![]() |
Re: Hyundai Tucson!
sfw eu ii iau cu frumosul la inceput. :)
|
dolb, tu esti ca si DjVictor de pe forum. numai ala scotea zeci de cai din axul cu clame si agrafe. tucsonul nu cred ca o sa se infiga prea curand ca un X5 (mai ales unul 4.4 benzina, sau chiar 3.0 diesel).
opelul ala de 1.7DTI este super puturos (68 sau 75 de cai, depinde) este lasat in urma si de unul de 1.6 (75 de cai). cel de 2.0DTI(101 cai) ce este mai sprinten, dar niciodata nu o sa faca un bmw 320 d (sau 320 TDI ca sa fie pe intelesul tau) poate vom avea ocazia sa ne intalnim vreodata si vom face o liniutza (eu am un 320 d stock) iar daca tu ma faci, iti dau bmw-ul tie si yo am sa-mi cumpar opel. omule, mai bine vezi-ti de treaba ta si roaga un moderator sa te baneze. du-te la joaca cu copii care ti-au spus ca bmw-ul n-are turbo, iar cand ai sa detii tu permis si macar o dacie atunci intra p'aci ;) ...aaa..... no offence :lol: :lol: :lol: |
Hai ma nu ii dati in cap omului...Problema multora e ca nu recunosc ca au gresit..a recunoaste ca gresesti este o mare calitate care sta la baza evolutiei.. Ideea este ca el trebuie sa inteleaga ca nu tot ce zboara se mananca.. Eu raman la parerea mea ca ori nu are permis ori are de foarte putin timp :-) fara suparare dar trebuie sa iti dai cu parerea pe baza experientelor proprii nu din auzite si din " mi-a zis mie tata sau zicea vecinu ca .." ..;)
Asadar polemica fuse rezolvata ce e de sugerat insa este ca pe viitor cand vezi ca mai scoti un porumbel sa iti dai seama si sa pleci urechea si la parerile celorlalti..si eventual sa nu persisiti in propriile greseli si ineptii.. Oricum 120 hp din 1.7 dti care are stock 82 cai imi vine greu sa cred.. si "admisie" este destul de vag..la ce te referi?... In fine topicul era altul si s-a dat in balarii..insa din vina ta nu a noastra..Ideea era ca tucsonu constituie o buna varianta din perspectiva raportului calitate/pret/dotari .Comparatii ulterioare care au condus la polemici nu aveau rost..parerea mea ..O zi buna si nu mai fiti artagosi :-)) |
ma poate e venit de pe alta planeta si acolo asa e ;) .......auzi 320d fara turbina:lol: :lol: :lol: ....sa ne spui cum se numeste planeta poate ma duc cu opel corsa si fac m3 :lol: :lol:
|
1. sorry ca v-am enervat m-am convins 320 d 346 chiar are turbo ( desi nu simt niciodata nimic cand "bag piciorul in ea")
2. referitor la admisie : https://www.4tuning.ro/bazar/anunturi...__xx35012.html ; ; ( mentionez ca masina mea a fost modificata in GERMANIA ) 3. o ultima intrebare: tucsonul are turbo ? :D |
Quote:
|
da.
10 char |
Quote:
|
iar am citit postul si sunt cateva neconcordante..deci prietenul cu astra 2.0 ydth de 100 hp stock a scos cu cip "vreo 120" cai...iar a ta 1.7 dti tot cam pe acolo..sa fim seriosi..??!!
Apoi "scoate mai putin ca are motorul mai mic si trage o greutate mai mica"...intr-adevar e mai usor cu vreo 50 de kile iar 1 sec in minus 0-100km/h se obtine usor..e floare la ureche NU?? :))))) again aberant.. Adica de ex bmw 320 d ar trebui sa scoata mai putin decat 330 d pt ca are motorul mai usor si trage o greutate mai mica..interesant..si uite ca asistam la o revolutie tehnologica... :-D Oricum topicul isi mentine nota de amuzament care l-a consacrat de la bun inceput..=)) |
1. bmw 330 are mult mai multi cai decat 320 ( si e 4x4 )
2. am zis ca la el are doar chip! logic la a mea nu scot decat 101-110 cp ( maxim 110 ) .. daca ai fi citit tot topicul ai fi vazut ca nu am numai chip 3. daca esti curios cat te duce un chip ( ca am vazut ca nu esti sigur ca scoate 2.0 dti 120 cp) , iti sugerez www.tcmturbo.ro |
2,0 DTI DTH
- de la 74 (100) - la 97 (126) |
daca am facut greseala sa cred pe altcineva ca 320 nu are turbo nu inseamna ca sunt prost si trebuie sa imi dai in cap! sa stii ca eu , desi sunt mai mic de varsta decat tine, am condus multe masini !! si ma uit zilnic pe site-uri gen www.mobile.de pt ca fac comert cu masini
|
am inteles ca ti-ai pus evacuare din aia belea pe diesel, ia zi, se aude fain?
:) nu-ti da nimeni in cap, desbatem. |
Doamneeee...fara supararea dar las-o mai moale cu postarile astea SF.Macar incheie discutia referitoare la super-opelul ala de 1.7 si hai sa revenim la Hyundai Tucson.In raportul calitate pret,eu zic ca e o masina buna..aaaa...inca ceva..cred ca nu te-ai uitat atent in catalogul de optiuni...
|
Quote:
|
daca ai gandi si tu putin si te-ai uia atent la ce am postat ti-ai da seama la ce ma refer.. eu ma refeream la aceeasi masina doar ca una cu motor mai mic si una cu motor mai mare ;)
|
deci am senzatia ca ti-ai permis sa insinuezi ca nu prea stiu eu despre ce vorbesc..lasa link-urile pt mine mai bine citeste tu mai mult inainte sa postezi aberatii..
Daca ne uitam la forum numai ineptii ai postat..:-D ce zici? |
dolb !!!!! ti-am mai zis, roaga un moderator sa te banneze ;)
|
sponsorul , nu ma refeream la tine
|
2 Attachment(s)
Referitor la afirmatia ta precum ca scoti 50 cp din admisie, m-am dus si eu pe linkul care l-ai pus, si nu mica mi-a fost surpriza cand am vazut monstruozitatea aceea. Lasand la o parte faptul ca doar din admisie si esapament nu scoti niciodata prea multe fara sa modifici chiulase si axe cu came, bucatile alea de teava au iesit probabil din imaginatia cuiva care a vazut prea multe desene animate.
Sistemele de evacuare de performanta sunt o arta, si sunt concepute pentru fiecare motor individual, luand in considerare lucruri gen ordinea de foc a pistoanelor, la ce turatie vrei puterea maxima si nu in ultimul rand ce litraj ai. Saxofonul scos de baietii astia este un kitsch si as prefera sa merg stock decat cu ce au facut ei. Ce reiese clar din toata chestia asta e ca esti un neavenit si ca maine o sa iti cumperi un Turbonator (http://www.turbonator.com) ca sa ai 2 turbine pe BMW. |
bravo, mi-a placut "discursul" tau ! asa se da un raspuns ;)
|
inca astept sa ma convinga cineva ca 320 d il face pe opelu meu.. astept pareri, sfaturi, sugestii :) cum sa scot timp mai bun la bmw sa vad daca stie cineva ( normal fara alte chitzibushuri las masina stock ! )
|
dolb parca facusei topicul pt Tucson..Iar daca tu inca astepti sa te convinga cineva ca 320d este mult peste 1.7 dti cu cip cirip si admisie si filltru...atunci..eu zic mai bine sa se inchida topicul ca e inutil..nu pricepi ca opel-ul ala nu are cum sa stea macar la usa din spate a bmw-ului? :) nu intelegi nu?..intra si tu pe net si vezi cat scoate stock unul si celalalt si apoi calculeaza cam cate mii de euro trebuie sa bagi in opel sa il faci macar de 136 de caluti..am auzit eu de la un vecin..
Uite daca vrei sa te convingi eu pe 26 ajung in bacau..o liniuta amicala ..eu am un amarat de ford si tu opel-ul ( care zici ca e peste bmw ) ..daca te fac promiti sa incetezi cu ineptiile?:-) si pe viitor sa te documentezi inaintezi sa faci topicuri si sa postezi doar ca sa creasca nr de post-uri..no offense .. |
hai sa sparg eu gheata ca vad ca nu va prindeti! la liniuta ( 0-100 ) bmw-ul nu ma poate face deoarece atunci cand pleaca intra ESP ( ASC in cazul lui ) si se infraneaza timp de 1.5 - 2 sec !! daca se dezactiveaza acel ASC ma rupe ;)
|
Quote:
Daca tu esti prost si pleci cu el activat ce vrei sa-ti fac eu ... |
cred ca tu ai probleme rau de tot dolb :(:(:(
|
haha....ce vise ai dolb....tucsonu e prea puturos ptr multe masini...cred ca si un logan 1,6 reglat bine te ia.. ;) sper ca nu exagerez....:P
oricum in nici un caz nu iei un 320...;) |
Incetati cu comparatiile, BMW nu este o masina de benchmark si nici macar in aceasi clasa cu Hyundai, comparatia e proasta din start, cu atat mai mult cu cat Tucson-ul nu este facut pentru drag si performante notabile la timpi suta, 400m etc, el este facut in alte scopuri.
|
frate io-s de acord cu Dolb
si mie mi-a zis unu vara asta, dupa ce-am dat capacitatea (si dolb a dat-=o tot vara asta sigur, nu cred c-a trecut insa) ca el are un 320 D, adica din ala fara turbina ca nu-i 320 TDS, ca 1.7 DTI e mult mai tare ca nu intra esp-ul si e motor mai usor deci greutate mai mica Tucsonul e cel mai slab dotat. Am si eu unul full ful de full (n-ati mai vazut asa ceva full) si vine cu geamuri la manivela, n-are turometru, inchidere necentralizata. Si va zic ca e cel mai full dintre fulluri. Are scaune marfa insa. Mi-a zis chiar si tata. frate dolb, eu nu stiu ce cip ai pus tu la Opal, dar mi-e mi-a scos cipu de la 75 cai la 139. Masurati pe bune iti zic. Am pus luan trecuta admisie si evacuare (aia de pe site am luato), am masurat acu puterea, si sunt la 188 cai. M-am luat ieri cu un STI si l-am spart. |
Quote:
Tre sa recunosti ca ai facut sti-ul doar pt ca e mai usor motorul tau ... :rolleyes2 |
si de asta. Motorul meu e de 1.7 deci mult mai usor decat cel de 2l de pe estei. De asemenea cred ca ce mi-a dat testeru ala 188 cai nu-s reali, cred ca sar bine de 200. De fapt ma asteptam la asta ca doar am bagat si admisie si evacuare, si normal numai admisia baga 50-52 cai.
|
Motor mai usor?!? Cine argumenta ca o masina e mai rapida din cauza ca motorul e mai usor? Concept mai stupid de asta nu cred ca am auzit. Sa inteleg ca o Altima 2.5 e la fel de iute ca Sentra SE-R Spec V din moment ce ambele au acelasi motor? Conteaza greutatea masinii, nu cea a motorului.
pimp_lex, singurul test real de putere e cel de pe dyno. Revino cu dynosheet si vedem cati cai reali si cati cai imaginari ai tu. Evident, pe topicul cu si despre masina ta! Va spun pentru ultima oara sa lasati discutiile off-topic si comparatiile aiurea. Urmeaza oricum sa fac putina curatenie aici ca vad ca s-a aberat mult si bine. Discutia este cu si despre Tucson, in contextul de rigoare. |
Quote:
|
Era cineva pe aici care argumenta acel lucru pe bune si credeam ca e pimp_lex. Daca nu e cazul imi cer scuze.
|
:) :) Autorul topicului argumenta ce ai zis tu :) El e expertul
|
Eu raman la parerea mea ca ar trebui intai sa iei plasticul acela fermecat pe care noi cei care il detinem il numim generic "Permis de Conducere". ;) nu mai postez ca e absolut degeaba facut acest topic.. mai bine ma duc cu colindu' :-) have fun
|
Initial vroiam sa-ti sar in cap sponsorule pentru tendinta de flamewar, dar citind inca odata tot topicul, am vazut ca as fi gresit rau de tot.
Imi cer scuze fata de pimp_lex pentru ca am inteles total pe langa ce-a scris el. Respecte, ai scris bine ce-ai scris si nu am uitat ca mi-ai fost "coleg" in discutii contradictorii. dolb, esti total pe langa. Indata ce se rezolva o mica problema temporara cu forumul, acest topic va incasa lock. Daca erai cumpatat in argumente si nu scriai enormitati era OK. Citeste ce-am scris apropos de motoare si greutatea acestora pe pagina anterioara, ce i-am adresat lui pimp_lex trebuia sa-ti adresez tie de fapt. 50 de cai obtinuti din admisie si evacuare. Dragul meu, un Pontiac GTO care are un motor LS2 V8 de 6 litri obtine 50 de cai doar cu un filtru de aer conic. Un prost paralelist cu subiectul va spune uite, daca la masina aia ii pui filtru de-ala si scoate 50 de cai in plus pe banc, pesemne ca TDI-ul meu de 1.4 litri va scoate si el cel putin 15 cai. Suta la Tucson in 11-12 secunde. Frumos asa. Mai pune 2 secunde si eu am parcurse deja 400 de metri. Deci vezi, repet, Tucson este o masina facuta cu anumite scopuri si nu pentru drag sau performante notabile. 140 de cai putere la greutatea lui, conform standardelor de ... cum sa zic, cat de cat un bun simtz, o face o masina puturoasa in virtutea economiei la benzina. Se implanta ca X5. Eventual in pom la o suta la ora, sunt de acord cu asta. Pana nu vii sa-mi areti clar timeslips care iti sustin cuvintele, continui sa fii un habarnist. La dracu' ca eu daca ma pun cu un X5 e o lupta grea si eu am 250 cai sub capota. Pe tine te mananc cu fulgi cu tot daca e sa fie. Lucru testat de altfel pe Tucson-ul din America, versus benzinarului de 173 de cai. Puneti toti novice mana pe o masina si aveti impresia ca conduceti niste mini-Ferrari-uri la pret de Dacie. |
Apropos, cat cantareste acest Tucson? Ca cel mai usor comerciat in SUA cantareste 1550 de kg. Inainte sa-mi vii cu replici de greutate, dolb, afla ca jucaria mea cantareste ~1480kg. Nu cred ca mai necesita calcule de matematica de clasa a 2-a ca sa aflam power/weight ratios.
Repet, nu mai sustine enormitati. |
ce rost mai are topicu asta ? nu puteti sa il lamuriti pe pm ? :|
|
are rost... mai descretim fruntile(asta dupa ce ne creste tensiunea;) )
oricum, topicul trebuie lasat ca exemplu de "asa nu" :D |
| All times are GMT +2. The time now is 19:08. |
- Copyright 2026 4Tuning