Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Oldies versus New (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2161-oldies-versus-new.html)

daflyer_oradea 11-11-04 17:58

Si eu am votat alea vechi...dar mi-ar place sa am una doar daca as mai avea si una noua.Si cred ca asta spune tot, nu.Sint suer faine cele vechi, dar nu m-as vedea numai cu o masina in aia.
Si totui am votat cu oldies - au personalitate, au un aspect superb -

HolySoul 21-11-04 02:58

Muscle cars rulez! As prefera sa am un Ford Mustang de prin 70 si sa-l conduc zi de zi prin romania. Sigur ar intoarce capul majoritatea oamenilor dupa masina . In plus cu timpul valoarea ei va creste spre deosebire de una noua care valoarea va scade.. .. cu banii de pe asha ceva probabil mi-as lua cea mai tare masina peste 10 ani si probabil ca masina aia o sa mearga pe baterii si o sa aibe 2000 cai si 1000 km/h .. deci e o afacere. In plus nu se compara motoarele vechi care erau facute manual si fiecare mester punea zeci de ani de experienta si suflet intr-un motor , in afara de asta adevaratele dragstere sunt masini vechi nu masini noi. Inca nu am vazut masini noi concepute pt. drag sau pt. top speed. Inainte se mergea pe demaraj si top speed. Acum se merge pe siguranta, economie la fuel , limitare de viteza la 250 Km/h , poluare redusa ... etc ... pur si simplu senzatiile tari nu mai sunt la locul unde erau odata.
Eu sunt un involuat si prefer sa traiesc o clipa ca o pasare decat sa ma tarasc 100 ani ca un vierme . Acu recunosc ca si omenirea a evoluat si .. au si ei dreptate da-le *** de senzatii ca ai familie acasa .. etc .. dar depinde de ce-si doreste fiecare :)

Calindcm 25-11-04 21:36

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HolySoul\"
.. cu banii de pe asha ceva probabil mi-as lua cea mai tare masina peste 10 ani si probabil ca masina aia o sa mearga pe baterii si o sa aibe 2000 cai si 1000 km/h .. deci e o afacere.

... sau mai bine mai stai inca 10 ani si-ti iei una cu propulsie nucleara cu 5000 de cai si sa mergi cu viteza sunetului , prin tuneluri vidate , in loc de strazi . :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hai ca glumeam si eu ...
Acuma , ca sa revin ontopic , si eu prefer masinile mai vechi . De exemplu Eleanor implineste curand (in 2007 dak nu ma insel) 40 de ani . Sunt curios de cate din generatia de masini care sunt acuma isi va aminti cineva cu drag si va avea grija de ele si le va reconditiona ? Si cat te tine un motor de aproximativ 3litri dus spre 1000 de cai sau chiar peste ? Nu stiu , dar in orice caz nu cred ca prea mult si in nici un caz nu va ajunge la 40 de ani . Poate 4 , daca ai grija de el .

m_vpr 27-11-04 14:12

Nu am votat

Grea decizie. Parerea mea este ca o masina veche este super, dar este o prostie sa o fatzai in fiecare zi printr-un oras aglomerat, cand te duci la servici, sau in alte parti.

Mie mi-ar place sa am un mustang in garaj si langa el un BMW autohton :)

tazmania 31-01-05 12:46

un gt 40 nu ar incanta pe nimeni? :lol: 8) mie mi se pare super masina.o masina veche cu performantze uluitoare greu de atins chiar si in ziua de azi....si asta e doar unul din multele exemple care pot exista.deci old cars forever..... :lol:

aleks 31-01-05 12:51

oldies but goldies. nu mi-ar placea sa merg \"365 de zile pe an\" cu asa ceva, normal, dar mi-ar creste inima daca as avea asa ceva in garaj mai mult decat o masinuta de serie, oarecare, noua

SHOGUN-A8 14-06-05 21:37

Este doar o chestiune de gust.Daca luam partea logica...nu se mai faceau masinile noi si mult mai sigure si frumoase daca cele vechi erau mai bune.Masinile noi sunt masini noi-mult mai tari! :P

aleks 15-06-05 09:24

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SHOGUN-A8\"
Este doar o chestiune de gust.Daca luam partea logica...nu se mai faceau masinile noi si mult mai sigure si frumoase daca cele vechi erau mai bune.Masinile noi sunt masini noi-mult mai tari! :P

mare shogun, aici trebuie sa intelegi nuanta... :lol: :lol:
toata lumea stie asta, ca masinile noi sunt mai comode, au mai multa tehnologie etc, etc, etc, dar masinile vechi, de epoca , de colectie, etc, au farmecul lor unic, au un \"parfum\" aparte, au un sunet special, au un aspect inconfundabil.
stii, sunt lucruri pe care le simti sau nu, e ca si cum ai explica ce simti cand faci sex, degeaba iti povestesc eu trei zile cum e, daca n-ai facut nici o data nu poti intelege ;)

the_mav 15-06-05 10:33

cum spunea cineva: \"old school magic, baby\".... :wink: :wink: :wink:
parerea mea e ca sunt foarte multi factori care influenteaza o alegere aici... tine cfhiar si de personalitatea fiecaruia, daca vretzi...

i'm in for oldies but goldies :wink: :P 8) :wink: :P

orlando 16-06-05 22:27

dupa mine cele veki sunt frumoase ca si aspect asa dar la motoare nu cred ca se pun la tranta cu cele noi zic eu...
si plus ca parca tot mai frumos e un blod mai bombat asa mai aerodinamic decat una coltzuroasa asa...
zic eu...! :shock: :D :D :D :D 8) :wink:

florian_ford 17-06-05 01:05

1 Attachment(s)
oldies rullez

florian_ford 17-06-05 01:06

1 Attachment(s)
inca una

florian_ford 17-06-05 01:09

si gt-ul 40 :twisted:

aleks 17-06-05 09:20

1 Attachment(s)
si sa n-o uitam pe vedeta din gone in 60 seconds, e l e a n o r :!: :!:

Mantus_a 18-07-05 15:41

zicea cineva ca masinile astea noi gandesc mai mult decat soferul... Atunci unde mai e farmecul condusului la o masina noua? pe cand la o masina veche tu o controlezi nu ea pe tine... deci votez spre o masina a anilor 70

emmanuel 19-07-05 23:11

Sincer !!
In anii 50-70 (inainte de criza petrolului) ajunsesera cu masinile de custom la mult peste 500 cp (din ce m-am documentat eu) !! Cui nu i-ar placea asa ceva sub partea dorsala !! Deci defenetly oldies from that point of view dar tre sa te gandesti si ca masinile alea (fara sisteme electronice) erau mai brutale si nu iertau multe deci soferul era sofer !! Din punctu' asta de vedere (newbies!)
Depinde cum privesti !!
Ideal ar fi :

BOTH !!!!

P.S. Specificatii pentru Eleanor(Shelby Mustang GT 500):

Engine
Type: V8
Displacement: 7051 cc
POWER: 355 bhp @ 5400 rpm (care de fapt erau 400 hp @ 5600 rpm din motive de asigurare s-au proclamat doar cei 355)
Torque: 420 lb-ft @ 3200 rpm
Redline: 5500 rpm

Adica va rog, imaginati-va o masina de 1416 kilograme si 400 de cai !!!
unde mai gasim asa ceva ???

Race 20-07-05 10:24

Masinile tunate in zilele noastre au 1200-1400 CP omologate pentru strada si pana la 2000 cele preparate pentru curse si neomologate pentru strada.
Bineinteles ca era declarat sub ce putea...daca te iei dupa diferiti oameni,426 Hemi avea 500 CP,5,7 de pe ultimul Firebird avea 350 CP etc....am gasit si om care sa sustina ca Fiesta 1.6 are mai mult de 100 CP si a fost declarata asa pentru asigurare ! Sa fim seriosi !
In al doilea rand,ce ti se pare tie asa extraordinar la masina aia ? Era mai lenta decat multe altele din aceeasi perioada:

'67 Mustang Shelby GT-500 - 14.6@99

'66 427 Cobra - 12.2@118
'66 Corvette 427 - 12.8@112
'69 Road Runner - [email protected]
'70 Hemi Cuda - [email protected]
'70 Chevelle SS454 - [email protected]
'69 Camaro - [email protected]
'70 Buick GS Stage I - [email protected]
'69 Charger R/T - 13.48@109

Sunt doar cateva exemple,daca vrei se mai gasesc si altele.
Iar cu raportul masa/putere ma faci sa rad.Masina e mai grea decat zici tu,are 1597 kg.Ia uita-te la un Corvette actual,sau la orice TVR si compara.
In zilele noastre,un Civic Type-R putin modificat scoate timpul ala pe sfertul de mila.Iar o masina sport cu adevarat nu are ce discuta cu ea.
Asa ca raspunsul la intrebarea \"unde mai gasim asa ceva?\" e:\"PESTE TOT\" !

aleks 20-07-05 11:45

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
Masinile tunate in zilele noastre au 1200-1400 CP omologate pentru strada si pana la 2000 cele preparate pentru curse si neomologate pentru strada.
Bineinteles ca era declarat sub ce putea...daca te iei dupa diferiti oameni,426 Hemi avea 500 CP,5,7 de pe ultimul Firebird avea 350 CP etc....am gasit si om care sa sustina ca Fiesta 1.6 are mai mult de 100 CP si a fost declarata asa pentru asigurare ! Sa fim seriosi !
In al doilea rand,ce ti se pare tie asa extraordinar la masina aia ? Era mai lenta decat multe altele din aceeasi perioada:
Sunt doar cateva exemple,daca vrei se mai gasesc si altele.
Iar cu raportul masa/putere ma faci sa rad.Masina e mai grea decat zici tu,are 1597 kg.Ia uita-te la un Corvette actual,sau la orice TVR si compara.
In zilele noastre,un Civic Type-R putin modificat scoate timpul ala pe sfertul de mila.Iar o masina sport cu adevarat nu are ce discuta cu ea.
Asa ca raspunsul la intrebarea \"unde mai gasim asa ceva?\" e:\"PESTE TOT\" !

hmm... urmariti putin topicul cand dati reply-uri, va rog
s-a mai discutat asta, nu spune nimeni ca masinile noi nu sunt performante, dar puterea in stare pura la modelele de serie nu o mai gasesti la masinile noi, cele vechi au totul \"la vedere\" sa spunem asa, nu esti decat tu si caii putere, nu ai nici un sistem ajutator, nici un sistem electronic, totul se bazeaza pe abilitatile si priceperea soferului, la asta se rezuma tot

Race 20-07-05 14:26

Bogatanul ala isi va lua E-Type din snobism,nu pentru ca e mai bun.E rar,si pare \"cunoscator\" ca merge cu asa ceva pe strada...de fapt ca are in garaj ca nu cred sa mearga foarte des.
Vechiturile trebuie pastrate in muzee sau la fier vechi dupa caz,nu pe strazi.
Dupa cum am mai zis,in momentul in care iti place ceva vechi (nu neaparat masini),pari cult,\"ai gusturi\" etc...100 % snobism ! Masinile vechi sunt niste sicrie pe roti...si mai lente decat cele actuale.E mersul firesc al lucrurilor.Si nu toate masinile moderne sunt controlate de electonica (ex TVR...si la majoritatea masinilor se pot decupla sistemele electronice).

emmanuel 20-07-05 15:36

Re:

Quote:

Originally Posted by \"aleks\"
cele vechi au totul \"la vedere\" sa spunem asa, nu esti decat tu si caii putere, nu ai nici un sistem ajutator, nici un sistem electronic, totul se bazeaza pe abilitatile si priceperea soferului, la asta se rezuma tot

Exactly my point

XoRRo 20-07-05 23:22

totul depinde de gusturi

putem sa ne contrazicem de acum incolo inca un an non stop si tot nu ajungem la o concluzie

depinde de personalitatea fiecaruia

mie imi plac mai mult masinile vechi, cu toate ca motoarele alea americane erau destul de praf (de ex. trans am 4.9 turbo avea 210 cp) dar aveau putere bruta... ma rog.. erau concepute pt drumurile americane... in romania ar fi sinucidere sa mergi cu o asemenea masina cu viteza mare

Race 21-07-05 10:20

Quote:

In perhaps the ultimate insult to the Firebird, Pontiac dropped its 400 V8 and installed a new Turbo-charged 301 (4.9 liter) V8 as its top engine choice. The notorious \"Turbo 4.9 was rated at a pathetic 210 bhp, but the real insult came from its actual performance. There was no Turbo boost indicator as Turbo lag was a huge problem and the engine often made loud pinging sounds under heavy loads just before it self-destructed.
Super motor,intr-adevar !
Ce inseamna \"putere bruta\" ? 210 CP sunt 210 CP si atat.Masina asta de exemplu scotea [email protected] pe sfertul de mila...mai patetic de atat nici ca se poate ! Unde e puterea aia bruta ?
Mie imi place Firebirdul de exemplu,dar ultimul model,ala care s-a produs pana in 2002...si chiar si de ala si-au batut joc cu V6 de 3,4 si 3,8l !
Intr-adevar,undele au fost masini super LA VREMEA LOR...dar le-a trecut timpul ! Insa foarte putine erau cu adevarat rapide (a existat si Firebird de 90 CP,asa ca...)

XoRRo 21-07-05 19:29

cand am zis putere bruta ma refeream la motorul 426 hemi... in nici un caz la cel de pe firebird

Bogdan OCC 23-07-05 20:11

Oldies but Goldies!!!

Oldies 4 EveR!!!

Aceste cateva cuvinte spun totul :)

EvLSant0S 24-07-05 05:48

Re:

Quote:

Lamureste-ma si pe mine cu o mica chestie :
zici \" 1200-1400 CP omologate ptr strada .... bla bla bla \"
prin omologate ptr strada inteleg ca ... au voie sa circule pe strada .. adica .. fara a avea probleme cu politia ..
in cazul in care am dreptate in ceea ce am scris mai sus
te rog frumos sa-mi arati si mie O (una , o bucata) masina ... de 1200-1400 de cp , care are voie sa circule pe strada ...
IN ORICE tzara , orice continent vrei tu ...
imagineaza-ti ca esti intr-o masina de 1400 in bucuresti , la ora 14:00 , pe magheru ... :/ ce faci la fiecare stop ? cum pleci ? ce zice motoru ala ?
nush , poate aberez eu , dar mi se pare ... : / aberant
in cazul in care am inteles eu gresit exprimarea ta si anume : partea cu omologate ptr strada , tot ce-am scris mai sus = cu zero, daca am inteles bine , te rog frumos sa-mi raspunzi ...
ah & si eu sunt tot ptr oldies but goldies , au \"acel ceva\" cum zicea si aleks , a argumentat cum nu se putea mai bine ...

Race 24-07-05 11:36

Quote:

Oldies but Goldies!!!

Oldies 4 EveR!!!

Aceste cateva cuvinte spun totul
Daca n-ai nimic de zis e mai simplu sa nu scrii nimic.

Tunerii consacrati gen Lingenfelter,Callaway,Hennessey etc. ofera pentru masinile americane,in special Corvette si Viper dar si GTO,Firebird/Camaro,tuning de la 500 la 1400 CP in functie de masina si banii pe care esti dispus sa-i dai.Sunt legale pentru strada in SUA.Oricum un kit de 1200+ CP costa peste 100.000 USD,la care se adauga pretul masinii.De plecat poti sa pleci de la stop cu ele linistit,insa de ce ai vrea sa mergi cu o asemenea masina in oras la ore de varf ma depaseste...
Ce au masinile vechi e nesiguranta.Daca faptul ca poti sa mori in orice moment te fascineaza,intr-adevar sunt mai bune.In rest,nu se compara din nici un punct de vedere,incluzand performantele.

Bogdan OCC 24-07-05 16:27

Chestia e ca am avut ceva de zis si....am zis-o
Daca esti prea.......sa nu intelegi it`s ok...

EvLSant0S 25-07-05 01:20

Re:

Quote:

Quote:

Oldies but Goldies!!!

Oldies 4 EveR!!!

Aceste cateva cuvinte spun totul
Daca n-ai nimic de zis e mai simplu sa nu scrii nimic.

Tunerii consacrati gen Lingenfelter,Callaway,Hennessey etc. ofera pentru masinile americane,in special Corvette si Viper dar si GTO,Firebird/Camaro,tuning de la 500 la 1400 CP in functie de masina si banii pe care esti dispus sa-i dai.Sunt legale pentru strada in SUA.Oricum un kit de 1200+ CP costa peste 100.000 USD,la care se adauga pretul masinii.De plecat poti sa pleci de la stop cu ele linistit,insa de ce ai vrea sa mergi cu o asemenea masina in oras la ore de varf ma depaseste...
Ce au masinile vechi e nesiguranta.Daca faptul ca poti sa mori in orice moment te fascineaza,intr-adevar sunt mai bune.In rest,nu se compara din nici un punct de vedere,incluzand performantele.

Eu astept in continuare sa-mi arati si mie o masina .. de 1200-1400 de cp care circula pe vreo strada DIN LUMEA asta ...

SpeedeR 25-07-05 07:05

masinile de pe forum se exclud,nu?! :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

steff_fnv 16-09-05 18:26

Re:

Quote:

Originally Posted by \"200SX\"
votez cu oldies din mai multe motive:

* pe vremuri neexistentza normelor de poluare le dadea constructorilor de masini o mai mare libertate in conceperea unui motor
* masinile de pe vremuri nu beneficiau de tehnologia actuala de fabricatie si astfel anumiti oameni, genii in domeniu, si-au stors creierul pt a scoate motoare cu performantze cat mai bune (multe motoare concepute ma idemult sunt mult mai bine gandite/fiabile decat cele proiectate pe computer acuma)
* pretul unei masini de pe vremuri (socotind inflatie.... etc ...etc...) era mult mai mic decat al unei masini actuale (astazi datorita diverselor norme poluare/sigurantza...) pretul masinilor este cam umflat
* masinile mai vechi se reparau mai usor
* intr-o masina veche soferul era ca un ZEU el avea controlul total asupra masini, de priceperea lui depindea totul, acuma masinile sunt facute ca pt pampalai
*masinile care se numesc Oldies si de care ne amintim si astazi sunt
MASINI in adevartul sens al cuvantului.

ape perfecta dreptate si sunt deacord cu el !!!1

Race 17-09-05 13:12

Era si pe forum la alta sectiune,si uite link:
http://cars.msn.co.uk/carnews/street...05/Default.asp

Pe vremuri,sistemul de masurare al puterii era altul,adica se masura fara accesorii.In consecinta,dupa normele actuale (dupa 1971 adica),puterea masinilor vechi e cam 80 % din cea masurata atunci.Oricum,motoarele actuale sunt mai performante decat cele vechi,chiar si fara a lua asta in considerare.
In orice moment de timp exista oameni care isi storc creierii sa gaseasca solutii mai bune.Tocmai din cauza asta,produsele noi sunt mai bune decat cele vechi,prin avansul tehnologiei.
Preturile erau cam la fel raportat la puterea de cumparare.Nu te uita ca un Corvette costa atunci 3-5-7.000 USD si acum 45.000,nici salariile nu erau de 5-10.000 USD pe vremea aia (nu ca acum ar fi toate la nivelul ala,dar oricum...)
Exista masini actuale greu de condus,daca asta e scopul.Insa majoritatea merg pe drumuri publice,nu sunt carate cu platforma pana la circuit,si e normal sa fie sigure.La cate victime a facut Cobra de exemplu,nu cred ca e de laudat lipsa de siguranta.
Masinile care se numesc oldies sunt preferate de unii pentru ca par \"cool\",ca ei sunt diferiti de ceilalti etc.Intr-adevar,masinile alea trebuie respectate pentru istoria lor si ce au fost la vremea respectiva,insa sunt mai proaste din orice punct de vedere decat cele moderne.O chestie fireasca,de altfel.
Ce ma mira pe mine:de ce oamenii de pe forum au votat mare parte oldies,desi conduc masini moderne ? Intre 5.000 si 15.000 EURO,maxim 20.000, iti iei cam orice masina veche care nu e Cobra 427 sau Corvette ZL-1.Asta cam suna a ipocrizie...

codrin44 17-09-05 18:22

Re:

2 Attachment(s)
Quote:

Dupa cum am mai zis,in momentul in care iti place ceva vechi (nu neaparat masini),pari cult,\"ai gusturi\" etc...100 % snobism ! Masinile vechi sunt niste sicrie pe roti...si mai lente decat cele actuale.

in acest caz sunt printre marii snobi :D .am un Capri 1979 V6 si un opel vectra B.tre' sa vand una....adica vectra B-ul,ptr. ca sunt un snob ignorant care ma cred cool si nu vreau sa merg cu un diesel cu un consum medie de 6%,ABS,servo,airbaguri,AC si alte chestii de confort a caror utilitate o recunosc......
asa ca voi fi snobul care va conduce o tona si 4,5 metri de splendoare albastru perlat :D

All times are GMT +2. The time now is 00:11.

- Copyright 2026 4Tuning