Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Poze cu daciile care au motor de golf si altele (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/207487-poze-daciile-motor-golf-altele.html)

Petyy007 28-07-11 17:36

Re: Poze cu daciile care au motor de golf si altele

Baieti am intrat in posesia unui motor de Audi din 87' motor cu injectie mecanica "KE Jetronic 2". Ma intereseaza de unde as putea face rost de un adaptro pentru cutie de viteza la cutia de Dacia, sau mai bine incerc o cutie de Audi/Vw?

anndi 28-07-11 19:49

Pune cutia aferenta motorului, e cel mai simplu si eficient, cutie de audi. De golf o sa iti fie cam greu sa adaptezi, dar nimic nu e imposibil.

razvaneluu 07-10-11 22:47

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Florin 86` (Post 3906900)
...si al meu monstrulet....asteapta o caroserie...

ce carter e acesta ? sau stie cineva ce carter imi trebuie pentru cutia de dacie sa o leg la un 1.8 16v kr ?

Buga 08-10-11 08:11

Quote:

Originally Posted by razvaneluu (Post 4631083)
ce carter e acesta ? sau stie cineva ce carter imi trebuie pentru cutia de dacie sa o leg la un 1.8 16v kr ?

Astia de la Dacia au facut cartere pentru a se pupa motorul de VW cu cutia de Dacie . Am vazut acum cativa ani la vanzare dar de atunci nimic ..... Bafta !

razvaneluu 08-10-11 08:13

si ala de diesel de pe papuc nu merge ?

Buga 08-10-11 08:29

Quote:

Originally Posted by razvaneluu (Post 4631347)

Nu am idee , teoretic nu pentru ca este alt bloc fata de cel de Vw , dar nu pot fi sigur 100% .... Trebuie doar sa ti bagi nasu intr un papuc ! Bafta

bolidu' 08-10-11 09:25

Quote:

Originally Posted by razvaneluu (Post 4631347)

NU merge!!!

bDzz 08-10-11 09:43

una din batrani, am descoperit`o pe facebook`u la nenea pilot asta.

120 cp

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5202811_n.jpg

https://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater

SOLENZAXJG 08-10-11 09:54

Frumoasa viata a avut Niristeanu Dan si inca se tine foarte bine tot pe podium.

Puya_BSX 08-02-12 21:09

1 Attachment(s)
..................

Cata_UNU 08-02-12 21:18

Bara aia intre amortizoare e pusa doar sa fie,sau se faceau teste si masuratori???

*ma rog ,oale...

TuRbO1 13-02-12 18:24

Bara aia intre oale, este pusă sa atarne carnati de ea. Acum poate inteleg si aplaudicii ce rol are o bara intre oale.

Cata_UNU 13-02-12 18:56

Daca tie bara aia intre oale iti prezinta siguranta,incredere si profesionalism,iti donez un motor de gtt,sa fim seriosi,ca este doar o improvizatie facuta la coltul blocului.

BUBa^^^ 17-02-12 14:48

Quote:

Originally Posted by Cata_UNU (Post 4879485)
Daca tie bara aia intre oale iti prezinta siguranta,incredere si profesionalism,iti donez un motor de gtt,sa fim seriosi,ca este doar o improvizatie facuta la coltul blocului.

Usurel baieti,ca poate era in lucru bara, dar as accepta eu cu drag donatia ta,oricum trebuia sa ajung prin fagaras la un prieten :D

B 19 LHT 10-04-13 10:59

Intrebare, cine stie daca carterul ambreiajului de pe Pick-up cu motor F8Q, se potriveste pe motorul K7J? Cu alte cuvinte motor Logan 1.4 pe cutia de berlina cu ajutorul carcasei de ambreiaj de papuc 1.9 diesel.
Merci

1300 10-04-13 20:43

Nu merge :(

911lau 10-04-13 22:59

1 Attachment(s)
Dacie logan F7p....

B 19 LHT 11-04-13 00:02

Quote:

Originally Posted by 1300 (Post 5435176)
Nu merge :(

Merci frumos pentru raspuns.

9322alex 12-04-13 20:31

Quote:

Originally Posted by B 19 LHT (Post 5435463)
Merci frumos pentru raspuns.

daca nu merge carterul de diesel inseamna ca merge cel de dacie

B 19 LHT 13-04-13 01:24

Din cate inteleg pe carterul de Dacie berlina merge E7J. Ideea e ca pe mine ma intereseaza ce tip de motor generatie peste 2000 si un pic (an fabricatie) si sub 1400 cm cubi se potriveste fie pe cutia de papuc diesel, fie pe cea de berlina, adica sa pot adapta un motor fara prea multe complicatii pe cutia de Dacie in final (fie sa pastrez carterul original sau sa pun unul de diesel, fie cu priza mare, fie cu priza mica). Ideal este K7J sau E7J din pricina costurilor relativ reduse de achizitie, si cea a fiabilitatii.
Merci.

valy1233 14-04-13 12:49

cineva a pus pe solenza 1.4 gtt care are blocul identic cu cel de dacie,pe carter de solenza,adica fix operatiunea inversa..deci eu zic ca pe k7j merge carter de dacie

anndi 15-04-13 23:57

Quote:

Originally Posted by valy1233 (Post 5439008)
cineva a pus pe solenza 1.4 gtt care are blocul identic cu cel de dacie,pe carter de solenza,adica fix operatiunea inversa..deci eu zic ca pe k7j merge carter de dacie

Prin analogie cu F2N/F3N pot sa spun ca se potriveste. Un singur surub nu se poate monta, dar are destule in care sa se tina fara probleme.

bolidu' 16-04-13 07:15

terminati cu prostiile. nu merge blocul de gtt pe cutia de dacie sau cel de F. ele merg pe carcasa de diesel. diametrul purtator al gaurilor este mai mare la Gtt, FxP, decat la dacie. Am incercat sa pun motor de Dacie pe cutia de F3P si nu merge, nu da la nici o gaura.

valy1233 16-04-13 12:51

Quote:

Originally Posted by bolidu' (Post 5441290)
terminati cu prostiile. nu merge blocul de gtt pe cutia de dacie sau cel de F. ele merg pe carcasa de diesel. diametrul purtator al gaurilor este mai mare la Gtt, FxP, decat la dacie. Am incercat sa pun motor de Dacie pe cutia de F3P si nu merge, nu da la nici o gaura.

https://www.youtube.com/watch?v=uoq77dH1wbk
1.4 gtt pe solenza.

bolidu' 17-04-13 08:22

Ce spun eu si ce intelegi tu....nu am zis ca nu merge gtt pe solenza, am zis ca nu merge gtt pe cutia de berlina ci pe cea de diesel, deci prin analogie cel de solenza ar merge pe carcasa de diesel, nu pe cea normala de berlina.

aditza579 18-04-13 17:24

4 Attachment(s)
Avand la indemana un bloc de GTT si o cutie de Dacie, am zis sa fac fuziunea.
Blocul de GTT merge pe cutia de Dacie. Dovada in poze.

Dar volanta de GTT si ambreiajul de GTT nu merg in cutia de Dacie. De aceea trebuie carter de Diesel. Volanta de GTT are diametrul coroanei la fel ca cea de 180 de Solenza, deci diferit de cel de Dacie de 180/200, de aceea e nevoie de carter de Diesel, sa se poata monta un electromotor, pentru ca altfel cu carter de Berlina, nu se va putea monta niciun electromotor.

valy1233 18-04-13 19:23

nu se poate schimba volanta..atat la gtt cat si la motorul de solenza?sa se pune de dacie 200mm?

bolidu' 21-04-13 09:22

si daca motorul de gtt merge pe cutia de diesel ca si F-urile, care motor de gtt merge si pe cutia de dacie, atunci de ce mie nu mi-a mers sa pun motor de dacie pe cutie de F?!
diametrul purtator al gaurilor din bloc era mai mic decat al gaurilor din cutie...
azi fac proba din nou....poate nu am belit eu bine ochii...dar nu cred.

Sirius 21-04-13 10:55

merge motorul de de gtt pe carcasa de dacie, singurul impediment e ca iti sta drept si trebuie sa dai gaura in carcasa pentru senzor. cu toate ca nu sunt 100 % sigur de ce ati spus de diametrul volantei. o sa verific si va spun.

si motor de dacie am pus pe R5 cu cutie pentru F3P.

BH 59 FIF 21-04-13 15:07

Si eu stiam ca nu-i compatibila carcasa de ambreiaj de Dacie, dar fortat de imprejurari am schimbat blocul motor de alpine (pe care il foloseam in combinatie cu cutie si carcasa de ambreiaj de Dacie) cu unul de gtt si e ok.

popasan 21-04-13 23:04

Se poate pune si volanta de GTT in carcasa de Dacia, doar ca necesita niste prelucrari ;) nu-i musa-i carter de dizel!
Doar n-ati crezut ca blocul de GTT, are diferita prinderea de cutie, fata de unul de Dacie :rolleyes2

BH 59 FIF 22-04-13 12:13

Nu prinderea, diametrul prezoanelor. Dar ma rog, conteaza doar ca is compatibile si intwrschimbabile toate :) .

valy1233 22-04-13 12:27

f4p-ul de laguna merge pe carter de diesel nu?

Gaby_Slo 22-04-13 17:05

sa inteleg ca orice motor din seria F merge pe carter de diesel si orice motor din seria C merge pe carter de berlina?

bolidu' 22-04-13 22:07

1 Attachment(s)
Azi am luat ruleta la purtator si am elucidat misterul deoarece nu s-au dat explicatii complete pe aici. Pe cutia de F merg si motoarele din seria Cleon deoarece carterul ambreiaj are gaura si pt F-uri si pt "cleoane", singura diferenta intre ele fiind o singura gaura, in rest 4 gauri sunt la fel.
Din explicatiile date pe aici se intelegea ca motoarele F si cele Cleon au aceeasi prindere.

valy1233 22-04-13 22:15

Quote:

Originally Posted by bolidu' (Post 5448645)
Azi am luat ruleta la purtator si am elucidat misterul deoarece nu s-au dat explicatii complete pe aici. Pe cutia de F merg si motoarele din seria Cleon deoarece carterul ambreiaj are gaura si pt F-uri si pt "cleoane", singura diferenta intre ele fiind o singura gaura, in rest 4 gauri sunt la fel.
Din explicatiile date pe aici se intelegea ca motoarele F si cele Cleon au aceeasi prindere.

asta e cutie de supernova?deci pe carter de dacie merge motor de supernova?

bolidu' 22-04-13 22:35

este cutie de Clio1 16v. motorul de supernova cel mai sigur merge pe cel de diesel , sau mai bine zis il pui pe carterul de diesel ca sa nu te chinui sa pui senzorul de turatie pe cel de berlina.

anndi 23-04-13 11:56

iara pierdem timpul cu explicatii si demonstratii inutile. am spus cu 2 pagini in spate ca merge cu un surub in minus. tot mai varza.
scuzati lehamitea!

All times are GMT +2. The time now is 14:52.

- Copyright 2026 4Tuning