curand..chiar daca nu imi place sa fac treaba cand e frig afara ca imi ingheata mainile si scap suruburi pe unde nu trebuie:D

Ionutz maniacu 19-12-06 15:07

Nu se mai face nimic la masina ta????Vad ca nu mai postezi nimic.Mai pune si u poze q ea pls sa ne mai electam si noi cu o masina facuta cu gust.

Laurentiu Rosu 19-12-06 17:18

pai...deocamdata nu am mai facut nimic major....si aia cu UV....am inebunit de cand caut...ca nu gasesc ce vreau eu.....
Acum mai nou incerc sa caut led-uri.....pt stopuri...da treaba e ca inca ma gandesc cum sa le fac....sa imi fie usor dupaia cand trec la modificat:)
Si inca ceva....cu noul cod rutier...mi-e cam frica..cu barile alea...sunetu de la esapament...cauciucuri mai late
Da treaba e ca io sunt a 11-a si nu prea am timp...ca alea ce am facut au fost in vacanta....si abea astept sa vina noua vacanta sa am timp sa fac ceva cu ea si dupa sa omologhez modificarile

Laurentiu Rosu 28-12-06 20:01

8 Attachment(s)
Uite ce am mai facut azi....inca nu e terminat...e mai mult de jumate facut..mi-a luat cam 4-5 ore
Si inca 4-5 maine si il termin:D
Spuneti si voi parerea voastra..pozele sunt cam naspa da in realitate se vede super;)

ro.maniak 28-12-06 22:41

cum ai legat rezistenta de led ? o schema ceva ? mersi

Spark 29-12-06 08:45

ca de obicei .... ai niste idei foarte bune.
chir imi place cum a reusit :)
succes si pe mai departe. si daca o sa am nevoie de ajutor ... cred ca stiu la cine sa apelez ;)

zenn 29-12-06 16:29

salutare. vad ca si la tine este aceeasi problema ,unele leduri bat mai tare. dar asta e . a iesit belea. bv

Laurentiu Rosu 30-12-06 19:19

ro.maniak......daca citei mai inainte vedeai ca am folosit asa
1.LED de brichete
2.Una bucata rezistenta 470 Ohm
3.Le legi in serie
4.Gata
5.Succes in ceea ce vrai sa faci;)

Laurentiu Rosu 31-12-06 19:54

Pai da zenn....am facu asta ca nu am mai avut timp sa lucrez mai mult la el......da sa stiica in realitate nu se vede
AAAA....Si acum ca e ora 8:49 31 decembrie si maine incepe un an nou le multumesc tuturor care au postat si un an fericit

CocoT 28 02-01-07 16:52

Bv... imi place ce faci... Succes

All times are GMT +2. The time now is 01:23.

- Copyright 2026 4Tuning