![]() |
re: Teribilişti vs depăşiri
Quote:
|
Numai prin Pitesti se mai depaseste prin dreapta ;))
|
Quote:
Pentru astia cu masini sport.... Daca tot sunteti asa frustati ca unii nu va raspund la flashuri cand veniti voi tare din spate, mai baga frate o linie continua daca tot esti smecher, da nu ma pune sa ma duc in porumb pe marginea drumului (drum cu o banda) ca ai tu SUV sau cine stie ce bolid, sau in gropile facute de tiruri (cum zicea colegu mai sus). Pentru astia care se ambitioneaza sa depaseasca un 525 cu motoru lor de 1.2/1.4, eu zic sa vad calmati si sa mergeti regulamentar si sa vad ganditi si la siguranta. Aviz alora care dau flashuri si prin oras, cand eu deja am 60-70.... sa ma pupati in c*r. Multumesc. |
Quote:
Normal ca nu ma referam la drumurile proaste si nici topicul nu se refera la drumuri proaste, nu vorbeam de plimbarile prin oras unde gibonii fac alte cretinisme, ma referam la sosele normale, cu 2 benzi, unde asfaltul iti permite sa alergi pe oricare din benzi cat te tine jucaria. Nu mai cauta sau cautati cazuri particulare si irelevante comportamentului. Quote:
FRUSTRARILE (fara R lipsa) sunt ale voastre. |
Va multumesc tuturor pentru participare. Din pacate tocmai printre cei care au postat vad cel putin 3-4 care m-ar lua la tinta cu masina oriunde, oricand, ca sa arate ca pot. Putini dintre cei care au postat aici au si priceput ce am intrebat, vad ca a fost mai interesant exemplul cu Polo.
Inca o chestie interesanta pe care o vad pe forum e gradul ridicat de invidie. NU o sa stau acuma sa le explic la baietii de 20 de ani care traiesc jumatate in viata reala, jumatate in NFS cu ce se mananca o masina puternica, condusul sau bunul simt in trafic - astea le invata fiecare in timp. Dar m-am distrat vazand inversunarea unora dintre voi impotriva a tot ce e jmecher, jupan, cocalar sau cum vreti sa ii mai ziceti - asta e puterea forumului si a internetului, aici fiecare din voi e cel mai tare si are cea mai mare dreptate (si cine il contrazice ii prost prost). Colegul de forum cu lastunul a fost cel mai simpatic, din pct meu de vedere as face oricand schimb de masini pt 1-2 zile. Iar cei care imi dati lectii de soferie... foarte faini si voi. Va pun in categoria celor care isi ambaleaza motoarele la Ursulet la stop cand sunt in paralale cu mine - bafta sa aveti si sa va maturizati curand. |
B-99-SAA : nu stiu la ce flasuri te referi tu . eu ma refer ca atunci cand vin cu viteza dau 2 flasuri ca nu cumva cel din fata sa nu ma observe si sa se bage in depasire . am patit-o , nu de alta .
iar la gropi si la limitatoarele de viteza , opresc frumos . nu ma intereseaza ca ma injura aia din spate . e masina mea si eu bag bani in ea , nu ei . |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Legat de motivele care duc la accidente cei care ii arati tu cu degetul nu sunt o cauza a acestora insa cei ca tine care vor sa adune cu orice pret puncte si cei care o dau cu "150 pe viraje" ca in exemplul de la inceputul topicului reprezinta un procent insemnat . Sa zicem totusi ca, cei ca tine sunt niste libertini care nu se pot desfasura iar ceilalti tampiti,handicapati..sau alte epitete care chiar nu am idee de unde le mai scoateti....giboni?!?!:)) Totusi eu prefer mandrilul: |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Ca sa o luam si pe cale legala(deja sun a lup moralist)...banda 2 se lasa libera. Daca eu merg pe banda 2 cu 90km/h,cat e viteza legala si vine X din spate cu 200 la ora tre sa il las sa treaba. Sunt obligat de lega sa trec pe banda 1 si sa ii fac loc. E permisul lui si treaba lui ce face. Faptul ca sunt multi inconstienti si fac tampenii n in trafic si ca merita o mama de bataie sora cu anchilozarea, e partea a 2 a. Baetii cu girofare in loc de creier ar trebui sa se ocupe de ei.
|
"Gibonii" mor de grija altora observ. Topicul se referea in mod special la drumuri, sosele cu 2 benzi si fara gropi si culmea sunt foarte multe in Romania. Ca gibonul vede gropile acolo unde nu exista este treaba lui, iar deschizatorul topicului nu a pomenit si nu a adus vorba de drumuri cu gropi unde sunt sigur ca merge mai incet decat gibonii carcotasi.
In ultimul an am luat un singur radar pe autostrada. Partea cu radarul si punctele acumulate era o metafora, observ neinteleasa de giboni. |
Corect,din pdv legal banda 2 trebuie lasata libera, cum spuneam, se mai fac depasiri si prin dreapta,da nu e bine :)
Faza cu flashurile la depasire e o intentie buna,deoarece nu multi se uita in oglinda cand se baga in depasire,asa ca, e ca o avertizare. Si poate astia cu flashurile prin oras,se mai "distreaza" si ei Mergeam si eu linistit seara prin oras,aveam 50,si deodata flashuri puternice din spate,ma trag frumos la o parte,si a trecut unu cu 1310 si zburda de....,deci omu ala in ce categorie trebuie inclus ?:) |
Bine, atunci vreti sa discutam strict despre sosele curate, cu 2 benzi, si sa nu mai iesim din discutie?? Ca daca am zis de o groapa repede va atacati, ca "nu ala e contextu", da' o tineti cu gibonii vostri in ultimele doua pagini... :twisted:
|
Nu cred eu ca te claxoneaza sau ca iti da vreunu flashuri ca opresti la gropi,eu unu orice masina as avea,a mea/a altuia,tot nu as da sa dau cu capu de plafon :|
|
Quote:
Si da, legal asa e, sa mergi pe prima banda si doar cand depasesti sa treci pe a doua. Apropo, legea specifica faptul ca, atunci cand executi manevra de depasire e interzis sa depasesti limita de viteza. |
daca e vorba de drumuri in afara orasului cu doua benzi pe sens si cu asfalt bun e si logic sa le ti partea oligofrenilor care merg pe banda 2 indiferent de viteza, din pc meu de vedere e plictisitor sa mergi tare pe strazi de genu asta, asa ca nu depasesc 100 din considerente de consum deci raman pe banda 1. insa cand pe banda mea apare un autovehicul care ruleaza sub viteza mea si eu dau semnal sa-l depasesc si stau sa astept 2-3 minute ca banda 2 e ocupata de un retard care ma vede ca vreau sa ies si el are putin peste viteza mea, devine frustrant pt ca trebuie sa incetinesc mult prea mult si sa il astept. daca este vorba de oras cu 2 benzi pe sens e clar ca pe banda 1 va fi o masina parcata , un taximetrist oprit aiurea, o duduie o ceva si aleg banda 2 . sunt de parere ca cei care sunt deranjati de viteza mea, de masina mea, de prezenta mea pe strada sunt absolut liberi sa circule pe alte strazi cu ce viteza vor. oricum majoritatea celor care incurca traficul nu sunt useri de pe forum ci sunt batrani sau incepatori sau femei fara experienta sau pur si simplu cei care sunt doar utilizatori de autovehicul nu si soferi
|
Motivul este clar , in tara asta NU exista educatie auto, fiecare se simte bine ca la el pe mosie (vb. la modul general, desigur sunt exceptii) complet indiferent fata de ceilalti participanti la trafic si aici ma refer si la cei care blocheaza inutil o banda de circulatie si la cei care sunt bizoni si depasesc cu 200 la ora o masina pe care stiu sigur ca e mai slaba si dupa aceea circula cu 60 ca le-a scazut o linie la combustibil. In alte tari civilizate, la orice iesire din normal pe drumurile adiacente autostrazilor nici nu trebuie sa se oboseasca politia sa te caute, vin sesizari chiar de la ceilalti participanti in trafic. Dar asta nu se poate in Romania, chiar daca am vrea, numarul redus de sosele te forteaza de multe ori sa depasesti limita legala, totusi la nivelul tehnologiei din 2010 nu suna prea bine 500 de km in 12 ore cand pe autostrada cu medie de 100 km/h se poate face in mai bine de jumatate de timp.
Asa ca asta e tara in care traim, un lucru mare pe care il putem face noi fara sa ne coste nimic, ar fi doar o masura crescuta la capitolul bun simt. Dar nu cred ca sunt sanse prea mari, imi aduc aminte de cateva experiente petrecute in Ungaria de ex. cand nenumarati conationali incercau disperati sa ma ajunga din urma, fara nici un motiv, doar sa imi demonstreze ca si el poate. :| p.s. Imi pare rau sa vad ca multi din cei care au postat aici au recurs la frustrari, nu stiu daca isi au locul dar fiecare e liber sa scrie ce doreste. |
Quote:
Ma refeream la faptul ca putem face loc celui care vine din spate cu viteza mai mare ca a noastra, fara sa facem nu stiu ce sacrificiu! Ce avem de pierdut? Poate putin din orgoliu ca vezi Doamne, m-am dat eu la o parte. Crede cineva ca daca nu se va da la o parte sau se ia in gura cu el il va schimba cu ceva si ca nu va mai exista o data viitoare? Nu! Eu unul am facut-o de cateva ori si ma simt bine ca am salvat viata sau cel putin masina unui taran care a vrut sa vada cat e de lata soseaua si s-a bagat in depasire cu toate ca venea o alta masina din fata. Ce pot sa-ti zic e ca in momentul in care m-a depasit au fost trei masini in paralel. Ce s-ar fi intamplat daca nu trageam cat putueam dreapta si vroiam sa arat cine sunt eu fata de cel din spate? Ori se tamponau cei doi, ori cel ce m-a depasit intra in mine ori ... nu mai continui. Sau pune-te in locul celui care vine din contrasens si intra un vitezoman in tine, ca cel pe care l-a depasit i-a fost greu sa traga putin dreapta sa aiba loc asta vitezomanu`. De ce sa nu previi sau sa eviti, decat sa faci pe grozavul (si tu) si Doamne ajuta ce-o urma? Orice am face sau ati face tot timpul va exista cineva care sa incalce legile, sa circule cu viteza peste viteza maxima admisa. O repet o facem pentru noi, nu pentru cei care ne depasesc, sau poate pentru ca suntem oameni si avem constinta o facem intr-o mica masura si pentru cel care ne depaseste. Nu cred ca si-ar dori cineva sa se produca un accident din cauza asta si oricat ar cauta vinovatul,se va intreba ce s-ar fi intamplat daca ar fi tras putin dreapta si ar fi lasat balta orgoliul si frustrarea si nu cred ca nu s-ar simti putin vinovat. |
Eu zic ca IDIOTI la volan sunt in orice tara, inclusiv Germania pe ale carei sosele circula toate maimutele Europei, in special rusi, polonezi, soferi de Tir romani si turci.
Eu am fost pus de nenumarate ori in situatia de a frana de la 240-250 pana la 100-110 pentru ca un handicapat de pe banda intai cu un Polo 1,2 se baga in depasirea unui TIR fara sa se uite in oglinzi si sa vada ca tu esti cam la 100m in spatele lui pe banda a 2-a si ai viteza mare, el pune semnal si cu cei 500 de cai din dotare accelereaza glorios de la 100 la 110 km/h in vreo 20 de secunde blocand banda a 2-a si punandute in pericol fara sa se gandeasca la faptul ca il poti lovi din plin, asa ca nu va faceti griji pentru ca si aici se folosesc din plin flash-urile si claxoanele chiar daca nu sunt legale dar de multe ori se foloseste semnalul stanga si majoritatea soferilor educati iti fac loc. |
Uite un alt exemplu al lui m_power87.
Ce s-ar fi intamplat m_power87 daca nu ai fi franat si ti-ai fi continuat drumul cu viteza care o aveai, ca asa era normal, ca cel din fata nu trebuia sa se bage in depasire, ca trebuia sa se asigure? Ai pierdut ceva ca ai franat? Asta vreau sa demonstrez, ca e bine sa previi, sa eviti si sa nu-ti pui mintea cu prostul. Nu degeaba e zicala aia "Nu te pune cu prostul ca te face, el are mintea odihnita." Nu vreau sa generalizez sau sa zic ca toti cei care depasesc sunt prosti, ma refer strict la cei care sunt inconstienti si depasesc cu orice pret. Lasati frustrarile si orgoliul deoparte ca nu cred ca-si au locul in trafic. |
Quote:
:))))))) deci asta e cea mai tare... asa era normal... e normal sa mergi cu 250kmh si toti sa se fereasca de tine... cred ca mai normal e ca daca vezi o masina la 100m in spate in retrovizoare care ocupa banda a 2-a aiurea (ca sa fac apropo la discutiile anterioare) sa iti faci linistit depasirea. Asta sa nu mai zic ca daca mpower chiar circula prin tarile alea straine stie deja ca prin alte tari semnal stanga pe autostrada inseamna ca se baga... indiferent ce-i vine din spate, altii mai viteji ca tine abia au scapat sa nu pupe tiru`n cur care a sarit sa depaseasca alt tir la 80kmh pe autostrada... Preventiv inseamna sa nu mergi cu 250kmh... |
aducand in primplan primul post de pe acest topic
trebuia o completare: " de ce orice conducator auto(nu spun sofer fiindca nu toti sunt) care este depasit de o masina inferioara (ca viteza,performante,si evident pret si fitze) automat simte nevoia ca in secunda urmatoare sa faca tot posibilul sa o depaseasca si sa-i stea in fata,desi inainte sa fie depasit nu se grabea nicaieri...?" intreb asta pentru ca mi s-a intamplat de prea multe ori ca sa fie doar asa o intamplare... legat de educatia rutiera din romania,no comment,traim aici si e legea junglei... |
Mai oameni buni...o sa va certati asa ani buni.
Il citesc pe colegul de mai sus ca in Germania e asa, ca in Italia e nu stiu cum, initiatorul topicului la fel... SA VA FIE CLAR... Atata timp cat la noi vor avea permis toti inaptii care o iau pe contrasens in giratorii (vorbesc serios, am vazut vreo 3 cazuri la mine in Sinaia), aia care nu acorda prioritate si intra desi au STOP cu vreo 70-80 la ora prin intersectie suntem la ani lumina de tarile alea care au inventat autostrazile. Foarte bine spunea cineva mai inainte ca lumea il respecta cu Eclipsu' da' se uita la el in Matiz ca si cum ar fi avut raie, si eu patesc la fel. Daca sunt cu Dacia lu' soacra-mea, zici ca gata trebuie sa fiu un taran sau vreun sarantoc sau etc. Daca merg cu Peugeot-ul, se schimba toti in trafic, devin brusc mai amabili, etc. Pentru colegul care ne dadea lectii de conduita ca in Germania. Pai frate, stii de ce acolo aia nu sunt frustrati? Pentru ca si Hans si Fritz isi permit un E46 sa zicem, chiar daca Fritz si-a ales un Polo si Hans un SLK. Dar acolo, cand se intalnesc pe drum, Hans o sa-l lase pe Fritz sa vina pe a 2-a banda sa depaseasca un tir, il asteapta ca realizeaza ca are doar 70 de cai si nu 150 si d-aia nu-l obliga sa se chinuie in trafic. Si Hans va sta in spatele lui Fritz si va semnaliza stanga si o jumatate de ora daca Hans merge cu viteza regulamentara (acolo unde este cazul). Faceti voi analogia cu Nelu si Ghita daca vreti. Se apropie mai mult de Ivan si Igor, nu? |
Quote:
|
Quote:
Asta este, poate dupa vre-o 2-3 generatii o sa ne mai civilizam si noi. |
Quote:
|
Quote:
De asta ai fost invatat la scoala de soferi sa iti reglezi oglinzile cand intri in masina in asa fel incat sa vezi oglinzile fara sa trebuiasca sa muti capul. De obicei daca ai putin simt de observatie iti sare in ochi ca e ceva in neregula cu oglinzile tale, arunci un ochi si vezi ca e cineva in spate... Eu (cel putin) nu cred ca initiatorul topicului si nici ceilalti nu s-au referit la cei care nu se dau la o parte pentru ca sunt: - intr-o depasire. - pe o strada cu o singura banda pe sens. - pe o strada care are pe prima banda gropi. Situatia eu cred ca era destul de clara si multi au fost pusi in aceasta situatie, anume, cand sunt doua masini pe sens (tu si el), cand tu poate vii si cu viteza din spate si el desi te vede nu vrea sa se dea la o parte pentru ca .... nu vrea. Nu cred ca se referea cineva la situatia in care din punct de vedere obiectiv nu se poate da la o parte persoana din fata. |
Quote:
Sa sti ca nu e chiar asa. Fiecare tara are frustratii iei. Omul nu este niciodata multumit. Cel ce are dacie vrea SLK si cīnd are SLK vrea Ferrari etc. Problema nu este aici ci este la nivel de.... "cei 7 ani de acasa", educatie, etica, respect, conduita si īn primul rīnd DISCIPLINA, puncte la care Romānia nu a ramas corijenta ci REPETENTA si atīta timp cīt natia romāna nu-si scoate aburii de grandomanie violenta din cap, nu se va schimba nimic indiferent de nivelul de trai, pozitie sociala si stare materiala. Sa sti ca si posesorul unul LAMBORGHINI este capabil sa fie amabil, respectuos si disiplinat dīnd prioritate unui.... LASTUN respectīnd legea dar atīta timp cīt īn Romānia un pīrlit de fotbalist sau mai stie naiba ce, zica-se VIP fiu de bani gata care considera ca "s-a ajuns", īncepe sa-si dea aere numai pt. ca are un SLK considerīnd ca restul lumii e un cacat numai el e domnu dracu, e atīt de imbecil si mai da si interviuri la antena 1 spunīnd ca el si-a luat masina tare ca sa mearga tare, ca el doar nu e prost sa mearga cu 50 īn oras respectīnd legea deoarece el are 500 CP sub capota si asta nu e bine pt. motor, trebuie sa fie clar ce nivel de cultura au aceste specimene SEMIANALFABETE si ce pretentii poti avea de la ei. O alta diferenta mai este, ca īn alte tari europene, persoanele mai īnstarite sīnt egale īn fata legii cu restul lumii deoarece traiesc īn sisteme sociale democratice īn care nu conduce SPAGA SI CORUPTIA, nu īsi permit ce-si permit specimenele cu acelasi nivel material din Romānia deoarece e la fel de amendat si risca sa intre īn puscarie la fel ca........"nea hans" cu VW Polo care are salar de 1200 EURO lunar si matura strada. Ce e si mai interesant, īn fostul bloc comunist de est, Romānia nu este singura tara cu astfel de probleme. Diferenta īnsa, īn celelalte tari, cetatenii sīnt interesati īn schimbari pozitive la acest nivel. Ma uit la Polonia, Ungaria, Slovacia. De ce īn aceste tari se poate, oamenii sīnt capabili sa se schimbe īn bine si īn Romānia nu? De ce trebuie romānul lasat sa-si dea cu capul de pereti pt. ca numai atunci simte ca e tare? Daca-i spui ceva se umfla ovazu-n iel si īncepe sa faca pe nebunu īn loc sa-si puna creierul īn functie. PS: Ca mi-am adus aminte, hai sa-ti mai spun una: Atīta timp cīt un badaran semianalfabet ca Becali care e incapabil sa lege doua fraze de om normal, ajunge sa reprezinte Romānia (mai bine zis sa faca Romānia de rīs) ca parlamentar īn Bruxell numai pt. ca are un cont īn banca cevai mai gras, atunci ce pretentii mai poti avea de la omul de rīnd? Un exemplu mai real de CORUPTIE ROMĀNEASCA nici nu exista si de aici pleaca totul. |
Quote:
Nu stiu cum e īn Romānia, dar tu sti ca īn alte tari europene flashurile sīnt ILEGALE sīnt considerate MOLESTARE si se plateste cu amenda pīna la 250 EURO si suspendarea permisului pīna la 3 luni? Quote:
Quote:
Daca tu pe un drum NATIONAL ai restrictie 80km/h si cel din fata ta merge cu 80 km/h deci LEGAL de ce sa se dea la o parte? Numai pt. ca tu mergi ILEGAL cu exces de viteza, sau pt. ca esti "domnu dracu" cu Ferrari sau SLK si consideri ca ai alte drepturi fiind imun īn fata legii? OK. Exista īn europa la unison, obligativitatea de dreapta. Cu alte cuvinte, esti obligat PRIN LEGE sa mergi pe banda din dreapta din moment ce aceasta este libera si nu exista pericole iminente pe calea de rulare. Īn Romānia se pune īnsa problema ca benzile din dreapta ori sīnt pine de balega si alte mizerii, ori pline de gropi sau ai parte de carute tīrītoare si atunci? Sa intre cel din fata ta īn toate gropile, sa se expuna la fel de fel de pericole, sa-si distruga masina numai pt. ca īn spatele lui vine..... "nea caisa tare cu ursuletu" si īi trebuie "pīrtie" ? Unde-i logica? |
Ultima oara la un drum lung, abia am scapat de un astra cdti combi care facea n prostii numai sa fie el in fata. Nu m-am stresat sa stau langa el sau sa il depasesc, dar fiind aprox aceeasi viteza medie, l-am vazut facand diverse:
- eu stateam in coloana la semafor, el depasa coloana - eu mergeam cu 50-60 in localitati, el cu 90-100 - eu stateam in coloana prin orase, el depasea pe linie continua si treceri de pietoni - eu mergeam cu 20-30 prin gropi, el trecea cu 60-70 - eu ma bagam in depasire cand aveam loc, el se baga riscant (era sa se pupe urat de tot cu vreo 3) Intr-un final m-am hotarat ca e mai sigur sa fie in spatele meu asa ca am mers putin mai tare si l-am pierdut. Sper sa fi ajuns la destinatie, si sper sa se mai calmeze... |
Quote:
Eu am vrut doar sa mentionez ca fiecare circula pe permisul lui, si ceilalti participanti la trafic care circula regulamentar nu fac parte din Politia Rutiera sa sanctioneze ei prin ambitia de a nu se da la o parte din fata teribilistului. p.s. Si daca un teribilist din asta care vine tare din spate si tu te ambitionezi sa nu te dai la o parte ca nu respecta legea se urca pe tine si dai mana cu Sf Petru ce mai zici ? ....Defapt numai zici nimic ;) |
Uite din punctul meu de vedere cand depasesti viteza legala tre sa fi chiar nesimtit sa te iei de altu ca nu respecta legea.
|
cred ca ai vrut sa scrii " ca respecta legea"
|
@cyberCsx. Consider ca nu ai facut prin postul tau decat sa ma ajuti sa demonstrez ceea ce vroiam.
Sari ca ars degeaba. Nu ai precizat nici un motiv obiectiv pt a nu te da, ci doar te-ai rezumat la a spune: "da ce, eu-s mai fraier ca sa ma dau la o parte.". Dai exemplu ca in alte tari nu ai voie sa dai flash. 1. Te rog sa-mi permiti sa presupun ca nu ai luat codul rutier din alte tari sa il citesti.... Si merg mai departe cu prezumtiile si afirm ca si la al nostru cred ca ai lipsuri. 2. In alte tari poate nu e nevoir sa dai flashuri ca sa te vada lumea si sa se dea la o parte. Raman la ideea ca daca ai posibilitatea, daca nu exista nici un incovenient, este total de bun simt sa te dai la o parte. Eu cer de la altii, pentru ca, in primul rand si eu ma dau la randul meu cand altcineva ma depaseste, fara a face o diferenta intre masinile mai performante sau mai putin performante ca a mea |
Quote:
1. Flash-urile nu sunt ilegale in alte tari europene daca au scop de atentionare. 2. Ca nu te intereseaza cine este in spatele tau ci doar cine este in fata (CONFORM LEGII PE CARE HABAR NU O AI) demonstreaza si educatia de meltean primita. De ce sa se te dai la o parte? - Ca asa scrie in lege mai gibonule si pentru ca trebuia sa ai cei 7 ani de acasa. 3. Cum proabil ai memoria si logica nu-ti funcioneaza se vorbea de drumuri bune, cu 2 benzi, fara carute si balega. Exemplu: DN1, Autostrazile A1 ai A2, etc. Si cum tot vad ca ti-ai trecut tu acolo "satul Duisburg" poate ai si observat ca in Germania, in general este de ajuns sa pui semnal stanga si neamtul se da la o parte. Asta oare nu datorita faptului ca se uita in oglinda, gibonule? Uite de-asta ne vorbeste lumea de rau prin toata Europa ca avem tot felul de exemplare needucate si neadaptate care ne fac de ras. |
Quote:
Oricum tot topicul asta este despre ceva ce se intampla tuturor participantilor la trafic, si anume ca destul de des gasesti pe cate vreunu care vrea sa se dea cu tine la "liniute din mers", atata tot ca daca ai masina sport esti mai "speşăl". |
Mda.....ce sa zic si eu adevarul e undeva la mijloc :D
In Romania e de multe ori asa ca stau unii "infipti" pe banda stanga, cu multe feluri de masini. Cu masini incete dar si cu masini rapide, dar nu ai prea multe ce sa faci. Ori astepti pana poti sa il depasesti sau daca e musai presat de timp sa treci de el, atunci.....na pe dreapta (dar repede sa nu se prinda :twisted:) E adevarat ca pe dreapta mai dai uneori si in gropi, unde ti se stramba jeanta, dar mai bine o jeanta stramba decat iesit in "decor" In ce priveste germania, cu dat flashuri si semnal stanga afland pe stanga, mie mi au luat carnetul 1 luna ca mi am permis sa semnalez stanga (politia civila in spatele meu) :rolleyes2 Experienta mea este cel putin in Romania, ca nu are sens sa te iei de indivizii de fractiunea "Stanga" egal ce masina ai ca oricum o sa te depaseasca in urmatoarea localitate cu cel putin dublu cu cat mergi tu :shock: |
@ GTR
Prin simplul fel īn care scri jignind dai dovada de educatie de MITOCAN DE BUCURESTI pe care o ai. Pt. cultura ta generala, eu conduc de peste 20 de ani īn germania asta nenorocita si cunosc legea de aici de 100 de ori mai bine ca tine care banuiesc ca nu o cunosti nici pe cea romāneasca, darmnite pe cea nemteasca. Sa nu mai vorbim ca conduc si la nivel profesionist avīnd si alte grade de conducere. Īn afara de asta esti atīt de bou, īncat nu esti capabil nici sa citesti ce am scris despre OBLIGATIVITATEA DE DREAPTA care exista la nivel european nu numai īn germania dar si īn super romānia ta. Se umfla ovazu mioritic īn tine fara rost. Daca cunosti codul rutier asa de bine si esti asa de grozav, cum de n-ai auzit pīna acum de OBLIGATIVITATEA DE DREAPTA?...... sau aste-as valabile numai pt. cei cu masini slabe, asai? Mitiocanii cu masini tari, te pomeni ca au obligativitate de stīnga :D :D :D :D Se para ca numai la MITOCANI CA TINE scrie undeva īn codul tau rutier imaginar ca trebue sa conduca numai pe stīnga dīnd flashuri de molestare ca niste cretini ca toti sa se dea la o parte. Bineīnteles ca fiecare om normal se da la o parte DACA ARE UNDE cīnd realizeaza ca are īn spate un MITOCAN IDIOT care da flashuri si i se baga īn cur la 1 metru si asta la o viteza de 200 km/h. Bineīnteles ca īn toata europa asta se pot da FLASHURI DE ATENTIONARE PERICOLE dar nu flaschuri de molestare īn timp ce te bagi īn curul lui altu cu 200. Vino si fa o treaba din asta īn germania si sa te vada potera sa-ti futa o amenda de 500 EURO pe loc (deoarece esti cetatean strain) sa te trezesti la realitate (din fantezia ta mioritica.............gibonule). Īn ceea ce priveste............."satul" Duisburg............. mai pune :D :D :D Pe autostrazile A1 ai A2 īn Romānia daca-mi aduc bine aminte ai limita legala de 120 km/h. CORECT ? Acuma daca eu merg pe stīnga LEGAL cu 120 si vi tu MITOCAN DE BUCURESTI cu 200 īn spate, sa ma dau la o parte SPECIAL pt. tine care gonesti ILEGAL ca un dement cu exces de viteza? Ca ce chiestie? Numai asa sa fac zig- zag printr-e camioanele sau naiba mai stie ce autocare sau alte utilitare, ce merg īn dreapta cu viteza de melc 80 km/h din lipsa de alta ocupatie? Daca am banda din dreapta libera, bineteles ca drag dincolo si-mi vad de drum tot cu 120 si te las sa te duci......... un'si-o dus mutu iapa :D Quote:
"Mobile Verkehr Überwachung Einheit" Asta ar trebui si īn Romānia. |
| All times are GMT +2. The time now is 03:21. |
- Copyright 2026 4Tuning