![]() |
Re: Incepe - Proiect Oltcit
Quote:
|
Quote:
jantele erau de peugeot, deci poate se mai gasesc pe la dezmembrari ;) |
the_nox bafta dj 16 xxs are dreptate incearca sa fi mai original poti sai pastrezi culoarea dar incearca si tu nuantari si combinati inca odata bafat si nu te lasa nai bani nu dispera or sa vina ei
|
frate muzica`ti trebuia? ... defapt eu tot nu am inteles cand te apuci de treaba... ocupate si tu mai intai de starea masinii, nu te apuca de spoilere si alte minuni.... si vb lu "piticu`" ... pune capu la contributie si realizeaza ceva care sa te reprezinte....
p.s.: parerea mea :) |
pai muzica deja o am, da imi mai trebe o mufa pt sony explode si o sa si pun tot sistemu pe masina, si fii linistit ca am gandit tot, tre intai sa ma ocup de tinichigerie...si dupaia o sa pot sa incep totul, si vreau sa o fac CAT MAI ORIGINALA, doar pragurile vor fi mai comune. Pt spoilerul de pe fatza deja am o idee, si mai "meditez" si pt ce o sa pun pe spate...deocamdata nu trebuie decat.. bani :D
|
Quote:
|
Quote:
|
am mai vazut si prin craiova pe inca un oltcit delea..
dj16xxs, rasp si u la prv te rog! |
am vazut duminica aici in cluj pe u pgt 505
|
Scaunele...lasa-le pe alea care sunt, eventual retapiteaza-le. e riscanta schimbarea, poate sa schimbe pozitia la volan, in sensul ca scaunele mai noi sunt mai inalte, cand le pui pe masina le vei injura. Fa-ti tabla, apoi baga set de 1.3 cu chiulase 1.1, foloseste cutia de viteze franta pe 4tr, cea cu marche-ariere pe dreapta fata, pune pe puntea spate bare de torsiune de Club 12CS. Alege cu atentie dimensiunea pneurilor, daca sunt late 205 sau 195 atunci combinatia ar fi 205/50 R15. Vei avea diametru mai mic, dar vei avea pneurile late. Daca pui roti late cu diametru mare....o omori. cedeaza articulatiile, apoi la curse nu iti va face fata ambreiajul, pt ca va fi supus o data cuplului motor marit prin comprimarea motorului, si apoi celeilalte forte, a rotilor foarte aderente din cauza latimii pe care "calca".
INAINTE DE TOATE: pune masina la punct, fa-o un Oltcit stok veritabil, apoi modific-o. Factura totala: 2000-2500E si asta daca nu folosesti vopseluri perlate sau alte accesorii de body-styling. Un ultim sfat: pana nu o termini de modificat, nu o alerga. (am comis-o deja, nu-mi repeta greseala) |
are dreptate AXELSTORM daca faci un lucru gandestete bine
|
am si io un cazan ca al tau si nu stiu exact dak merita sa il tunez. zi si mie cam cati bani bagi in masina si de unde faci rost de jante de aliaj cu 3 prezoane.:D
|
Quote:
|
da cam asa ceva la cat am calculat eu pana acumcam 1000 1500 il faci sa arate cat de cat
cum a zis si 16 xxs DA SI TU EDIT LA POST DACA MAI AI CEVA DE ADUGAT NU FACE ALTU .. BY BODYSPEED |
multumesc axelstorm...o sa tin cont de sfaturile tale si hai sa iti zic ce am facut eu pana acum:
-motorul e stock, nici o modificare si o sa ramana asa ceva timp.. -cutia e de frantza, dar agatza in a 2a si a 3a catva...deci poate o schimb -acum ma ocup de tablarie..i-am luat aripi de spate ca acolo aveam probleme..si jante cu pneuri pe 205..dar nu stiu ce diametru au..o sa ma interesez.. -deocamdata nu va fi bagata la curse..chiar nu vreau sa o alerg, ci doar sa arate bine...FOARTE BINE si o sa incerc sa intretin motorul sa nu fie nevoie de reparatii pt ca nu ma pricep si nu vreau nici sa stau cu ea prin sercice-uri -cat despre scaune...ori le fac pe ale ei...ori caut unele de suzuki swift..care chiar dau bine pe masina si sunt confortabile.. Si pt cei care isi fac griji: nu e nevoie..chiar o sa gandesc fiecare miscare foarte bine si o sa tin cont de sfaturile celorlalti..va multumesc tuturor! |
succes in continuare,un olcit arata mai bine ca o dacie...preparat.
|
Depinde.. Sa vedem ce face tha_nox.. unele chiar arata bine..
|
Quote:
|
uitati aici poze cu niste flanse ale lui bogdanlascu, o sa postez in curand poze cu ale mele..
https://forum.4tuning.ro/showpost.php...1&postcount=90 |
Quote:
|
scuze, ma uitai mai in graba si mi se paru ca asta e flansa https://forum.4tuning.ro/attachment.p...8&d=1153949528 dar se pare ca ma inselai...hm..se vede ochiul neinitiat :(
|
misto,a avut si tata un olcit 1.3 cutie 4 trepte RM,al lui avea la rotile din fata pe planetare avea discurile de frana si se montau super ushor placutele de frana,si pe spate avea discuri,fata de dacie e mai simplu parerea mea(am dacie)da nu cred ca e bine cu flanse,pe urma ai probleme,poate sati bata pe la roata,prezoane rupte...si mai multe ai grija ca materialul sa fie bun si un mererias calumea,succes in continuare.
|
Quote:
|
pai? iti freaca pe interior jantele? de cat ai cauciucurile pe ea?
|
Quote:
|
tha_nox nimik nou? mai da si u poze ,,,, in ce stadiu e masina?
|
sorry...acum am venit la mare dupa vro 2 sapt..masina are niste aripioare noi si umflate gata sa primeasca sub ele un set de momo-uri...dar inati sa vedem cum o trec de rar cu jantele originale :D
|
pune-ti frate turbo si gata. Ce zici? asta da tuning
|
ce tare Madaline ... doua vreau!!! ... sunt la promotzie?... :)
tha_nox trece`o de rar acum cat inca mai pare a oltcit .... parerea mea |
Quote:
|
Quote:
cred ca o sa ma cam grabesc cu raru sa pot sa imi pun si eu jantele pe ea, ca e pacat sa le tin degeaba langa masina... acum am terminat cu iesirile si ma duc direct la ea sa vad in ce stadiu e..ce a mai facut tinichigiul...poate sa ma apuc sa mai fac ceva finisaje...sa imi montez si muzica eventual pe ea...:twisted: |
Quote:
dar daca tot te apuci de tuning, trebe sa-ti rezervi bani de turbo ba chiar as sfatuii pe toti care se apuca de tuning sa inceapa cu motoru + turbo si dupa aia cu altele nu ca tine.. caroseria + restu si dupa aia de turbo la sfarsit si te temeai ca n-ai bani de ajuns parca |
Quote:
atat timp cat ai seriile in regula (ma refer la cea de pe motor si de pe caroserie nimeni nu iti face nimika) |
Quote:
cred ca daca vad si turbo ........ |
Quote:
mie imi e frica si de o mica crapatura in parbriz ca stiu pe unu care s-a intors inapoi cu buza umflata sa schimbe partzibu pt asa ceva... |
Quote:
cred ca cel mai in masura sa ne spuna este chiar domnul Titus. Poate ai dreptate. In fine, eu la celalalt oltcit cand mergeam la itp-u aveam ba carb de oltcit, ba de dacie 1400 monocorp, ba de nova,.. si nu mi-au facut nimica, ba chiar aveam si folii pe geamurile laterale:)))) aja cumparasem masina. Eu la anul trebe sa fac si eu ITP-ul. O sa va spun atuncea dupa ce apar la ei cu turbo, si cu alt carb care a fost treaba.. Dar nu cred ca o sa-mi faca probleme, daca seriile coincid.. Care stie ce trebe facut si cat ma costa la rar ca sa-mi treaca pe talonul masinii si pe CI seria de la motorul de GSA-u 1,3 Am cumparat motorul cu act de vanzare-cumparare de mana si mi-a dat o copie dupa talonul GSA-ului respectiv. Cel de la care am luat motorul, se apuca sa-si taie gsa-ul bucati in curte.. |
Quote:
poate omu nu vrea turbo. poate ii ajunge un filtru de aer, alt carburator(sau altele), si niste reglaje fine. tuningul nu consta doar in TURBO, dimpotriva. Fiecare face cum poate. Degeaba ai turbo, daca masina e plina de rugina, nu ai frane, stai pe scaune de zici ca esti in tractor, te scutura de zici ca mergi pe piatra cubica, pufaie peste tot, ba mai si cura toate lichidele din el. Dupa ce ai masina cat de cat Ok...te poti apuca sa ii faci ce vrei. Decat sa pun TURBO...iti spun sincer ca prefer sa am masina complet reparata/restaurata, si te asigur ca multi sunt la fel. Te rog sa nu mai vorbesti aiurea. Ti-am cerut poze cu turbo...mi-ai spus ca faci, ca pui, ca arati...dar nicaieri nimic. In concluzie nu ai nimic. Te rog sa revii cu picioarele pe pamant, si sa nu te mai comporti ca un pusti de 13-14ani care se leaga de tot, scobeste tot, vorbeste doar aiureli, trage tzepe, si face pe eroul mereu. Fii barbat...ce naiba! Sa revenim la topicul omului. Cum decurge proiectul? Noutati? |
Daca asa este masina ta, referitor la cum ai descris mai jos nu inseamna ca toate oltciturile sunt la fel.
Shi nu vad care-i trb.Oricum nici n-am tel cu camera incorporata cu care sa le fac. Nu vroiam sa ajunga pozele la toti de pe forumuri. Deocamdata sunt in teste, inca nu sunt hotarat daca sa o las asa sau dca sa mai modific . Deocamdata masina merge bine, shi oricum nu vreau sa ma laud , de aceea nu mi-am facut topic pe forumuri. Shi mai revizuieste-ti un pic comportamentul, nici lui ZAF nu i-am dat inca.. Asteptati fratilor valib De-al Casei :) valib's Avatar Join Date: Nov 2004 Location: Salonta/Oradea/Timisoara Age: 19 Posts: 1,422 My Photos: (0) Default Re: Incepe - Proiect Oltcit Quote: Originally Posted by Madalin Zolti View Post dar daca tot te apuci de tuning, trebe sa-ti rezervi bani de turbo ba chiar as sfatuii pe toti care se apuca de tuning sa inceapa cu motoru + turbo si dupa aia cu altele nu ca tine.. caroseria + restu si dupa aia de turbo la sfarsit si te temeai ca n-ai bani de ajuns parca ce obsesie ai cu TURBO??? poate omu nu vrea turbo. poate ii ajunge un filtru de aer, alt carburator(sau altele), si niste reglaje fine. tuningul nu consta doar in TURBO, dimpotriva. Fiecare face cum poate. Degeaba ai turbo, daca masina e plina de rugina, nu ai frane, stai pe scaune de zici ca esti in tractor, te scutura de zici ca mergi pe piatra cubica, pufaie peste tot, ba mai si cura toate lichidele din el. Dupa ce ai masina cat de cat Ok...te poti apuca sa ii faci ce vrei. |
hmm..hai va rog eu sa nu ne certam si pe threadu asta..
poate o sa imi pun turbo dupa ce termin de aranjat toate celelalte aspecte ale masinii..interior, exterior, audio..si partea tehnica sa fie ok...dar turbo-ul nu e o prioritate, totusi as vrea sa imi pun cand o sa mai strang bani pt ca as vrea sa fac tot ce se poate la oltcitu asta... si repet...nu va mai certati pls... |
| All times are GMT +2. The time now is 11:45. |
- Copyright 2026 4Tuning