Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   logan vs o masina buna second-hand (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/20726-logan-vs-masina-buna-second-hand.html)

Race 20-07-06 19:18

Re: logan vs o masina buna second-hand

S-a mai discutat asta de multe ori.Si de fiecare data in topicuri mult mai putin penibile ca asta.Nici nu era greu...

Quote:

mai bine aleg o masina nemteasca de 15-20 de ani
I-auzi ! Si faptul ca ai o astfel de vechitura nu a influentat cu nimic faptul ca ai deschis acest topic,nu ? Multi isi lauda masinile,dar nici chiar in halul asta,cu topic deschis special.Strugurii sunt acri...

Quote:

daca vrei sa o dam pe 400 ???ce zici??sa vedem ce stie loganu....chiar sunt tare curios cat iti dau..3-4 masini
Hai ma fii serios ! Din ce am vazut eu pe net,masina ta avea noua 116 CP,si venea doar cu cutie automata.Posibil sa mai fie si alte modele,n-am stat sa sap.Daca e aia,nici noua nu faceai un Logan 1.6.Dupa 20 ani,sa fii multumit daca mai ai 60-70 CP...

Quote:

Nu e clar masina sport
Geniala observatie ! Si cand te gandesti ca Dacia au scos Logan pentru a concura Golf GTI si Focus ST...

Quote:

Am multi prieteni care si-au cumparat (si asta pt ca parintii au vrut masina noua) si si-au schibat barile, pragurile, jantele, becurile din bord si arata dragut
Penibil.Nici o masina nu e facuta sa-ti bati joc de ea ca de un pom de Craciun.Mai ales o masina de familie ieftina.Pusti complexati.

Problema voastra,adversarii Loganului,e ca suferiti de complexe."Cum sa-mi iau Dacie dom'le ? E masina comuna,au toti mosii de astea,iar eu vreau sa ies in evidenta".Parca ati fii pi...pardon fete tampite,care nu au nici o problema in a merge cu autobuzul la servici si trenul in concediu,dar nu se pot urca in Dacia 1300/1400 a unui tip pentru ca le scade statutul social :rolleyes2 E mai bun un 206,Clio,Punto,Fabia,Ibiza etc. de 60 CP fara AC si ABS in aceiasi bani,doar pentru a spune "eu nu conduc Dacie 8) " ? Sau ca tot vorbeati de performante,credeti ca sus-numitele super-sportive de 1,1 sau 1,2 litri si 60 CP pot compensa prin avantajul minim de manevrabilitate avantajul a 90 CP ? Sa fim seriosi ! Deci iei o masina mai lenta pe un drum normal,mai nesigura (lipsa ABS,air-bag pasager),mai inconfortabila (fara AC),pentru ca lumea te va privi altfel (cica) si daca ai face vreodata un test de slalom sau acceleratie laterala ar fi mai buna ? Interesanta alegere...
Comparatia cu SH-uri de cativa ani nu e corecta.Pe ideea asta un Golf SH e mai ieftin decat un Golf nou,la fel si o Astra...se ajunge la concluzia ca un Golf e mai bun decat un Golf.
Comparatia cu vechituri de 20 ani e stupida de-a dreptul.

Sa-ti iei Mercedes/BMW/Audi pentru statul social e una.Sa-ti iei Fabia 1.2 HTP pentru acelasi motiv in loc de Logan e culmea penibilului.

Topicul asta ar trebui inchis.Nu duce decat la aberatii inutile.

PointMaster 20-07-06 19:23

2 Attachment(s)
Logan 1.6 16V

fuzzy 20-07-06 20:22

@race: multumesc ptr obiectivitate si muchas gracias ptr funny statesments....

"parerea mea" este ca ai dreptate iar cine vrea masina sh, sa-si ia masina sh iar cine vrea masina noua sa-si ia masina noua in bugetul pe care si-l permite...

ruller 20-07-06 20:27

Quote:

Hai ma fii serios ! Din ce am vazut eu pe net,masina ta avea noua 116 CP,si venea doar cu cutie automata.Posibil sa mai fie si alte modele,n-am stat sa sap.Daca e aia,nici noua nu faceai un Logan 1.6.Dupa 20 ani,sa fii multumit daca mai ai 60-70 CP...
race sa fim seriosi...vrei sa pun dyno??ca are 128 de cai acuma???vrei??cica 60-70 de cai doamne...nu am cuvinte cum poate gandii cineva asa...lool....las ca loganu peste 30 de ani osa aibe 80 de cai si cu loganu peste 5 ani osa zbori...

a si treci pe la garaju meu sa vezi masina...sa-mi zici cum e..k?sa-mi zici daca se compara cu un logan...;)

fuzzy 20-07-06 20:42

Quote:

Originally Posted by ruller
race sa fim seriosi...vrei sa pun dyno??ca are 128 de cai acuma???vrei??cica 60-70 de cai doamne...nu am cuvinte cum poate gandii cineva asa...lool....las ca loganu peste 30 de ani osa aibe 80 de cai si cu loganu peste 5 ani osa zbori...

a si treci pe la garaju meu sa vezi masina...sa-mi zici cum e..k?sa-mi zici daca se compara cu un logan...;)

cu riscu de a primi ban, te intreb nu de liniutza, dar te intreb daca ai tupeu sa mergi cu masina ta pana in.....bacau(de exemplu) si inapoi, dar fara vreo interventie la motor sau la orice altceva la masina... bagi benzina, pleci, te intorci in bucuresti... iti dau 90% sanse sa ti se strice ceva de pe masina... eu am mers chiar mai departe (undeva pe langa roman...) si am dat-o prin toate gropile posibile (deh...drumuri de tzara dupa bacau si roman...) si acuma toarce fara nici cea mai mica problema.... la o masina sh exista intotdeauna riscul de a fi nevoit sa bagi ceva bani in ea dupa cativa km (a se citi 10, 50, 100, 1000km), pe cand la o masina noua e foarte mica posibilitatea asta...

P.S.:u esti obsedat cumva de liniutza? macar spune-mi ca sa nu ma mai cert aiurea cu tine...nu are sens sa bag post-uri doar ca sa conving pe un orb ca nu vede :D

ruller 20-07-06 20:52

mda...daca vrei sa stii eu nu ma cert...cii imi palce sa discut treburi..daca asta e cearta,in fine.
de ce sa iau ban??nu am injurat,nu am facut nimica,doar pur si simplu am discutat niste chestii,iar cine nu cunoaste ceva sa nu vb aiurea.asa si chiar maine merg la mare cu masina mea...
fuzzy sa nu crezi ca am ceva cu tine!!
nu am nimica,stai flexat!!

Peace

fuzzy 20-07-06 21:00

oka, gata.... end of story, ok???????????????

ruller 20-07-06 21:01

ok ok ....dar nu te-ai suparat >??:D

fuzzy 20-07-06 21:01

hai sa fim seriosi... eu mi-am tinut pct de vedere si u la fel..... dami id-ul de mess ca sa nu mai fim off topik aici :D

Nautilus 20-07-06 21:19

Quote:

Originally Posted by PointMaster
Mai bine nu opreau din productie vechea Dacie Berlina :cry: ci mai degraba o modernizau (geamuri alectrice, airbag, servodirectie, ABS, o caroserie mai rigida, ranforsari etc.) ca si asa arata mai bine (parerea mea) .

Haha.. ce mama dracului sa mai modernizezi la o masina din Blocul Estic, la gusturile de mitocan medaliat pe care le au designerii nostri!? Uite, pui Dacia 1300 din 1979 langa Dacia "zambetul lui Iliescu" din 2000 - si vezi ca a involuat in 21 de ani in loc sa evolueze, au uratzit si pocit designul original care arata cat de cat binisor. (Si nu suntem singurii, pune o Volga M24 din 1970 langa o Volga 3102 sau 3111 "moderna" si te sperii de ce oribilitate a iesit dupa 30 de ani de productie)

~Nautilus

dexter_20 20-07-06 21:35

Quote:

Originally Posted by Xtreme-Razvan
Prea tare :lol: :lol: :lol: , sa iei tu toate virginele sa te chinui cu ele ca le luam noi pe alea "mai cu experienta" sa ne duca la extaz :lol: :lol:

Ma refeream la chestia ca una e sa..."incepi tu " o virgina.....stii k nu are vreo boala sau ceva si dupa ce ii faci "rodajul" te duce si ea in extaz.Asta e parerea mea...In detrimentul unei masini second mai buna... eu prefer un Logan nou. Pt k atunci cand s-a pus problema la mine in familie sa luam o masina, am luat si in calcul ceva sh. Dar am luat in calcul eventualele abuzuri la care a fost supusa masina, eventualele piese ce trebuiau schimbate si ,de ce nu, atmosfera din masina. Ma refer aici la miros,starea tapiteriei si uzura datorata timpului a materialelor. De aceea am preferat ceva mai slab calitativ dar nou. Si nu nici in ziua de azi nimeni din familie nu a zis....trebuia sa luam ceva sh.

silk' 20-07-06 21:42

mah.......sincer am vazun n topicuri cu discutzi de genu......acum sa raspund si eu la subiect.......tind sa cred ca totul se rezuma la bani....de ce?simplu....ai 8-9000 de euro in mana?.....nu cre4d ca-ti mai iei logan,eu unu nush daca as lua...as incerca un second.Si daca ai banii aia cu siguranta mai ai sa-i mai schimbi cea filtre ,gume,mai cate o bucsa ceva....eu unu nu am auzit ca ,masina de 2-3 chiar 4 ani sa pice si sa bagi bani grei in ea....acum totul depinde de noroc si cat s-a umblat cu ea dincolo.Dar cum noi astia amaratzi din paradisl asta de tara nu avem acei 8000...atunci ne bagam pe rate si luam logan nu?.....acuma vine si ala de 1.6 16 v.......mai pe scurt 107 calutzi.....suficienti pentru doza zilnica de adrenalina....cel putin pentru mine.Cu tot respectul fata de voi toti...asta cred eu....nu ca as fi fan logan!dar astea sunt optiunile.

Nautilus 20-07-06 22:57

Quote:

Originally Posted by silk'
Dar cum noi astia amaratzi din paradisl asta de tara nu avem acei 8000...atunci ne bagam pe rate si luam logan nu?

La pret de Logan poti sa iei (noi) Suzuki Swift, daca tii sa ai un Mini est-european, sau Opel Astra Classic 1.4, daca vrei masina de familie cu portbagaj

~Nautilus

Spark 20-07-06 23:11

la logan e destul de avantajos sistemul de creditare si pe o durata mare ...
prin acest fapt isi castiga o parte importanta din clientele
+ restrictiile impuse de stat pt masini sh din afara
=> dak nu ai bani si vrei masina noua ... cam la asta se limiteaza optiunile tale, din pacate ..

59AFA 20-07-06 23:19

Quote:

Originally Posted by Race
S-a mai discutat asta de multe ori.Si de fiecare data in topicuri mult mai putin penibile ca asta.Nici nu era greu...

I-auzi ! Si faptul ca ai o astfel de vechitura nu a influentat cu nimic faptul ca ai deschis acest topic,nu ? Multi isi lauda masinile,dar nici chiar in halul asta,cu topic deschis special.Strugurii sunt acri...

Geniala observatie ! Si cand te gandesti ca Dacia au scos Logan pentru a concura Golf GTI si Focus ST...

Penibil.Nici o masina nu e facuta sa-ti bati joc de ea ca de un pom de Craciun.Mai ales o masina de familie ieftina.Pusti complexati.

Problema voastra,adversarii Loganului,e ca suferiti de complexe."Cum sa-mi iau Dacie dom'le ? E masina comuna,au toti mosii de astea,iar eu vreau sa ies in evidenta".Parca ati fii pi...pardon fete tampite,care nu au nici o problema in a merge cu autobuzul la servici si trenul in concediu,dar nu se pot urca in Dacia 1300/1400 a unui tip pentru ca le scade statutul social :rolleyes2 E mai bun un 206,Clio,Punto,Fabia,Ibiza etc. de 60 CP fara AC si ABS in aceiasi bani,doar pentru a spune "eu nu conduc Dacie 8) " ? Sau ca tot vorbeati de performante,credeti ca sus-numitele super-sportive de 1,1 sau 1,2 litri si 60 CP pot compensa prin avantajul minim de manevrabilitate avantajul a 90 CP ? Sa fim seriosi ! Deci iei o masina mai lenta pe un drum normal,mai nesigura (lipsa ABS,air-bag pasager),mai inconfortabila (fara AC),pentru ca lumea te va privi altfel (cica) si daca ai face vreodata un test de slalom sau acceleratie laterala ar fi mai buna ? Interesanta alegere...
Comparatia cu SH-uri de cativa ani nu e corecta.Pe ideea asta un Golf SH e mai ieftin decat un Golf nou,la fel si o Astra...se ajunge la concluzia ca un Golf e mai bun decat un Golf.
Comparatia cu vechituri de 20 ani e stupida de-a dreptul.

Sa-ti iei Mercedes/BMW/Audi pentru statul social e una.Sa-ti iei Fabia 1.2 HTP pentru acelasi motiv in loc de Logan e culmea penibilului.

Topicul asta ar trebui inchis.Nu duce decat la aberatii inutile.

esti un geniu omule...exact asta am tot incercat sa explic si eu...nici nu avceam cuvinte mai bune ca ale tale...:D

Hondarul 21-07-06 10:08

Quote:

Originally Posted by Nautilus
La pret de Logan poti sa iei (noi) Suzuki Swift, daca tii sa ai un Mini est-european, sau Opel Astra Classic 1.4, daca vrei masina de familie cu portbagaj

~Nautilus

Asa este... insa nu tu Airbag, nu tu aer, nu tu geamuri electrice, muzica, etc... Si uite cum iar preferinta ar trebui sa fie indreptata spre Logan ;)

cipri4n 21-07-06 10:22

deci....cu toate ca am carnet doar de 2 luni pot sa spun ca am condus destule masini la viata mea(printre care si logan)...si sincer la confort si la felul cum sta pe drum nu se face de rusine....singura problema...dak poate fi numita problema e faptul ca motorul e cam slabut....totusi are destula putere sa te bage in scaun cand ii dai blana....de pe loc....e adevarat k finisajele lasa de dorit si ca arata nasol si ca materialele sunt de slaba calitate....dar va intreb: a deschis careva portbagaju?....s`a urcat careva in logan si i s`a parut k nu are loc...sau k nu e confortabila....nu prea cred...deci...pt ce a fost conceputa(masina de familie) e foarte buna....portbagaj mare(pt dimens masinii) spatiu interior mare....confort cat de cat(Ac,muzica si geamuri el)....si la drum lung la viteze de 100-120 se comporta f bine si nici nu e foarte zgomotoasa....vb din proprie experienta nu din ce`a visat aseara ca multi care blameaza loganu`.....
peace!

200SX 21-07-06 11:19

eu aleg versiunea SH decat Logan

cred ca se gaseste un Golf 4 1.9 tdi de 90 cp de prin 2000 2001 in aceiasi bani

asta ar fi optiunea mea la o suma ~8000E

13RvR 21-07-06 11:33

@ RACE: Ai impresia ca eu sunt complexat (ai idee ce inseamna complexat??)? si asta pt ca nu imi place o masina care este "dupa parerea mea" slaba calitativa?? :lol: Ma faci sa rad, eu nu mi-am luat masina straina sa impresionez ... ci sa am ceva de calitate in care sa ma simt bine si in siguranta. Spunea cineva ca e confortabila ... glumea sper ... daca nu , inseamna ca s-a suit doar in trolee si tramvaie... eu inteleg sa fim obiectivi aici , ca de asta facem topicuri si ne dam cu parerea ...

fuzzy 21-07-06 11:39

Quote:

Originally Posted by 200SX

la 8000 euro a vandut un tov un golf 4 de 1,4 din 2003.. super masina dar si el a recunoscut ca cine a luat masina mai tre sa bage niste bani in ea... personal eu cred ca se merita... consum super mic si performante chiar foarte bune ptr masiutza aia.... dar e cu totul altceva sa ai o masina noua.... pana la urma ramane doar la latitudinea "clientului" sa isi faca niste calcule si sa stie exact ce isi doreste de la acea masina... mai departe.... nu cred ca mai e bun de ceva topicul asta...oricum s-a discutat si rasdiscutat despre chestia asta deci.........

13RvR 21-07-06 11:44

Imi mai place chestia cu are garantie ... asa si??? ... cine ce si-a schimbat pe garantie la masina fara sa plateasca ... toate sunt consumabile la noi in tara ...

Race 21-07-06 16:29

Quote:

Ai impresia ca eu sunt complexat (ai idee ce inseamna complexat??)?
Culmea ca am.Toti (nu doar tu ) ati gasit in Logan o masina pe care s-o discreditati pentru ca masinile voastre ieftine si lente de clasa mica sa para mai bune (1400 nu mergea,nu va puteati cobori la a va compara minunatiile cu asa ceva).
Cand ai o masina ieftina si lenta muncesti pentru bani mai multi pentru alta mai buna.A discredita Loganul din motivele enumerate mai sus arata complexe,de exemplu "sunt stresat ca nu mi-am putut permite o masina mai buna,deci hai s-o fac de rahat pe singura mai ieftina".Echivalentul a "elevii din clasa a 5-a iau bataie de la cei din clasa a 8-a si ii bat pe cei din clasa a 2-a ca sa se razbune".

Quote:

Spunea cineva ca e confortabila ... glumea sper ... daca nu , inseamna ca s-a suit doar in trolee si tramvaie
Vai de mine ! Adevarul e ca Loganul nu se ridica la nivelul de confort al unui Seat Ibiza 1.4,care rivalizeaza cu Mercedes S.Ai spatiu interior,suspenii moi cu cursa destul de lunga...ce vrei pentru 9000 EURO,suspensie activa,perne de aer,poate scaune cu masaj si ventilatie ?!

Nu inteleg de ce tot dati inainte cu SH-uri.Pe ideea asta,ce stupizi sunt cei care cumpara clasa C noua...putea lua un E SH de banii aia.E absurd sa compari masini noi cu masini SH.

sil4tuning 21-07-06 17:02

Quote:

da mircea ...dar golfu asta din 2000 sau 2001 de care zici tu are deja acuma in 2006 250 000 km :) ....vezi tu ....bagi cheia in contact si opaa.....6 cifre la km...nasol rau ....:lol:

13RvR 22-07-06 09:45

Quote:

Originally Posted by Race
Culmea ca am.Toti (nu doar tu ) ati gasit in Logan o masina pe care s-o discreditati pentru ca masinile voastre ieftine si lente de clasa mica sa para mai bune (1400 nu mergea,nu va puteati cobori la a va compara minunatiile cu asa ceva).
Cand ai o masina ieftina si lenta muncesti pentru bani mai multi pentru alta mai buna.A discredita Loganul din motivele enumerate mai sus arata complexe,de exemplu "sunt stresat ca nu mi-am putut permite o masina mai buna,deci hai s-o fac de rahat pe singura mai ieftina".Echivalentul a "elevii din clasa a 5-a iau bataie de la cei din clasa a 8-a si ii bat pe cei din clasa a 2-a ca sa se razbune".

Vai de mine ! Adevarul e ca Loganul nu se ridica la nivelul de confort al unui Seat Ibiza 1.4,care rivalizeaza cu Mercedes S.Ai spatiu interior,suspenii moi cu cursa destul de lunga...ce vrei pentru 9000 EURO,suspensie activa,perne de aer,poate scaune cu masaj si ventilatie ?!

:lol: :lol: :lol: Jesus tu ai probleme majore si complexul de inferioritate face ravagii in mintea ta :lol: , adevarul este ca sunt complexat ca nu mi-am luat alta masina si mi-am luat Ibiza ca atati bani am avut :lol: si adevarul este ca loganul este mai confortabil decat Ibiza :lol: si suspensiile la Ibiza apropo nu sunt moi ;) si nici nu as fi vrut sa fie. Faci niste comparatii din care reiese clar ca nu ai nici o treaba, compari cu S classe ??? ... :lol: :lol:

SI APROPO EU MI-AM SPUS PAREREA, NU TREBUIE SA ITI FACI TU GRIJI DE STAREA MEA PSIHICA SI MATERIALA ... ASA CA MAI SUBTIRE CA NU ARE ROST SA NE CERTAM PE TOATE TOPICURILE AIUREA ;)

Psycho 22-07-06 09:59

hai sa punem in balantza avantaje si devajantaje ... daca iei un logan il iei nou cu 0 km si-l birjareshti tu cum vrei .. pe cand daca iei una la sh nu shtii cine a calcat-o inainte ... la un logan ai garantie .. 2 - 5 ani mi se pare pe cand la aia sh nu ... lista poate continua ... si se ajunge la piese .. la consumabile si etc ... desii loganul iese in avantaj ... cred k si eu mi-as alege o mashina sh ...

Hondarul 22-07-06 10:03

Quote:

Originally Posted by Psycho
hai sa punem in balantza avantaje si devajantaje ... daca iei un logan il iei nou cu 0 km si-l birjareshti tu cum vrei .. pe cand daca iei una la sh nu shtii cine a calcat-o inainte ... la un logan ai garantie .. 2 - 5 ani mi se pare pe cand la aia sh nu ... lista poate continua ... si se ajunge la piese .. la consumabile si etc ... desii loganul iese in avantaj ... cred k si eu mi-as alege o mashina sh ...

Cred ca orice membru al acestui forum si-ar alege alta masina la 8000 E. Dar restul po****tiei de vreo 22 de milioane, si-ar alege Logan. Pentru ca Loganul a fost facut pentru ei, pentru masa de oameni, pt familie, pentru tot buzunarul. NU pentru astia care au sete de viteze, demaraj si top speed. E simplu. Nu poti compara Loganul cu o masina SH si . (punct)

turbojack 22-07-06 21:52

Quote:

Originally Posted by Hondarul
Nu poti compara Loganul cu o masina SH si . (punct)

Io vreau un Logan SH...;)

ps. in donatie, evident...

Cr1Sty_xxl 22-07-06 22:19

sincer sa fiu daca mi-ar da cineva un logan nu l-as refuza:peace: .Da acuma hai sa fim seriosi...cu 8000 gasesti ceva mai bun..intradeva ca sunt si masini forjate da iti aduci una de afara si nu ai treaba..la aia acolo la fiecare 30 mii Km era cu ea in service pe cand la noi pana nu cade de tot nu o baga..:twisted:

Ciky 23-07-06 13:37

Quote:

Originally Posted by Cr1Sty_xxl
sincer sa fiu daca mi-ar da cineva un logan nu l-as refuza:peace: .Da acuma hai sa fim seriosi...cu 8000 gasesti ceva mai bun..intradeva ca sunt si masini forjate da iti aduci una de afara si nu ai treaba..la aia acolo la fiecare 30 mii Km era cu ea in service pe cand la noi pana nu cade de tot nu o baga..:twisted:

asta s-o crezi tu!

Cr1Sty_xxl 23-07-06 14:53

loool da ce vrei sa zici ca nu e asa...ciky

59AFA 23-07-06 15:44

normal ca nu e asa...sunt rare masinile cu reviziile la zi...

dolb 23-07-06 15:54

pfff esti praf ! .. uite exemplu: mi-am luat din germanica acu in aprilie un astra 1.7 dti 2003... full option merge super .. ba chiar are si chip pe ea!! parerea mea e ca da clasa si la VW (ca am si d'ala) :P.. te intrebi cat m-a dus: nici mai mult nici mai putin de 7000 de euro ( cu tot cu schimbat ulei, curele etc.. alte taxe) de ce sau dau 8000 pe un logan care zice-se a fi full .. cand pot sa dau 7000 pe un astra care chiar e full ( navi, pilot automat, sunet belea) ??

Cr1Sty_xxl 23-07-06 16:08

DOLB cu tot cu taxe ai dat 7000..??? da si mie ID tau :)

dolb 23-07-06 16:11

nu-ti dau ID-u meu ca e VIP :)..dar dak vrei iti dau un mail: [email protected] ; PS: dak vrei aduc pe comanda dar s-a scumpit vama cu 500 de euro :).. masina m-a costat acolo 4500 ( gasita cu noroc mare) si sunt o gramada la banii astia daca stii sa cauti ( ce zic astia ca gasesc ei bmw la 5000 de euro pe net sunt tzepe curate.. eu stiu sa caut numai de la autohaus) .. ce sa zic.. masina RUPE ! .. bara la bara cu bmw 320 si o calca omu nu gluma .. mi-am batut joc de golfuri si audi a4 LEJER !!

59AFA 23-07-06 16:22

Quote:

Originally Posted by dolb
nu-ti dau ID-u meu ca e VIP :)..dar dak vrei iti dau un mail: [email protected] ; PS: dak vrei aduc pe comanda dar s-a scumpit vama cu 500 de euro :).. masina m-a costat acolo 4500 ( gasita cu noroc mare) si sunt o gramada la banii astia daca stii sa cauti ( ce zic astia ca gasesc ei bmw la 5000 de euro pe net sunt tzepe curate.. eu stiu sa caut numai de la autohaus) .. ce sa zic.. masina RUPE ! .. bara la bara cu bmw 320 si o calca omu nu gluma .. mi-am batut joc de golfuri si audi a4 LEJER !!

320 ul probabil avea si vreo 300.000 km la bord k sa stea bara la bara cu opelashul tau sau vreo panarama de sofer....deci chiar tu ai zis k ai avut mare noroc k ai gasit masina.eu nu zic k nu merita mai mult o masina sh decat un logan , dar asta e parerea noastra..pasionatilor de viteza , tuning etc...unui familist convins cu salariu de 10 mil sigur ii convine sa isi ia un logan...btw sa stapanesti sanatos masina :D

dolb 23-07-06 16:42

Quote:

Originally Posted by 59AFA
320 ul probabil avea si vreo 300.000 km la bord k sa stea bara la bara cu opelashul tau sau vreo panarama de sofer....deci chiar tu ai zis k ai avut mare noroc k ai gasit masina.eu nu zic k nu merita mai mult o masina sh decat un logan , dar asta e parerea noastra..pasionatilor de viteza , tuning etc...unui familist convins cu salariu de 10 mil sigur ii convine sa isi ia un logan...btw sa stapanesti sanatos masina :D

merci pt urari de bine ! si sa stii ca bmwu avea 50 de mii de km ! e un prieten si are 10 ani de condus + ca stie sa se dea! doar ca a mea are sprintu bun si in prima faza il fac.. dar de la a 3-a a 4-a.. ma rupe bmwu :)) oricum e o masina super si vad ca ai clio... te intrb ceva: cat i-ai dat .. ca am vazut unu care se ducea de rupea si nu puteam sa ii fac nimic cu golfu

dolb 23-07-06 16:58

Quote:

Originally Posted by Xtreme-Razvan
Imi mai place chestia cu are garantie ... asa si??? ... cine ce si-a schimbat pe garantie la masina fara sa plateasca ... toate sunt consumabile la noi in tara ...

corect ! in romania .. te scuipa daca le zici de garantie :)) .. cumnatul meu a trebuit sa plateasca bani grei la renault pt caroserie: desi avea garantie 3 ani ! este romania fratilor ! aa si pt cei care zic: e masina noua :| am o intrebare: cand cumperi o masina SH .. sa zicem dai 10000 de euro pe ea > daca vrei sa o vinzi peste 2-3 ani : o dai cu 9000 - 8000 sa zicem ( eu am dat dupa un an cu ACELASI PRET !) .. dar daca iei o masina NOUA cum ai iesit dupa poarta fabricii pierzi 1000 de euro din start !! .. pe parcurs nu mai zic ( exemplu: cumnatu cu megane> il duce leasing: 25000 .. la vanzare in targ: 10000 .. atata isi ia !

200SX 23-07-06 17:08

Quote:

Originally Posted by sil4tuning
da mircea ...dar golfu asta din 2000 sau 2001 de care zici tu are deja acuma in 2006 250 000 km :) ....vezi tu ....bagi cheia in contact si opaa.....6 cifre la km...nasol rau ....:lol:

hopa eu din motive financiare am cumparat o masina cu 6 cifre la care nu cred ca mi s-a stricat ceva(pardon s-au stricat vreo 2 ambreiaje dar la curse), mai conteaza si cum alegi masina aia SH sau ce noroc ai, si gasesti si cu 100.000km 150.000 , alea la 250.000 km sunt si maiieftine, si apoi la masina noua la revizia 1 (x km) tre sa te duci la service autorizat unde te jupoaie de banica altfel pierzi garantia, la revizia 2 (la y Km) tre iar sa te duci laservice autorizat unde te jupoaie de bani.

la o masina SH, cand o iei (considerand ca nu ti-ai luat tzeapa) ii schimbi consumabilele (le cumperi singur si te duci la un service sa ti le puna ca sa nu te incarce aia la nota sa te rupa) iar apoi ii bagi/benzina motorina si mergi cu ea.

cata lume si-a adus masina (vb de o suma sub 10.000E cu tot cu inmatriculat schimabt consumabile drum ..... totul) SH din Germania si a avut probleme cu ea?

la o masina noua poti fi mereu victima unui defect de fabricatie/asamblare (si nu stiu cat de bine sta loganul la capitolul controlul calitatii) la una SH n-ai acesta problema pt ca daca era ceva era descoperita de primul propietar.

toate acestea sunt considerate in ipoteza topicului o masina SH buna, excludem tzepele, masinile busite sau alergate

pana o sa am suficienti bani ca sa nu se puna problema decat de modelul de masina care il vreau, o sa aleg mereu o masina SH buna care sigur va oferii in aceiasi bani mult mai multe optiuni/performante decat o masina noua.

caz concret masina SH buna 3800E Nissan 200SX recent adus din Belgia (6 luni) la aceiasi bani puteam sa cumpar o dacie noua zambetul lui iliescu dupa doi ani si ceva de cand am masina, nimeni nu-mi poate spune ca masina noua e masina noua, parerea mea personala e ca nici nu incape vorba de comparatie din orice punct de vedere. ( hai sa nu fiu rau, trebuie sa recunosc: SX-ul consuma cu 2-3% mai mult la mers frumos ecat dacia, piesele la SX sunt mai scumpe, dar calitatea se reflecta in pret)

in topicul de fata vorbim de Logan si cum spuneam intre Logan nou de 8000E as prefera sa-mi aduc un Golf T 1.9 TDI de 90CP.

logan
+ masina noua 0km 2006

golf
- masina SH 100.000 -150.000km 2000-2001

restul de +uri cred ca le pun la Golful 4, de la consum, putere/posibilitati de tuning, optiuni, look

iar la intretinere fara jena din punctul meu de vedere declar egalitate, nu cred ca-s prea ieftine piesele de Logan (aicea ar fi bine sa faca cineva care e incunostiintza de cauza o comparatie de pretz la piese consumabile..)

sil4tuning 24-07-06 06:36

Quote:

golf
- masina SH 100.000 -150.000km 2000-2001
consumabile..)

omule ...tu intelegi ca TDI In km aia nu gasesti 100 in miliard ? :)
si pot sa pun pariu ca nici pe benzina .... ? ce draq ....neamtu merge distanta pamant soare in 3 ani ...da 6.....out of service .....neamtu face in medie 50 000 km pe an ....rezulta o porcarie .....
si daca tu numeste consumabile la o masina de 150 000 cand tre sa ii schimbi de ex placutele de frana la golf 4 ....scuzama ...ce pret au piesele la logan dar la golf :lol: laser frate ...
ia cazut la un amic avea o luna masina adusa din DE ...8000 E 2002 170 000 km 1,9 TDI G4 > caseta de directie ....:) si asta nu se repara ...se inlocuieste ...nu cred vreti sa aflati pretu ....omu plange de atunci ....ca a luat mare teapa ...deci tine si de noroc ...dar ....toate masinile de la nemti ...poate sa aiba motoare si de 15 L ....neamtu merge cu masina non stop :)

59AFA 24-07-06 06:56

Quote:

Originally Posted by dolb
merci pt urari de bine ! si sa stii ca bmwu avea 50 de mii de km ! e un prieten si are 10 ani de condus + ca stie sa se dea! doar ca a mea are sprintu bun si in prima faza il fac.. dar de la a 3-a a 4-a.. ma rupe bmwu :)) oricum e o masina super si vad ca ai clio... te intrb ceva: cat i-ai dat .. ca am vazut unu care se ducea de rupea si nu puteam sa ii fac nimic cu golfu

in prima faza il faceai ?! cred totusi k era ceva in neregula cu bmw ul...demarajul bmw ului trebuia clar sa fie mult peste opelului tau...in fine nu stiu.bravo tie :D cu clio asta am mers 190 pe ceas...am mai avut unul 1.4 16v se ducea frumusel dar top speed tot in jur de 190-200 pe ceas...golful ce motor avea ?

All times are GMT +2. The time now is 02:27.

- Copyright 2026 4Tuning