Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Subwoofere (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere.html)
-   -   bass (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere/19857-bass.html)

dj81bas 19-07-06 02:42

Re: bass

quick_5hifter: nu fa o comparatie hertz vs jbl daca nu cunosti produsele in cauza. sincer nu au nici o legatura una cu alta.
Nu a sustinut nimeni ca tubul e de rahat dar nici nu l-a ridicat cineva in slavi. tubul este doar o varinata ieftina pt bas intr-un sistem fara pretentii.
referitor la firma Hertz, sunt intradevar difuzoare care lucreaza f bine in litraje mici.

ReLLaXX 19-07-06 05:11

dj81bas... Quick_Shifter facea exact opusul unei comparatii intre Hertz si JBL si spune clar ca desi nu le stie din proprie experienta isi da seama ca sunt peste cele din urma.

Black compara aceste produse raportate la litrajul necesar.

Blak....vezi ca te contrazici. :) Nu e bine sa te arunci in discutie de dragul polemicii. Daca difuzorul ala cere 113 L si producatorul spune asta, trimite-le un mail celor de la JBL si spune-le ca incinta aia ti se pare prea mare. Dupa care ia si adresa celor de la Kicker, ca acolo ai si mai mult de reclamat. :lol:

Cum spuneai si tu, parametrii unui difuzor dicteaza in mare parte incinta ideala. Dureroasa si comparatia JBL vs Hertz mai ales cand bagi Mille 5400D in discutie. Contrazice tot ceea ce stii si ceea ce ai spus pana acum. Si sa nu ne uitam peste preturi ca uitam sa scriem corect. ;)

Eu zic sa va pastrati realismul si sa ramaneti la ceea ce se stie deja. Nimeni nu spune ca nu exista alternative, dar sa le gasim totusi in aceeasi gama de pret/calitate/posibilitati.

PS: Blak... Cand o sa te vad cu un tub in masina o sa-ti iau afirmatiile in serios. ;) Si te rog personal sa nu-ti pui unul doar ca sa te iau in serios. :lol:

blak 19-07-06 07:52

Eu ma referam la volumele cerute ... nu faceam o comparatie... ;)
Cs1200T? Este in tico acum :))

Off-topic : Te rog sa iti pui tub de maine in masina pentru ca am pe tico :) :D

pufi 19-07-06 11:28

Am impresia ca va agitati degeaba pentru niste difuzoare din gama de jos fara nici un fel de pretentii.
La astfel de produse cutia, ca incinta e mult spus, nu are mare importanta,difuzorul de 15" e jenant nu numai ca parametrii dar mai ales ca sunet singurul factor ce justifica existenta lui este pretul care este intradevar mic.
Daca se fac comparatii cu pocnitori noname sau cu subproduse de larg consum din aceeasi gama de pret, poate pare un difuzor decent chiar bun, dar cine are idee de cum ar trebui sa sune un sub, difuzorul e ceapa.
Acum pot sa confirm ca CS1200T suna mai bine decit GTO1200B in incinta originala MDF , incinta fiind facuta sa ocupe spatiu cit mai mic volumul este redus fortat portul reflex e o gluma proasta, in tub suna mai tare si mai jos in cutie are ceva control mai bun dar suna spart,sec si nu are amploare.Ambele incinte folosesc difuzorul GT4.12.

ReLLaXX 19-07-06 12:11

Pufi....prima ta impresie gresita este cea ca ne agitam. Sau nu sunt destul de vizibile :lol: si ;)? Le facem mai mari? :lol: Restul impresiile iti sunt impartasite mai mult sau mai putin, cu exceptia afirmatiei ca in cazul unui difuzor slab incinta nu prea are importanta. Daca citeai cu atentie noi ne refeream la cele construite si nu cele de fabrica. Caz in care, incinta e singura sansa ca acea "pocnitoare" sa iasa cu "membrana sus" in lume. :lol:

Blak.... sigur ca da. Tu nu comparai difuzoarele. Doar volumele. :lol: :lol:
Compari mere cu pere si iti pare rau ca nu au gust de visine? Cum spuneam, sa revenim! :lol: Cat despre faza cu Tico... Nu am zis ca mi-as pune tub. Cred ca saraca masina simte asta ca pe o jignire profunda fata de ce a avut pana nu demult. Poate la urmatoarea etapa se supara si te lasa fara parbriz. :)

Daca se aduna prea multe discutii pe langa, facem curatenie si trimitem totul la un alt topic bine cunoscut de batut campii cu bestialitate si placere. Haideti sa incercam sa ramane on topic (desi nu se pare ca ne dorim asta). Ne-am cam departat de subiect si de concluzii utile.

quick_5hifter 19-07-06 17:51

tin sa precizez, pentru dj81bas, ca nu eu am facut comparatie intre jbl si hertz....singurele lucruri pe care le au in comun cele doua marci (si presupun ca asta stie toata lumea) sunt marimile difuzoarelor, si anume 10cm,13cm,17cm,6'x9',20cm,25cm,30cm,38cm si cam aici se opreste JBL, in schimb Hertz NU; iar celalalt lucru pe care il au in comun este separarea claselor d.p.d.v. calitativ, adica entry level/advanced/professional (la JBL clasele sunt intitulate GTO/POWER/GTI, la Hertz nu stiu).

propun ca tot ceea ce se poate considera off-topic, adica discutiile contradictorii pro/contra TUB/alte incinte, sa fie mutate pe un topic separat intitulat "pro tub vs. pro alte incinte" sau ceva asemanator (nu stiu daca exista vreun asemenea topic deja, iar daca exista imi retrag propunerea)

sper ca titularul topicului nu se va supara si...cred ca a primit mai multe raspunsuri pentru problema lui, suficiente pentru a trage o concluzie.

All times are GMT +2. The time now is 20:15.

- Copyright 2026 4Tuning