Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Spray stopuri (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/220110-spray-stopuri.html)

andi_cimpean 16-06-11 19:43

Re: Spray stopuri

Quote:

Originally Posted by Alex_19Mig (Post 4401617)
Se demonteaza frumos triplele se pun pe ceva sa nu se zgarie apoi iei o sticla de apa de 1L (preferabil) gauresti capacul si o bucata de smirghelt de 400 waterpol. Tasnesti apa pe stop si cu cealalata mana faci cerculetele incet pana a apasa prea tare.In acest mod ar trebuia sa iasa cam toata vopseaua ce ai tras pe ea si o sa ai o suprafata neteda care adera numai bine la noul strat de spray rosu transparent.
Bafta.

Dacă vine cu un strat de vopsea pentru stopuri, da...
Dar nu aş recomanda acest procedeu! Este prea barbar şi deloc de încredere!

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4401820)
deci trebuie si smirgeluit, cam mult de munca, cred ca folia este solutia pentru lenesul din mine.
:)

Nu trebuie deloc şmirgheluit înainte!

Stopul trebuie degresat bine şi să ai "un pic de mână"!

Dacă vei folosi vopsea la spray, atunci îţi sugerez să faci anumite pauze între mâinile aplicate! Vopseaua tinde să închidă la culoare mai greu şi poate păcăli ochiul în primele minute!

Dacă foloseşti lac+câteva picături de vopsea neagra/roşie (altă culoare), atunci îţi recomand şi un cuptor după!

ondin 16-06-11 20:03

1 Attachment(s)
cred ca ma si da afara din casa nevasta daca mai gaseste si stopuri de masina in cuptor.asa home made.
pun intai folie semi inchisa sa vad cum iese si apoi daca e de rau o dezlipesc si apelez la un profi cu vopsea si lac.

eu am un golf asemanator si cam la asa ceva as vrea sa ajung, poate nu chiar asa de inchisa nuanta, dar undeva pe acolo.

Alex_19Mig 16-06-11 22:36

2 Attachment(s)
Andi eu am inteles ca userul cu pricina a suflat ceva spray pe stopuri si acuma vrea sa indeparteze vopseaua si sa le faca rosii.Ca sa aiba priza buna vopseaua si in acelasi timp sa nu iasa cu pete negre sau sa faca reactie sau cine stie ce am recomandat matuirea,indepartarea vechi vopsele si aplicarea noului strat de spray rosu transparent.
Uite un exemplu facut chiar azi de mine:
Stopurile au fost cele din poza 1.
Am acoperit suprafetele care nu vroiam sa le vopsesc cu banda de hartie si am matuit suprafetele unde voi sufla spray cu smirghelt waterpol 400.
Am aplicat N straturi de spray rosu transparent si rezultatul se vede in poza 2.
Daca nu ai o priza buna pe stopuri sau stopurile sunt lucioase sprayul respectiv o sa curga jos si iti vei cauza dureri de cap........
In cazul meu pot spune ca am respectat cele spuse mai sus si am rabdat un timp de uscare de 3min dupa fiecare strat.
Acum fiecare face cum crede.
Totusi varianta cu folia e alta acolo din cate stiu nu trebuie matuit nimic,doar degresate stopurile de grasimi,praf si alte minuni,dar acolo trece precizie mai mare ca sa nu aveti vreo surpriza.

Alex_19Mig 16-06-11 22:39

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4402378)
cred ca ma si da afara din casa nevasta daca mai gaseste si stopuri de masina in cuptor.asa home made.
pun intai folie semi inchisa sa vad cum iese si apoi daca e de rau o dezlipesc si apelez la un profi cu vopsea si lac.

eu am un golf asemanator si cam la asa ceva as vrea sa ajung, poate nu chiar asa de inchisa nuanta, dar undeva pe acolo.

Cuptor,cabina de vopsit nu cuptor de aragaz.:lol:

andi_cimpean 16-06-11 23:17

Quote:

Originally Posted by Alex_19Mig (Post 4402763)
Cuptor,cabina de vopsit nu cuptor de aragaz.:lol:

În lipsă de cuptor profi, merge şi unul de uz casnic, încălzit bine înainte!

ondin 17-06-11 08:16

stiu eu despre ce cuptor este vorba, dar daca nu ai acces la asa ceva e bun si ala din bucatarie cand e sotia la Sovata in statiune.

All times are GMT +2. The time now is 01:41.

- Copyright 2026 4Tuning