Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Honda Civic Type-R vs. VW Golf V GTi DSG (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/19520-honda-civic-type-vs-vw-golf-gti-dsg.html)

ameer 28-06-07 02:39

Re: Honda Civic Type R vs GTI DSG

Am vazut si eu noul Type-R pe strada... E diferit de conceptul type-r pe care l-au aratat acum 2 ani.
Noul Type-R a pastrat aceeasi formula? Tractiune fata si 2.0 cu 200cp ?

Pentru cine vrea sa vada care e mai rapid le sugerez sa fac un test drive. Asa iti dai seama cel mai bine. Plus ca o masina nu trebuie numai sa fuga. Va recomand calduros un test drive :-)

cristian_seven 28-06-07 16:18

Noul TypeR arata foarte bine dar are mici "chestii":
-puntea spate e semiindependenta
-in crash test pe euroncap.com n-are decat 4 stele, Golf5 are 5 stele
-se tuneaza greu pt. ca e aspirat iar comparativ cu Gti, orice proprietar normal la cap de G5 Gti il tuneaza obligatoriu si sare la 245cp moment in care TypeR n-are nici o sansa.

Strict de "Fun", as alege TypeR ca arata genial dar sa-l campari la performante cu G5Gti e deja prea mult.

only_4dan 02-07-07 22:14

as alege civic type-r
masina arata bestial in realitate
sunetul iti ridica parul pe spate!!!:lol: :lol: :lol:

T.rac3Er 03-07-07 11:23

a zis corect colegul mai sus. la un buget limitat un turbo se upgradeaza mai eficient ca un aspirat. dar ideea este ca acel motor de ctr este tunat la americani cu 400-500cp si rezista. acolo isi spune cuvantul acest motor.
si skyline gtr are 280cp stock, dar e contruit astfel incat sa ajunga la 800 fara probleme...
deci diferenta intre hard core tuner si regular tuner...in plus acest CTR de la noi este contruit in anglia, nu in japonia. modelul CTR de japonia este comercializat si in sua sub numele de "Si"...
asta ca o mica paranteza asupra subiectului. totusi mai mult curse pe asfalt nu au fost intre aceste modele?

RazvanC4 04-07-07 17:46

Quote:

Originally Posted by T.rac3Er (Post 978943)
a zis corect colegul mai sus. la un buget limitat un turbo se upgradeaza mai eficient ca un aspirat. dar ideea este ca acel motor de ctr este tunat la americani cu 400-500cp si rezista. acolo isi spune cuvantul acest motor.
si skyline gtr are 280cp stock, dar e contruit astfel incat sa ajunga la 800 fara probleme...
deci diferenta intre hard core tuner si regular tuner...in plus acest CTR de la noi este contruit in anglia, nu in japonia. modelul CTR de japonia este comercializat si in sua sub numele de "Si"...
asta ca o mica paranteza asupra subiectului. totusi mai mult curse pe asfalt nu au fost intre aceste modele?

Sa fim realisti! Cu un motor de 2l ridicat la 500 de cai faci si tu 10 liniute si gata. Nu cred ca rezista prea mult chiar daca ai schimbat componente prin el.

T.rac3Er 05-07-07 10:21

dar nu tre sa te convind eu...cauta pe net, la site-urile lor, de imports..;)

IamCross 09-07-07 21:34

Normal ca e mai rapid golfu'. Dar cum spun multi profesionisti: nu puterea e cel mai important lucru la un hot-hatch, ci cum se conduce. Ultimile 2 type-r au fost considerate cele mai bune hot-hatchuri din lume ;)

Y O B 15-07-07 18:12

Probabil ca GTI e mai rapid

daniel_SFR 19-09-07 01:24

ctr dupa parerea mea mult mai tare ca gti, de fapt nu se compara la nimic cu gti. Am prieteni cu gti si cu ctr. Aia cu gti stau numai prin service si aia cu ctr le dau morti pe paine zilnic si nu au nimic si in plus ctr e mai frumos ca gti care nu inspira nimic. Deci TYPE-R RULZZZ

Alex-NTU 24-09-07 02:24

s-au tinut vinerea asta la noi curse(bine..pana sa apara gaborii sa se sparga tot)si a facut un civic cu o ibitza:))da...tampenie am zis si eu,ca sa raman cu gura cascata sa vad ibitza sburand:)),avea undeva la 180Cp dak nu mai mult,motoarele au fost turate..cunosteau baietii,au facut de cateva ori si acelasi rezultat..ibitza campioana..si app..era diesel:)prea tare

BYG'u 27-09-07 23:53

Quote:

Originally Posted by daniel_SFR (Post 1107936)
ctr dupa parerea mea mult mai tare ca gti, de fapt nu se compara la nimic cu gti. Am prieteni cu gti si cu ctr. Aia cu gti stau numai prin service si aia cu ctr le dau morti pe paine zilnic si nu au nimic si in plus ctr e mai frumos ca gti care nu inspira nimic. Deci TYPE-R RULZZZ

esti beton !!!

daniel_SFR 28-09-07 09:57

Quote:

Originally Posted by BYG'u (Post 1122335)
esti beton !!!

si in plus golf potrivit unui sondaj, E MASINA DE HOMOSEXUALI, cea mai utilizata masina de catre homosexuali :D

bai byg vorbeste frumos pe forum, ca dai dovada de proasta crestere:???:

cristi_407 28-09-07 10:07

Ala e EOS..pe primul loc a iesit eos, pe locul 2 a iesit A3, si vezi ca aici nu se vorbeste de ``golf``, ci de GTI..e diferenta..

bogdan_wrc 28-09-07 10:16

DANIEL, bine nu etsi beton, daca te deranjeaza aceste expresii....esti asfalt :))))

fanete 28-09-07 12:47

da... are o problema... :)

cat despre subiectul care se dezbate aici , tot ce am de spus este ca GTI parca e umpic mai frumos decat ep3 dar ... intrebarea mea este: cind ai facut topicul asta te-ai referit strict la motorizari sau la masina in general?
daca te-ai referit la masina in general dece ai pus GTI DSG si nu ai pus GTI (dsg este optional) . daca te-ai referit la motorizari... ai cam pierdut :) parera mea...
eu am mers cu type r si stiu ce poate. cu gti nu am mers si este adevarat ca vorbesc doar din ce am vazut "prin filme" dar cam toti spun acelasi lucru incat sa imi pot face o ideea in cap si sa trag o concluzie asupra motorizarii acestei masini. forma dotari colori etc le-am vazut din golfurile normale...
deja subiectul asta e destul de vechi si gti-ul trebuie comparat cu fn2-ul sau sa steptam golf 6... care sigur va avea acceasi motorizare 20 tfsi, ca tot spune lumea ca honda , cel mai mare producator de motoare din lume, nu a mai stiut sa faca inca un motor pentru a pune pe fn2. nu , au considerat ca este un motor destul de bun incat sa puna pe urmatorul model de type r si sa si bata ultima generatie de motoare de la VW.
bine... asta s-a intampla doar la noi in europa pentru ca in japonia motorul are 225 de cai.

daniel_SFR 28-09-07 17:30

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1122671)
DANIEL, bine nu etsi beton, daca te deranjeaza aceste expresii....esti asfalt :))))

Ba da te bagasi si tu ca .............. ce on topic postasi

Vad ca am deranjat lumea pe aici,

Si mai observ ca pe forumul asta probleme principala e sa se ia unii de altii, ca ala e mai bun si ala mai prost. Ba ce calumea sunteti, sa mor eu. Intrati si voi pe forumuri din alte tari si vedeti ce se discuta. La noi 80% din posturile unui thread se jignesc unii pe altii. Continuati asa ca e marfa.

ORICUM VW NICIODATA NU VA CALCA IN URMELE HONDA!!! CLAR!!!

Bemelo 28-09-07 21:07

Quote:

Originally Posted by daniel_SFR (Post 1123257)
Ba da te bagasi si tu ca .............. ce on topic postasi

Si mai observ ca pe forumul asta probleme principala e sa se ia unii de altii, ca ala e mai bun si ala mai prost.

ORICUM VW NICIODATA NU VA CALCA IN URMELE HONDA!!! CLAR!!!

Vad ca te contrazici singur... mai bine ar fi fost sa fi scris la sfarsit - parerea mea ! .. Dar asa ne jignesti inteligenta .. numai un fanatic ar putea zice asa ceva.. Te-ai gandit ca VW poate nu vrea sa calce pe urmele Honda?
Va urez liniste si pace :D

daniel_SFR 29-09-07 00:02

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 1123639)
Vad ca te contrazici singur... mai bine ar fi fost sa fi scris la sfarsit - parerea mea ! .. Dar asa ne jignesti inteligenta .. numai un fanatic ar putea zice asa ceva.. Te-ai gandit ca VW poate nu vrea sa calce pe urmele Honda?
Va urez liniste si pace :D

imi cer scuze, nu vreau sa jignesc pe nimeni, iar o data ce am scris treaba asta se intelege ca este parerea mea. Tu ai ales VW, eu Honda. Deci, iti urez numai bafta alaturi de masina aleasa si poate nu o sa mai fie asa de multe certuri fara rost pe forumul asta. Numai bine :-)

Morro 03-10-07 18:22

s-ar putea in linie dreapta DSG sa stea langa CTR (desigur cu o piesa care sa functioneze bine in scaunul CTR-ului) ... dar cand incep curbele ... s-ar putea sa nu mai stea ...

bogdan_wrc 03-10-07 20:09

daniele...ce sa fac frate..ma bagai si eu ca ma tine :))

bemelo..chiar emrita sa discuti cu astia care zic ca firma X rullz?

demian 03-10-07 23:39

eu as opta pe honda civic type r am vazut pe multi in Lisabona cu ctr care faceau curse si mergeau klumea plus ca se pot lasa sa se tureze f mult is masini f reusite si rezista mult

robertinho 04-10-07 01:42

...type r,datorita diferentei d greutate,si tinand cont ca au aceeasi putere,e clar ca honda e in fata...totusi cutia dsg sar putea sa echilibreze bn d tot balanta...

Bemelo 04-10-07 14:29

echilibreaza da... dar tu ai avatar cu gti si preferi honda? :) :)

MauS 04-10-07 14:58

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 1132211)
echilibreaza da... dar tu ai avatar cu gti si preferi honda? :) :)

:-) :-) :-) :-) Oameni si oameni. Merg pe Gti.:-)

robertinho 04-10-07 14:59

...nu am avatar cu gti,am cu gt sport,(masina mea),...si nu prefer honda in locul gti ului,dar am recunoscut ca in cazul comparatiei d fata honda este in fata...e meritul lor si nu mi sar parea corect sa mananc rahat spunand ca gti cel mai tare,bla bla bla...;)

AK-ZER 04-10-07 21:23

Quote:

Originally Posted by daniel_SFR (Post 1122645)
si in plus golf potrivit unui sondaj, E MASINA DE HOMOSEXUALI, cea mai utilizata masina de catre homosexuali :D

bai byg vorbeste frumos pe forum, ca dai dovada de proasta crestere:???:

multe familii de heterosexuali isi iau golf doar e cel mai cunoscut hatchback... eu stiam k 206CC o fost aleasa candva masina anului la homosexuali.. si se intelege de ce..:lol:
in legatura cu G5 GTi VS CTR vreau sa spun un singur lucru.. masinile sunt comparabile ca performante..amandoua sunt ft bune.. c le diferentiaza e faptul k Golful e pt soferul mai comod si care vrea sa aiba si o masina ft bine dotata la interior in timp ce Civic Type R este pt soferul mai activ caruia ii face placere sa schimbe des vitezele, sa simta masina etc. dar nu e ft interesat de gadgeturi si alte dotari pretentioase.

budy 17-10-07 20:54

dsg---cea mai buna cutie din lume
deci parerea mea >
1.GOLF GTI DSG

cristi_407 01-11-07 13:47

Am condus sambata un Typer R..Tin sa precizez ca am GTi dsg..Deci masina e incredibila..Pt cine cauta sportivitate Type R-ul e perfect..e un adevarat kart de strada..Sta mai bine pe viraje, decat Gti(4 usi)..Intradevar pe linie dreapta sunt apropiate cu un mic avantaj pt type R dar pe parcurs dsg recupereaza ajungand sa o depaseasca..Dsg nu iti da senzatia de viteza nu iti da aceea izbugnire, este foarte inselator..DSG este un compromis intre comfort si sportivitate..Adik le cam are pe amandoua..cu Typer R e mai greu cu comfortul pt ca te indeamna tot timpul sa o turezi..

criss 01-11-07 16:39

Inclin catre CTR, n-am condus nici una dintre ele dar le-am avut langa mine la start

Paul_ToNy 06-11-07 19:46

e mai tare gti tare

Cristty 06-11-07 21:02

:DParca as tinde spre Type-R si din cauza renumenului pe care si l-au facut japonezele :) Si cred ca Type-R e si mai rapida

Bemelo 06-11-07 21:17

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1178554)
Am condus sambata un Typer R..Tin sa precizez ca am GTi dsg..Deci masina e incredibila..Pt cine cauta sportivitate Type R-ul e perfect..e un adevarat kart de strada..Sta mai bine pe viraje, decat Gti(4 usi)..Intradevar pe linie dreapta sunt apropiate cu un mic avantaj pt type R dar pe parcurs dsg recupereaza ajungand sa o depaseasca..Dsg nu iti da senzatia de viteza nu iti da aceea izbugnire, este foarte inselator..DSG este un compromis intre comfort si sportivitate..Adik le cam are pe amandoua..cu Typer R e mai greu cu comfortul pt ca te indeamna tot timpul sa o turezi..

Perfect adevarat!

shadow 08-11-07 17:16

Quote:

Originally Posted by Paul_ToNy (Post 1186764)
e mai tare gti tare

:lol: :lol:
Super argumente!!!

Asa cum au mai zis si alti, Gti mi se pare compromisul intre confort si sportivitate, pe cand Type-R reprezinta sportivitatea si placerea de a conduce pura!!!

cristi_407 08-11-07 17:21

Oricum am ramas placut impresionat de dsg-ul meu..Adik dupa viteza a 3 GTi incepe sa se apropie de CTR..undeva pe la a 6 il ajunge..Pe 400 de m si-o ia GTi-ul, dupa 400 de m recupereaza..

carutasu 09-11-07 20:51

http://www.fastestlaps.com/index.php...=459bb03276e82
Astea ar fi?

HMiller 10-11-07 09:51

Ar fi greu de ales intre cele 2. As ezita destul de mult pana m-as hotari. Si eu cred ca Tupe-R-ul este mai sportiv, iar GTI-DSG-ul are un plus in ce priveste confortul. :)

ranchyou 10-11-07 19:57

dsg e cea mai tare. ma intreb cear putea sa faca un type r cu un dsg pe el?:rolleyes2

Urban_Racing 07-12-07 22:36

merg pe Type-R! Vtec rulezzzzzz!!!!!

Julyan86 14-12-08 23:27

Type R cu toate optionalele pe el in afara de navigatie ( care nu cred ca , cantareste foarte mult ) are 1338 kg !!! Aici e de discutat pt ca spre deosebire de Golf , Civicul este o masina care ori iti lace , ori nu iti place !!! Si in plus de asta , parerea mea e ca un om normal nu ar putea sa conduca un Type R (adica ma refer la faptul ca nu se conduce asa usor cum spune toata lumea ) repet "e parerea mea" pt ca detin un civic type r !!! Si al treilea lucru e ca un Golf GTI NU SE COMPARA NICIODATA la senzatii cu un Civic Type R !!!

bogdan_wrc 15-12-08 07:06

ia da-ne tu cateva hinturi cum se conduce Type R.... pentru oamenii normali asa...

All times are GMT +2. The time now is 18:26.

- Copyright 2026 4Tuning