![]() |
Re: Motorina versus biodiesel
biodiesel este intr-o localitate din vrancea numita gologanu.asta stiu sigur ca trec pe acolo cand am drum la bunici.este o singura pompa,seamana cu cea de gpl,e alba si pe ea scrie biodiesel.
|
Problema cea mai mare la combustibilii alternativi diesel este calitatea arderii - adica sa fie completa si rezidurile care se depun in locuri "strategice" sa fie minime.
Sunt motoare industriale care functioneaza la fel de bine cu motorina si cu pacura (hfo) in care sta cutitul infipt a la 20C dar e suficient de fluida la 140C dar trece prin cateva tipuri de filtre, atat clasice cat si magnetice si separatoare centrifugale care scot inclusiv apa din combustibil. |
Quote:
Nu-mi amintesc in ce an a participat una la gumball 3000 cu un range rover se cred, din 2007 si folosea biodisel. |
Quote:
Poti sa te interesezi daca e 100% ulei vegetal, sau daca este un mix de motorina cu ulei vegetal? Ar fi interesant de stiut. |
Quote:
S-a oprit cineva sa vada si pretul la biodieselul ala de la pompa ? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=YfLryoLqoq4 |
Am vazut mai demult la TOP Gear ca James,Jeremy si Richard au plantat un camp cu rapita pt a produce motorina ecologica iar dupa un an au cumparat un bmw 330d si au participat cu el la cursele alea de pe silverstone de 24 de ore dar masina a avut multe probleme cu injectoarele si cu pompa de injectie dar nu cred ca au folosit vreun sistem in plus fata de cel orignal al motorului.
Si tot pe Discovery am vazut emisiunea aia chop shop in care aia au luat un mitshubishi Pajero si l-au trecut pe biodiesel adica au folosit ulei de la restaurante in care sau gatit cartofi si altele |
Stie cineva de unde se pot cumpara cantitati de pana in 100L de biodiesel prin Bucuresti sau Prahova?
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:25. |
- Copyright 2026 4Tuning