Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Tuning Dacia Berlina (+ poze), astept pareri+sugestii (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/1982-tuning-dacia-berlina-poze-astept-pareri-sugestii.html)

Bestie 29-09-04 00:56

Cam trasa de par poza aia.... Ma rog, deci azi, i-am pus un filtru de aer conic, capace, i-am pus folii, si mi-am pus un tips pe toba finala, care oricum e goala deci nu mai are nici o sita.... maine o s-o montez ca a trebuit s-o dau jos sa sudez tipsul de ea, si inca n-am montat-o! Mai am sa-i pun acele \"buze\" pe bari si sa-i iau casetofon... treaba cu casetofonul, e cam naspa ca nu-mi mai da bani sa-mi iau nou, asa ca tre sa gasesc un cas. cu CD \"la baieti\" si boxe probabil ca tot de acolo! Din acelasi motiv nu mi-am mai schimbat nici evacuarea.... Si sper, curand, sa-mi iau bujii d-alea cu 4 electrozi, si sa-mi pun si GPL pe ea.... ca, e naspa cu benzina, am auzit ca iar s-a scumpit... :x

Bestie 30-09-04 13:25

Nu s-a scumpit benzina (inca), m-am mai linistit! :D Am terminat momentat ce vroiam sa-i pun la masina! Sper sa fac rost de un aparat sa-i fac poze sa o vedeti! 8)

RoSonic 30-09-04 13:41

offtopic.. e trucata poza - e pusa la tuning pe calculator pe un site (nu cotneaza care)

Bestie, ti-au dat aia omologare cand ti-au pus folia?

fredtga 30-09-04 16:45

1 Attachment(s)
tuning pe dacie...

fredtga 30-09-04 16:58

in legatura cu tuningul pe dacie eu sustin pe toata lumea care vrea sa faca asa ceva... cu conditia sa iasa ceva ok nu tiganii...

- folia: daca nu e omologata ai toate sansele sa te ia politia la suturi; da bine dar n-are sens sa te iei in gura cu politia ca pana la urma tot ei au dreptate;

- evacuarea si filtrul de aer: daca motorul nu e preparat ajuta doar la sound misto... in rest 0; filtrul nu trebuie sa fie neaparat K&N sau stiu eu ce marca costisitoare... poate sa fie si un Simota de 1.5mil lei... el trebuie imbibat cu ulei special pentru filtre de aer si curatat (spalat cu solutie speciala) pe la 5-6000km; daca-l infigi doar asa poti fi sigur ca tot praful iti intra motor; daca vrei sa circuli fara filtru iti sugerez s-o faci iarna...

- pentru putere mai mare fara costuri foarte mari: axa, chiulasa rectificata si carb dublu (sau doua duble); consumul va creste cu ceva (10-12%) dar iti garantez ca masina-ti va fi diferita fata de ce-a fost;
- franare: iei de pe R18 ventilatele pe fata cu tot ansamblul, iar pe spate asa cum ti s-a mai sugerat de R Fuego daca gasesti...si neaparat sa-ti intaresti amortizoarele ca daca nu poti pierde controlul masinii relativ usor din cauza ca berlinele sunt cam barci mai ales daca au si ceva vechime.

Bestie 30-09-04 22:59

Foliile care le-am pus nu sunt omologate, sunt constien ca or sa fie probleme cu garda, dar sper sa le \"intarzii\" cat mai mult!
Misto Nova ta fredtga, pacat ca nu e supernova! Am vazut o supernova supermisto facuta (din punctul meu de vedere) parcata pe langa Depozitul de Calculatoare, ala dintre Armata Poporului si Gorjului!
In legatura cu acel filtru de are pe care l-am pus, este luat din targ, cu 500.000, l-am pus pt sunet nu pentru putere, si am inteles ca datorita filtrului de aer scade consumul, nu cine-stie-cat, dar oricum, pt ca la amestec, in carburator, va fi mai mult oxigen deci mai putina benzina (aceasta explicatie au dat-o cineva care lucreaza la K&N) Deocamdata nu vreau sa ma apuc sa fac modificari la motor pt ca nu am de gand sa raman cu aceasta Dacie prea mult timp, sper ca in primavara-vara sa o schimb!

RoSonic 30-09-04 23:16

n-am inteles exact ce spuneai tu ca a zis cel ce lucreaza la KN, dar parca n-as crede... ca prin montarea filtrului nu intra mai mult oxigen.. va intra aceeasi cantitate, cu exceptia cazului in care este montat intr-o pozitite in care sa traga aer mult mai rece care la acelasi volum, este mai bogat in molecule de oxigen.
Iar volum de aer in carburator va intra cat este reglat sa intre.. cu sau fara vreun filtru pus pe el.. (atat timp cat nu este filtrul infundat, sau ceva de genul asta)

ce am vrut sa zic: nu cred ca simpla inlocuire a filtrului in cutie duce la scadearea consumului...

Bogdan_16v 30-09-04 23:26

Ala de la K&N e dus cu pluta... :roll:

Bestie 01-10-04 00:17

Nu am zis ca e asa sau nu, dar m-am gandit, ca daca asa zice omu', lucrand acolo, probabil ca stie ce vorbeste!

HalbaSus 01-10-04 16:52

Chestia cu scazutul consumului e o aberatie... dar cred ca va dati seama si voi... la cele pe injectie e normal sa creasca (intra mai mult aer, din cauza asta va intra si mai multa benzina) la cele cu carburator nu stiu...

Bestie, sa nu-ti pui GPL ca nu merita... ce dreaqu ? esti taximetrist ? si daca in primavara vrei sa o schimbi nu cred ca ti-ai recupera banii.

off-topic: apropo de taximetristi, ati observat ca mai nou au prins (cel putin in oradea) taximetristii gustul tuningului... cu ouale kinder si cu ledurile pe spritzuitoare (kitchuri oribile) eram obisnuit dar mai nou incepe sa se umple orasul de solnitze galbene cu spoilere si eleroane de F1 si evacuari remus, passaturi combi spoilerite si cu viniluri pe ele, supernove cu jenti OZ, aproape toti au discurile de frana vopsite culoarea caroseriei (majoritatea galbene), etc etc... o sa fie distractiv cand toate taxi-urile vor arata ca in 2fast2furious :)

Calindcm 01-10-04 19:13

Bestie , bafta in continuare si asteptam niste poze . :D
Off topic : HalbaSus , da , am remarcat si prin Baia Mare cateva taxiuri 'tunarite' :lol: Poate ca se cred in Taxi cu vreun 406 ! :lol:

Bogdan_16v 01-10-04 19:16

Quote:

Poate ca se cred in Taxi cu vreun 406 !
Ala da taxi!!!!!!!! Cu asa taxi, sa tot fi taximetrist!!! :shock: 8)

Apropo, GPL nu inseamna tuning... :roll:

RoSonic 01-10-04 19:23

da ce mah.. ati pus voi monopol pe tuning... taximetristii nu au voie sa-si umble la masini? sunteti hilari... ca au gust sau nu asta e valabil la orice posesor de masina....

Calindcm 01-10-04 20:06

RoSonic , nu am vrut sa suparam pe nimeni da cand vb de masinile de taxi te gandesti la masini fiabile , cu consum mic , mai degraba utilitare , pe cand prin tuning se da o alura mai sportiva la masina , ma rog mai bine hai s-o lasam balta ca o dam prea mult in offtopic . :peace:

HalbaSus 04-10-04 01:20

Rosonic, am zis eu ca e ceva rau in tuningul taxiurilor ? crede-ma ca mi-ar place sa se schimbe toate daciile din taximetrie cu masini \"tunate\"... asa poate as mai umbla si eu cu taxi-ul... nu de alta dar sa ii intreb ce si cum si-au pus pe masina :). Am zis doar ca e ciudat... dupa cum a remarcat si Catalindcm, mai degraba te astepti la un taxi sa-si puna GPL, sau motor diesel, sau mai stiu eu ce decat un spoiler fatza sau un eleron...

Singurul lucru care nu vreau sa-si puna taximetristii pe masini sunt instalatii audio performante... pt ca am intalnit vreo 2 taximetristi care au refuzat sa schimbe caseta cu manele (ce-i drept au zis ca daca vreau o schimba cu \"manele-house\")... si daca tot trebuie sa ascult asa ceva nu vreau sa ascult la 500 de wati...

Ok, hai ca prea am dat-o in off-topic... Bestie vrem poze cu \"bestia\" ta...

Bestie 04-10-04 02:04

Astept sa fac rost de un aparat digital... cum fac, cum le pun,... sper sa gasesc zilele astea...! Sau, aveti vreunu dintre voi, cei care ati postat aici, aparat digital, si nu stat ff departe de Dristor, si puteti sa ma ajutati? :lol: :lol:

Calindcm 05-10-04 21:08

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HalbaSus\"
Am zis doar ca e ciudat... dupa cum a remarcat si Catalindcm, mai degraba te astepti la un taxi sa-si puna GPL, sau motor diesel, sau mai stiu eu ce decat un spoiler fatza sau un eleron...

Heeey !!! E Calindcm nu Catalindcm :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol:
Bestie , te-as ajuta eu cu placere , da nu stau chiar 'in zona' . :lol: :lol:

Bestie 05-10-04 21:48

:lol: :lol: :lol: Vad, thx anyway! So... nu sta nimeni cu un aparat foto digital cat de cat pe langa mine, si care sa ma poata ajuta si pe mine? Eu stau in Dristor!

Bestie 10-10-04 22:02

8 Attachment(s)
Sunt gata si pozele! Modificarile fata de cum era masina initial sunt: folii, filtru de aer conic, \"buzele\" acelea pt spoilere, un tips, capace... si cam atat! Iata si minunata masina! :lol: Sa-mi spune-ti si mie cum vi se pare si daca dupa parerea voastra mai trebuie ceva facut la ea!

amadeus_and 10-10-04 22:19

Pot sa-ti dau si eu o sugestie de reducere a greutatii???
Vezi ca exista o substanta denumita generic \"apa\", care in combinatie cu detergentul i-ti reduce drastic greutatea compartimentului motor...
E pacat ca luceste asa pe dinafara, si cand ridici capota motorului dai de imagini de cosmar...

Bestie 10-10-04 22:24

:oops: :oops: :oops: Da Amadeus_And, stiu, dar urmeaza si o spalare la motor, dar nu puteam sa o fac eu, pt ca cine stie pe unde bagam apa, o sa o duc la o spalatorie pt asta! Sper sa reusesc sa o duc saptamana asta :lol:

Bogdan_16v 10-10-04 23:24

Las-o asha, ca e bine, n-o mai incarca... :wink: Si spalare motor urgent(acopera si tu cu o folie delcoul si ce mai tb)...

MMihai 10-10-04 23:39

Dap... sa ai grija sa puna baietii de la spalatorie o folie pe delcou, filtru si chiar pe bornele de la baterie :wink: bafta!

RCB 11-10-04 12:11

Imi place ca de filtrul ala pus pe galerie nu zice nimeni nimik... toti se leaga de praful de pe motor. Dupa parerea mea, ai pus filtrul ala in cel mai neinspirat loc, de acolo nu poate trage decat aer cald... care sigur nu te ajuta cu nimik.

Bestie 11-10-04 17:59

Am vrut sa-l pun undeva de unde sa traga aer rece, dar , nu am avut si nici nu am gasit racord ca sa-l pot muta undeva de unde sa traga aer rece, si pe de alta parte, daca il pun sa traga aer rece, am intelesc ca o sa-mi creasca si consumul, nu-i asa? :roll:

200SX 11-10-04 18:48

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bestie\"
Am vrut sa-l pun undeva de unde sa traga aer rece, dar , nu am avut si nici nu am gasit racord ca sa-l pot muta undeva de unde sa traga aer rece, si pe de alta parte, daca il pun sa traga aer rece, am intelesc ca o sa-mi creasca si consumul, nu-i asa? :roll:

vrei performantza sau consum mic?

HalbaSus 11-10-04 19:20

Si mie mi-a sarit in ochi pozitionarea filtrului... sugestia mea e sa-l muti urgent... consumul dupa parerea mea creste indiferent daca bagi aer cald sau rece... cantitatea e aceasi...

Daca nu il poti muta atunci iti sugerez sa tragi o conducta pana sub spoiler (in linie cat mai directa)... in schimb chestia asta chiar o sa-ti mareasca consumul... Oricum ai zis ca nu ai luat filtrul pt performante ci pt sunet... so... it should be ok... vezi si tu cum merge motorul... daca merge mai naspa decat inainte de montarea acelui filtru... atunci sa stii care e cauza...

alta intrebare, eu nu prea cunosc arhitectura motoarelor de dacie... dar unde era cutia filtrului de aer vechi ? era acolo ? de unde isi tragea aerul ? poate sunt intrebari stupide pt un posesor de dacie dar eu singura dacie care am avut-o a fost o super nova... si acolo cutia filtrului NU se afla acolo... intreb asta pt ca mi se pare pozitionata prea aproape de motor, pe langa faptul ca trage aer cald, daca distanta fata de motor a filtrului e prea mare sau prea mica fata de cea originala s-ar putea ca motorul sa nu functioneze bine...

Bestie 11-10-04 19:59

1 Attachment(s)
Eu vreau sunet, am si zis, si oricum, nu ma astept ca un filtru sa-mi faca din dacie BMW.... Voi spuneti ca daca am pus filtru, indiferent de pozitia sa, daca va trage aer rece sau cald, consumul va creste! Cam cu cat?
HalbaSus, iata si un motor de Dacie pe carburatie, cu filtru de aer stock! (e cutia aia mare si neagra... )

Bestie 11-10-04 21:04

A, si inca o chestie, ca sa-l mut sa traga aer rece, ce tre' sa pun ca racord?

HalbaSus 11-10-04 22:52

Quote:

Voi spuneti ca daca am pus filtru, indiferent de pozitia sa, daca va trage aer rece sau cald, consumul va creste! Cam cu cat?
Nu cu mult, acum parerile sunt impartite unii zic ca creste mai mult daca trage aer rece altii ar jura ca daca trage aer cald consuma mai mult... de altfel avand in vedere faptul ca amestecul aer+combustibil se realizeaza in mod diferit la injectie nu stiu cum modifica filtrul consumul, e posibil sa nu il modifice, din cate stiu la carburator raportul aer combustibil nu e influentat de un debitmetru... asa ca s-ar putea sa afecteze consumul.

Quote:

A, si inca o chestie, ca sa-l mut sa traga aer rece, ce tre' sa pun ca racord?
pai in principiu un material cat mai termoizolant dar pentru ca e dacie si nu tindem catre performante de top eu zic ca daca iei un burlan sau tzeava de la hota de bucatarie sau orice tzeava de cauciuc, tabla, aluminiu, etc... si o tragi peste filtru apoi il duci pana sub spoiler (sau undeva in spoiler... eventual prin capota) atunci iti vei imbunatati performantele masinii...

UniculSGM 12-10-04 01:23

Nu are nici cea mai mica influenta acel filtru asupra consumului sau a puterii, decat a zgomotului, de care o sa te plictisesti repede.Cu un filtru normal in cutia de platic (care are un rol esential pe anotimp ploios, sau temperaturi scazute,nu intru in detalii) obtii acelesi performante, cu conditia sa nu fie plin de praf,adica partial obturat. Iti sugerez sa lasi acolo unde este filtrul, pt ca deja a venit anotimpul rece si risti sa intre in givraj carburatorul,mai ales ca ai elicea invartita de curea permanet, si iti raceste fortat motorul chiar si cand nu e nevoie.Poti muta filtrul la vara cand vine caldura.

Bestie 12-10-04 21:50

Dar, voua cum vi se pare ca arata masina, e naspa, e dragutza! Va astept cu sugestii ....

P.S.: Pozele sunt pe pagina 3!

HalbaSus 13-10-04 14:00

Acum sincer ? Ce vrei sa spun despre o dacie ? :twisted:

Normal ca arata nashpa, dar e de apreciat efortul de a imbunatati cat de cat look-ul... dar... caroseria de dacie tot cutie de conserve ramane... am vazut tuning-uri la caroserii de dacie, mai mult sau mai putin reusite, si pana si cel mai reusit tuning (care te duce lejer la peste 1000 de euro) nu o poate face sa arate chiar bine... in cel mai bun caz obtii ceva \"interesant\".
Singura chestie care o poti face sa arate chiar bine e interiorul, unde ai o libertate practic nelimitata de a modifica (daca ai destul timpi si bani), dar nu prea are rost sa ai in interior scaune recarro, volan momo, racefloor din aluminiu, tapiterie din piele rosie si neoane sub scaune iar exteriorul sa fie tot o cutie de conserve...

Asteapta sa ai o masina mai decenta, cu forme cat de cat aerodinamice si atunci poti sa faci ceva mai serios... (performante, look, audio, etc...)

Bestie 05-11-04 23:45

Desi am mai spus asta pe un alt topic, ... tre' s-o spun si aici, ca de cand am pus acel filtru, chiar daca e el din vitan, masina urca mult mai repede in turatie, e ceva mai sprintena, iar in a doua i-am dat 85 la 6500 de ture.... dar acum scoate fum ca un diesel! Dar merge de rupe pamantu'!

dacia44tuning 23-01-05 17:07

1 Attachment(s)
FRATE CE ZICI DE ASTA .....? EU ZIC CA E SUPER TARE SI CU BUN GUST...FARA BUZE ..PRAGURI SI ALTE KAKATURI!

SEBASTIAN 24-01-05 22:17

prea multe topicuri legate de tuning la Dacia.

Din cauza ca sunt prea multe topicuri ce trateaza acelasi tip de masina am sa inchid cateva din cele referitoare la Dacia.

All times are GMT +2. The time now is 00:09.

- Copyright 2026 4Tuning