![]() |
Re: probleme soft!
Quote:
de ex mi se pare mult sa dai pe un soft din mail in mail 600 de euro. dau 600,650 euro pe un soft care se face pe dino, se pune laptopul pe masina se vad unele valori...dar pt niste modificari de parametrii care ii prin click unu care "cica" are 2 facultati de mecanica(care nu prea are relevanta extraordinara cu tuningul) nu mi se pare ceva ok. nu vreau sa ii fac reclama RC(nu-l cunosc pe sebastian) dar am auzit ca acolo chiar se face treaba buna si am auzit de la multa lume, implicit care a fost acolo si au vazut lucruri nemaivazute, adica chiar se fac niste verificari, citiri de valori reale, uzuri, "parametrii perfecti"...foarte diferit de altii care fac CONDOM tuning. |
si legat de garantie...nu inteleg ce va tot stresati.... nu exista garantie la hardware, oferite de firmele de tunnig.... cine este nebun sa dea garantie unde nici fabrica nu o mai acopera peste anumiti nr de km...
singura garantie despre care se tot vb ... este de soft si probleme legate de functionare softului instalat pe ecu..adica $#@% |
Sincer care pseudo-tuner din Rumania ofera garantie reala?Adica asta cu garantia e vrajeala si eu nu cred sa fi fost vreun client nemultumit de soft caruia sa i se fi returnat banii . Sau poate exista pe undeva si nu-si fac reclama :rolleyes2
|
Majoritatea celor care isi fac prima data un soft sunt foarte multumiti, chiar daca nu primesc decat vorbele tunerului si un zvac mic la accelerare.
Nici macar un dyno nu prea vor sa faca pentru ca "mie imi place cum trage masina si asta conteaza". Acum din fericire exista standuri unde se poate masura/estima puterea si curba de cuplu. Mai nasol e la softurile custom sau la cele pentru masinile noi care au tot felul de protectii si senzori. |
"Bun venit in lumea Revo Technik, „Lideri Mondiali” in optimizarea sistemelor de management ale motoarelor pentru autovehiculele moderne.
Cu peste 150 de ani de experienta combinata, Revo Technik continua sa va furnizeze produse de top in ceea ce priveste software-ul de performanta si accesoriile software, proiectate, manufacturate si testate de catre echipele Revo R&D." Citat de pe site-ul oficial Revo din Romania. Am citit si eu site-ul lor, eram interesat sa-mi modific masina pentru care insa nu aveau nimic in oferta si mi-am pus urmatoarele intrebari: 1.Lideri mondiali in ce clasament?Lideri mondiali intr-un clasament intocmit de cine? 2.150 de ani de experienta?Nu stie nimeni ca acum 150 de ani nici nu existau masini? Si acum odata cu postul tau vin si a3-a si a4-a intrebare: 3.Peste 30 de ani de experienta?La inceputul anilor 80 abia se chinuiau cu injectia mecanica si abia dupa jumatatea anilor 80 masinile se puteau lauda cu sisteme de injectie electronice (wikipedia), si vrei tu sa spui ca imediat ce au aparut aceste masini care erau varful tehnologiei si destul de rare iar publicul era complet needucat in acest sens, avand in vedere veniturile la vremurile respective, brusc au aparut multi clienti doritori de tuning?In 2011, firmelor de tuning le iau cativa ani buni pana pun la punct softurile pentru masini la tehnologia actuala, nu vreau sa-mi imaginez cum era in anii 80 cand toti aveau televizoare alb negru. 4.Am cautat pe net diverse arhive cu lucrarile Revo de acum 10 ani, de acum 20 de ani, de acum 30 de ani, nu am gasit nimic, decat lucruri din istoria recenta de cativa ani. Daca tot au experienta de 30 de ani si esti cunoscator poate ne prezinti si noua proiectele lor din anii 90 sau de la inceputul anilor 2000, ca din anii 80 ma indoiesc ca chiar ar putea exista. pe de alta parte am cautat informatii din anii 90 despre MTM si am gasit destule. Si eu am apelat ca multi altii, la aproape toate firmele prezentate mai sus precum si altele si nu am decat cuvinte de lauda pentru toate, dar ca terte parti sa faca niste clasamente bazate pe informatii mincinoase mi se pare un lucru inedit pentru logica mea si tipic balcanic pentru logica generala. Eu ca end user cand vin si citesc tot amalgamul de aici, si am un pic de cultura si logica in ceea ce fac, nu stiu ce sa aleg. Si atunci aleg sa fac export de valuta si plec sa-mi fac masina in alta parte si cred ca este calea pe care o vor apuca multi proprietari de masini daca nu se iau masuri in acest sens pe forumuri. Nu stiu pe cine incercati voi de fapt sa ajutati cu chestiile astea. Quote:
|
Miron cam are dreptate pe alocuri.
Ce nu pot eu sa inteleg este cum pot exista exprimari de genul "optimizarea softului " aka "imbunatatire " adica nu neg ca s-ar putea face, dar eu ma indoiesc amarnic ca niste mecanici "aftermarket" pot face un soft mai bun decat tot ansamblul de mecanici ai fabricii /brand-ului respectiv care culmea , au testat si retestat softurile alea si au ales varianta OPTIMA . Aa ca se resofteaza si se obtin performante superioare , asta de e posibil, dar automat fiabilitatea fata de ce a dat fabrica scade proportional. Deci ce e de fabrica e sfant pana la urma pnetru un utilizator obisnuit, care daca doreste mai multa performanta isi ia o motorizare mai performanta "de fabrica" . :lol: |
Quote:
"The Revo team possess over 100 years combined experience in ECU software development, programming and performance car tuning." Citat de pe revotechnik.com. |
si "combined experience ce isneamna" ?? adica experienta combinata a vreo 10 insi adica fiecare cate10 ani de munca x 10 ... etc? Asta sa fie? DAca e asa atunci si inginerii unui brand probabil au mii de ani de experienta "combinata" in setarea de ecu-uri pentru sutele de modele care au parasit fabrica in ultimii 30 de ani
|
Chiar vreti sa zgarmati in marketingul fiecarei firme de tuning?? :)))
Daca eu as vinde maine un rahat ati rade de mine, dar daca v-as spune ca e rahatul lui Tutankhamon/Einstein/Hitler ati spune ca e de o valoare inestimabila. Fiecare isi face reclama cum poate. Problema nu e la cei care isi fac reclama ci la cei care o cred. |
Exact asta e problema si ai mare dreptate. Fiecare e liber sa vand si un rahat si stima lui daca il impacheteaza sclipitor si miroase si frumos. :lol:
Clientii aia "multumiti " sunt de vina pentru ca in general oamenii se imbata cu apa rece |
Quote:
|
Domnilor este simpla explicatia cuvantului "combined"/combinat.
Va rog nu mai insistati cu tuningul de acum 100 de ani :)) |
Da...intr-adevar...pe site-ul international au 100 de ani de experienta iar pe site-ul din Romania au 150 de ani de experienta, tipic romanesc nu? Banuiesc ca acelasi lucru este valabil si la capitolul... "Lideri mondiali". Poate acum multi dintre voi vor intelege de ce se aleg solutii autohtone sau se pleaca in afara pentru astfel de interventii la firmele mama. Si nu este doar cazul lor, si in Romania se abereaza foarte mult pe marginea ofertelor. Majoritatea habar nu au ce fac si ce vorbesc. Noroc cu vesnicii sustinatori care intotdeauna "vad". Mi-as dori foarte mult sa "vada" pe banii lor atunci cand posteaza pe forumuri, pentru ca oameni care nu cunosc prea multe se pot pacali pe banii personali tinand cont de aceste relatari. Am o vaga banuiala ca daca acum ma apuc sa sun pe la acesti reprezentanti ai francizelor din afara, toti imi vor spune ca vor putea imbunanati mult ceea ce MTM a lucrat pe masina mea si ca ceea ce imi ofera ei nu gasesc nicaieri. Romanul e mai sfant decat Papa atunci cand vrea sa faca bani nu?
Quote:
|
Cu siguranta vor putea imbunatati intr-un sens ce ti-a oferit MTM.
Intotdeauna va exista un compromis, un echilibru intre performanta si fiabilitate. MTM nu isi va permite sa isi strice renumele pentru 10-20cp in plus pe motorul tau. Alti tuneri isi permit sa renunte la fiabilitatea unei masini pentru acei 10-20cp in plus pentru a putea pune un grafic pe site-ul lor unde demonstreaza ca au scos mai mult decat MTM din acelasi motor.Da bine la reclama sa zici ca esti mai bun decat o firma consacrata si sa ai si dovezi in privinta asta. Defineste "imbunatati" acum :) Mai fiabil? Mai performant pe hartie? Mai performant pe strada? |
Nici nu puteai sa concentrezi mai bine de atat ceea ce trebuie inteles. Este usor sa minti si sa iei banul atunci cand nu exista o autoritate care sa te traga de urechi. In Germania lucrurile stau altfel. Si nu spun sa mergeti acolo, spun doar Atentie Marita si procesati prin perspectiva capacitatilor personale de intelegere si asimilare,nu pe baza relatarilor celor care "vad" sau "aud". Foarte multi cunosc pe baza a ceea ce altii cunosc iar lantul trofic poate fi destul de lung si pleaca de la premisa "crede si nu cerceta". Dar daca doriti o garantie aplicabila si modalitati de coercitie daca este cazul, ar fi bine sa mergeti la firmele mama. Foarte adevarat insa ca toate au un pret. Nu va asteptati sa platiti putin si sa vi se ofere Luna de pe cer.
Bluey, cand spui firme consacrate te referi la cele care ambaleaza bine rahatul?Sau la cele care chiar exista de la vremea introducerii tractiunii integrale in lumea raliurilor? Quote:
|
Cu siguranta daca intrebi 4 persoane vei avea patru pareri. Aici iar e o discutie interminabila de cine e cel mai tare.
Sunt clienti care sunt multumiti de softuri facute pe genunchi si care poate ca de multe ori nu sunt ceea ce trebuie, nu vad de ce ar fi x mai tare decat Y. Iar faptul ca nu facem mai mult ca afecteaza la fiabilitate e o placa des intalnita in domeniul asta. |
Defineste te rog soft facut pe genunchi. Mersi.
Quote:
|
Quote:
Asta nu inseamna ca trebuie sa inchidem usa in nas oricui incearca sa se afirme in domeniu, chiar daca e un amarat din Europa de est care stie sa modifice in cod hexa un fisier bin. Asteptam sa dovedeasca ce poate si apoi clientii stiu in ce parte se indreapta. E mult prea complicata treaba si romanii mult prea inclinati catre scandal si mizerii ca sa avem o concurenta curata intre firme. Reprezentantii firmelor si fanii/clientii acestora sunt mai preocupati de sapat concurenta si de zgarmat rahatul decat de masinile si rezultatele proprii. Quote:
Daca ar fi toti tunerii sinceri si ar zice: da domnule, afecteaza fiabilitatea ca motorul nu o sa mai tina 1 mil de km si doar 950 de mii pentru ca sunt alte temperaturi in el ar fi haos pe planeta nu ???? Clientul ar trebui educat inainte sa isi aleaga tunerul ca exista unele riscuri (mai mici sau mai mari) oriunde s-ar duce. |
Quote:
Cred ca ai auzit si tu de softuri facute de persoane fizice care nu au firme in spate sau un suport tehnic valid. |
Intr-adevar, aceleasi firme si altele pot fi considerate consacrate. Problema fiabilitatii nu este o placa, este o realitate. Dar cum spunea si Bluey, este vorba de cum ambalezi rahatul si de IQ-ul clientilor care cumpara asa ceva. Trebuie sa ai cateva lipsuri sa-ti imaginezi ca toti ceilalti sunt idioti si doar unul este inteligent si stie el mai bine. Cel mai puternic nu inseamna neaaparat cel mai bun. Cine se bate cu pumnul in piept nu poate fi decat suspect. Este exact ca in cazul smecherasilor de cartier pe care i-am vazut in galele Open Local Kombat unde poate participa oricine, toata lumea ii stia drept cei mai tari si ce mai puternici ,iar in momentul in care s-au trezit in ring cu un debutant profesionist s-au varsat pe podea in circa 30 de secunde, dupa care relateaza ca se mai intampla atunci cand nu dormi bine noaptea sau nu ai manushi albastre pentru ca rosu ii intimideaza. Exista intotdeauna cei care vor sa faca bani prin organizarea unor astfel de evenimente si chiar fac bani, si intotdeauna cei care se inscriu si urla ca sunt cei mai tari dar ei de fapt habar nu au de nimic. Este simplu de inteles ca sunt oameni care le accepta scuzele mai apoi si le gasesc si motivatii ulterioare precum sunt si oameni in ochii carora nu pot fi decat ridicoli. Toti acestia vad si aud. Ghciti voi care dintre aceste doua categorii este mai numeroasa. Analogia cred ca este destul de potrivita.
|
Daca esti persoana fizica si faci softuri si nu ai in spate o firma inseamna ca faci softuri pe genunchi? Ne poti da si exemple? In calitate de ce anume poti face tu astfel de constatari ca chiar m-ai facut curios?Parerile tale pot fi luate de bune in anumite contexte insa eu m-as multumi cu ceva mai argumentat. Iti multumesc.
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nu e cazul sa aruncam cu rahat in stanga si in dreapta. Ai dracu englezi cu gentlemanii lor. Noi nu avem notiunea asta. Nici macar ceva asemanator. :( |
Comparatia cu McDonalds este cea mai potrivita si as veni cu o corectare. Toti stiu ca mancarea de la Mac este buna la gust si te satura, putini sunt insa in stare sa proceseze informatiile si sa realizeze ce efecte pot avea astfel de mancaruri asupra sanatatii. Sunt buni, au super marketing, te satisfac cand le mananci mancarea, dar in timp te ucid. Nici ca puteai sa punctezi mai bine de atat.
Nu cred ca REVO poate sta langa ABT sau MTM, am experienta cu toate cele 3, ofertele sunt complet diferite si vizeaza categorii diferite de clienti insa poate sta cu mandrie langa firme precum APR. Quote:
|
Nu cred ca ma poti decadea din postura de gentleman pentru ca am CERUT exemple:)
Quote:
|
La avatarul si la semnatura ta scrie mare MTM.
Nu esti chiar impartial. :) Deci fara exemple pentru ca stii bine ce urmeaza dupa ce se dau exemple. Fiecare din businessul asta are fanii lui care il vor sustine.Si se va alege praful de unele informatii utile pe care un viitor client le-ar putea folosi cand isi alege tunerul. Pe langa sutele de aplaudaci si copii de pe forumul asta mai exista si oameni a caror parere valoreaza ceva. Multumesc |
Quote:
De curiozitate, nu de alta e alta. Se vede clar din posturile tale o anumita adversitate catre Revo. Quote:
Nu zice nimeni ca nu e loc. Dar numele si identitatea unui brand se creeaza greu si se poate pierde repede. |
Faptul ca incadrez Revo pe buna dreptate in categoria firmelor ca APR reprezinta o adversitate fata de aceasta firma?Imi pare ca vezi asa lucrurile, APR este o firma foarte mare si puternica in aceasta piata. Insa ABT si MTM sunt la un alt nivel al serviciilor din toate punctele de vedere, atata tot. Scrie in semnatura ce masina conduc. De ce trebuie sa te aprinzi asa?Ma faci sa cred ca a fost o greseala sa-mi petrec sfarsitul de program pe acest forum.
In continuare, iti repet intrebarea, daca nu te deranjeaza si poti oferi un raspuns: In calitate de ce anume faci tu constatari ca cele facute mai sus referitoare la operatorii care au in spate firme si cei care nu?Nu te intreb degeaba, raspunsul tau poate aduce aici pe forum mai multe informatii interesante. |
Da, cred ca ai perfecta dreptate, eu doar cautam informatii atata tot. Nu cred ca trebuie sa se aprinda nimeni, omul pare foarte bazat pe ce spune si daca este ceva pertinent de spus chiar trebuie spus. Dupa cum spuneam, buzunarul nostru plateste o eroare in alegere la final.
Quote:
|
Nici Tase nu poate fi impartial , de aceea v-am rugat fara nume.
Aveti pm daca vreti sa impartiti ceva.Sa organizati ceva intre 2 bucati 3.0tfsi fiecare cu stickerul ei :D si alte alea. |
Quote:
|
Tase, acum ca am aflat de la bluey ca esti reprezentant Revo, mi se pare normal sa-i promovezi pe cei care au firme in spate si sunt reprezentanti in detrimentul celor care isi cauta locul in piata pe propria barba. Totusi nu inteleg ce cauti tu ca reprezentant sa postezi pe un topic unde cineva se plange de alt tuner si nu de al tau. Esti in postura celui care face cunostiinta cu podeaua in mai putin de 30 de secunde in conditiile in care esti intrebat de problema celor 100 sau 150 de ani de experienta de pe site-uri. Eu am sperat sa pot avea aici un schimb de experienta cu clienti, nu cu oameni care vor sa vanda si sa isi faca un capital de imagine.
Quote:
|
Quote:
|
Miron_tdi acesta e un forum public si fiecare are dreptul sa isi spuna parerea, indiferent de zeul in care crede si la care se inchina.
Am sperat ca putem avea o discutie civilizata dar se pare ca nu a fost atent la rugamintea mea si s-a ajuns la aceleasi tiganii ca pe alte topicuri. V-am rugat sa nu aratati cu degetul, voi vreti sa spanzurati si sa ardeti pe rug capra vecinului. S-a ajuns tot la o discutie Revo vs si cu riscul de a parea partinitor voi sterge ultimele posturi. Multumesc de intelegere. |
Este foarte adevarat ce spui, fara suport tehnic nu faci nimic. Insa am avut surpriza ca prin "The Romanian garden" sa dau si de oameni extraordinar de bine pregatiti, cu un buget alocat foarte ridicat, cu aparaturi de tot felul si masini cum nu am mai vazut, bine pregatiti educati in materie la fel cum am dat si de tuneri care m-au chemat intr-o benzinarie sa-mi scrie softul sau intr-o locatie care nu era a lor, loc in care i-am cautat in momentul in care au aparut problemele si nu i-am mai gasit. Sincer sa fiu, cred ca tine de un minim de bun simt sa desfasori aceasta activitate de tuning si sa ai o diploma de inginerie si tocmai de aceea ultima mea alegere a fost sa trec granita. Nu as vrea sa pun pe nimeni intr-o postura proasta, dar cel putin un reprezentant al unei firme mari de peste hotare care se vehiculeaza pe aici, mi-a modificat masina in benzinaria AGIP. Foarte adevarat ca am fost multumit de ceea ce mi-a facut, insa despre ce suport tehnic putem vorbi in acest caz?A tinut laptopul tot pe genunchi ca toti ceilalti, imi pare rau sa spun asta.
Quote:
|
Omule, nu stiu cine naiba esti de iti permiti sa vorbesti cu mine cu "bre" si "nea". Si eu am fost detinator de automobil modificat de Revo (nu in Romania ce e drept)si banuiesc ca impartasim acelasi grad de multumire referitor la serviciile lor. Dar la felul in care te exprimi imi pare foarte rau ca am impartasit acelasi tuner, probabil fiind singurul lucru pe care il avem in comun. Nu stiu si nici nu ma intereseaza de comparatii intre aceste firme sau ce probleme reciproce au. Cred ca orice om care are un IQ mai mare decat media globala, ar pune macar o intrebare cand pe site-ul mama ar aparea 100 de ani de experienta si pe cel romanesc al reprezentantilor ar aparea 150. Poate ne raspunzi la intrebarea asta ca tot ai adus vorba.
Quote:
|
Ale? :lol:
Poate daca era vorba de "parametrele" :lol: |
Quote:
sincer si mie mi se pare mult 650 euro pt un soft revo. adica umbla un "nene", nu spun ca este terchea-berchea stie destul de multe, la niste valori(32 la numar parca?) si iti i-a o groaza de bani. ar trebuii optimizat mai bine la banii astea. revo citeste valorile date de ecu ale masinii si nu le vezi pe toate datele. daca ar fii un dyno cu masuratori inainte si dupa..ar fii ceva, dar se feresc de asa ceva. dc? pt ca sigur nu atinge valorile promise de ei. nu spun ca fac mizerii de softuri, ba chiar am auzit destule lucruri bune despre ei. de ex S-tech(parca? tuner) pune laptopul pe masina se da forja max in penultima treapta se citeste valorile exacte si dupa aceea se incepe modificarea softului. nu le fac reclama pt ca nu ii cunosc nu am facut masina, sau imi fac ei reducere, dar am vb cu cativa posesori de softuri S-tech. am primit pm de la un tip care a modificat masina la master tuner si se plangea de ce bataie de joc a avut parte si ars de vreo 4000 de euro. zicea ca o sa il dea in judecata pt ceea ce a facut la bmw lui. ar fii interesant un top al tunerilor buni din romania. aici ar trebuii o ierarhie care sa cuprinda tuneri care modifica toate autovehicolele. ex: revo modifica doar cateva marci, care apartin VAG. dar superchips modifica cam toate autovehicolele. revo este cumparat de superchips. |
tuneri buni la noi ar fii cam cate degete ai la o mana.
1-superchips 2-tcm-turbo 3-racing code 4-dim sport 5-master tuner restul cred ca sunt niste experimente nereusite de tuneri de carton. desii aud multe lucruri bune de la unii care vin din spate tare. asteptam sa confirme in nr mai mare de masini facute foarte bine si performante ridicate si o sa vb si de ei. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:02. |
- Copyright 2026 4Tuning