Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Motorina versus biodiesel (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/205179-motorina-versus-biodiesel.html)

detroit muscle 30-01-11 12:32

Re: Motorina versus biodiesel

biodiesel este intr-o localitate din vrancea numita gologanu.asta stiu sigur ca trec pe acolo cand am drum la bunici.este o singura pompa,seamana cu cea de gpl,e alba si pe ea scrie biodiesel.

RVL 2000 30-01-11 19:45

Problema cea mai mare la combustibilii alternativi diesel este calitatea arderii - adica sa fie completa si rezidurile care se depun in locuri "strategice" sa fie minime.

Sunt motoare industriale care functioneaza la fel de bine cu motorina si cu pacura (hfo) in care sta cutitul infipt a la 20C dar e suficient de fluida la 140C dar trece prin cateva tipuri de filtre, atat clasice cat si magnetice si separatoare centrifugale care scot inclusiv apa din combustibil.

MihaiCsl 31-01-11 13:51

Quote:

Originally Posted by Tzzantaru (Post 4028084)
biodiesel , ulei vegetal etc..

mai e bun uleiu drept combustibil dupa ce-am prajit in el cartofii si 2 fripturi??

acu pe bune , daca treaba continua in halu asta o sa ajungem sa turnam in rezervoare rachiu de cazan sau zeama de la varza murata...

Acea motorina ecologica e mai buna decat motorina care-i acum pe piata, avand in vedere ca se obtine din ulei. Motorina aflata in momentul asta pe piata, este prea uscata.
Nu-mi amintesc in ce an a participat una la gumball 3000 cu un range rover se cred, din 2007 si folosea biodisel.

iulian2476 31-01-11 13:52

Quote:

Originally Posted by detroit muscle (Post 4034514)
biodiesel este intr-o localitate din vrancea numita gologanu.asta stiu sigur ca trec pe acolo cand am drum la bunici.este o singura pompa,seamana cu cea de gpl,e alba si pe ea scrie biodiesel.

Salut!

Poti sa te interesezi daca e 100% ulei vegetal, sau daca este un mix de motorina cu ulei vegetal? Ar fi interesant de stiut.

energex 31-01-11 15:23

Quote:

Originally Posted by MihaiCsl (Post 4038333)
Acea motorina ecologica e mai buna decat motorina care-i acum pe piata, avand in vedere ca se obtine din ulei. Motorina aflata in momentul asta pe piata, este prea uscata.
Nu-mi amintesc in ce an a participat una la gumball 3000 cu un range rover se cred, din 2007 si folosea biodisel.

Motorina ecologica nu exista. Combustibilul respectiv este chiar biodieselul. Nu poate fi folosit singur in motor, acum s-a ajuns la amestec 5% biodiesel la litrul de motorina la pompa si, cum spui si tu, motorina e "uscata". Etanolul din biodiesel subtiaza uleiul vegetal, dar si motorina in care e pus biodieselul. De aceea pompele de injectie nu mai au lubrefiere suficienta, bucuria service-urilor !

S-a oprit cineva sa vada si pretul la biodieselul ala de la pompa ?

energex 31-01-11 15:29

Quote:

Originally Posted by MihaiCsl (Post 4022635)
Chiar mai inainte ma uitam pe google la combustibili alternativi pentru ca ma gandeam ca intr-un fel sau altul se poate face un proiect, desi nu sunt sigur ca uniunea europeana aloca bani pentru astfel de proiecte. In fine, ma uitam pentru varianta benzina, dar sunt slabe sanse pentru ceva rezultate in Romania pentru ca gazul natural nu este folosit in Romania ca, combustibil alternativ si dupa aia m-am orientat catre biodiesel, credeam ca va fi ceva profitabil deci o afacere rentabila, dar m-am inselat, combustibilii alternativi nu sunt sustinuti la noi in tara, pe cand in tarile vecine, gen Bulgaria, gazul natural este folosit drept combustibil.
Cat despre biodiesel, au fost persoane care au mers pe ideea asta dar cum am zis mai sus, acest combustibil nu este sustinut.
Vazusem undeva ca biodiesel-ul a fost introdus in motorina normala de prin 2007 cu 2% iar din 2008 cu 3%, desi sunt persoane care fabrica acest biodisel in tara, acest combustibil este importat.

Ba sa fii tu sanatos cat de mult e gazul folosit in Romania, mai ales in productia de energie (cogenerare)! Este sustinut cu certificate verzi si bonusuri, e si finantat UE !

MihaiCsl 31-01-11 19:11

Quote:

Originally Posted by energex (Post 4038621)
Motorina ecologica nu exista. Combustibilul respectiv este chiar biodieselul. Nu poate fi folosit singur in motor, acum s-a ajuns la amestec 5% biodiesel la litrul de motorina la pompa si, cum spui si tu, motorina e "uscata". Etanolul din biodiesel subtiaza uleiul vegetal, dar si motorina in care e pus biodieselul. De aceea pompele de injectie nu mai au lubrefiere suficienta, bucuria service-urilor !

S-a oprit cineva sa vada si pretul la biodieselul ala de la pompa ?

Pompele dar si injectoarele au de suferit din cauza motorinei ecolegice, adica acea motorina umpluta de aditivi, nu cea facuta din ulei.
Quote:

Originally Posted by energex (Post 4038643)
Ba sa fii tu sanatos cat de mult e gazul folosit in Romania, mai ales in productia de energie (cogenerare)! Este sustinut cu certificate verzi si bonusuri, e si finantat UE !

Tind sa cred ca ai gresit topicul si chiar n-ai inteles ce vroiam sa zic. Eu ziceam de folosirea gazului metan la masini, camioane, motociclete etc
https://www.youtube.com/watch?v=YfLryoLqoq4

cata_golf 31-01-11 19:54

Am vazut mai demult la TOP Gear ca James,Jeremy si Richard au plantat un camp cu rapita pt a produce motorina ecologica iar dupa un an au cumparat un bmw 330d si au participat cu el la cursele alea de pe silverstone de 24 de ore dar masina a avut multe probleme cu injectoarele si cu pompa de injectie dar nu cred ca au folosit vreun sistem in plus fata de cel orignal al motorului.
Si tot pe Discovery am vazut emisiunea aia chop shop in care aia au luat un mitshubishi Pajero si l-au trecut pe biodiesel adica au folosit ulei de la restaurante in care sau gatit cartofi si altele

fgm 20-02-11 21:51

Stie cineva de unde se pot cumpara cantitati de pana in 100L de biodiesel prin Bucuresti sau Prahova?

All times are GMT +2. The time now is 19:25.

- Copyright 2026 4Tuning