![]() |
Re: Pentru Bucatarul din Tine
1 Attachment(s)
Quote:
un pireu cu gratar |
preferatul meu este pestele. nu stiu sa-l gatesc decat pe gratar. imi place pestele oricum ar fi gatit si aproape orice fel : prajit, la gratar, saramura, bors de peste (nu prea imi place la conserva :) ). preferatul este dorada la gratar :dribble:
|
Gatesc orice, oricand, imi place... acum depinde, nu prea gatesc pt mine adica, stau singura nu imi vine sa fac nu stiu ce delicatese, in rest ma cam descurc cu de toate, exclus ciorba de burta(yeack). ah si fac cele mai pune pulpe la cuptor cu sos de usturoi si ardei gras + cartofi :twisted:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
sarmale :-P
|
1 Attachment(s)
azi: mini pizza
|
ca tot veni vorb de mancare.
acum la ghiceste masina, pardon friptura, pardon mancarea... mie sila sa caut poza :)) asa ca dau eu direct rezultatul: somon mourinho sau somon in sos alb. este o cea mai buna mancare daca este facuta de un bucatar iscusit. eu sunt inebunit dupa peste, as manca mereu si nu ma satur niciodata tatal unei foste prietene era un bucatar innascut, lefel si pescar si preparator de peste desavarsit. ce mancaruri am mancat la el acasa nu am mai mancat niciodata....chiar faceau misto prietenii cand mam despartit de respectiva...de cine o sa-mi fie mai dor, de ea sau de ce mancam pe la ea :)) |
aseara am facut niste paste Milanese.... recomand :D
astazi "gatesc" de la Jerrys :lol::lol: |
o pizza mare cu de toate la pachet ! :lol:
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=ya8-9-V-FDw |
Pai tu te duci la pizzerie sa mananci sarmale ? :))
|
blat custom, best choice
|
Quote:
sau dau telefon si le zic ca trec cand e gata sa o ia;) Azi mananc legume saute cu ceva piept de pui prajit in margarina si zahar |
Quote:
Diseara mananc ceva bun bun:X Pastrama de oaie+Carnati afumati de oaie cu pilaf miam miam:lol: |
Quote:
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
FASTFUD sau Cina Romantica???
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Ceva pe ziua de ieri :lol: postam mai devreme dar n-am avut timp ...în fine ...legume cu pui la grătar :D
Attachment 1766136 |
Ma voi mancati prea bine:lol:
|
Quote:
|
salata orientala <3
|
french fries....(cartofi frantzuzesti)
(cartofi fierti taiati felii, oua fierte taiate felii, carnatzi de casa felii si prajite inainte, lapte, ardei rosu, piper, si alte condimente, asezate toate in straturi, deasupra smantana cat cuprinde), si dupa aia bagat totul la cuptor vreo 20minute. https://img225.imageshack.us/img225/7...fie1321.th.jpg + desert:lol::lol::lol: https://img525.imageshack.us/img525/1...fie1449.th.jpg |
Prima oară am crezut că e sufleu de conopidă :lol: oricum arată foarte bine , deja salivez :lol: Dacă aveai pe lângă Bueno şi nişte Pinguini de la kinder ...muream :lol:
|
1 Attachment(s)
sarmale ieri
|
Quote:
|
Va salut in curand vine Craciunul iar bunica ma tot foarfeca la cap sa ii spun ce prajitura sa faca...stie cineva niste retete bune si simple de prajituri?Va multumesc!:D
|
Poza asta nu merge....:-)
|
2 Attachment(s)
Quote:
si niste bombite de cioocolata de zilele trecute:lol: |
2 Attachment(s)
Fiind uichend ..am zis să îmi pregătesc ceva bun :D Iniţial azi noapte n-am dormit şi muream de foame ...am vrut să apelez la fast-food dar am zis că mai rabd puţintel :))
Ca mâncărică am făcut Friptură de pui cu legume la cuptor ( ciuperci , morcovi , ceapa , ardei gras , usturoi ) şi cartofi cu roz marin . Mod de preparare : Puiul se curăţă de pieliţă şi se porţionează în 4 bucăţi , se pune într-un baiţ format din mirodenia , usturoi , cimbru , puţină sare , ulei şi vin roşu :) Între timp se pregătesc legumele care se taie în bucăţi mari , se pune carnea într-o tavă pe patul de legume şi se toarnă baiţul deasupra ...se acoperă tava cu folie şi se bagă la cuptor . Se iau 20 de cartofi mici , se curăţă de coajă şi se fierb în apă sau în aburi se aşează într-o tavă după ce s-au fiert şi se adaugă cimbru , sare grunjoasă , roz marin şi căţei de usturoi cu tot cu coajă ..se stropesc cu puţin ulei şi se bagă la cuptor ...după care Bonne apetite ! Attachment 1787446 Dacă tot am avut timp liber am zis să-mi fac un desert ...unul din preferatele mele ( Zabaione ) :love: Mod de preparare : Se iau 5 gălbenuşuri de ou foarte proaspete şi se bat într-un castron metalic bine de tot împreună cu 50g de zahăr . Se adaugă frişcă Hulala cam 10 linguri , se pune o fiolă de esenţă de vanilie , puţină esenţă de rom , coniac Metaxa sau oricare altul şi vin alb sec după gust ( această băutură se poate înlocui cu vin de malaga ) :) Compoziţia se pune la bain-marie ( adică : castronul metalic se pune deasupra unei oale cu apă fiartă amestecând continuu până când compoziţia ajunge ca o cremă ) :D Attachment 1787462 |
6 Attachment(s)
.................................
|
9 Attachment(s)
cateva poze;)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Ingrediente;
-supa pui -ulei masline extra virgin -usturoi fresh -risotto -vin alb sec(sa fie bun) -parmezan fresh(bloc) sa nu-l iei gata ras este o porcarie -mix fructe mare (caracatita,sepie,creveti tiger,somon ,scoici,calamari,ton,sea bass) -rosii cherry Mod de preparare; -tragi RISOTTO in ulei,o parte usturoi-stingi cu vin ,adaugi stock pui(supa pui) -amesteci incontinuu sa nu se lipeasca -adaugi supa pana il aduci la consistenta dorita -adaugi parmezan -il pui intr-o forma sau farfurie -FRUCTELE de mare fresh - le tragi la tigaie cu ulei-adaugate in ordinea consistentei-tiger,calamar,scoici spre sfarsit adaugi tonu si seabass (sau alt peste) -adaugi usturouil taiat lame sau felii -cand sunt gata fructele ,usturoil adaugi cateva rosii cherry taiate in patru -stingi cu vin alb -montezi deasupra risotto -lui -decorezi (vezi poza mea ) Sare piper dupa gust! Sper ca am explicat pe intelesul fiecaruia:???: |
Quote:
-o tragi la tigaie pe ambele parti -adaugi : usturoi pana il rumesti,o crenguta de rozmarin fresh,masline fara sambure (taiate),rosii cherry taite in 2 sau 4 -stingi cu vin alb sec -stock de peste (fierbi ce iti ramene de la dorada ) -lasi sa fiarba putin (sa-ti ramana sos) -sare si piper dupa gust |
Quote:
french potatoes-cartofi frantuzesti daca vrei iti zic si reteta originala care este mai usoara:-) |
| All times are GMT +2. The time now is 19:34. |
- Copyright 2026 4Tuning