Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 5 (https://forum.4tuning.ro/644-masina-mea-bmw-seria-5.html)
-   -   E39 - The Z U F (https://forum.4tuning.ro/644-masina-mea-bmw-seria-5/198957-e39-the.html)

dragos002 02-08-10 22:53

Re: E39 - The Z U F

Mai degraba strangi bani pentru m paket exterior si suspensie ....

juice_2407 06-08-10 13:31

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dragos002 (Post 3560176)
Mai degraba strangi bani pentru m paket exterior si suspensie ....

Am gasit un M5 pt dezmembrat, dar proprietarul s-a sucit, prima data am vorbit doar pt spoilere si tobe...apoi a zis ca il vinde numai intreg...

Oricum anuntul respectiv l-am vazut pe autovit, un M5 pus la 4000E...dar nu prea poti sa te intelegi cu oamenii....

Sincer, si eu sunt de parere ca exterior Mpachet etot ce se poate face de bun gust, si sa pastrezi autenticitatea masinii...dar preturile pt ele noi..mi se par exagerate 250E un spoiler:D...de banii aia pot face altceva...

Suspensie are M Tech1, mi se pare suficienta pt moment(masina e f rigida acum cu jantele de 19), si sa o cobor f tare, mi-as face singur probleme de care nu am nevoie, pt ca e masina de mers zi de zi, si in majoritatea cazurilor drumurile noastre minunate...nu mi-ar permite o suspensie sport. Oricum eu zic ca sta bine pe drum, oricum nici ca unul stock..undeva intre stock si suspensie sport

Daca ar fi dupa mintea mea, sau sa o tin ca masina de weekend, expozitie, si sa-mi permit...as face f multe la ea....

Asa intentii, as avea pe viitor, distantiere...poate si suspensie(dar as pune tot de M Tech).....si un moft de al meu...sa o colantez, alb sidef:D

M-am interesat o colantare profesionala..duce pe la 15 mil, acum parerile sunt impartite despre colantare....dar eu cred ca ar merita

Ce ziceti?

JusT_SaY_BoBo 07-08-10 10:30

Quote:

Originally Posted by juice_2407 (Post 3567962)
Am gasit un M5 pt dezmembrat, dar proprietarul s-a sucit, prima data am vorbit doar pt spoilere si tobe...apoi a zis ca il vinde numai intreg...

Oricum anuntul respectiv l-am vazut pe autovit, un M5 pus la 4000E...dar nu prea poti sa te intelegi cu oamenii....

Sincer, si eu sunt de parere ca exterior Mpachet etot ce se poate face de bun gust, si sa pastrezi autenticitatea masinii...dar preturile pt ele noi..mi se par exagerate 250E un spoiler:D...de banii aia pot face altceva...

Suspensie are M Tech1, mi se pare suficienta pt moment(masina e f rigida acum cu jantele de 19), si sa o cobor f tare, mi-as face singur probleme de care nu am nevoie, pt ca e masina de mers zi de zi, si in majoritatea cazurilor drumurile noastre minunate...nu mi-ar permite o suspensie sport. Oricum eu zic ca sta bine pe drum, oricum nici ca unul stock..undeva intre stock si suspensie sport

Daca ar fi dupa mintea mea, sau sa o tin ca masina de weekend, expozitie, si sa-mi permit...as face f multe la ea....

Asa intentii, as avea pe viitor, distantiere...poate si suspensie(dar as pune tot de M Tech).....si un moft de al meu...sa o colantez, alb sidef:D

M-am interesat o colantare profesionala..duce pe la 15 mil, acum parerile sunt impartite despre colantare....dar eu cred ca ar merita

Ce ziceti?

eu zic ca daca e facuta cum trebuie merita!parerea mea e ca iar sta bine cu un alb mat:shock:

juice_2407 09-08-10 21:57

Dilema debitmetru

Maine trebuie sa cumpar debitmetru..pt ca al meu de pe masina nu mai face nimic:))

M-am interesat doar senzorul de Pierburg e pe la 5 mil, pe cand cel de Bosch 7,5 doar senzorul..sau 9 cu totul....

Am citit multe pe net, legate de debitmetrele Pierburg, ca ar fi mai fiabile chiar,decat Bosch...dar ca odata schimbate au o mica cretere a consumului...

Ma gandesc daca merita diferenta de banii unul Bosch(pana la urma Bosch-ul meu s-a stricat)....dar pe de alta parte sa nu fie vreo problema de compatibilitate cu Pierburg, sau problema....in situatia in care tot de pe masina e Bosch???

juice_2407 10-08-10 11:03

Re: Dilema debitmetru

Quote:

Originally Posted by juice_2407 (Post 3575000)
Maine trebuie sa cumpar debitmetru..pt ca al meu de pe masina nu mai face nimic:))

M-am interesat doar senzorul de Pierburg e pe la 5 mil, pe cand cel de Bosch 7,5 doar senzorul..sau 9 cu totul....

Am citit multe pe net, legate de debitmetrele Pierburg, ca ar fi mai fiabile chiar,decat Bosch...dar ca odata schimbate au o mica cretere a consumului...

Ma gandesc daca merita diferenta de banii unul Bosch(pana la urma Bosch-ul meu s-a stricat)....dar pe de alta parte sa nu fie vreo problema de compatibilitate cu Pierburg, sau problema....in situatia in care tot de pe masina e Bosch???

Nici o parere....?
Pana la urma am facut comanda de Bosch, care se gaseste numai cu tot,cu carcasa la 7,5 mil.

DEVIL's Style 11-08-10 01:11

Re: Dilema debitmetru

Quote:

Originally Posted by juice_2407 (Post 3575964)
Nici o parere....?
Pana la urma am facut comanda de Bosch, care se gaseste numai cu tot,cu carcasa la 7,5 mil.

Bosch sau pierburg sunt una si aceeasi chestie ! piesele sunt identice ! brandurile difera ! pierburg fabrica piesele respective sub licenta bosch !

juice_2407 11-08-10 14:43

M-a disperat masina asta!!!

Am schimbat debitmetru dar degeaba, nimic. Se comporta la fel,nu are putere,se plafoneaza....

Pe tester mi-a aparut si regulatorul presiune turbo, pe care deja l-am schimbat, si nici turbina nu baga presiune cat ar trebui... Sa fie ceva electric?..nici nu cunosc exact principiul lor de functionare

Ce ar mai putea fi?

DEVIL's Style 12-08-10 01:23

Quote:

Originally Posted by juice_2407 (Post 3578650)
M-a disperat masina asta!!!

Am schimbat debitmetru dar degeaba, nimic. Se comporta la fel,nu are putere,se plafoneaza....

Pe tester mi-a aparut si regulatorul presiune turbo, pe care deja l-am schimbat, si nici turbina nu baga presiune cat ar trebui... Sa fie ceva electric?..nici nu cunosc exact principiul lor de functionare

Ce ar mai putea fi?

Vezi sa sa nu fie vreun furtun de la vacum crapat !

world cars 12-08-10 01:39

devil's style nu te supara ca te intreb,ce treaba are vacumu cu putere si presiunea turbinei , chiar nu stiu si vreau si eu sa aflu

_Cox_ 12-08-10 12:40

Masina arata bine in culoarea ei originala si strangi bani pt o suspensie M packet.
P.S jantele o coafeaza bine ;)

juice_2407 12-08-10 18:50

Quote:

Originally Posted by DEVIL's Style (Post 3580014)
Vezi sa sa nu fie vreun furtun de la vacum crapat !

E chiar asa frate?:D DA e chiar asa frate!!!!!

Dupa 2 luni, de mers la mecanici,desfacut turbina,scos catalizatoarele, schimbat regulator presiune turbo, schimbat debitmetru..pe tester aparea aceiasi eroare..regulator presiune turbo...ce mortii masii....

am zis ca nimeni nu mai baga mana in masina,motor...si de ar fi sa ia foc:)) umblueu ,o stric eu cu mana mea....

Azi am dat jos EGR-ul l-am curatat frumos,ca era pe jumate obturat, si am zis sa verific si toate furtunasele de vacuum, si de la turbina,cele care ieseau din regulatorul de presiune.... tot ok,pana am incercat furtunul ala mare care pleaca de sub galeria de amisie,dintr-un teu...si se duce pe partea cealalta la turbina....Era spart, de-a dreptul...de acolo pierdea presiune....adica turbo intra dar la presiune f mica de 0,8bari fata de 1,4 cat trebuie....in momentul cand apasam tare acceleratia..vacuum-ul se ducea pe gaura:D

L-am schimbat, pus EGR la loc...tot bine si frumos, acum n-am testato,dar oricum daca nu fuge..cred ca a ramas regulatorul de presiune cu eroare pe calculator....

Ditamai masina..si motor de 200 de cai...sa fie bataie de joc din cauza unui furtunas spart:D asta e viata

juice_2407 13-08-10 09:41

SE VINDE!!!!

An 2002....functioneaza tot pe ea, stare tehnica perfecta,aspect fizic foarte bun(parbriz crapat,2,3 zgarieturi).

Suspensie MTehnik 1

Frane Ate PowerMax au max 5000-6000km

Recent, curatat turbina+EGR, scos catalizatoare

Schimbat regulator presiune turbo+debitmetru Bosch

Jantele pe 19"+un set pe 17,ce pot fi folosite pt iarna

Se face proba....de 230km/h

In masina nu trebuie investit nici un ban,tehnic este in stare perfect,aspect sunt cateva detalii foarte mici. Masina foarte curata si intretinuta.

S-au schimb plus diferenta cu X5,Tuareg,Lexus RX300..indifrent benzina/diesel

Nu ma injurati ca-l vand,BMW e pasiune de mic copil, si viteza:D dar nu pt drumurile noastre dragi:D sau pt zona unde stau,umblu eu....

_Cox_ 14-08-10 21:00

Quote:

Originally Posted by juice_2407 (Post 3582750)
SE VINDE!!!!

An 2002....functioneaza tot pe ea, stare tehnica perfecta,aspect fizic foarte bun(parbriz crapat,2,3 zgarieturi).

Suspensie MTehnik 1

In masina nu trebuie investit nici un ban,tehnic este in stare perfect,aspect sunt cateva detalii foarte mici. Masina foarte curata si intretinuta.

Nu ma injurati ca-l vand,BMW e pasiune de mic copil, si viteza:D dar nu pt drumurile noastre dragi:D sau pt zona unde stau,umblu eu....

Pacat ca-l vinzi a-r fi frumos sa pui si pretul.

juice_2407 14-08-10 21:52

Quote:

Originally Posted by _Cox_ (Post 3585814)
Pacat ca-l vinzi a-r fi frumos sa pui si pretul.

Il vand pt ca mi-am dat seama, ca nu e pt drumurile de aici, pt al folosi zi de zi...vreau sa ma orientez catre un SUV, poate chiar X5, chiar daca la capitolul tractiune nu e stralucit...chiar sunt dispus sa mai pun inca 3000E peste el

Eu cer pe masina 8500E, in special pt ca recent are schimburile de ulei si filtre facut, curatate turbina si egr, regulator presiune turbo si debitmetru nou...pur si simplu tehnic...nu ai ce sa umbli la masina, sau motor..

Aspect, are parbrizul crapat, se poate ascunde cu un parasolar mai lat(dar nam vrut sa fac tiganii de genul asta), si 2 zgarieturi de 15 cm mai adnaci, una pe portiera soferului, alta pe portbagaj..poate ar iesi la un polish...

Asa ca pt cine e interesat se mai poate discuta...ca doar nu e masina iesita din showroom(si chiar si acolo se mai negociaza)...

E o masina, pt cineva care sa stie sa o aprecieze, si sa aibe grija de ea....

JAF 14-08-10 22:14

Quote:

Originally Posted by juice_2407 (Post 3582750)
SE VINDE!!!!

Suspensie MTehnik 1

Sa nu fie cu suparare,si eu tot un e39 posed,si sunt foarte bune masini...jantele pe 19 nu le dai separat?sau la schimb...

juice_2407 14-08-10 23:06

Quote:

Originally Posted by JAF (Post 3585928)
Sa nu fie cu suparare,si eu tot un e39 posed,si sunt foarte bune masini...jantele pe 19 nu le dai separat?sau la schimb...

Nu e deloc cu suparare:D nu le dau separat...pt ca arata f bine pe masina..dupa mine fac 30-40%din aspectul masinii

Le poti cauta pe net..noi sunt cam 1000E, sau mai e un model f asemanator Barracuda,le-am vazut in bazarul 4tuning....ceva mai ieftine...

Din ce am mai vazut pe net...sunt modelul perfect pt E39 si elegante,dar si cu o tenta de sportivitate.

Bafta

JAF 15-08-10 02:16

bafta la vanzare...

juice_2407 18-08-10 00:55

Valabil - De vanzare

0763635174

juice_2407 06-01-11 17:40

VAND JANTELE PE 19"

Vand jantele pe 19" DOTZ MUGELLO !!!

Stare buna, eu le-am avut doar 2 luni pe masina, le vand pt ca nu le folosesc.

Jantele stau dupa cum urmeaza:

una pe fata trebuie indreptata...pe la 120-130..tin minte ca batea putin

cauciucuri am doar 2 in stare buna 255/35/19 , mai trebuiesc cumparate 2, 275-285/35/19

cateva zgarieturi...normale...nimic grav...jantele oricum arata ff bine

Pe net, le-am vazut 1000Euro, noi....eu vreau 500 Euro

Mai multe poze pe : https://www.facebook.com/album.php
fbid=148855591796873&id=100000172993247&aid=30394

Detalii de contact:0763635174 sau pe YM juice_2407

juice_2407 22-03-11 17:25

intrebare cauciucuri

Revin acum de primavara, avem nevoie de ceva investitii in masina....planuri ar fi ceva, dar sa vedem in limita bugetului cum ma incadrez :D

In primul rand am nevoie de cauciucuri. Acum am 235/45/17...dar ma gandesc sa pun 235/55/17 mai inalte, sa nu mai am probleme la gropi,sau ca rup jantele. Merg?sa nu atinga pe fata...tinand cont ca are suspensie MTehnik 1

Apoi vine problema suspensiei, care necesita inlocuita...plus cateva bucsi,si bielete de directie :D.... Noua Sachs e undeva la 3000 lei...nu se poate. As pune una no-name...de 300E..cum am vazut pe net..dar imi e teama sa nu stric tinut masinii,sau sa nu tina cu timpul(diferenta de pret e enorma pana la Sachs, sau alta suspensie sport de renume...oare diferenta de calitate unde se situeaza?). Alta varianta as avea reconditionarea amortizoarelor actuale...

Ramane de vazut, si daca isi mai da cineva cu parerea(poate chiar avizata) si mai bine...am nevoie cat mai repede de astea doua, cauciucuri+suspensie

SAX1987 22-03-11 17:41

Nu mai ai jantele pe 19" ?

Eu am o suspensie no name ( raceland) de 300 e pe masina ! Are aproape 10.000 km si e ok . E ceva mai tapana decat cea stok si e reglabila .

juice_2407 22-03-11 19:31

Quote:

Originally Posted by SAX1987 (Post 4191464)
Nu mai ai jantele pe 19" ?

Eu am o suspensie no name ( raceland) de 300 e pe masina ! Are aproape 10.000 km si e ok . E ceva mai tapana decat cea stok si e reglabila .

Nu le mai am...le-am dat pe vreo 400E...16mil...dupa ce mi-au distrus suspensia...

Acum ca voi pastra masina, ma gandesc sa o aranjez putin :D

juice_2407 29-03-11 18:39

jante noi

3 Attachment(s)
Am noi incaltari pt Zuf :D....saracu' deocamdata l-am pus pe butuci...pana rezolv si cu suspensia.
Dar daca e cuminte si are rabdare...il asteapta multe cadouri :D

Jantele Rondell (cica) pe 18 cu gume 245/40/18 fata si 275/35/18 spate...toate Continental Sportcontact2

juice_2407 01-04-11 20:26

4 Attachment(s)
Cateva poze cu noile incaltari

SAX1987 01-04-11 20:27

Arata bine dar prea late gumele :D

juice_2407 01-04-11 20:35

Quote:

Originally Posted by SAX1987 (Post 4219251)
Arata bine dar prea late gumele :D

:)) cam late da.... am tras mare frica ca nu intra, sau ca-mi va atinge aripile... pana nu am lasat-o jos,probat cu 3-4 insi in ea...nu m-am linistit :D

Imi place cum arata din spate...zici ca e tanc..:D....au ce admira cei pe care ii depasesc :))

juice_2407 01-04-11 20:46

Urmeaza suspensia...saptamana viitoare :D sa vad daca pot s-o las mai jos. Chiar nu stiu..pt ca tolerantele sunt f mici...abia intra un deget intre cauciuc si contra-aripa spate, si pe fata sa nu atinga cauciucul de aripa,la viraje... Daca nu..o voi lasa asa...oricum pt drumurile noastre...e un chin :D

juice_2407 06-04-11 14:38

2 Attachment(s)
Am gasit niste frane Brembo. etrieri cu 4 pistonase pe fata si 2 pistonase pe spate...de pe un Subaru Impreza... oare merita?

juice_2407 09-04-11 19:18

Am si eu nevoie de o informatie :D Cum se dau jos amortizoarele de pe spate? Cele de pe fata au mers destul de usor...dar pe spate, pe unde se demonteaza prin portbagaj,sau trebuie data jos bancheta spate?

Am facut un mic experiment,neplacut acum 2-3 zile...cu 2 oameni in masina+100kg in portbagaj...imi atingeau cauciucurile pe spate....dar sper sa scap fara roluirea aripilor...complicatii...

De frane, nu am nevoie..ce am pe masina sunt in stare de 70-75% noi...dar gasisem etrierii aia cu 400E(montaj inclus), zic eu bine.... Apoi studiind mai mult problema :D...am ajuns la concluzia, ca merg si etrierii Brembo, de Porsche Cayenne,cu 6pistonase pe fata si 4 pe spate. Sa vad la ce bani gasesc...si daca reusesc,am de unde....as vrea sa iau...daca nu am banii, deocamdata raman ATE,ce am pe masina

juice_2407 13-04-11 09:21

ZUF e pe butuci..saracu' am dat jos suspensia de duminica...si acum trebuie sa mai astept inca o zi.... Le-am dus la Condescu in Rosu, pt reconditionare. Eu am auzit pt f multi ca omu' e meseris si face suspensii si pt drift...etc...
Am vrut sa o mai cobor putin (deja are suspensia de MTehnik,mult mai joasa fata de una normala),2-3cm....dar pe urma as fi avut prea mult probleme, atins in aripa(trebuiau roluite),sau..atins in amortizor pe fata... Asa ca ramane, la inaltimea asta...

Astazi o sa cumpar folie,din aia pt faruri,stopuri....din aceea inchisa la culoare,dark smoke parca se numeste.....sa-l camuflez :D
La fel ma gandesc, sa colantez ornamentele cromate de la usi, sa fie ceva de gen "all black"

dragos002 13-04-11 09:49

Ar da bine shadow line dar trebuie sa ii faci si nasul negru...

juice_2407 13-04-11 18:39

Quote:

Originally Posted by dragos002 (Post 4251075)
Ar da bine shadow line dar trebuie sa ii faci si nasul negru...

Da, ii voi face si nasul,folie pe faruri,proiectoare,stopuri,shadow line,eleron portbagaj+luneta....poate si vopsit jantele negru.... si apoi va primi si un polish...va fi o mica sparietoare :D...dar in timp,si in limita fondurilor...(mai mananc si eu...nu bag toti banii in masina :)) )

Azi a venit iepurasul, cu capete de bara+bielete, si bielete stabilizatoare pe fata...maine ii voi lua suspensia de la mos' amortizor :D.... incet si cu rabdare...va ajunge unde vreau eu...

juice_2407 14-04-11 18:44

2 Attachment(s)
Am luat amortizoarele de la reconditionat :D Ca impresie si parere, deocamdata e foarte bine. Condescu face treaba asta de 20+ ani....ai optiunea sa le intareasca,scurteze...cam tot ce vrei....

Poate reusesc maine sa le pun (daca imi amintesc cum :D ) si,sa le testez pe masina....cred ca o sa-mi rupa dintii :)))

juice_2407 15-04-11 23:45

De spate am scapat cu montatul amortizoarelor. Sunt ffff rigide, daca ma pun,las greutatea pe aripa spate abia se misca....cam 1cm :D MI-a luat ceva sa montez si interiorul, pacat ca nu am schimbat si difuzoarele spate.....dar decat difuzoare mai bine bielete stabilizatoare de banii aia.....

Pe fata, am de schimbat si barele de directie+bielete stabilizatoare.... dar nu mai stiu, cum trebuie sa stea amortizorul(find cam o saptamana de cand le-am dat jos....), pe arcuri e dat un semn....dar cum trebuie orientat? spre spatele masinii, sau inspre motor?

Sa vedem.....:D

SAX1987 15-04-11 23:54

Daca ai mess si putina rabdare (are 45 mega) iti dau eu manualul de service "bentley" de 1000 pagini si cauti acolo puntea fata !

Sunt explicatii destul; de clare despre toata masina , e doar pentru motorizarile pe benzina dar nu conteaza pentru punti !!

[email protected]

juice_2407 16-04-11 01:10

Quote:

Originally Posted by SAX1987 (Post 4259532)
Daca ai mess si putina rabdare (are 45 mega) iti dau eu manualul de service "bentley" de 1000 pagini si cauti acolo puntea fata !

Sunt explicatii destul; de clare despre toata masina , e doar pentru motorizarile pe benzina dar nu conteaza pentru punti !!

[email protected]

Merci mult. am gasit si rezolvarea problemei...noroc ca am mai avut abtipildurile pe amortizoare, acolo sunt trecute "L" left,pt sofer si "R" pt pasager...si cum trebuiesc orientate.

Maine la treaba :D

juice_2407 16-04-11 20:16

In sfarsit ZUF e pe roti, suspensii noi....mi-a fost dor de el, dar a si meritat :D

De amortizoare, sunt ff tari, se simte orice denivelare,cat de mica....dar masina parca e cu totul alta, pare legata,solida....si sta pe drum parca e lipita cu Superglue :)) uitasem cum e sa intri pe viraje la maxim,fara frica,ezitare....si sa-ti dai seama de viteza doar la iesirea de pe viraj,cand te uiti la vitezometru :D

Poate in oras va fi cam rigida(poate se va lasa), dar pe viraje,stabilitate....sau la drum intins(desi nu am testat-o inca), cred ca va fi minunata.

Am avut eu niste peripetii, cu montatul...dar acum e totul ok.

Ma declar f multumit de Condescu, recomand.omul e "meserie"

Vor urma mai multe surprize pt ZUF, usor,usor.....
Drumuri bune! Fara puncte!...prietenii stiu de ce..:D

juice_2407 07-08-11 02:21

rog sa se stearga thread-ul

hellker 14-08-11 00:03

ca o paranteza...masina a ajuns in Barlad..arata inca f bine.

FlaviusBFG 19-08-11 11:56

Salutare !

Masina a juns pe maini bune... am facut multe retusuri din toate privintele. si estetic si functional.

Bafta numai bine.

All times are GMT +2. The time now is 21:32.

- Copyright 2026 4Tuning